Jump to content

peri tarotu destem var fakat kullanamıyorum


buray

Önerilen Mesajlar

klasil tarot destesini çok kolay okuyorken peri tarotu destemle bir açılım bile yapamadım kartlardan bir elektrik alamıyorum açılımlar çok havada kalıyor birde bazı açılımlarımda kartların yarıdan fazlası ters çıkıyor internette çok araştırma yapmama rağmen peri tarotuyla ilgili çok birşey öğrenemedim

 

burada bildiklerini benimle paylaşmak isteyen varmı acaba? kartları yorumlarken nasıl düşünmeliyim yada kartların enerjisini nasıl arttırabilirim

 

mum ve tütsü açılımı nasıl etkiler ne tarz mum ve tütsü kullanmalıyım

 

yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peri tarotu zordur.Özellik de resimleri bana da çok itici geldiği için kullanmıyorum.Sen de kartlara ısınamadıysan kullanmaya çalışmakta ısrar etmektense yeni bir deste alabilirsin. Ha ille kullanıcam diyorsan , desteyi aldığında yanında verilen kitapçıklarda açma şekilleri oluyor. Olmadı diğer açma şekilleri ile bak.Alıştıkça kendi sistemini oturtursun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet kitapçığı var onu okudum ama yinede yorumlar hep havada kalıyor. ben kartları seviyorum aslında çok neşeli bir deste fakat hani klasik tarotu alınca dolunayda beklatiriz enerji alır uyurkenn yakımına koyarım gittiğim her yere onuda götürüsüm gibi yapılan çeşitli uygulamalar vardır

 

mesela rider waite desteye bakarken amber tütsüsü ve mavi ve beyaz mum kullanırım bu daha önce denenmiş kokular ben peri tarotunda da böyle daha önce denenmiş uygulama varmı diye merak ettim

 

kitap düzayak yazmış çokta işe yaramıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:D kitapların işi budur.Kendi destemde hiç bir şey yamayan kartlar da vardı.Zamanla gelişiyor onların anlamlarını kendin çıkarır oluyorsun.Anladım merak ettiklerini şimdi. Aynı şekilde peri tarotuna da dolunayda enerji çalışması uygulayabilirsin.Veya diğer enerji çalışmalarını. Çam tütsüsü uygun diye hatırlıyorum. Bir de kristallerden temin edebilirsin mesela ametist kullan ortamdaki negatif enerjiyi çeker.Biraz masraflı olur ama ametist taşından bir kutu içerisinde saklıyabilirsin mesela kartlarını. Bunun gibi kristalleri de kullanabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

peri tarotu temel olarka periler üzerine kurulu olduğu için o kültürü ve enerjileri iyi bilmek gerekiyor. İlla peri tarotunda ısrar ediyorsan, doğaya çıkmanı ve perilere seslenerek peri tarotunda rehberlik etmelerini ve tarotunu kutsamalarını isteyebilirsin. Peri kuş tüyü muskası vermiştim, onunla benzer şekilde, kehaneti arttırıcı bir kese yapıp tarotlarınla keseyi birkaç gün yastığının altına koyabilirsin. Peri tarotunun enerji akşına kendini bırakman için oradaki perilere ısınmalısın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yazdıklarınız için teşekkürler ametist taşım var ama hiç aklıma gelmemişti kutusuna bir parça attım bile en sevdiğim taştır yastığımın altında durur :)

 

peri kuş tüyü muska yı ilk defa duyuyorum ama kehanet arttırıcı kese yapmaya çalışırım bu konularda ne kadar becerikliyim bilmiyorum umarım işe yarar :) doğaya çıkıp perilerden yardım istemek onlara hediyeler bırakmak ve diğer önerileri kartlarımla deneyeceğim teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Düş kırıklığına uğrama ihtimalin var, sevgili Tenar...

 

Ben de alırken epey heyecanlıydım; sonrası tam anlamıyla düş kırıklığı... Kartlar bana epeyce özensiz geldi, peri kavramına bayılmama rağmen pek bir bağ kuramadım. Hatta, hiç unutmam, bir gece kartlar rüyama girdi. Tam olarak adını anımsayamıyorum, fakat Mürver Ana isimli bir kart vardı sanırım. O bana rüyamda özürlerini sunmuştu. :D ''Affet bizi, sana hitap edemedik!'' anlamında diledi sanırım. :D Kartlar, 3D sentetikliğinden ve gerçek hayat modellerinin pek çok karta kostüm değiştirmek sureti ile ''Pis Peri-Cici Peri'' şeklinde geçişlerinden ibaret... Aslında bu gibi birkaç noktaya dikkat edilseymiş, gayet hoş olabilirmiş deste. Ben olsam oturur, çizerdim. O kadar çaba olmalı işin içinde...

 

OSHO Zen Tarot çok daha fazla hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben de bu konuları uzun süredir okuyup araştırıyorum ve 1 haftadır peri tarotuna kafayı takmıştım sormadığım yer kalmadı baskısı tükenmiş:D dün gece yoğun aramalarım sonucu bi sitede bulup sipariş verdim. şu an siparişim onaylandı henüz kargoya verilmemiş(sipariş takibinden gördüm) indirimdeydi üstelik. site ismini vermek yasak mı bilmiyorum yazmıştım ama sildim bu yüzden.) ben de çok heyecanlıyım perilerle ilgili çok şey okudum ve kartlarımın hemen gelmesini istiyorum:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kartlar

 

Peri tarotunda kartlar dörde ayrılmaktadır. İlkbahar, yaz, sonbahar ve kış. Perilerin çoğu mevsimlere bağlı varlıklardır. destede periler teker teker, en çok ortaya cıktıkları döneme göre ele alınırlar. Her destedeki 13 kart birden dokuza kadar numaralanmıştır. artlarındanda dört kraliyet kartı kız, bacak, kraliçe ve kral gelir. Her kartta başka bir perinin özellikleri yer alır ve toplam elli iki periden söz edilir.

 

Bunlara ek olarak başlıca peri şenliklerini simgeleyen 8 şenlik kartı daha vardır.

 

imbolc, ostara, beltane, yazortası, luk, hnasa, herfest, samhain, ve yule

 

 

Kartların yorumlanması,

 

Kartlar fal bvaktıran tarafından karıstırılmalıdır, bu kişi kendinizde olabilirsiniz, kısaca fal baktıran. Fal baktıran kartları tam olarak karıştırıp ters cevirmeye özen göstermelidir ki fal esnasında bazı kartlar ter çıksın.Pek çok tarot kartı gibi peri tarotu destesindeki kartlarında ters ve düz anlamları farklıdır. Bazı tarot yorumcuları bu ayrımı yapmazlar. falcı fal baktıranın elinden karıstırılmış kartları alşdıktan sonra seçtiği açılıma göre onları mnasaya dizecektir. Daha sonra bu farklı açılımlar anlatacağım.

 

Sorulan sorulara göre bu açılımlar belirlenir ve soruya göre açılımı secmeniz doğru olacaktır. Yada kısaca en sevdiğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. Sorunuzu sorduktan sonra bir numaralı karttan başlayın. Peri kartlarının anlamları olsa da her peri size mutlaka enerji verecektir. İçgörü kazanıracaktır. Kartların anlamlarından çok perilerin söylediklerini yani iç sesinizi dinleyin. İlk kartın yorumu bitmeden ikinci kartı açmayın. Kartlar ile bakım yaptıkça aranızdaki enerji bağı oluştukça her geçen gün çok daha basarılı yorumlar yapacaksınız. Daha sonra anlatacağım kart yorumları size yanlızca başlangıcı ve anafikri verecektir. Kraliyet kartları yani kız bacak kral ve kraliçe fal baktıranın yaşamındaki kjişileri simgeler. Şenlik kartı çıkarsa bu bakımın daha kuvvetli olduğunu gösterir. Yanli gerçekleşme oranı daha yüksektir. Arkana majör gibi. Özetle mudahale etsenizde değiştiremeyeceğiniz olayları anlatır. Şenlik kartları çok önemli olaylarrın olacağını simgeler.

Peri Tarotu Açılımı: Peri Pazarı

http://img261.imageshack.us/img261/2293/peripazar.jpg

 

Bu açılım genel değerlendirmeler için kullanılabilecek bereketli bir açılımdır. Özel soruların yanıtlanmasındada kullanılabilir.

 

Kartları ters ve düz olarak karıştırıp üstteki sıralamaya uygun bir biçimde yerleştirin. Kartların ifade ettiği anlamlar:

 

1. Fal baktıranı ya da onun belirleyici özelliklerini ifade eder.

2. Fal baktıranın sorusu ile ilgilidir.

3. Onun yoluna cıkan engellerdir.

4. Fal baktıranın geçmişi ile ilgilidir.

5. Fal baktıranın çevresindeki su anki durumdur.

6. Fal baktıranın yakın gelecekte neler umabileceğinin üzerinde durur.

7. Uzak gelecekteki olaylar ve eğilimleri gösterir.

8. Sorunun zihinsel yönüdür.

9. Fal baktırana nelerin yardımcı olacağını gösterir.

10. Fal baktıranın koru ve umutlarıdır.

11. Herşeyin sonunda nereye varılacağını ifade eder.

 

Peri Tarotu: Yaşam Yorumu

http://img218.imageshack.us/img218/1553/yaamyorumu.jpg

Bu açılım fal baktıran kişinin yaşamı ve koşullarının derinlemesine incelenmesi gerektiği zaman açılır.

 

Kartlar ters te döndürülerek karıştırılıp yukarıdaki şekilde dizilir.

 

Fal baktıranın geçmişini şekillendirmek için birinci karttab başlanır. Bu o kişinin geçmişteki zihinsel durumunu temsil eder. Ardından 4. Kartı yorumlayacaksınız. Bu geçmişteki sağlık durumudur. 7. kart geçmişteki ruhsal durumu ve kaygıları 10 kart ise geçmişteki duygusal durumu ifade eder. Bu sütunu bitirince şimdiki zaman sütununu ve sonrada gelecek zaman sütununu yorumlayın.

 

Peri Tarotu Açılımı: Yıl Açılımı

 

http://img26.imageshack.us/img26/8083/ylaclm.jpg

 

Bu açılım fal baktırana gelecek yılın ne getireceğini değerlendirmek için kullanılır.Bu falı senenin başında açmak daha iyidir. Eğer yıl ortasında açılım yapılırsa geçmiş olaylarıda kartlar gösterebilir.

 

Destedeki 8 şenlik kartını çıkartın. Bu kartlar bu açılımda kullanılmaz. Karıştırıp üstteki şekilde açın.

 

İlk kart ocak anlamına gelir. İkinci kart şubattır. Böylece tüm aylara birer kart düşer. Kartlardan her ayın genel olaylarına ve gidişatına ilişkin yorumlar çıkartacaksınız.

 

Peri Tarotu Açılımı: Peri Meşesi

http://img17.imageshack.us/img17/3613/17304872.jpg

 

Peri meşesi açılımı bir sorun ya da kaygının kökenini bulmak istediğinizde kullanılır ve bu nedenle ortaya çıkan olayların ve koşulların nasıl geliştiğini belirler.

 

1. Birinci kart fiziksel dünya ve maddi konularla ilgilidir.

2. İkinci kart, fal baktıranın kişiliğinin ve yaklaşımlarının kökenlerini, üzerindeki bilinçdıı etkileri gösterir.

3. Üçüncü kart, sorunun zihinsel kökeni üzerinde durur ve duruma içgörüyle bakılmasını sağlar.

4. Dördüncü kart, duygusal konular, ilişkiler ve aşkla ilgilidir.

5. Beşinci kart, fal baktıranın dengelemek istediği meselelerle ilgilidir.

6. Altıncı kart, gelişmek ve ileri doğru hamle yapmak için ne gibi dersler alınması gerektiği üzerinde durur.

7. Yedinci kart, fal baktıranın enerjilerini en olumlu nasıl yönlendireceğini gösterir.

8. Sekizinci kart, fal baktıranın sezgisel olarak bildikleridir.

9. Dokuzuncu kart, fal baktıranın eyleme geçmesi gereken noktaları gösterir.

10. Onuncu kart, meselenin tam merkezini işaret eder.

 

Peri Tarotu Açılımı: Peri Höyüğü

http://img403.imageshack.us/img403/3218/perihyjn0.jpg

 

Peri höyüğü

 

Peri höyüğü açılımı geçmişinizdeki önemli olay ve sorunları belirlemenizde yazdımcı olacak, bunları bugununuz üzerindeki etkileri ve sonuçlarını göstererek, gelecekte atacağınız en önemli adımın ne olacağına karar verdirir.

 

Kartları nters düz çevirerek karıştırın. birinci karttan başlayarak yorumlayın

 

1. bu kart fal baktıranın içindeki zamanı temsil eder. fal baktıran için en önemli meselelerin üzerinde durulduğu barttır.

2. fal baktıranın içindeki zamanda en yakında olan etkileşimlerii temsil eder.

3. fal baktıranın en çok arzu ettiği şeydir.

4. Fal baktıranın zyaşadığı olaylarla ilişkili zihinsel sürecini temsil eder.

5. Fal baktıranın duygularını yansıtır.

6. hala şimdiki zamanın koşulları üzerinde etkisi olan geçmişte yaşanmışları temsil eder.

7. manevi soru ve kaygıları temsil eder.

8. pretik meseleler para ve maddi konular.

9. bu kart mümkün olmayan olayları simgeler. (karma ile ilgili karmadda yer etmiş)

10. gelecekteki etkileri temsil eder.,

11. şu andaki kaygılardır.

12. fal baktıran için başarıya giden en iyi yolu gösterir.

13. sonuçta varılacak noktayı temsil eder.

 

Peri Tarotu Açılımı: Peri Hediyeleri

http://img11.imageshack.us/img11/6967/periarmaanlar.jpg

 

Bu açılım fal baktıranın kaderinin gereğini yerine getirmesi için ne tür becerilerini kullanması gerektiğini ya da hangi olay ve sorunların onun bunu yapmasına engel olacağını, yoluna ne tür engeller çıkacağını gösterir.

 

1.Fal baktıranın şimdiki zamanda öne çıkan yanları

2. Fal baktıranın amacına ulaşmasını sağlayacak iç yetileri ve becerileri.

3. Daha gerçekleşmemiş olan potansiyeller

4. Fal baktıranın seçimlerini ne yönlendirecek?

5. Kader ya da şansın iyi yada kötü işin içine girdiği olaylar; aşılması gereken muhtemel sorunlar.

 

alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peri Tarotuna Sahip olan kişinin yani bakan kişinin Ruhani yapısıyla alakalıdır genellikle.. Bunu biliyorum.. Kartlar ve kullanan kişi uyumlu olmadıgı zaman Kart açılımı yapması ve yorumlaması bi hayli zordur.. o Yüzden ya fazla yogunlaşıcaksın yada bırakıcaksın başka bir desteye geçiceksin.. ve Peri tarotu ile etkileşim yapmak istiyorsan kartlara güneş ışıgı vermelisin.. Kartları evin güneş gören bir penceresinin önüne koy orda dursun.. enerji akışı saglansın.. bu şekilde de açılım ve yorum yapmakta zorluk çekiliyorsa eger deste değiştirmekte fayda vardır çünkü kartlarla uyumsuzluk kişiye Sıkıntı verir.. Tekrar söyleyebilirim ki Kartlar sahibini Seçer..!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 yıldır peri tarotu destem var.kullanıyorum.ilk zamanlarda zor gelır.tüm enerjını alır vazgecersın.bıkac tavsıye ıstersen vereyım: kartlarınla uyu.ben bunu cok yaparım.

agaclar ve veya derenın oldugu (dogayla temas kurabılecegın)yerde kartlarınla bırlıkte medıtasyon yap

kartlardakı sembolızmayı ıncele.

cevabını bıldıgın gecmısten sorular sor destene.böylece olay örgusunu hangı kartlarla anlattıgına dıkkat et

cok enerjını alan bı destedır zaman zaman rıder whıte veya senı cok yormayacak kartlarla da ugrasabılırsın perı tarotuna bı sure ara verıp.

kendı deneyımlerımden olusturdugum fıkırlerımdır.kolay gelsın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

peri tarotu destesi arıyorum ben de nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim :)

 

amazondan alabilirsin

 

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

 

http://thetarotroom.com/wp-content/uploads/2011/12/steampunktarotbarbaramoore.jpg

 

Tavsiye ederim eğlence bu.

 

---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:41 ----------

 

http://thetarotroom.com/wp-content/uploads/2011/12/steampunktarotbarbaramoore.jpg

 

Tavsiye ederim eğlence bu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 9/16/2011 at 4:34 AM, felidae said:

Peri tarotu görsel olarak çok özensiz duruyor fakat çok iyi bir deste. ben seviyorum kartları,pm yoluyla bir ara hatırlatırsan sana ufak bir tüyo verebilirim bu kartlarla ilgili;)

ah on yıl sonra geldim biraz gecikmiş miyim? felidae en son 2012de aktifmiş anlayabildiğim kadarıyla. başka tüyo verebilecek olan var mı? ben de çok seviyorum kartlarımı; tarotta çok bilgim olmasa da onlarla vakit geçirmeyi sevdiğim için üç-dört yıldır kitapçık üzerinden anlamlarını, anlattıklarını hafızaya aldım ve kendimce yorumlamaya çalışıyorum. diğer başlıklarda peri tarotuyla başlanmamalı denmiş fakat hiç başka tarot destem olmadı, elimdeki deste de çocukken oynadığım bir deste:) yorumlamayı zamanla ve okuyarak öğreneceğim ama tüyosu olan, peri tarotu ile tecrübesi olanlar paylaşırsa çok mutlu olurum..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peri tarotunda şöyle bir durum var ; kartlara atanan bazı varlıklar var , bunların kimisi değişse de bulundukları alan her zaman pozitif değil. Yani bundan kastım çalışma yaparken kişi bu işlere hakim değil ise tesir altına kolayca girebilmekte. Çünkü açılan alan eskisi gibi temiz olmamakla beraber (ki insanların çalışmaları bu durumu fazlasıyla bozdu) kişiyi tehlikeye atacak durumlara da yol açabilir. Bu yüzden dikkat etmek gerekiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

On 2/28/2021 at 5:27 PM, AnDMe said:

Peri tarotunda şöyle bir durum var ; kartlara atanan bazı varlıklar var , bunların kimisi değişse de bulundukları alan her zaman pozitif değil. Yani bundan kastım çalışma yaparken kişi bu işlere hakim değil ise tesir altına kolayca girebilmekte. Çünkü açılan alan eskisi gibi temiz olmamakla beraber (ki insanların çalışmaları bu durumu fazlasıyla bozdu) kişiyi tehlikeye atacak durumlara da yol açabilir. Bu yüzden dikkat etmek gerekiyor. 

Anladım, çok teşekkürler. Biraz erteleyeyim onlarla ilgilenmeyi o zaman?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...