Jump to content

Bazı tılsımlarla ilgili soru


Gwaine

Önerilen Mesajlar

http://www.esotericarchives.com/solomon/scot5.gif

 

Öncelikle konuya bakma yada cevap yazma nezaketini gösteren herkese teşekkür ederim. Araştırmalarım esnasında bir yazıda bu sembollere rastladım, geçen gün Reginald Scot'ın Majikal Yazılar Koleksiyonu'nu incelerken yine karşıma çıktı. Başta The Greater Key of Solomon'daki sembollere benzettim, ancak kitaba baktığımda çok benzerleri bulunmasına rağmen bu sembollerin olmadığını fark ettim. Asıl konuya gelirsek; Bu sembollerin ne manaya geldiğini bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tanıdık geldi ama bende tam bilmiyorum. şimdi internette yabancı kaynaklardan yüzeysel bir araştırma yaptım. Toprağın mühürleri deniyormuş ve uygulamada demonları görünür hale getirmek için kullanılıyormuş. Açıklama olarak siz izin vermediğiniz sürece hiçbir demon ortaya çıkamaz diyor. Anladım kadarıyla hakimiyet kurmak ve sınır çizmekle alakalı. Çünkü aynı zamanda cesetleri konuşturmak için (demon aracılığıyla) yapılan ritüellerde de kullanılıyormuş. Bir tür koruyucu etkiside var. Detaylıca araştırmak lazım =)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu mühürler hakkında bildiğim şeyler şunlar:Bu semboller Toprağın Mühürleri diye bilinir, bu semboller olmadan ruhlar gözükmeyecektir.

 

Reginald Scott’ın söylediğinden anlaşılacağı üzeri, mühürler iblisleri yada ruhları görünür kılmak için yapılan bir ayinin parçasıdır. Majisyenler çeşitli okült törenlerde toprak mühürlerini kullanır.Lewis Spence, Encyclopedia of Occultism adlı eserinde ölülerle konuşmak için nasıl kullanılacaklarından bahseder. Majisyen, temiz parşömen üzerine yazılan toprağın iki mührünü giyer. Tetragrammaton’u giyer ve İbranice İncil’i elinde tutar. Spence’in açıklamasına göre, iblisler feryat eder, çığlıklar atar, Smith’in İblis Moroni’yi ziyaretindeki gibi. Onlara fiziksel zarar verilebilir. Scot ve Sibly, bu mühürler için tek kaynaktır.Spence parşömen konusunda Sibly’i kaynak olarak kullanır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...