Jump to content

Defetme ve Defetme Büyülerinin Temeli olan Defetme Yağı Yapımı


sirius

Önerilen Mesajlar

DEFETME

 

Defetme, hem cadılık çalışmalarında hem de büyücülük uygulamalarında muhakkak bilinmesi gereken bir majikal uygulamadır. Hemen hemen her kültürün kendine has bir defetme ritüeli mevcuttur. Defetme ritüeli düzenli olarak uygulanmaksızın korunma büyüleri ve çalışmaları yapmanın pek bir anlamı yoktur. Çünkü bir musallat veya istenmeyen bir enerji olduğunda öncelikle onun defedilmesi yani uzaklaştırılıp kovulması ardından korunma çalışmalarının yapılması elzemdir. Defetmeksizin yapılan korunma sadece geçici bir korunma sağlayacaktır. Hani hep duyarız "O kadar da korunma yaptım ama varlıktan kurtulamadım." ya da "İşte falanca duayı okuyup durdum önce rahatlıyorum ama sonra yine başlıyor" İşte bunların sebebi defetme olmaksızın yapılan korunmalardır. O okunan dualar genellikle defetme değil korunma dualarıdır ve geçici olarak varlığı uzakta tutmakta ama defedilmediği için yine dadanabilmektedir.

 

Bazen defetme yapmadan yapılan korunmalar, dadanmış varlığı mühürlemesi açısından tehlikeli dahi olabilir. Bu aynen açık bir yaranın dezenfekte edilmeden yara bandıyla kapatılmasına benzer. Siz yarayı kapatsanız dahi yara enfekte olmuştur ve muhtelemen iltihaplanacaktır. Halbu ki önce alkol bazlı bir kimyasal yardımıyla yara temizlenir, dezenfekte edilir ardından da yara bandı yapılarak, yaraının daha da açılması engellenir. İşte bu örnekte olduğu gibi bir musallat varsa öncelikle defetme yapılır.

 

Peki neyi defediyoruz? Defetme tabiri bilhassa cadılıkta genellikle istenmeyen bedensiz varlıklar ve parazitler için kullanılır. Bunlar yaydığınız büyüyü sezip gelen varlıklardır ve genelde geçip giderler. Yine de bazıları var olan ortama sinebilir. Bir diğer defetme tabiri ise temizlemeyle eş anlamlı olan parazit enerjiler ve istenmeyen enerji kirliliklerinin uzaklaştırılmasıdır. Eskiden cadılar bunu çemberi süpürerek yaparlardı. Hala daha bu gelenek sürmekte ve süpürge yardımıyla odada ki istenmeyen enerjiler ve varsa basit seviyede varlıklar defedilip uzatılmaktadır. Bu yüzden cadılıkta ki en temel ve en basit yöntem çember açmadan önce çembe açılacak ortamın süpürge ile ritüelistik bir şekilde süpürülmesidir.

 

Defetme tabirine bazen düşman veya size zarar veren kişilerle ilgili olarakta görebilirsiniz ama bu bizim kabul ettiğimiz defetme tanımına girmemektedir.

 

Defetme için çeşitli büyüler mevcuttur. Basitten daha komplike büyülere kadar büyü derecesi değişir. Bunun sebebi basit bir parazitten, daha ileri seviyede kötü bir ruha (evil spirit) hatta demonik varlıklara kadar değişebilir. Yine de her büyünün temelinde olan bir "defetme yağı" tabirinden bahsedebiliriz.

Defetme Yağı

 

Özellikle defedici özellikleri güçlü olan bitkilerden yapılan yağsal kutsama karışımına defetme yağı denmektedir. Defetme yağı;

 

-Buhurdanlık yardımıyla yağı buhurlama

-Mumları yağla kutsamakta (defetme büyülerinde)

-Athameyi veya süpürgeyi defetmeden önce kutsamakta

-Altarı ve çember yapılacak odayı kutsamakta (temizlemek için)

-Kendinizi kutsamakta (parazit ve olumsuz enerjiler için)

-Musallat olan bir kişiyi kutsamakta

-Banyo suyuna koyarak defedici banyo yapmakta

-Ve bir çok defetme ritüelinde ritüeli güçlendirici olarak

 

kullanabilirsiniz. Bu kutsamalar defetme pentagramı ile yapılır ve ortamda istenmeyen enerjilerin-varlıkların uzaklaştırılmasını sağlar. Defetme yağı genellikle tek başına kullanılmamaktadır. Birçok formülü olmakla birlikte ben size buradan elenmiş ve hepsinin özünde bulunan, etkili bir defetme yağı formülümü paylaşayacağım.

 

Gerekli malzemeler;

-Kavanoz (Kapağı mümkünse plastik olsun. Metal olacaksa naylon poşetle sarmalısınız)

-Bir adet temel yağ (geleneksel olarak zeytinyağ kullanılır. Riviera gibi rafinasyondan geçmiş değil, naturel sızma zeytinyağı seçiniz. Natural sızma yağlar işlenmemiş yağlardır)

-Athame

-Deniz Tuzu

-Obsidyan

-Siyah mum

-Şu bitkiler; karanfil, biberiye , kurtboğan otu, karabiber, adaçayı, adamotu, sarımsak, fesleğen, mür, misk, tütün, şakayık otu mürver ve melekotu

-Çam yağı ve Nane yağı

Uygulama

Öncelikle bütün bitkileri çok küçük hale getirecek şekilde dövün ve kavanoza doldurun. Olabildiğnce bitkileri taze bulmaya özen gösterin. Nedeni ise, taze bitkilerin özyağlarının mevcut olması ve bu yağların temel yağımız içerisine geçerek çözünmesi. (Kimya yasası; benzer benzeri çözer) Deniz tuzunu ve obsidyanı kutsayıp onları da kavanoza ekleyin. Ardından kavanozun içindeki bitkilerin ve tuzla taşın üzerine zeytinyağı dökün. Kavanozun tepesinde çok az boşluk kalana kadar doldurun. (Ot/yağ oranını kavanozunuzun büyüklüğüne göre ayarlayın. Ama bilhassa sarımsak, şakayık, mürver ve melekotu otlarının bolca içerisinde olmasına özen gösteriniz.) Ardından plastik kapağı sıkıca kapayın.

 

Kavanozu önünüze alın, siyah bir mum yakın ve athameniz ile kutsayarak defetme için uygun gördüğünüz bir duayı ya da spelli fısıldayın (özellikle bir tane vermekten kaçınıyorum. İstenirse paylaşabilirim). Kutsadıktan sonra, siyah mumla kapağına üç damla mum damlatın. Önce alimünyum folyaya sarıp (istenmeyen enerjilerden etkilenmemesi için) ardından siyah bir beze sarıp güneş görmeyecek ama ılık bir yere koyup yaklaşık 3 ay orada bekletin.

 

3 ay sonunda bitkilerinizin öz yağları, zeytinyağınıza geçmiş olacak. Bitkilerin posalarını süzün ve iyice posaları sıkarak içlerinde ki son kalan yağları da boşaltın. En son çam yağı ve nane yağını da ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra kavanozu uygun ve güneş görmeyen bir yere koyun.

 

Artık kullanıma hazır =)

 

Sirius

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler sirius. Obsidyanın ne olduğunu açıklar mısınız acaba?

 

obsidyen bir tür yarı değerli taş, kristaller ve yarı değerli taş satan bütün dükkanlarda rahatça bulabilirsiniz. Bir tür volkanik cam özellikle kapadokya civarında hem ucuza hemde büyük parçalar halinde bulabilirsiniz. AMa izmir , istanbul ve bir çok şehirde doğal taş satan yerlerde bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu bitkilerin hepsini çok rahat aktardan bulabilirsiniz arkadaşlar. Aktarlar, kültürümüzün en önemli mirası bence. O kadar fazla bitki var ki, küçük büyük demeyin bütün aktarlara listenizle gidin. İstanbulda mısır çarşısında hepsi var, izmirde kemeraltında bulabilirsiniz. Manisa, Bursa vb. diğer şehirlerde ki aktarlarda da bu tür otlaın hepsi var. İçlerindne sadece kurtboğanotunu bulmak zor, izmirde yok. Onu da eklemek zorunda değilsiniz ve hatta bulursanız haber verirseniz sevinirim =D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sirius, bitkileri taze bulmakta çok zorlandığım için tohumlarını ekerek yetiştirmeye başladım ufaktan. sormak istediğim şu, bu bitkilerin sadece gövde ve yapraklarını kullanmak yeterli mi ( yani benim minik fidelerimin) ? mesela şakayık otunun kurutulmuşunu bile bulamıyorum. ancak minik bir fide alabilirim. bu tarz büyü vb uygulamalr için satılan bitkilere bakıyorum hep çiçekli oluyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sirius, bitkileri taze bulmakta çok zorlandığım için tohumlarını ekerek yetiştirmeye başladım ufaktan. sormak istediğim şu, bu bitkilerin sadece gövde ve yapraklarını kullanmak yeterli mi ( yani benim minik fidelerimin) ? mesela şakayık otunun kurutulmuşunu bile bulamıyorum. ancak minik bir fide alabilirim. bu tarz büyü vb uygulamalr için satılan bitkilere bakıyorum hep çiçekli oluyorlar.

 

burada benim bulmakta tek zorlandığım bitki kurtboğan otu oldu. Çünkü satışı yasak, onu da bir arkadaş mersin'de buldu. Mesela melekotunun kökü satılır ve melekotu kökü kullanılır. Genelde şakayık otunun da kökü satılır ve o kullanılır ama kök bulmakta zorlanıyor ve yaprak-çiçek bulabiliyorsanız onları da ekleyebilirsiniz. (sadece bazı bitkiler özellikle kök olmalıdır mesela adamotu veya gingseng gibi bitkiler kesinlikle kök olarak kullanılır) Yani bu bitkiler bulunamayacak şeyler değiller aslında. İzmir'de rahat bulunuyorlar, kaldı ki aynı malzemeleri ben İstanbUl'da mısır çarşısında da bulmuştum 1-2 sene önce.

 

Taze bulamıyorsanız kurusunu kullanabilirsiniz hiçbir sorun olmaz....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben Galler de yaşıyorum. o kadar wiccaların anavatanı gibi anlatıyor ama daha doğru dürüst malzeme satan yeri bulamadım. burda kurtboğanın tohumu da fidesi de satılıyor hemen alayım, şakayığı bulamadım bir türlü onun için de fidelerimin kökünü kullanayım o zaman. teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben Galler de yaşıyorum. o kadar wiccaların anavatanı gibi anlatıyor ama daha doğru dürüst malzeme satan yeri bulamadım. burda kurtboğanın tohumu da fidesi de satılıyor hemen alayım, şakayığı bulamadım bir türlü onun için de fidelerimin kökünü kullanayım o zaman. teşekkür ederim.

 

anadolu bitki konusunda çok şanslı. Bizdeki aktar kültürü birçok bitkiye ulaşıma olanak veriyor, İzmir'de de oldukca fazla aktar var ve birçok bitkiye çok rahat ulaşılabiliyor. Hatta bitki dışında yılan derisi, kurutulmuş hayvan bağırsağı vs... gibi büyü malzemeleri dahi satılıyor =) sizin o civarda witchcraft malzemeleri satan dükkanlar araştırmanız gerekiyor, yanlış bilmiyorsam bu dükkanlarda bitkiler bulunabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yağım kullanıma hazır artık, peki obsidyan taşını süzdüğümüz yağın içinde mi bırakmalıyız yoksa toprağa mı gömmeliyiz?

bir de hangi büyü bozma ritüelleri yapılabilir bu yağ ile, bilen ve paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa çok sevinirim.

 

arındırıp başka bir amaç için kullanabilirsin veya direk yağın içerisinde bırakabilirsin seçim sana kalmış. Toprağa gömmek zorunda değilsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir çok malzeme konulmuş tarife ancak... Malzemeleri temin etmekte sorun edenler olabilir. Herkes mısır çarşısına ulaşamıyor ne de olsa.

 

Malzemelere ulaşamayanlara kişisel tavsiyem, Defetme Yağı yerine Defetme Ritüel/Dua veya Mantralarını öğrenmeleri ve kalpten uygulamalarıdır. Bence bu yağın yapılması da bir nevi büyü faaliyeti, bu yüzden yağın yapımı sırasında da bir şekilde defetme uygulaması yapılması gerekiyor.

 

Öte yandan güçlendirici bir takım uygulamalar veya materyallerin uygulanmasından sonra, yapılan tek bir el hareketi bile varlıkları ve istenmeyen etkenleri defetmeye yeter de artar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

obsidyan taşını bulamıyorum.. yerine başka bir taş kullanabilir miyim.. yada önereceğiniz bir taş var mı ?

 

Mersin' de yaşıyorsunuz sanırım. Merkezde "Mersin Çarsısı" nın ikinci katında bulabilirsiniz. Ayrıca Mersin Forumda satıldığını da görmüştüm. Tahminimce evden hiç çıkmıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu kutsamalar defetme pentagramı ile yapılır ve ortamda istenmeyen enerjilerin-varlıkların uzaklaştırılmasını sağlar. Defetme yağı genellikle tek başına kullanılmamaktadır. Birçok formülü olmakla birlikte ben size buradan elenmiş ve hepsinin özünde bulunan, etkili bir defetme yağı formülümü paylaşayacağım.

 

Sirius

 

sirius dostum, kısaca ve kabaca başlıklandıracak olursak, (o veya bu niyetle) bu da bir çeşit büyüdür. Yanılıyor muyum? Yoksa sadece temizleme ve arındırma amacıyla okunacak dua/rituelleri desteklendirecek bir materyal midir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Defetme yağı ve diğer bütün majikal yağlar, yemekler için kullandığınız zeytinyağı ne kadar büyü ise, ancak o kadar büyüdür. Kendi başlarına belli başlı bitkilerin, yağların ve diğer materyallerin karışımından başka hiç bir şey değildir. Yapımı sırasında yüklenmesi ve kutsanması gerekiyor. Yoksa hiç bir özelliği yoktur. Dolayısıyla bu yağın kendi başında ''öyle ya da böyle büyü'' olduğu fikri oldukça yersiz.

 

Yağlar, iksirler, vefkler (kamea), ve diğer bütün benzeri uygulamalar bir büyüyü oluşturan ve güçlendiren materyallerdir. Birçoğu tek başlarına hiç bir etkiye sahip değildir. Hoş; çalışmayı bilmeyenler için hepsi bir araya gelse de etki etmeyecektir. İş çalışmayı yapacak kişide bitiyor. Ruhsal alanlarda sözünü geçirebilecek kadar majikal persona oluşturamamış kişiler bu formüllerden zaten yarar elde edemeyeceklerdir. Örneğin; bu sitede herhangi bir yetki sahibi olmayan bir kullanıcı, beni siteden banladığını ve yasakladığını söylerse, atacağım mesajda sadece kendisiyle dalga geçerim. Aynı şekilde, herhangi bir ruhsal alanda yetki sahibi olmayan biri, bir şeyleri defettiğini ve yasakladığını söylerse, büyük ihtimalle o ŞEY direkt olarak dalga geçmeye başlayacaktır.

 

O nedenle boğulmamak için lokmaları büyük yememek gerek.

NightWolf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim sorum zaten bu yapılacak olan işlemin bir bütün olarak büyü kategorisine girip giremeyeceği yönünde idi. Aksi taktirde büyüler, dualar, bir ritueli harekete geçiren sözler vs de herhangi bir 'yükleme' söz konusu değilse, sadece birer kelimedir.

 

Bunu sormamın bir nedeni var. Her ne kadar poizitif anlam içerse de, doğası itibariyle bir büyü olacak olması bu konuda yardım arayan birçok kişi için çekici bir yöntem olarak gelmeyebilir, zira dinî öğretilerde iyi veya kötü her halûkarda yasaklar listesinde yerini alır. Aynı şekilde, ruhsal dünyasını dinî akımlara göre belirlemeyen birçok kişinin de herhangi bir çekince duymaksızın aradığı yardım bu olabilir. Bu nedenle sadece isimlendirerek de olsa bu fiili netleştirmek en doğrusu olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim sorum zaten bu yapılacak olan işlemin bir bütün olarak büyü kategorisine girip giremeyeceği yönünde idi. Aksi taktirde büyüler, dualar, bir ritueli harekete geçiren sözler vs de herhangi bir 'yükleme' söz konusu değilse, sadece birer kelimedir.

 

Bunu sormamın bir nedeni var. Her ne kadar poizitif anlam içerse de, doğası itibariyle bir büyü olacak olması bu konuda yardım arayan birçok kişi için çekici bir yöntem olarak gelmeyebilir, zira dinî öğretilerde iyi veya kötü her halûkarda yasaklar listesinde yerini alır. Aynı şekilde, ruhsal dünyasını dinî akımlara göre belirlemeyen birçok kişinin de herhangi bir çekince duymaksızın aradığı yardım bu olabilir. Bu nedenle sadece isimlendirerek de olsa bu fiili netleştirmek en doğrusu olacaktır.

 

Defetme de bir büyüdür. Ben her ne kadar kategorize etmeyi sevmesem de literatürde ak büyü türü olarak geçer. Ama sonuç olarak büyüdür. Aradığın yanıt budur sanırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...