Jump to content

Önerilen Mesajlar

Cadı Keseleri

 

http://img845.imageshack.us/img845/4280/cadkesesi.jpg

 

Cadı keseleri (sachet, gris gris bag, hex bag, bitkisel muska) cadıların en çok sevdiği ve kullandığı büyü yöntemlerinden biridir. Korunmadan, rahat uyumaya, kilo verme büyülerinden, lanetlemelere kadar hemen hemen her alanda cadı keseleri kullanılabilmektedir. Genel anlamda bir kumaş içerisine çeşitli bitkiler ve malzemeler koyularak oluşturulan talismanlardır. Cadı keselerine temel olarak bitkiler konmaktadır ama bunun yanı sıra amacına göre iğneler, resimler (Bir başkasına yapılacaksa), saç tutamları, totemler, mıknatıslar, doğal kristaller, kemikler, hayvan tüyleri ya da talisman özelliği taşıyan eşyalarda kullanılabilmektedir. Burada kumaşın rengi yapılacak büyüye göre tercih edilir ve kese büyülenerek dualarla, uygun bir sicim ya da iple bağlanır ve düğümlenir. Genelde doğal bileşenlerden yapılması önemlidir bu amaçla pamuklu kumaşlar seçilir

 

Aslında cadı keselerinin tarihi çok eskiye dayanır. Her zaman kumaş kullanılmamıştır. Eski zamanlarda boynuzlarla, deniz kabuklarıyla, deri, kürk, madalyonlar gibi malzemelerde cadı kesesi şeklinde kullanılmışlardır.

 

Bunların yanı sıra keseler bize de pek yabancı gelmez. Düğünlerde de birçok defa lavanta kesesi dağıtıldığına denk gelmişsinizdir. Bu tesadüf değildir tabi ki, birçok gelenekte cadı kesesine denk gelebiliriz. Genelde ortamın enerjisini yumuşatmak için hoş kokulu arometik bitkiler tercih edilir.

 

http://cdn.everyjoe.com/files/2009/08/bag.jpg

 

Keselerin Yapımı

Kesenin istenen boyutuna bağlı olarak genelde bir avuç dolusu veya biraz daha az bitki karışımı yeterlidir. Eğer yapılacak kese eve yerleştirilecekse, doğal olarak kişinin yanında taşıyacağı keselerden çok daha büyük yapılabilmektedir.

 

Öncelikle bitkileri karıştırın. Bitki karışımına enerji yükleyin ve muhakkak kutsayın. Bildiğiniz gibi enerji yüklenmiş ve kutsanmış bitkiler, programlandıkları için spesifik enerjiler yaymaya başlarlar, böylece bu da amacınıza ulaşmanızı sağlar.

 

Sonra, uygun renkte kumaşı seçin. Olabildiğince doğal bir materyal seçmeye çalışın. Mesela, keçe, pamuk veya yünden bir kumaş olabilir. Polyester gibi sentetik kumaşlar bitkilerin enerjilerini kesintiye uğratır ve yeterli bir enerji yayılımı olmasını engellerler. Bu açıdan sentetik kumaşlar kullanmayın. (Hatta deriden bile olabilir!)

 

Uygun renkte seçtiğiniz doğal kumaşı kare şeklinde istediğiniz boyutta kesin. Enerji yüklenmiş bitkileri kumaşın tam ortasına koyun, uçlarını bir araya toplayın ve sıkıca uygun renkte bir iplikle bağlayın. Bağlamak için kurdele, kordon, iplik, sicim gibi şeyler kullanabilirsiniz. Yine bunlarında doğal olmasına özen gösterin. Eğer kumaşı büyük keserseniz muhtemelen köşelerden topladığınızda, kumaşın uç kısmı fazla gelecektir, o kısmı kesebilirsiniz. Köşelerinden keseyi oluştururken bitkilerin sıkıca içerde kalmasına dikkat edin, gevşeklik veya boşluk bırakmayın. Kapattıktan sonra yine doğal bir iplikle iki- üç kere sardıktan sonra iyice düğüm atarak kesenizi bağlayın. İpi seçerken de mümkün mertebe renk uyumuna dikkat edin. İsterseniz kesenize çeşitli talismanlar bağlayabilirsiniz.

Bu doğal ve kolay kese yapımı dışında keseyi uygun renkte bir iplikle dikerekte yapabilirsiniz.

 

http://www.mysticvoodoo.com/images/traveling gris gris.JPG

 

Keselerin Kullanımı

Yanda Taşıma; Eğer kişisel bir kese yapıyorsanız yanınızda taşıyabilirsiniz. Bunlar isteğe göre çok küçük boyutta (muska gibi) yapılıp giysiye dikilebilir veya çantanızda taşıyabilirsiniz. Eğer böyle kişisel bir kese yapacaksanız, keseyi elinizde tutun ve kibar bir şekilde hafifçe keseyi sıkın. Böylece keseden dışarı bitki kokusunu serbest bırakmış olacaksınız. Bundan sonra yanınıza alın.

 

Ev veya Araba; Bazı keselerde evler veya arabalara konmak için kullanılır. Genelde korunma, bereket ve kazaların engellenmesi amacıyla bu tür keseler yapılır. İsteğe bağlı olarak boyutunu seçebilirsiniz ama genelde bu keseler biraz daha büyük yapılır. Yine sıkıp kokusunu serbest bırakıp en uygun yere yerleştirebilirsiniz. Genelde bu tür keseler geleneksel cadılıkta görünür yerlere asılırlar (Bunda bir mahsur yoktur. ) Yine kesenin çeşidine göre saklanadabilir. Ama görünür bir yerde olmasından çekiniyorsanız evinizde koymak istediğiniz yere bir saksı ve çiçek alıp, o saksıya keseyi gömerek saklayabilirsiniz. (Çiçeği de amacına uygun seçerek enerjiyi destekleyebilirsiniz.) Amacına göre kese farklı yerlere konabilir.

 

Dört Yol ağzına Gömme; Genelde bu tür keseleri voodoo tarzı büyülerde görürüz. Dileklerinizin gerçekleşmesi için yapılan keseler, ruhlara tanrı tanrıçalara dua edilerek dört yol ağzına gömülürler. Daha spesifik bir yöntemdir. Bu tür keselerin içerisine adak olarak bozuk para veya farklı ölü böcekler, kemikler vs.. de konmaktadır. Yine başka birilerini lanetlemek amacıyla da bu tür keseler yapılarak dört yol ağzına gömülebilmektedir.

 

Denize atma, Toprağa Gömme, Ateşte Yakma; Yine bu da keselerin spesifik kullanımları arasındadır. Eğer keseyi kendinize veya kendi evinize değilde başkasına yapıyor (ve tabi ki bunu başkasına söyleyemiyorsanız) bu durumda kese denizin ruhlarına veya toprağın ruhlarına emanet etmek amacıyla gömülür veya denize atılır. Mesela birinin korunması için yapıldığında genelde denize atılır veya yine birinin şifalanması amacıyla yapılan keseler toprağa gömülebilir. Ya da arınma için ateşte yakılan keseler vardır. Ama keselerin temel tesirinin, istenen bölgeye konmasıyla elde edildiği unutulmamalıdır. Dört yol ağzına veya toprağa gömme ya da denize atma (Bazen de ateşte yakma) gibi yöntemler çok fazla tercih edilmezler.

 

Keseler uzun süreli işlevi olan büyüler değillerdir. Bu yüzden üç ayda bir keseyi tazeleyin. Eski bitkileri de uygun bir yere, doğa anaya ve bitkilere teşekkür ederek gömün. Kristal, kemik, resim, tüy gibi nesneleri atmanıza gerek yok. Yenilemek için sadece bitkileri döküp yeni bitki karışımıyla büyüyü tazeleyebilirsiniz.

 

Farklı Kese yapımlarını paylaşacağım, örnek olarak aşağıdaki keseyi inceleyebilirsiniz;

http://www.gnoxis.com/peri-kus-tuyu-muskasi-42938.html

http://www.gnoxis.com/kotu-varliklardan-korunma-kesesi-buyusu-45913.html#post604618

 

Sirius

sirius tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kese Örnekleri

Anti-Büyücülük Kesesi (S.C.*)

1 tutam Dereotu Tohumu

1 tutam Keten tohumu

1 tutam şakayık kökü

 

Beyaz keseye yapılır. Yanda taşınabilir veya eve yerleştirilebilir. Özellikle kapıların ve pencelerin üzerine asılır.

 

Anti – Büyücülük Kesesi 2 (S.C.)

 

1 tutam yonca

1 tutam mine

1 tutam sarı kantaron

1 tutam dereotu

 

Beyaz kumaşla yapılır. Evi korumak için pencerenin üzerine asılır.

 

Anti-Hırsızlık Kesesi (S.C.)

 

2 tutam biberiye

1 tutam ardıç

1 tutam kimyon tohumu

1 tutam mürver

1 parça sarımsak

 

Beyaz keseye yapılır. Evi korumak için ön kapının üzerine asılır

 

Otomobil / Motosikletin Güvenliği ve Korunması için Kese (K.W.)

 

3 ölçü biberiye

2 ölçü ardıç

2 ölçü fesleğen

1 ölçü rezene

1 ölçü kaya tuzu

Birkaç damla lavanta nanesi yağı.

 

Bunları mor bir kumaşın içine koyup aracınızla aynı (Ya da benzer) renkte kordonla bağlayın. Keseyi torpido gözüne koyun ya da dikiz aynasına asın. BU formül motosiklet için de aynı şekilde işe yarar, çantalardan birinin içine koyun ya da motosiklet süren kişi üzerinde taşısın.

 

Araba Koruma Kesesi (S.C.)

 

2 tutam biberiye

2 tutam ardıç

1 tutam pelin otu

1 tutam karakafes otu

1 tutam kimyan

1 küçük kuvars kristali

 

Kırmızı kumaşa yapılır. Bulunmaması gereken bir yere saklanmalıdır. Birkaç ay sonra keseyi yenileyin, kuvars kristalini çıkarıp arındırıp tekrar yeni kesede kullanın. Eğer sürücünün kendi hatası varsa kese korumaya bilir.

 

Araba Koruma Kesesi – 2 (S.C.)

 

3 tutam biberiye

2 tutam ardıç

2 tutam fesleğen

1 tutam rezene

1 tutam pelin otu

1 tutam mine çiçeği

1 çimdik tuz

 

yine yukarıdaki gibi kullanılır.

 

Evde Huzur Kesesi (K.W.*)

 

3 ölçü yasemin çiçeği

3 ölçü gül yaprağı

3 ölçü biberiye

1 ölçü lavanta

1 ölçü defne

 

Eve huzur getirmesi için yapılır. Yeni bir eve taşınan birine vermek için mükemmel bir hediyedir. Pembe bir kumaşın içine yerleştirip, yeşil kurdele ya da kordonla bağlayın ve evin ana girişine asın.

 

Şans Oyunları Kesesi (S.C.)

 

3 tutam paçuli

2 tutam muskat

1 tutam yasemin

1 tutam karanfil

1 tutam beşparmakotu

1 küçük mıknatıs taşı

 

yeşil renkli kumaşla yapılır. Kumar, yatırımlar veya spekülasyonlar gibi para kaybetme riskiniz olan dönemlerde yanınızda taşıyın.

 

Şifa Kesesi (S.C.)

 

2 tutam tarçın

2 tutam sandal ağacı

1 tutam gül yaprakları

1 tutam arnavut biberi

1 tutam zencefil

1 tutam sedefotu

 

Mavi veya mor keseye yapılır. Okaliptus yağı ile kutsanmalıdır. Gece yatağın yanına konur veya yanda taşınır.

Başka örneklerde paylaşacağım, istediğiniz bir konu varsa söyleyebilirsiniz.

Sirius

 

(*S.C. ; Scott Cunningham

K. W. ; Kate West)

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

fazla uyku,nazar ve iş için keseler var mı kese yerine muska kullansak olurmu hangisinin enerjisi daha olumlu olur?:no:

 

cadı kesesi ya da muska farketmez. Burada terimsel olarka esasında bir fark yok. Anadolu kültüründe bu tür şeylere efsunlu nesneler, muskalar deniyor, avrupa geleneğinde cadı keseleri diye isimlendiriliyor. Yapacağınız yönteme göre değişir. Eğer küçük bir cadı kesesi hazırlayacaksınız, muska gibi yapıp köşelerini dikip giysinize iliştirebilirsiniz, ki bu cadılık geleneğinde de vardır.

 

İş, parayı arttırma ve bereket için Şu keseleri kullanabilirsiniz;

 

Zenginlik Kesesi (S.C.)

 

2 tutam tarçın

2 tutam melisa

1 tutam beşparmakotu

1 tutam karanfil

1 bütün vanilya çubuğu

1 bütün hint (çin) baklası tohumu (tonka bean)

 

Vanilya çubuğunu ezin ve diğer bitkilerle karıştırın. Enerji yükleyin ve kutsayın. Mor ya da yeşil kumaşa yapın. Zenginliği sağlamak ya da para akışını arttırmak için yanınızda taşyın.

 

Para Kesesi (S.C.)

 

3 tutam paçuli

2 tutam karanfil

1 tutam meşeyosunu

1 tutam tarçın

 

Yeşil kumaşa yapılır ve parayı arttırmak için üzerinizde taşıyın.

 

Şans Oyunları Kesesi (S.C.)

 

3 tutam paçuli

2 tutam muskat

1 tutam yasemin

1 tutam karanfil

1 tutam beşparmakotu

1 küçük mıknatıs taşı

 

yeşil renkli kumaşla yapılır. Kumar, yatırımlar veya spekülasyonlar gibi para kaybetme riskiniz olan dönemlerde yanınızda taşıyın.

 

nazar ve korunma için bunlar;

 

Ev Koruma Kesesi (S.C.)

 

3 tutam Biberiye

3 tutam Fesleğen

2 tutam Rezene tohumu

2 tutam Dereotu tohumu

1 parça defne

1 parça eğrelti otu

1 çimdik tuz

 

Kırmızı kumaşa yapılır. Evde en yüksek yere yerleştirilir

 

Ev Koruma Kesesi – 2 (S.C.)

 

1 tutam sarı papatya

1 tutam sarı kantaron

1 tutam kapari (Kullanmadan önce kurutun. Migros vb.. büyük alışveriş merkezlerinde satılıyor)

Birkaç tane sağlam buğday

 

Bu formül antik orta doğu büyüsüdür. Kızmırı kumaşa yapılır ve ön kapıya asılır.

 

Korunma Kesesi (S.C.)

 

3 tutam dereotu tohumu

2 tutam kimyon tohumu

1 tutam keten tohumu

1 çimdik tuz

 

Beyaz veya kırmızı renkte kumaş ile yapılır. Korunma için yanınızda taşıyın

 

Korunma Kesesi 2 (S.C.)

 

2 tutam mercanköşk

1 tutam melekotu kökü

1 tutam dereotu tohumu

1 tutam karanfil

 

Beyaz keseye yapılır. Pencerenin kenarına konur. Sirius

 

 

fazla uykudan kastınızı anlamadım?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her türlü kötü ruhlu varlığı uzak tutmak için yapılabilecek bir cadı kesesi var mıdır acaba? :) Şimdiden teşekkürler :)

 

Bir üstte paylaştığım korunma keseleri büyük ihtimalle yardımcı olacaktır. Ama özellikile negatif varlıklara karşı korunmak için bir tarif yakında paylaşırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba bu dört yol ağzını pek anlamadım. Dört yol ağzının nasıl bir işlevi var büyü konusunda. Nasıl bir enerisel yönü var ?

 

Dünyalar arası geçişle görevli olan tüm bekçi tanrı ve tanrıçalar aynı zamanda dört yol ağızlarının yani kavşakların tanrıları ve tanrıçalarıdır, Hecate, janus vs.. gibi. Dört yol ağzı, dört farklı yolu birbirine bağladığı için, bir tür alemler arası geçiş noktası gibi kabul edilir. O yüzden birçok eski formülde dört yol ağzı sembolik olarak çalışmalarda tercih edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba sirius paylaşımların için çok teşekkürler. Acaba okulda başarıyı sağlayacak bir kese de var mı?

 

yakında paylaşırım =) Ayrıca sitede şu büyüyü buldum, özellikle başarı bilekliğinin çok etkili olacğaını düşünyüorum deneyebilirsin;

 

http://www.gnoxis.com/ogrenci-buyuleri-20540-3.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şifa Kesesi (S.C.)

 

2 tutam tarçın

2 tutam sandal ağacı

1 tutam gül yaprakları

1 tutam arnavut biberi

1 tutam zencefil

1 tutam sedefotu

 

Mavi veya mor keseye yapılır. Okaliptus yağı ile kutsanmalıdır. Gece yatağın yanına konur veya yanda taşınır.

okalirtus yağı ile nasıl kutsayabiliriz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şifa Kesesi (S.C.)

 

2 tutam tarçın

2 tutam sandal ağacı

1 tutam gül yaprakları

1 tutam arnavut biberi

1 tutam zencefil

1 tutam sedefotu

 

Mavi veya mor keseye yapılır. Okaliptus yağı ile kutsanmalıdır. Gece yatağın yanına konur veya yanda taşınır.

okalirtus yağı ile nasıl kutsayabiliriz?

 

kesenin içerisine okaliptus yağı damlatabilirsiniz veya kutsama için kullanabilirsiniz. Genel kutsama şeklinde kutsama yağına okaliptusu damlatarak veya tek başına kullanabilirsiniz. cadılıkta genel kutsamanın nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi sitede mevcut

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

muhteşem içerikli bir paylaşım bence.

para kesesini önceden biliyordum ve uygularım hep işe de çok yarar özellikle benim gibi ticaretle uğraşanları destekler gökten para gelmesini beklemeyin mevcut durumun yolunu açıyor sadece

anti büyü keseleri herkesin yapması basit ve gerekli teşekkürlerrrrr

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ask için büyü kesesi yapan bi arkadaşım var ve bundan kurtulmak istiyo yani keseden kurtulmak vodoo kitabında okumuş sanırım bu büyüyü napmali bu keseyi yakalım mı?

 

keseyi açmalı ve tüm malzemelerle birlikte sirke ve kutsanmış su karışımı gibi arındırıcı bir karışıma koymalı bu sırada büyüyü bozduğu niyetinde bulunmalı. (defetme pentagramı eşliğinde yapılacak) Keseyi arındırdıktan sonra, içine koyduğu su ile birlikte, yine büyüyü bozduğuna dair bir dua ile denize atmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhaba,arkadaşın aşk için yaptığı büyü kesesi nasıl yapılıyor,faydası olmuşmu,birde neden kurtulmak istiyor?

 

keseyi yaparken bitkilerin özelliklerinden faydalanılır aşk için aşk büyüsünde kullanılan bitkiler veya malzemeler kullanmanız gerekecek

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kese Örnekleri

Anti-Büyücülük Kesesi (S.C.*)

1 tutam Dereotu Tohumu

1 tutam Keten tohumu

1 tutam şakayık kökü

 

Beyaz keseye yapılır. Yanda taşınabilir veya eve yerleştirilebilir. Özellikle kapıların ve pencelerin üzerine asılır.

 

Anti – Büyücülük Kesesi 2 (S.C.)

 

1 tutam yonca

1 tutam mine

1 tutam sarı kantaron

1 tutam dereotu

 

Beyaz kumaşla yapılır. Evi korumak için pencerenin üzerine asılır.

 

Anti-Hırsızlık Kesesi (S.C.)

 

2 tutam biberiye

1 tutam ardıç

1 tutam kimyon tohumu

1 tutam mürver

1 parça sarımsak

 

Beyaz keseye yapılır. Evi korumak için ön kapının üzerine asılır

 

Otomobil / Motosikletin Güvenliği ve Korunması için Kese (K.W.)

 

3 ölçü biberiye

2 ölçü ardıç

2 ölçü fesleğen

1 ölçü rezene

1 ölçü kaya tuzu

Birkaç damla lavanta nanesi yağı.

 

Bunları mor bir kumaşın içine koyup aracınızla aynı (Ya da benzer) renkte kordonla bağlayın. Keseyi torpido gözüne koyun ya da dikiz aynasına asın. BU formül motosiklet için de aynı şekilde işe yarar, çantalardan birinin içine koyun ya da motosiklet süren kişi üzerinde taşısın.

 

Araba Koruma Kesesi (S.C.)

 

2 tutam biberiye

2 tutam ardıç

1 tutam pelin otu

1 tutam karakafes otu

1 tutam kimyan

1 küçük kuvars kristali

 

Kırmızı kumaşa yapılır. Bulunmaması gereken bir yere saklanmalıdır. Birkaç ay sonra keseyi yenileyin, kuvars kristalini çıkarıp arındırıp tekrar yeni kesede kullanın. Eğer sürücünün kendi hatası varsa kese korumaya bilir.

 

Araba Koruma Kesesi – 2 (S.C.)

 

3 tutam biberiye

2 tutam ardıç

2 tutam fesleğen

1 tutam rezene

1 tutam pelin otu

1 tutam mine çiçeği

1 çimdik tuz

 

yine yukarıdaki gibi kullanılır.

 

Evde Huzur Kesesi (K.W.*)

 

3 ölçü yasemin çiçeği

3 ölçü gül yaprağı

3 ölçü biberiye

1 ölçü lavanta

1 ölçü defne

 

Eve huzur getirmesi için yapılır. Yeni bir eve taşınan birine vermek için mükemmel bir hediyedir. Pembe bir kumaşın içine yerleştirip, yeşil kurdele ya da kordonla bağlayın ve evin ana girişine asın.

 

Şans Oyunları Kesesi (S.C.)

 

3 tutam paçuli

2 tutam muskat

1 tutam yasemin

1 tutam karanfil

1 tutam beşparmakotu

1 küçük mıknatıs taşı

 

yeşil renkli kumaşla yapılır. Kumar, yatırımlar veya spekülasyonlar gibi para kaybetme riskiniz olan dönemlerde yanınızda taşıyın.

 

Şifa Kesesi (S.C.)

 

2 tutam tarçın

2 tutam sandal ağacı

1 tutam gül yaprakları

1 tutam arnavut biberi

1 tutam zencefil

1 tutam sedefotu

 

Mavi veya mor keseye yapılır. Okaliptus yağı ile kutsanmalıdır. Gece yatağın yanına konur veya yanda taşınır.

Başka örneklerde paylaşacağım, istediğiniz bir konu varsa söyleyebilirsiniz.

Sirius

 

(*S.C. ; Scott Cunningham

K. W. ; Kate West)

 

 

 

Peki bu keseleri normal bir insan da yapabiliyor mu ? Yani illa ki cadı mı olmak lazım ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki bu keseleri normal bir insan da yapabiliyor mu ? Yani illa ki cadı mı olmak lazım ?

 

normal derken? neye göre normal...

 

Bunlar büyü keseleri illa kişinin cadı olması gerekmese de büyü konusunda belli bir yeterliliği sahip biri olması gerekiyor. Büyüyle iç içe olmayan yani cadı, büyücü veya majinin herhangi bir dalıyla ilgilenmeyen,insanlar bunları elbette yapamaz, büyü sanatına dair bir şeyler yapabiliyor ve biliyor olmak önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

normal derken? neye göre normal...

 

Bunlar büyü keseleri illa kişinin cadı olması gerekmese de büyü konusunda belli bir yeterliliği sahip biri olması gerekiyor. Büyüyle iç içe olmayan yani cadı, büyücü veya majinin herhangi bir dalıyla ilgilenmeyen,insanlar bunları elbette yapamaz, büyü sanatına dair bir şeyler yapabiliyor ve biliyor olmak önemli.

Ben hiç büyü yapmadım da ... Bunu yapabilir miyim diye sordum ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...