Jump to content

Mabon (Madron) Kutlaması ve Ritüeli


sirius

Önerilen Mesajlar

Madron (Mabon)

 

http://magickalgraphics.com/Graphics/Occult/Sabbats/Mabon/mabon15.jpg

 

21 Eylül'de (21-24 Eylül arası) kutlanmaktadır. Gün ve gecenin eşit olması, her şeyin toplanması ve hasatın doruğa ulaşması kutlanmaktadır. Kişilerin, tüm tutsaklıklarından kurtulması, şifalanması amaç edinir ve bu amaçla ayinler yapılmaktadır. Aynı zamanda denge noktası olduğu için, zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için bu bayramlarda tanrı ve tanrıçalara dualar edilmektedir.

 

Yemekler;

 

Yabani yiyecekler, böğürtletlken, mantarlı yemekler, ağaçlardan elde edilen (ceviz, elma, fındık, mandalina) meyve ve kuruyemişler, kestane, mevsim meyveleri.

 

Altarınızı bu yiyeceklerle süsleyebilir veya bu yiyeceklerden güzel meyveli pastalar yapabilirsiniz.

 

Meyveleri kutsayarak reçel yapabilirsiniz.

 

Ayrıca elma bu bayram ile özdeşleştirilir. Elmayı altarınıza yerleştirin ve enine kesin, bir pentagram şekli ortaya çıkacaktır. Bu yüzden enine kesip o pentagramı athameniz ile kutsayıp, tanrı ve tanrıçalara adayarak yiyin.

 

http://www.owlsdaughter.com/wp-content/uploads/2010/09/Mabon_Blessings_by_FullMoonArtists.jpg

 

Madron İçin Tütsü;

 

2 ölçü akgünlük

1 ölçü sandal ağacı

1 ölçü servi

1 ölçü ardıç

1 ölçü çam

2 yada 3 meşe yaprağı

 

Şükretme Ayini

 

Bütün yıl boyunca geçtiğiniz zorlukları, aileiniz,arkadaşınzı ve çevrenizde olan olumlu gelişmeleri, gerçekleşen dileklerinizi bir kağıda yazın.

 

Çemberi açın. Elementleri invoke edin

 

Kağıdınızı athameniz ile kutsayın. Ve Tanrı ve tanrıçalara seslenerek elmanızı (veya seçtiğiniz meyveyi, pastayı) adayın. Onlara şükranınızı belirtin. Aşağıdakine benzer bir dua edin;

 

"Bu yıl bana bahşedilenlere karşı duyduğum minnetin simgesi olarak bu ...'yı tanrıçaya adıyorum: Yaptığım işin ve işlerin doğaya yararlı ve ona layık bir hediye olmasını diliyorum. Yürüdüğüm yolun ışık ve bilgeliğe doğru olmasını arz ediyorum. Kutlu olsun!"

 

Şimdi kağıdınızı yakın, külleri kahverengi bir keseye koyun. Üzerine tanrıçanın sembolünü çizin. Pastanızı yiyin, kutlamanızı yapın ve daha sonra ormanlık alana çıkarak keseyi bir ağacın (mümkünse meyvesini yediğiniz-kullandığınız ağacın, bulamazsanız elma ağacının, bulamazsanız herhangi bir ağacın) altına gömün ve tüm elementlerle yine tanrı-tanrıçalara teşekkür edin.Sirius

 

Sirius

(Cadının bahçesi isimli kitaptan yararlanılmıştır)

 

Mabon Kutlu Olsun!

 

http://1.bp.blogspot.com/-Jj7E2zNm86k/Tme2Q_acs6I/AAAAAAAAGxg/nsVCgJFRUaw/s1600/mabon%2Bblessings.gif

mabon blessings.jpg

sirius tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

goddesses-modron,morgan,epona,persephone,pamona ve the muses.gods-mabon,thoth,thor,hermes ve the green man onurlandıralım :)

maiden of springi ve mother of summerı uğurlayalım ..

Küçük bir ritüel gelenek de benden olsun .. son hasat destesi tanrıcanın, bakirenin, hasat kralicesinin sembolu olarak somıne uzerıne konurdu. tarlada calısanların en genc kızı desteyı keser ve onu hasat yemegıne tasırdı. bu kiza caillach denirdi. beyaz baslık takılır, giysisiyle calı supurge otu filizleriylye tutturulurdu. hasat solenınde masa basına oturur ve genc erkekler onunla dans ederdı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tüm cadı ve pagan arkadaşlarımın mabonunu kutlarım. =) Çark dönerken karanlığa doğru, toprağın verdiği mahsule şükredelim; tanrıyı ve tanrıçayı en içten dualarımız, adaklarımız ve şükranlarımızla onurlandıralım, ki onlarda bizi kutsamalarıyla, bilgelikleriyle ve yıl boyu verecekleri bereketle onurlandırsınlar :)

 

 

http://4.bp.blogspot.com/-QheO6AOQmu8/Tn2NESpp-VI/AAAAAAAAAGE/OTPvvoUywTI/s1600/MabonBlessings2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...