Jump to content

Zihnimiz Neden Seks ile Bu Kadar Meşgul?


nevermore

Önerilen Mesajlar

[h=3]Seksin manevi kökü, ruhun Yaratan’la birleşmesidir.[/h]

Manevi dünyada, ruh Işık’la birleşmiştir ve bu birleşmeye Zivug – çiftleşme – denir. Bu, yaradılışın iki parçasının – erkek ve kadın - birleşmesini teşkil eder. Ruhun, Yaratan’ın Işığı ile dolması, tüm zamanlarda olabilecek en büyük hazdır.

Bu manevi çiftleşmenin de, fiziksel dünyada, madde dünyasında bir dalı ya da kopyası vardır. Zihnimizin seks ile bu kadar meşgul olmasının nedeni budur. Seks, bu dünyadaki en büyük hazdır ve bu dünyadaki tüm arzularımızın köküdür.

Seks, tüm düşüncelerimizin temelidir çünkü kökü, ruhun Yaratan’la birleşmesidir. Bu birleşme, Doğa’nın nihai amacıdır ve dünyada olan her şey bu nihai amaç tarafından belirlenmiştir. Bu nedenle, seks hakkında düşünmekten bir türlü uzak duramayız. Karşı cinse ve hazza olan çekimimiz de, bu nihai durumdan kaynaklanır. Bu nihai duruma, yani Yaratan’la birleşme durumuna, “Zivug” ( hiç bitmeyen cinsel birleşme) denir.

Seksten aldığımız haz, fiziksel ve manevi zevk arasındaki farkı gösteren mükemmel bir örnektir. Seks hakkında düşünmeye çok fazla zaman ve güç harcarız ve seksin bize müthiş bir haz vereceğini hayal ederiz. Fakat aslında, cinsel doyumun zirvesine ulaştığımız anda, bu haz havaya gider, yok olur. Bu duygu, gerçekten onun keyfine varacak zaman bile olmadan biter ve tekrar kendimizi başka bir zevk anı için uğraşırken buluruz.

Dünyamızda olan budur, çünkü arzuyu tatmin eden haz, anında arzuyu etkisiz bırakır. Daha fazla arzu olmayınca, zevk hissetmeye son veririz. Bu durum, bizi boşluk hissiyle bırakır ve hayat devam ederken, bu boşluk giderek daha büyür. Bu nedenle, “Kişi, şiddetli arzularının yarısı karşılanmadan dünyayı terk eder,” diye yazılmıştır.

Manevi zevk çok farklı çalışır çünkü manevilikte olmak, size Işığı veren Yaratan’a zevk vermek niyetiyle Işığı alma yeteneğine sahip olmak demektir. Dolayısıyla, manevilikte, çiftleşme veya seks süreklidir ve ebedidir. Daima daha da güçlenir. Sonuç olarak, kişi, sürekli daha fazla büyüyen, mükemmel bir bütünlük ile ebedi yaşamı hisseder. Açıkçası bu, sadece boşluğun takip ettiği anlık hazları hissedebildiğimiz dünyamızda hissettiğimiz zevkten çok farklıdır.

Bu nedenle, insanlar, manevi dünyadan bizim dünyamıza düştüğünden beri, sadece manevi dünyaya erişenler, çiftleşmenin gerçek tadını hâlâ hissederler, diye yazılmıştır. Gerçek manevi zevk, yaradılışın iki zıt parçası – erkek ve kadın - beraberce, birbirine karışarak birleştiği ve ortak Işık’la dolduğu zaman edinilir.

Bilinçaltında, ruhlarımızda, hepimiz bu çiftleşmeyi arzularız çünkü bu çiftleşme için yaratıldık. Başka bir seviyede, hepimizin en yüksek gayesi, manevi dünyayı hissetmektir çünkü orası, gerçek, bitmeyen hazzı bulacağımız yerdir.

Kabbalah.info

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kundalini Çakra Sistemine göre, bu enerjinin akışından kaynaklanıyor. Bildiğimiz gibi, kundalini enerjisi omurga boyunca yol alır ve kundalinin hareketi yukarı doğrudur. (Kundalinin Yerine Dönüşü, ayrı bir olaydır.) Ve bu enerji, normal insanlarda yükselmediği için - gerektiği gibi, yer çekimine doğru hareket etmeye başlar ve cinsel, kök çakrada yoğunlaşan enerji, çakranın dengesiz titreşmesini sağlayarak, baskın duyguyu seks üzerine çekmektedir. Konu için, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında neredeyse herkes düşünür ama bakış açıları farklıdır.

Karşılıklı ilginin en yoğun hali olduğu için olabilir.

Bağlılık duygusunu arttırdığı için de olabilir.

Ya da zevk verdiği için.

Çünkü bazı insanlar sadece zevklerini düşünür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ülüminati ve hep gıda sektörü kırmızıyı kullanıyor

Gıdalarda kullanılan kırmızı, kolanın gizli reklamı diye biliyorum.Yanında kola iç mesajı gibi bir şeydi sanırım.

 

Kişinin arzularının olması yada olmaması sinir bozucu bir şey.Ama arzuların karşılanamaması daha sinir bozucu bir şey.Zaten kişi muallakta.Karşılayanda bir kişi olduğuna göre ve nevermore'nin bahsettiği gibi duyguların kökü buysa, yaşam bir paradoks üstüne kurulu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanı temel motive eden hormon dopamindir (Ödül hormonu) .Buda oksitosin (Aşk hormonu) olan hormondan en çok beslenirki .Oksitosinde en çok cinsel birleşmede salgılanır .Kadınların erkekleri elde tutmak için orgazm taklidi yapmaları .Çiftlerin sürekli el ele sarman dolaş dolaşmaları .İçgüdüsel olarak genital mutluluğu korumaya yöneliktir .Yalnız aldatılma yaşanırsa da çok büyük acılara maruz kalma sebebi vardır ki .Kadın cinayetlerinin en önemli sebebi budur . Freudun kuramlarından sonra bizzat freudun kardeşi sigara ve gıda reklamlarında cinsel imgeler kullanmıştır .Sigara sağlığa yararlı zannediliyordu ne için patladı bu kadar .:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

“Bütün çağların şairlerinin sayısız biçimlerde ifade ettikleri, tüketemedikleri gibi hakkını da veremedikleri aşk arzusu Himeros, belirli bir kadına sahip olmanın sonsuz mutluluk ve bu birlikteliğin ulaşılmaz olduğu düşüncesiyle ifade edilemez acılar getireceğini düşündürtür; bu arzu ve bu aşk acısı, malzemesini geçici bir bireyin ihtiyaçlarından sağlayamaz. Tam tersine, bunlar türün ruhunun iç çekmeleridir; ister kazanılsın ister kaybedilsin, amaçlarına ulaşmak için vazgeçilmez bir yol görevi görür ve bu nedenle böylesine derinden inler. Sadece türün sonsuz yaşamı vardır ve bu nedenle sonsuz arzuyu, sonsuz tatmini ve sonsuz acıları yaşayabilirler. Fakat burada, bunlar bir ölümlünün dar göğsüne hapsedilmişlerdir, bu nedenle böyle bir göğüs patlamaya hazır olursa ve içine dolan sonsuz sevinç veya sonsuz acıyı ifade etmek için bir yol bulamazsa buna şaşmamak gerekir.”

 

Aşkın Metafiziği - Arthur Schopenhauer

 

Özetle türün ruhu...

 

--- http://www.gnoxis.com/askin-metafizigi-schopenhauer-20847.html?highlight=Arthur+Schopenhauer

 

--- http://www.gnoxis.com/askin-kimyasal-tarihi-32859.html?highlight=A%C5%9Fk%C4%B1n+Metafizi%C4%9Fi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Orgazmla ilk tanışmamı hatırlattı bu yazı bana. Cinsel birleşme olmadan oldu ve kesinlikle cinsellikle bağdaştıramamıştım onun verdiği hissi. Kesinlikle ilahi bir yönü olmalı.

 

----------------------------------------------------------

 

İnsanı temel motive eden hormon dopamindir (Ödül hormonu) .Buda oksitosin (Aşk hormonu) olan hormondan en çok beslenirki .Oksitosinde en çok cinsel birleşmede salgılanır .Kadınların erkekleri elde tutmak için orgazm taklidi yapmaları .Çiftlerin sürekli el ele sarman dolaş dolaşmaları .İçgüdüsel olarak genital mutluluğu korumaya yöneliktir .Yalnız aldatılma yaşanırsa da çok büyük acılara maruz kalma sebebi vardır ki .Kadın cinayetlerinin en önemli sebebi budur . Freudun kuramlarından sonra bizzat freudun kardeşi sigara ve gıda reklamlarında cinsel imgeler kullanmıştır .Sigara sağlığa yararlı zannediliyordu ne için patladı bu kadar .:)

 

Kadın cinayetleri sosyolojik bir olgudur. Sadece cinselliğe indirgenemez. Yine tecavüz de öyle. Cinsel iktidarsızlık yaşayan erkekler de bir canlıya tecavüz edebilir. Yine eşine/sevgilisine aşık olmayan bir erkek de aldatıldığı için kadını öldürebilir. Çünkü bunu erkeklik meselesi yapar, hayatındaki kadın(eş, sevgili, kardeş, anne) ona aittir, kendi iradesine göre hareket edemez. Suç da iradeyle ilgilidir buna dikkat edin. Aldatan kadın kendi kişisel iradesine göre hareket edip bir yanlış yapmıştır, sahibi olan erkeğin tahakkümünü kırmıştır ve öldürülmeyi hak eder(?)

Eğer sebebi sadece aldatılma olsaydı adı "kadın cinayeti" olmazdı, "kıskançlık cinayeti" olurdu, çünkü her iki cinsiyet de uygulardı öldürme eylemini. Ama kadın aldatılırsa sindiren, susan, görmezden gelen taraf oluyor. Çünkü "erkektir yapar". Erkek aldatılırsa eşine(malına) sahip çıkamayan, namussuz, gavat, yeterince erkek olmayan zayıf biri haline dönüşüyor. Bir diğer adı da "namus cinayeti" değil mi zaten? Siz hiç gördünüz mü kocası aldattığı için namus cinayeti işleyen bir kadın? Çok çok nadir, binde bir. Ama kadın cinayetleri ise artık fazlasıyla normalleşti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Günümüzde seksin bu kadar düşünülmesinin bir sebebi daha olduğunu düşünüyorum. Devamlı son çıkan ürünlere veya popüler olan şeylere yani bir şeylere sahip olmanın, yemek reklamlarının (üstelik bu kadar çok evsiz, aç insan varken bunun korkunç bir şey olduğunu söyleyebiliriz), ve cinselliğin reklamının yapılması. Kitleleri belli bir frekans düzeyinde tutmak için yoğun bir çaba harcandığını biraz dikkatle görebilirsiniz. İnsanların kök, sakral ve mide çakraları devamlı stimüle ediliyor.

 

Bana kalırsa, bunun sebebi insanların sevmesini önlemek. Kalp çakrası aktive olursa, koşulsuz sevgi hakim olur. Koşulsuz sevginin hakim olması ise günümüz düzenini olumsuz etkiler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...