Jump to content

Reichanbach'ın evrensel enerjinin yapısı hakkındaki buluşlarının özeti


roxelane

Önerilen Mesajlar

meslektaslarının alaya aldığı bir araştırma alanına atılma yürekliliği gösterdiği ve bizlere emekle gececek uzun yıllara mal olacak bir deneyler bütününü aktarmada ki titizliği için Baron charles von Reichenbach' a muazzam teşekkür borcluyuz.

 

Reichanbach'ın od'un( evrensel enerjinin) yapısı hakkındaki buluşlarının özeti

 

 

* Mıknatıs alevleri ve bunların ışıkları aurayla öyle büyük bir benzerlik sergilemektedir ki bu benim her ikisinin birbirine yakın fenomenler oldugu degerlendirmesine itmiştir.

 

 

*Her kristal, doğal ya da yapay, hayvani canlıların sisnirlerine özel uyarıcı bir kuvvet ugular; bu, sağlıklı olanlarda zayıf, hatalıklı olanlarda güçlüdür.

 

 

*Dünyanın manyetik alanı hassas insanlar üzerinde, sağlıklı olanların sükünetini bozacak, uykularında değişiklik yapacak kadar güçlü; kendine özgü uyarıcı bir işlem uygular; bu hastalarda kan dolaşımını, sinirlerin fonksiyonunu ve hayat gücünün dengesini bozabilir.

 

 

*manyetize edilmiş su değiştirilmiş sudur.

 

 

*ellerin gücü, kristalij güçle aynı toplama(biriktirme) yeteneğine sahiptir.

 

 

*Güneşin aksiyonu kristallerin, mıknatısların ve insan elinin aksiyonuyla uyuşur.

 

 

* ay ışığı tartışmakta oldugumuz güce yüksek oranda sahiptir.

 

 

* gücün bir bedenden veya cisimden bir diğerine transeveri, temas olmaksızın yalnızca birbirlerine yakında olmak vasıtasıyla gercekleşir.

 

 

*bu güç yalnızca yakın ilşkiler sırasında değil, güneş, ay ve yıldızlar içinde geçerli oldugu gibi uzak mesafeler içinde kendini tezahür ettirir, aynı şekilde bütün maddelerde de

 

 

*etkin güç maddenin belirli formalrı veya özel nitelikleri ile sınırlı değildir, o maddenin içinde ve kendi başına yer alır.

 

 

*her yeri kuşatır, bilinen bir izalötörü yoktur ve tüm evrene yayılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

od kelimesinin etimolojisi

 

 

sanskritce va nefesi ifade eder latince vadodur. izlanda dilince vada acelem var su gibi akarım gibi bir anlama gelir. ondan da wodan türemiştir ki eski almancada herşeyi saran kuvvet anlamına geliyordu. almancanın değişik lehcelerinde wodan , odan vs olarak değiştirlmiştr, herşeye nufus eden bir kuvvetin rumuzu olarak sonunda eski germen tanrı olan odinle kişileştirilmiştir.Dolayısıyla od, doğadaki herşeyi süptil bi şekilde kaplayan ve karşı koyulmaz gücle akan bir dinamiğin sözel ifadesidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...