Jump to content

Osiris'in Formuna Bürünme Ritüeli


Gwaine

Önerilen Mesajlar

İstek üzerine Dr. Israel Regardie tarafından Thelemic Order ve Temple of the Golden Dawn için düzenlenmiştir.

 

1.Defetme Ritüelini uygulayın.

 

2.Dört elementi ve onların ruhunu çağırın.(Osiris sadece Yer-Altı tanrısı değildir, o aynı zamanda elementallerin efendisidir. O ateşin, suyun, havanın ve toprağın efendisidir.)(Not: Horus’ta elementlerin efendisidir, yanan pentagramla sembolize edilir.

 

3.Doğu’ya dönün. Odanın ortasına doğru geri çekilin.

 

4.Ruh sembolünü yapın. Hançeri sembolün ortasına saplayın ve şunu titreştirin:

 

JEHESHUAH - JEHOVOSHAH

(or HOOR-PAAR-KRAAT)

 

 

5.Oturun, Osiris’e büründüğünüzü düşünün ve genişlediğinizi hissedin. Tanrı formunu bir süre zihninizde tutun, Osiris’in Kıptice’sini telaffuz ederek onu zihninizde tutun. Belirgin bir şekilde "Ae-shoo-rist" tekrarlayın.

 

6.Etrafınızda soluk altın aurayı görün. Aurayı orantılı şekilde genişletin, genişledikçe herşeyi tutsun(içine alsın). Auranın gözenekli olmasına dikkat edin.

 

7.Kendinizi Osiris olrak görün.

 

8.Sonra dört Elemental’in Duasını okuyun.

 

9.Sonra invoke etmek için ”Siz, Yegane Bilge(Unto Thee, Sole Wise .Etc)...” duayı okuyun.

 

10.Son satırında “Let the White Brilliance of the Spirit descend",derken şunu titreştirerek(ışığın aşağı indiğini düşünerek) şunları söyleyin:

 

EXARP HCOMA NANTA BITOM

11.Titreşimli bir şekilde "Ae-shoo-rist" deyin.Form içinde tekabül eden şeyi uyandırır. Forma Bürünerek çok büyük bir işlem yapıyorsunuz.

 

 

Çeviriyi Gnoxis.com için yaptım ve başka yerlerde paylaşılmasını istemiyorum. Unto Thee, Sole Wise diye başlayın duanın devamı metnin orjinalinde olmadığı için çeviremedim. Ancak bunun pek bir önemi yok zira ritüeli kendi ritüellerinizi oluştururken size rehberlik etmesi için çevirdim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

antik mısır'da tanrılar ve tanrıçalar "invoke" edilirken onların formlarına bürünülerek çağırılırdı. Ben Osiris... diye duaya başlardı rahip. Haliyle bunlar mısır paganizmine ve majik sistemine yakın sistemler. Ama bu çalışmaların yani golden dawn tanrı formuna bürünme çalışmalarını pagan ritüellerinden temel bir farkı vardır, burada bir role-play durumundan söz edilir. Yani kişi o tanrının formuna girerek onla ilgili enerjileri çeker. Yukarıda olan aşağıda olana benzer mantığıyla, o enerji alanına bürünür. Esasında burada osiris, inanılan ve saygı duyulan bir tanrıdan çok, form yani bir sembolü kapsar golden dawnda. Yani bir arketiptir, bunun bilincinde olarak yapın.

 

Paganizm ve cadılıkta ise, osiris karşıda iletişime geçilebilecek (Gerçi sessizliğinde tanrısıdır o yüzdne iletişimi sessizdir ölüm gibi...) bir formdur ve ilahi evrende bir hizmeti vardır. Bunun pagan cadı versiyonunda, bürünmein ötesi osiris ile iletişimi güçlendirmek ve sağlamaktır. Onun bilgeliğine nail olmaktır, sadece arketip enerjileri çekmek değil :)

 

Aklıma gelmişken bu detayları da vereyim, teşekkürler çeviri için =)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...