Jump to content

Invokasyon ve evokasyon´a ne zaman baslamali?


Apollon93

Önerilen Mesajlar

(Türkce karakter eksikliginden dolay kusuruma bakmayin... düzeltmek isteyen varsa bu yardimi severek kabul ederim!)

 

 

Merhaba,

 

 

Burada evokasyon ve invokasoyn denilen iki temel majikal calismalarin, baslayabilmek icin kendi deneyimime göre sartlari siraladim. Kisi bunlara uyarsa hem bu ratiklere olan girisimi cok kolay elinden gelecektir, hem de bu pratiklerle birlikte gelebilecek tehlikeleri en aza indirmis olacaktir.

(Tabiiki bu hazirliklara ragmen davetten sonra majikal daireden cikip ücgenin icine girecek kadar akilsiz iseniz [ve aslinda cok cesur...:wallbash:] bu sizin sorununuz ;)

 

 

 

Temel olarak bu sartlari daha dogrusu bilgi, yetenek ve becerileri 4 sinifa yairabiliriz.

 

 

  • Bedensel
  • Duygusal
  • Zihinsel/ Kognitif
  • Irade kuvveti
  • Karakter/kisilik

1- Astral bedeninde enerjilerin akamamasi, bu yollarin tikali olduguna dair en belirgin ve en basit belirti, sertlesmis kas bölgelerdidir. Bu kas bölgeleri yumusatmak icin temel olarak Yoga ya da benzer esneme egzersizleri ve kipirdamadan Meditasyon oturusunda oturmak en dolaysiz yöntemlerdir. Kisi hic kipirdamadan, dik bir omurga ile agrsiz 1 saat Meditasyon asanasinda oturabiliyorsa (agri olmadan 1 saat Asanada oturma genelde 1,5 saate kadar otuabilme kabiliyetine sahip olmak demektir) vücuttaki ana kasilmalar cözülmüstür demek, ve enerji akimi temel olarak calisiyordur demek (zaten bu yoksa astral cikis „denemeleri“ de basraisiz olur cünkü astral beden bu bölgelerde tikanikliklardan dolayi yapismistir.)

 

 

2- Duygulasal acidan kontrollü: Duygularimiz nefes ile baglantili oldugu icin, burada en dogrudan yöntem Pranayama gibi bir nefes teknikleri kullanarak duygusal sistemi kontrol altina almakir. Pranayamayi esas alirsak, burada ögrenci 20-10-30 (20 disari, 10 iceri ve 30 sn tutma) gibi bir ritmi 1 saat boyunca hata yapmadan kasilmadan tutabilirsa (ki duygusal bir calkantida bu ritim asla tutulamaz (bu bir saat icerisinde 60 kere nefes almak demektir!!!) duygusal acidan temel bir kontrole sahip demektir.

 

 

3- Zihinsel Kognitiv:

 

 

  • Maji ve bati teknikler ile ilgili ana kitaplari okumus ve genel olarak anlamis olmak.
  • GD nin ilk bes bilgi tebligsini (yada 777 nin ilk 20 sütunu) ezberden bilmek (kast ettigm kabalistik ana alfabe: Ibranice harfler, sayi, sefirot, renkleri (kral, kralice, prens prenses vs), kokulari, tekabül eden Tarot karti vs... bulari kafadan bilmek gerek.
  • Modern iletisim Teknikleri (NLP mesela) gündelik aliskanlik haline getirmek.

4- Konsantrasyon yetenegi bir baska sorun. Geleneksel meditasyon (yani müziksiz, sade bir meditasyon objesini) tam sabit olmazsa da 1 saat icerisinde kesinti olmadan tutabiliyorsa (yani unutmak, rüyalara dalmak vs), bu kisi temel bir konsantrasyon kaabiliyetine sahiptir demektir. Bunu disaridan gözlemlemek basit: Gözler kapali, cene gevsek ve özellikle gözler haraket etmiyor (REM safhasina benzer haraketler [bu istem disi] aklinda baska seyler var demek!).

Yada komplex sesli bir meditasyon kullanilir (Mesela kabalistik Permutasyon) ve orada da 1 saate hata yapilmaz.

(Meditasyon ile ilgili bunun icin ise yarar bir modeli yakinda ekliyecegim.

 

Meditasyon icin su linke bir göz atin: kast ettigim nokta Kons 4 hatta 5: http://www.gnoxis.com/meditasyon-ve-kendi-gelismini-takip-etmek-icin-bir-model-41113.html

 

 

Bununla birlikte daha dogrusu meditasyonun bu kesintisz konsantrasyon safhasina geldikten sonra:

(tabiiki her gün en azindan 1 saat meditasyon yapma aliskanligini devam ederek/ Astlar cikis ya da Skrying [asanada] bir saat yapilsa meditasyon yerine gecebilir... bu arada monroe teknigini tavsiye etmem: yatak uyumak icindir)

 

 

  • Astral Seyahat ve en azindan Tattva katlarini gezmis olmak (mümkünse bir iki kisi ile birlikte, böylece raporlar karsilastirilarak Seyahat „gercek“ miydi kolayca anlasilabilir.
  • Bir Skrying teknigini ögrenmis olmak: Bu küre, majikal ayna, su vs olabilir. .
  • Temel korunma ritueller sadece ezberden degil, o kadar iyi ezberlenmis olmali ki, zil zurna sarhosiken bile hatasiz bir sekilde yapilabilmelidir:

      • Kücük ban eden Pentagram ve Hexagram Rituelleri
      • Büyük ban eden Pentagram ve Hexagram Rituelleri
      • Rose Crux Ritueli (Mabedi veya calisma alanini astral olarak görünmez kilar. Ritueller genelde astral varliklarin merakini ve dikkatini ceker. Bu kötü bir sey degil... ama basta daha iyi.
      • Orta Sütun Ritueli

 

5- Karakter:

  • Sosyal kosullandirmalarindan en azindan biraz bagimsiz olmak: R.A. Wilsonun „Prometheus Risining“ un ilk 4 devrenin sonlarindaki egzersizleri yapmis olmak Özellikle burada isin eglencesi baslar, ve spirituel gelisim nelere bagli oldugunu ve neler gerektirdigini kisi cok pratik bir sekilde yasar... böyle egzersizler daha baslangic!
  • Spirituel gelisimi gözlemlemeye yariyacak en az bir modele bilmek/kullanmak (buradada „Prometheus Rising“ bence cok iyi!
  • Psikoloji ekollerin bazilarini kullanmayi ögrenmis olmak (kenini analiz icin): NLP, Transaction analysis, Schulz von Thun „Iletisim Dörtgeni“ ve yine Prometheus Rising de kullanilan Devre Modeli.

Ve tabbiki bütun bunlari yaparken Günlük tutma aliskanligina sahip olmak. Günlük bir majisyenin en degerli hazinesidir!

 

 

Bunlari becerebilmek icin, iradeli olmak gerek, sistemli calismak gerek, ve düzenli calismak gerek.

Böyle bir temel antrenmandan gecmis bir kisi bayagi yol almistir; azim, irade, sistemli calisma (belli ki heves degilmis) niteliklerini gösterdi veya bunlara ulasabilmek icin elde etti.

Teori sayseinde iyi bir alt yapisi vardir, astral ve Skrying deneyimlerdinden dolayi Astral dünya ona yabanci gelmiyordur. (hatta ilk davette zaten astralde muhattap oldugu bir varligi cagirmak en kolay baslangictir.) …

 

 

Bu noktadan ihtibaren Wachtower ritueli ögrenilir, ve ihtiyaca göre Invokasyon ya da evokasyonlara baslanir (ki normalde Invokasyonlar daha baskin ve önemli bir yer tutar).

 

 

Günlük tutmanin ve özellikle temel komunikasyon teknikleri ögrenmenin ne kadar önemli oldugunu bir daha vurgulamak isterim burada.

 

Iletisim teknikleri ile kast ettigim sey, normal komunikasyon seminerlerinde verilen tekniklerdir. Bunlar: aktif dinleme, parafraz etme (karsindakinin söyledigi seyi kendi cümlelerin le tekrar etme), referanslasma (bir konu üzerinde konusulurken terimler üzerinde anlasma ya da kendi tanimini vermektir) ve anlayis sorulari sormak.

Astral varliklarla iletisim kurulurken sözcükleri bizden cok farkli manada kullanabilirler, ve dikkat etmezsek varligi tamamen yanlis anlariz. Bu insanlar arasinda bile güncel bir seydir, simdi bu dünyaya yabanci bir varlikla nasil olur bir de onu düsünün! Bu Iletisim teknikleri güncel hayatiniza bir aliskanlik haline getirmek sarttir.

 

Günlük icin, asagida olmasi gereken noktalarin bir listesini verdim. Buna uyarsaniz, metodlu calismaniz cok kolaylasacaktir.

 

 

Oliver Aran

 

 

 

Majikal günlük:

 

 

Majikal günlük yapılan tüm çalışmaların raporlarını ve spiritüel gelişiminin ilerlemelerini kaydı olan bir günlüktür. Meditasyon, yoga, rituel çalışmalarının raporlarını bulundurur ve normal bir günlük gibi yaşanan önemli olaylar yer alır. Özellikle davranış değişikliği arzulanan durumlar o günlükte yer alır ve tartışılır.

 

 

Meditasyon, ve rituel için raporlar:

 

 

Şu sıra ile:

 

 

  1. Tarih:
  2. Saat:
  3. Asana: (Meditasyon ise)
  4. Yer:
  5. Egzersizin adı:
  6. Egzersizin hedefi (Mesela 30 dakika boyunca kesinti olmadan meditasyon)
  7. Egzersizden önceki hal

    1. Duygusal: mesela sinirli, stresli, gergin, mutlu, neşeli, nötr
    2. Zihinsel: aklına takılan bir şey var mı?
    3. Bedensel: Yorgun, dinç, sağ kolumda ağrı vs...
    4. [*]Egzersizin kendisi: Görsel ve algılanabilen verilere ve belirtilere dayanarak egzersiz boyunca neler oldu? (meditasyonlar için en az 20 satır). Meditasyon ise kesinti oldu mu, kaç kere M.O. ‘ yu unuttun vs.

      [*]Egzersizden sonraki hal

      1. Duygusal: mesela sinirli, stresli, gergin, mutlu, neşeli, nötr
      2. Zihinsel: aklına takılan bir şey var mı?
      3. Bedensel: Yorgun, dinç, sağ kolumda ağrı vs...

      [*]Eleştiri: Neler iyidi ve nerede hata yaptım? Bir dahaki sefe nelere dikkat etmeliyşm vs.

      Kısa meditasyonlar için (20 dak ve 15 dak. ‘lık olanlar) ve öğrenim süresi bitmiş olan temel rituller için ayrıntılı bir rapora gerek yok. Nokta 1. den 6. ya kadar ve kısa bir özet yeter.

       

      Oliver Aran

       

       

      NOT: Sorunuz ya da anlasilmayan bir yer varsa cekinmeyin...

Apollon93 tarafından düzenlendi
Link ekledim
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

 

11 yildir yurtdisinda yasiyorum, türkiyede okumama ragmen ana dilim degil (sonradan ögrendim)... (olabildigince net olmaya calisiyorum, ama acikcasi türk dilinde bu majikal ve felsefe konularinda kelime eksikligi de var)

Bunun disinda, hayir, bu bir ceviri degil... ha kendi kafamdaki almaca cümlelerimin türkeye cevirisi desen tamam :-), o zaman ceviri. :ermm:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eline sağlık :) Konuda her şey önemli ama en önemlisi :

 

Temel korunma ritueller sadece ezberden degil, o kadar iyi ezberlenmis olmali ki, zil zurna sarhosiken bile hatasiz bir sekilde yapilabilmelidir

 

Bir sey degil... Meditasyon ile ilgili bir yazi daha ekledim, cünkü benim kanima göre en önemli noktalardan biri.

 

Saros... hehehe!

LOL :rofl:... ama öyle! Denemedim de degil yani!

 

o.a.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sevdim bu paylaşımı, keşke ben de yapabilsem bu söylenenleri... illa bi başına buyrukluğum var yahu. bi atabilsem onu üzerimden, şöyle kurallara uygun çalışabilsem. bu yüzden eğitmenimden bir gün tokat bile yedim yahu :(

 

bir occult çalışma başlangıcında ''yahu ben bir sigara yaksam olmaz mı?'' dedim ve şamarı yedim.

 

burda en ağır eğitilen benim, kesinlikle.

Görüm olmasa 5 dk bile benle aynı ortamda durmicak bir adam tarafından yoğuruluyorum. :) Merlik ve Gauis gibiyiz :))))))))))))))))))))))))

 

nası mutlu olur bunları okuduğumu bilse...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

bir occult çalışma başlangıcında ''yahu ben bir sigara yaksam olmaz mı?'' dedim ve şamarı yedim.

 

 

''Adam haklı beyler +rep'' diyesim geldi :rofl:

 

Meditasyona başlarsan düzene de elbet alışırsın.Hiç meditasyon çalışması yapmıyormusunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

onu da uygun yapmıyorum ki, her gece ya da her sakin anımda, bi güzel uzanıp hoppp başka alemlerle irtibata geçerek yapıyorum, eh haliyle gelişen sabrım değil, görüm oluyor.

 

bu sayede belkide görmek istediğim anda, görmem gerekeni görüyorum...

 

 

+rep e baya güldüm yau :)))))))))))))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

onu da uygun yapmıyorum ki, her gece ya da her sakin anımda, bi güzel uzanıp hoppp başka alemlerle irtibata geçerek yapıyorum, eh haliyle gelişen sabrım değil, görüm oluyor.

 

Bu durum çok sakincalar doğurabilir. Yani yeteri kadar içsel dinginliği sağlamadan bu kadar sık tatbikat yapılmamalı diye düşünüyorum ben :) (Takip ettiğim kadarı ile bilgi kısmında bir probem yok tek sorun sükunet-içsel huzur-dinginlik olayında ki bunun için meditasyon şart )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Walla bu neye ulasmaya isteyip istemedigine bagli... Maji de kontrol en önemlisidir. Ve "görmen gereken" sey daima görmeye niyetlendigin seylerdir, yani daha önce karar verdigin, ya da egitmeninin (bir insansa eger) sana söyledigi seylerdir.

 

Sigara ve benzerine gelince, bu sadece bir irade kuvveti meselesidir. Irade kuvvetli ise, böyle aliskanliklar engel degildir. Tabiiki egzersizden önce alkol icilmemesi gerek, ama bunun bile istisnalari var, ki sarap bati okültizmede kullanilir (Ayni kuzey amerika kizilderililer de Mariuhana; güney maya ,Aztek & Toltek kültlerinin Kokain ve Püro, Cin/uzakdogu dinsel taoismde Afyonun ve Hintlilerde hashasin kullanildigi bibi) ...

 

Ama onlari arada birakmak, iradeyi kuvvetlendirir buna hic süphe yok.

 

o.a.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...