Jump to content

Maji'nin Başlangıç Tanımı (Goetia)


boynuzsuzgeyikler

Önerilen Mesajlar

MAJİ’NİN BAŞLANGIÇ TANIMI(1)

 

Not : Yazının aslında Goetia kitabı ile alakası yoktur.Sadece üstad Aleister Crowley bu yazıyı kitabın içerisine ekleme yapmıştır.

 

Çalışmalarında ve muhteşem operasyonlarında eşyalardaki içsel ve okült kuvvetlerin doğru anlaşılması yoluyla gelişen Maji, natürel filozofinin en yüksek, en kesin ve en ilahi bilgisidir. Uygun Patients(3) (hastalar) için kullanılan gerçek Agents(2) (simsarlar), tuhaf ve takdire şayan etkiler böylece üretilmiştir. Bu nedenle doğa içinde arayıcı olan bilgili ve çalışkan majisyenler halka mucize gibi görünecek yetenekleri sayesinde kuvveti(4) sezmeyi biliyorlar.

 

Origen’in dediğine göre Majikal sanat içinde hiçbir var oluşu barındırmaz, ancak buna rağmen barındırabilir. Yine de kötü yahut saygısız ya da küçümseme konusu olmamalıdır ve Şeytansı natürel maji fark edilmelidir.

Apollonius Tyannaeus, harika şeyler icra ettiği Natürel Maji’yi tatbik etmiştir.

 

Philo Hebraeus’un dediğine göre; doğanın gerçek işlerini anlamamıza yarayan gerçek maji, adilikten çok uzaktır çünkü en muhteşem hükümdarlar ve krallar da bunun üzerinde çalışmıştır. Hayır! Persliler arasında bu muhteşem sanatta usta olmadıkça hüküm süren hiç kimse yok.

Bu soylu bilim, natürelin şeytani haline gelmesi ve gerçek filozofinin Nigromancy’ye(5) dönüşmesi nedeniyle çok defa yozlaştı. Bu yozlaşmadan onun suistimal edici, yüksek ve mistik bilgiye muktedir olmayan, doğrudan doğruya Satan’ın kışkırtmalarına kulak veren ve onun tarafından karabüyü çalışmaları için kandırılan müritleri sorumludur. Bundan ötürü maji gözden düşüşün altında kaldı ve bunu arayanlar basitçe saygın büyücülerdir.

 

 

 

 

 

 

1 Maji’nin Başlangıç Tanımı çok az kodekste yer alır ve muhtemelen çalışmanın vücudundan daha sonradır.

2 Ya da Aktifler.

3 Ya da Pasifler.

4 Ya da Etki.

5 Ya da Kara Büyü, sadece Necromancy’den ya da Ölü tarafından Kehanetten farklı gibi

 

 

Rosie Crusians kardeşliği (Gül-Haç kardeşliği) (rosicrucian=doğaüstü felsefesini insan ilişkilerinde uygulama yolunda kullanan derneğin üyesi) kendilerine Majisyen demelerinin uygun olmayacağını, bunun yerine kendilerine filozoflar demeyi düşündüler. Ve onlar cahil şarlatanlar değildi, öğrenmiş ve deneyimli hekimlerdi ki onların tedavileri sadece meşru değil, ilahiydi.

 

Not-2: Çevirilerdeki yardımlarından dolayı aurorax'a teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...