Jump to content

Kristal Ve Taşların Arındırılması Ve Programlanması


nevermore

Önerilen Mesajlar

Doğal taş yada kristallerin hayatımızda bir çok yönde olumlu gelişmelere katkı sağlayacabileceği ifadesinin yanlış olmayacağı muhakkaktır, bununla birlikte seçilecek olan taş yada kristalin nitelikleri, arındırılması, yüklenmesi ve programlanması taş yada kristalden alacağımız faydayı direkt olarak etkilemektedir, uygun işlemlerden geçirilmemiş bir taş yada kristal görsel niteliğin üstünde bir katkı sağlamayacaktır. Bununla birlikte uygun şartların oluşturulmaması fayda yerine negatif etkilerin yayılmasına dolayısı ile bunları yaşamamıza sebep olabilmektedir.

 

Almayı düşündüğünüz kristallerin üzerlerinde ellerinizi gezdirerek hangisinin sizinle temas kurduğunu bulmaya çalışın. Bir çok kristal arasından öncelikle hangisinin sizinle dengeli ve uyum içinde çalışabileceğini bulmak için doğru kristali bulmak zor olabilir. Bunun için elimizi taşlar üzerinde gezdirirken ellerimizdeki enerji anlamındaki değişikliklere dikkat etmeniz size yardımcı olur. Elimiz taşın üzerinden geçerken el ısınızdaki değişiklik yada elinizdeki farklılıkları fark ederek doğru taşa yaklaşmış olduğunuzu kabul edebiliriz. Dikkat ettiğinizde o taş yada kristallerden bir tanesinin diğerlerinden farklı refleks verdiğini hissedebilirsiniz.

 

Kristalleri aldıktan sonra rahatsız edilmeyeceğinize inandığınız bir ortamda tek başınıza kalın. Eğer birkaç kristal seçmişseniz yalnız kaldığınız bu anda onu bire indirmek daha kolay olacaktır. Aldığımız taşları düz bir yere koyup elinizi üzerlerinde gezdirin. El ısınız hangi taşın üzerinde yükseliyor veya elektriklenme oluyorsa o kristal taşı seçin. Hala kararsızsanız taşları karışık olarak dizin. Gözlerimizi kapatarak içlerinden yalnızca birisini alın. Şimdi size hizmet etmek için programlayacağınız bir taşınız oluştur. Diğerlerini güvenli bir yere kaldırabilirsiniz.

 

Satın aldığınız taşınıza başkalarının da dokunmuş olabileceği ve enerjisini geçirmiş olabileceğinin farkında olarak ilk önce taşımızı arındırmalıyız;

 

İlk önce taş yada kristali en az yirmi dört saat toprak altında tutun, çıkarttıktan sonra onu akan ılık suyun altında beş dakika kadar tutarak enerjisini topraklayın. Sonra temiz pamuklu bir bezle kurulayın. Ertesinde beyaz bir mumun ışığında iki saat kadar aydınlanmasını sağlayarak temizlenmesini, arınmasını sağlayın, ertesinde tekrar akan suyun altında beş dakika tutarak topraklanmasını ve temizlenmesini sağlayın, elma sirkesi ilave edilmiş su içerisinde bir saat kadar bekletmek üzerindeki eterik birikintiyi uzaklaştırır. Bu işlemler taşın arındırılmasına tam anlamda hitap edemesede kesinlikle katkı sağlayacaktır. Bir kristal yada taşın tamamen arındırılması, yüklenmesi ve programlandırılması için Reiki'yi kullanıyor olmanız gerekmektedir, bu konuda bilgi ve deneyiminiz yoksa tanıdığınız bir Reiki yolcusundan yardım talep edebilir, taş yada kristalinizi güvenli ve gerektiği gibi yararlanabilecek şekilde hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Taşın enerjisini artırmak için mehtaplı bir gecede sabaha kadara ay ışığında bırakmanız, güneş ışında bırakmanız fevkalade uygundur. Tüm bunları yaptıktan sonra taş yada kristalinizi bir başkasının temasından şiddetle kaçınmalısınız.

 

Kristal taşınızın tam olarak size ait olabilmesi için ona kendi enerjinizi vermeniz gerekecektir. Kendi ellerinizi de su ve sabun ile temizledikten sonra yine yalnız kalacağınız bir yerde kristalinizi avucunuzun içine alarak beş dakika kadar tutun. Bu zaman içerisinde elinizi açmayın. Her şeye izin verecek bir genişliğe ulaşarak taşınızın sizinle uyum ve denge içinde çalışması, aynı zamanda enerjinizi yükseltmesi için niyet ederek düşünce ve duygularınızla onu programlayın.

 

Beş dakika tamamlandıktan sonra yastık kılıfınızın içerisine koyarak bir gece boyunca başınızı koyduğumuz yerde kalmasını sağlayın.

 

Başınızı yastığa koyduğumuz anda yine güzel duygu ve düşüncelerin içimize dolmasına izin verin. Uykuya geçmeden önce düşüncenizde kristal taşınızın bulunmasına gayret edin. Bu, onunla aranızdaki enerji bağını sağlamlaştıracaktır. Ertesi sabah çantanızın veya dolabınızın içerisine yani ona sizden başka kimsenin dokunamayacağı bir yere kaldırın.

 

Aynı gün herhangi bir zamanda önce ılık bir banyo alın. Saçlarınız dahil vücudunuzun her noktasının su ile temas ettirin. Banyo işleminizi tamamladıktan sonra ses veya kokudan etkilenmeyeceğiniz bir yere geçin. Burada duygu ve düşüncelerinizi tam isteğinize uygun olarak ayarlayın ve taşınızı düşünerek yoğunlaşın. Evrene niyetinizi tam olarak gönderdiğinizden emin oluncaya kadar taşınızı düşünce bombardımanına tutun. Bu işlem yaklaşık beş dakika sürmelidir.

 

Tüm bunların ertesinde taşınızı kullanabilecek hale gelmişsinizdir, eğer taşınızı kolye yada benzeri bir şekilde kullanmayı düşünüyorsanız bağlantısının gümüş yada deri ile olmasına özen göstermeli ve taşın teninize temasını sağlamalısınız.

 

PROGRAMLAMA

 

Kristaller, komutlu bilgiyi alma, depolama ve istendiğinde geri çağırma özellikleriyle adeta bir bilgisayar gibi iş görürler.

 

Programlanmaları bile, bilgisayar programlanmalarına benzer .Programlama için kristalin içsel matrisine bir komut veya bir düşünce formu yerleştirilmesidir diyebiliriz. Hem kristalleri, hem de bilgisayarları, onlardan doğru bir çıktı alabilmek için, doğru ve mantıklı bilgilerle programlamanız gerekmektedir.

 

Aralarındaki tek fark, bir bilgisayar programcısının karmaşık bir bilgisayar dilini kullanması gerekmesine rağmen, kristalini programlayan birisinin, sadece düşünce yolunu kullanıyor olmasıdır. Kristali programlama işinin nasıl yapılacağını, şimdi aşamalar halinde inceleyelim:

 

1.Aşama:

 

Temizleme: Yeni bir programı yüklemeden önce, kuvarsınızı içindeki her türlü düşünceden arındırmanız gerekir. Bunun için ilk olarak kuvarsınızı dik olarak sol elinize alın. Çok iri bir kuvarsla çalışıyorsanız, onu yine dik bir vaziyette, düz bir zemin üzerine de koyabilirsiniz. Daha sonra, sol elinizle kristalinizi taban kısmından kavrarken, beyaz bir ışığın elinizden çıkıp kristalinizin taban kısmına geçtiğini ve sonra da gövde bölümünden geçerek, uç kısmına kadar uzandığını hayal edin.

 

2.Aşama:

 

Programın Belirlenmesi: Başlangıç aşamasında, her kristale tek bir program yüklenmesi tavsiye edilir. Böyle yapılmadığında, birbirlerine ters düşen mesajlar veya karmaşık çıktılar elde edilebilir. Bu nedenle detayla programlarınızı daha sonraya erteleyerek, basit programlar kullanın. Diğer yandan, yüklenen programın kullanıcısına fayda getirecek türden olmalarına da dikkat edin. Oluşturduğunuz programlarda kendi gelişiminize yönelik izler bulunmalıdır. Kristalle yükleyeceğiniz programın olumsuz yönleri olmaması da önem taşır. Aksi halde olumsuzluklar artarak sizin üzerinizde ters etki yaratabilirler.

Kristaller konuşma diline cevap vermezler. Bu nedenle her programı birbirini izleyen bir film şeridi gibi (yani, görüntü olarak) dikkatle tasarlamalıyız. İlerleyen çalışmalarınızda, sesleri ve renkleri de programlayabilirsiniz.

 

Kişisel Kristaller:

 

Meditasyon yapabilmek için, takı olarak kullanılanlar dahil tüm kişisel kristallere, önceden kendi görüntünüzü yükleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle kendinizi sağlıklı ve mutlu birisi olarak hayal etmelisiniz.

 

Yükleme çalışmalarına başlamadan önce de, vücudunuzun çevresine sizi her türlü olumsuzluktan koruyabilecek olan koruyucu bir duvar örmeniz tavsiye edilir.

Kristallerle çalışan bir kişi, olmak istediği kişiliğe (bir artist, doktor, araştırmacı gibi) kendisini o şekilde hayal ederek ulaşabilir.

 

İnsanın kendi benliğini aşma imkanlarının bir sonu yoktur. Programlama sırasında isteklerinizden emin olun ve kendinize güvenin, çünkü arzu ettiğiniz şey, geç de olsa mutlaka gerçekleşecektir. Eski bir deyişi hiç unutmayın: "Neyi istediğinizden emin olun ki, onu elde etmek çok kolay olsun."

 

Tedavi Amacıyla Kullanılan Kristaller:

 

Bu kristalleri, hem ruhsal, hem de fiziksel rahatsızlıklarınızdan kurtulmak amacıyla programlayabilirsiniz. Kurtulmaya çalıştığınız bir rahatsızlığı, tıpkı bir duman gibi dağılırken hayal ederek veya kendinizi sağlıklı bir insan olarak düşleyerek o sıkıntınızı yok edebilirsiniz.

 

Hediye Kristaller:

 

Hediye edeceğiniz bir kristali programlarken, alıcıyı, yaşama sevinci taşıyan sağlıklı bir insan olarak hayal edin. Eğer buna kendi titreşimlerinizi de yüklemek istiyorsanız, kristalinizi birkaç gün üzerinizde taşıyın. Hediye verdikten bir süre sonra, alıcının titreşimleriyle kendi titreşimleriniz birleşmeye başlayacaktır. Hediye kristalleri, gerçek bilince ulaşma yolunuzu kapayan kuvarları delmek, tedaviye yardımcı olmak veya meditasyonu kolaylaştırma gibi araçlar doğrultusunda programlayabilirsiniz.

 

Jeneratör Kristaller:

 

Daha büyükçe olan jeneratör kristalleri programlayarak, onları belli bir konfigürasyonda kullanılan diğer kristalleri harekete geçirmek veya tekrar şarj etmek amacıyla kullanabilirsiniz. Kristalleri, dünyadaki tüm ulusları barış içinde hayal ederek programlayan birçok insan vardır.

Sahip olmak istediğiniz bir ev, araba veya meslek türünün bir resmini jeneratör kristalin altına yerleştirin. (Unutmayın, bu sizin en büyük hayaliniz olmalı.) Resimle birleşen hayal gücünüz, yüklediğiniz programın gücünü artıracaktır.

 

3. Aşama:

Programın Yüklenmesi: Her kristalin kendine özgü bir programlanma şekli vardır.

 

Tek Uçlu Kristallerin Yüklenmesi:

 

Küçük kristalleri sol elle taban kısmından kavrarken, sağ elinizi üstten kristali kapatacak biçimde tutabilirsiniz. Çok iri olan kristalleri ise, düz bir zemin üzerine koymak daha iyi olur. Taban kısmı girintili çıkıntılı olan kristallerin altına ise, bir miktar macun veya benzeri bir madde sürmekte fayda vardır.

 

Şimdi kristalinize istediğiniz bir programı yükleyebilirsiniz. Düşündükleriniz, kristali alttan kavrayan elinizden geçerek, kristalin uç kısmına ulaşacak, daha sonra devreyi tamamlamak üzere tekrar aynı yoldan geri dönecektir.

 

Çift Uçlu Kristallerin Yüklenmesi:

 

Kristalinizi, uç kısımlarını avuç içlerinizin orta kısmına getirerek, iki elinizin arasında tutun. Daha sonra yüklemeyi başlatabilirsiniz. Böylelikle düşünceleriniz, her iki uca da aynı anda ulaşırlar. Bunun üzerine, uçlarda bulunan elektronlar kristalinizin ortasına doğru akarak, burada birleşir ve yüklemek istediğiniz düşünceyi ileri-geri hareketlerle yine uçlara doğru hareket ederek beslerler. Çalışmada çift uçlu bir kristal kullanıldığı için, yüklenen program da daha güçlü olur.

 

Küme Kristallerin Yüklenmesi:

 

Bir küme kristalin içindeki her parçayı ayrı ayrı programlayabileceğiniz gibi, tek bir programı bütün kümeye de yükleyebilirsiniz. Sadece tik bir programı yükleyebilmek için, kristali sol elinizle taban kısmından tutarken, sağ elinizle küçük kristallerin üzerine koyun. Bundan sonra yüklemeye başlayabilirsiniz.

 

Her kristal parçasını ayrı ayrı programlamayı istiyorsanız, bu kez sol elinizle kristali yine taban kısmından tutarken, sağ elinizin avuç içini programlamak istediğiniz kristalin üzerine koyun. Unutulmaması gereken şey, kristallerin enerjileri tek bir tabandan çıktığı için, kristallere yüklediğiniz programların ağırlıklarının da birbirlerine yakın olması gerekliliğidir.

 

 

 

 

KRİSTALİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR :

 

Kristalinize kimsenin dokunmamasına

Sinirli olduğunuzda kristale yaklaşmamaya

Kristalin molekül yapısının bozulmaması için florasan ışığı olmamasına

Magnetik yüzeye koymamaya

Yumuşak veya doğal bezlere sarılı olmasına (pamuk veya ipek olmalı)

Çalışırken kristalle düşüncelerinize takılmamaya özellikle dikkat edin.

Seyredin ve düşüncelere takılmayın.

 

Farklı bir arındırma şekli;

 

Gereksiniminize uygun bir kaya kristalini seçtikten sonra, onu herhangi bir amaçla kullanmadan önce, belirli hazırlık aşamalarından geçirmeniz gerekir. İlk olarak kristalin fiziksel olarak temizlenip arındırılmasıdır. Kristaller ilk kazılıp çıkarıldıklarında üzerlerinde çeşitli mineral madde şekillerinden oluşan bir kabuk bulunur. Bu kabuğun giderilmesi için kristal, oksalik asit banyosuna yatırılır. Bu işlemden sonra kristallere birçok kişi tarafından dokunulur ve her bir kişi de bu kristal üzerinde kendi zihinsel ya da duygusal tesirlerini bırakır. İkinci olarak oksalit asit artıklarıyla birlikte, istenmeyen titreşimleri yok etmek için, kristal birkaç gün boyunca doğal deniz tuzunun içinde tutulur.

 

Kristal kuvarsınızı 1 lt. suya, 1 fincan kaya veya deniz tuzu eritip, bir CAM kaba koyun. Bu işlemi yaparken metal kaşık kullanmamanız, TAHTA KAŞIK kullanmanız özellikle önem taşır. (Metal kaşık kullanmamamızın sebebini tuz ve metal bir araya gelindiğinde kristallere zarar verir).Tuzu hazırladıktan sonra, Kristali suya koymadan sol elinizde tutun ve Kristalle konsantre olup şu dileği içinizden geçirin :"Üzerindeki bütün negative özellikler uzaklaşsın".Bunu dileyerek, kristal kuvarsınızı suya bırakın.Yeni alınmış kristalinizi 24 saat ile 3 gün gibi bir süre bu suda kalması uygundur. Bu süre sonunda tuzlu suyu döktükten sonra Kristal, deniz tuzu yatağından parlak ve temiz bir biçimde çıkar. Üçüncü işlem ise, kristalin soğuk ve temiz bir suda durulanmasıdır.

Sonra pamuklu veya ipekli bir bez kullanarak kristal Sert bez kesinlikle kullanmamaya özen göstermeniz ve sentetik bez kullanmamanız uygundur. Tüm işlemlerin sonunda, Kristal havlunun üstünde güneşte bir müddet sarj edilir.

 

Artık bu andan itibaren diğer insanların kristalinizi ellemelerine izin vermeyin ve o yanlız sizin düşünce, arzu ve sevginizle dolsun.

 

Eğer kristalinizi her gün kullanıyorsanız, o zaman barındırabileceği negatif titreşimleri yok etmek icin, haftada 1 gün tuzlu su içinde bırakarak arındırın. Kristal artık yeniden faaliyete geçmeye ve onu programladığınız rolü oynamaya hazırdır. Elma sirkesi ve deniz tuzu karıştırılmış su, çok kısa sürede 10 dakika gibi bir zamanda kristali temizler. Elma sirkesinin tuz ile karışımının temizlemeye etkisi olağanüstüdür. Suyu yanlızca 1 kere temizlik icin kullanın.

 

REİKİ İLE PROGRAMLAMAK,

 

Daha önceden düşüncenin enerji olduğunu öğrendik ve niyet her şeydir.Öncelikle, bir eliniz ile kristali altından tutun ve , zihninizde bir niyet formüle edin."Senin programın çözülüyor (veya temizleniyorsun veya arınıyorsun)". Bunu yaparken 1. sembolü kullanabilirsiniz. Sonra, ayni yöntemi kullanarak kristali tekrar programlıyoruz, niyet biraz farklı oluyor. Kristali her iki elinizde tutun, 1.sembolü çizerek başlayın,kristali birikmiş enerjilerden temizlemek için 2.sembolü kullanın, sonra tekrar 1.sembol. Sonra kristalin programının çözülmesini ve istenmeyen enerjilerden temizlenmesini söyleyin. "Senin programın çözülüyor (veya temizleniyorsun veya arınıyorsun diyerek Reiki verin)". Bunu üç kere yapın.

 

Ayrıca, onaylamalar yaptığınızda, bu onaylamaları üç kere yapmak iyi olacaktır.

Orijinal program kristalden çıkarıldığında, kristali ayni yöntemi kullanarak programlarız. Bazıları komut programlarıdır ve bazıları altprogram olarak adlandırdığımız programlardır.

Örnek olarak "Sen sadece İlahi İrade ile uyum içinde, yaratıcının enerjilerine kanal olacaksın." " Sen kendi kendini temizleyeceksin." "Sen istenmeyen enerjilere kanal olmayacaksın." Ayrıca, sizin dışınızda hiç kimsenin programı değiştiremeyeceğini belirten bir altprogram ile programlayın veya kristalleri başka biri için programlıyorsanız, o zaman o kişinin ismini kullanın. Çünkü dışsal enerjilerin kristallerinizin programlarını değiştirmeleri olasıdır ve eğer siz çok hassas ve farkında değilseniz bu enerjiler kristal vasıtası ile sizin alanınıza akar. Kristalinize bir çok ekstra alt programlar yükleyebilirsiniz veya bu programları silebilirsiniz. Sadece iki buçuk santim uzunluğundaki bir kristal ayni anda binlerce programı taşıyabilir. Kristalleri, yaşamınıza giren çeşitli olayları kolaylaştırmalarına yardımcı olmaları için programlayabilirsiniz. Eğer isterseniz, şifa için onları aktive edebilirsiniz.

 

Kristalleri doğru olarak programladıktan sonra, onları değişik şekillerde kullanmaya başlayabiliriz.

 

Bu tip çalışma için kristallerin bu kadar iyi olmalarının nedenlerinden biri onların çok kesin/doğru ve sabit frekansları tutabilmeleridir.

 

Kristalleri enerjilendirmek için Reiki uygulamak istersek kesinlikle başarılı olabiliriz. (sembol sırası DKM + CKR + SHK + HSZSN + DKM olarak )

 

KRİSTALLERLE ÇALIŞMAK, ÇALIŞMA BAŞLAMADAN:

 

Reiki kanalımızı açıyoruz. Sırt dik, ayaklar yere basılı, eller kalbin üstünde.. Gözler kapalı ve baş dik ve dikkatimiz kalbimizde, kalbini hissedene kadar dikkatini oraya ver sonra alnına, 3. göze yönelt

 

"Allah'ım / Yüce Rabbim / Yaratıcı Güç / Yaradan, sana hayır duaları ve bana sunduğun hediyeler için tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Sana manasını anlayamadığım, farkına varamadığım veya göremediğim her şey için de teşekkür ederim. Lütfen, yaptıklarımın hayırlara vesile olmasını sağla ve iyi niyetimi isteğin doğrultusunda başkalarına ulaştırmada bana yardımcı ol"

 

Derin nefes al ver ve nefesini takip et. Ellerini alnına götür. Sonra tekrar kalbine indir ve "Görevimi unutturma. Benim maddi işlerim Tanrı'nınkilerinin yerini almasın. Bağışlamama ve Mutlu olmama izin ver."

 

"Yaradanım herşey senin elinde, huzurunda, sevginde, herşey iyi ve güzel. Şükürler olsun"

 

Derin nefes al ve istediğin zaman gözlerini aç.

 

KRİSTAL KUVARS İLE TRATAK ADAPTASYONU

 

Kristale gözümüzü dikip, göz kırpmadan 1 - 2 dakika bakacağız ve gözlerimizi kapatacağız. Alın çakrasında kristalin görüntüsünü canlandırmaya çalışacağız.

 

Ve bir kaç dakika sonra gözlerimizi açıp, tekrar 1-2 dakika daha kristale dikkatlice bakacağız ve tekrar gözlerimizi kapatacağız.

 

Bu tekniğin yapılması için en iyi zaman sabah uyandığınız sıralardır. Bu tekniğe iyice adapte olduğunuzda, çalışmaya başlamadan bir probleminizi düşünün. Kendinizi iyice rahatlatıp, daha sonra çalışmaya (tratak adaptasyonuna) başlayın. Çalışma esnasında ya da gün içinde o problemin ansızın çözüldüğünü göreceksiniz.

 

KRİSTAL KUVARS İLE MEDİTASYON PROGRAMLAMA

 

Tüm düşüncelerinizden arınıp, kristali dik duracak şekilde sol elinize alın.

Beyaz bir ışığın sol elinizden çıkıp kristalin içine doğru girdiğini ve kristalin içine-dışına girip- çıktığını hayal edin ( Reiki 2. aşamalar 3+2+1 sembollerini çizebilirsiniz )

 

Tek bir program saptayın :

Örnek : "Meditasyonda bana yardımcı ol".

 

Programdan once 15 cm-1 metre arasında bir duvar oluşturun. Bu duvarın, içeri hiçbir olumsuzluk girmesine izin vermediğini düşünün. Kristali sol elinizde kalp çakrası hizasında tutun. (2. aşamalar : 1. sembolü yaparak duvarı doldurun lütfen)

 

Duvarı yaptıktan (ve 1. sembol ile doldurduktan) sonra kristali kalp çakranıza yakın bir şekilde tutarak, kristale bakıp sevgi düşüncesini gönderin.

 

Sonra (2. aşamalar :3+2+1 çizerek) kristalinizi inceleyerek "seni seviyorum" diyerek onunla iletişim kurun ve "meditasyonda yardımcı olduğu için teşekkür edin".

 

"Bu enerjiyi evrensel amaca, bana meditasyon da yardımcı olması için adıyorum. "

 

Kristaller meditasyon süresini kaydettiği için kristalinize sevgi ile kaydet ifadesini iletin ( 2. aşamalar 3+2+1 çizmelidir)

 

Aynı zamanda bu işlemi yaparken Auranızın saf beyaz bir ışıkla çevrelendiğini düşünün.

 

Meditasyon

 

Sol avucumuzda kristalimize sevgi ile bakıyoruz. Ona tüm sevgimizi sunuyoruz onunla iletişime geçiyoruz, onu hissediyoruz. Ona bakarken yavaşça gözlerimizi kapıyoruz, avucumuzdaki kristali hissederek 1 den 9 a kadar içimizden sayıyoruz.

 

Düşüncelerinizi bırakarak Tüm bilincinizi kristale odaklıyorsunuz. Onun sıcaklığını, yapısını, şeklini hissetmeye çalışıyorsunuz. Zihninizde kristalinizi genişletiyorsunuz. Öyle bir genişletiyorsunuz öyle bir genişletiyorsunuz ki sizi içine alabilecek kadar büyüyor

 

Sonra sizi içine alabileceği bir boşluk arıyorsunuz. Kristalde, taban olabilir, kenar olabilir, uç olabilir ve bu kapıdan içeri çekiliyorsunuz.

 

Fiziksel bedeninizin kristalin içinde yüzdüğünü hayal ediyorsunuz. Adeta kristalle bir birleşme söz konusu. Böylece 5 dakika kalıyorsunuz. Sonra yine aynı kapıyı bulup oradan geçerek normal bilincinize dönüyorsunuz. Kristalin küçülerek avucunuza yerleştiğini gözlemliyorsunuz ve ışığı hissediyorsunuz. 1den 9'a doğru sayıyorsunuz. Sonra derin bir nefes alıp tutun ve sevgi ile, şükranla meditasyonu bırakın.

 

ALINTI

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Nevermore, Gerçekten bu konuyu açtığın için sana teşekkür ediyorum. Bazı arkadaşlara kristal taşlar tavsiye ettiğimde hemen buranın linkinide beraberinde ekleyeceğim :)

 

Emeğine Sağlık Tekrar Teşekkürler :)

 

Bir Pratik bilgide ben ekleyim, Temizlenen Taşlar hemen o anda Kullanılmayacaksa 7 kat alüminyum folyoya sararak tutarlarsa 1 ay kadar enerjisi ve programını kaybetmez. Ben Bütün taşlarımı temizledikten sonra

Bu yöntemle kullanmak istediğim taşı alıp rahatlıkla kullanabiliyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aytaşı ve ametist var bende ametisti güneşte aytaşınıda ay ışığında beklettim uzun süre bu doğru değil mi ? Taş ne olursa olsun toprakta 24 saat bekletmek gerekiyor mu? Ve doğal kaynak suyunda arındırmamız gerekiyor diye biliyorum normal çeşme suyuda işe yarar mı ? Çünkü içinde klor,kalsiyum ve magnezyum gibi katkı molekülleri fazla :ermm:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Taşı ne olursa olsun gün ışığını ve geceyi görecek sekilde toprakla bütünleyin .. Aslında tüm taşları elementlerin herbirinde arındırmanız çok daha doğru. Çeşme suyu da bi su sonuçta :) ama öncelik dediğiniz gibi kaynak suyu yada akarsu olmalı .

taşların cinsine göre enerji yükleme işi ise olması gereken bir hareket ( aytaşını ay ışıgında bekletmek gibi ) ancak ayın halini ve zamanını iyi kollamanız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Annemin uzun süredir kullandığı taşları topladım ve hepsini arındırmak istiyorum, taşları yanyana toprağa gömmek, aynı tuzlu suda bekletmek zararlı olur mu? Bir de her taşın arındırma ve yükleme yöntemi aynı değil diye bir yazı okudum başka bir internet sitesinde siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anneniz bu taşları ne için kullanıyordu ? asıl nokta bu süs için mi ? yada başka bir amaç için mi ... süs için değilse pek tavsiye etmem ..

her maddeyi etkileşim olmadan arındırmanız daha doğru .. Burada önemli olan elementleri mümkün olduğunca saflaştırmak /maddi/manevi.. arındırma ve yükleme konusunda doğru okumuşsunuz çok genel yöntemlerin haricinde daha detaya inerseniz elemente kullanım şekline amacına göre farklılıklar gösterir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese merhaba, konu biraz eski ama yeni konu açmak istemedim. Bu forumdaki ilk mesajım öncelikle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Şifalı taşlarla ilgili benim sormak istediklerim, mesela evcil hayvanımız şifalı taşımıza dokununca da arındırma yapmak gerekir mi? Hayvanımıza da şifalı taş takabilir miyiz ona faydası olur mu?

 

Asıl önemli sorum: Taş şarj etmeyi kendi enerjim üzerinden yapmayı düşünüyorum. benim kaplangözü ve jasperden oluşan bir bilekliğim var. sağ pazuma takıyorum bunu çünkü orada insanların dokunma ihtimali daha az ve gene de bazen dokunuluyor. Şarj etme konusuna gelince onu da uzun süre yapamıyorum, benim güneş altında dolaştığım sürece oluyor daha çok. şimdi ben topraktan enerji getirerek çakralarda sağa girdaplandıktan sonra bilekliğe doğru bir enerji yollayabiliyorum - ya da şimdi bahsedeceğim problem olmasa yollayabileceğim - ancak bu arada anlık bir hafif kalp ağrısı oluyor ama enerjiyi kendi serbest gidişi ile geçirirsem kalbe gelince dönüş sola doğru oluyor ve orada düğümleniyor. Tepemden aldığımı hayal ederken de sağa doğru döndürerek kalpten aşağı indiremiyorum. acaba kalp çakrası uyumsuz mu? genelde de istenmeyen bir duygu yaşadığımda mesela çok az birşey utanıversem anlık bir hafif kalp ağrısı olur bende.

 

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet hayvanlar da tipki bizim gibi taslardan faydalanabilirler.

 

Kaplan gozu en iyi solar plexus cakrasiyla uyumludur. Kalp cakrasi ile uyumlu olan tas istiyorsan Pembe Kuvarz, Pembe Kalsit, Avanturin, Yesim Tasi, Moldavit, Kunzit gibi taslari kullanabilirsin.

 

Cevabınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel bi yazı. Teşekkürler.

 

Bu konunun Soru cevap bölümü olmadığı için burdan soruyorum.

20150906_011901-1.jpg

IMG_20150905_072057.jpg

Böyle bir bilekliğim var, çok da sevdiğim bi bileklik. Gercek dogaltaş diye biliyorum ama hangi taşlar tam olarak anlayamadım. Eger biliyosanız söylerseniz sevinirim. Tesekkurler şimdiden :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

20150906_011901-1.jpg

 

@adEda, resim net olmadığı için görmeden kesin şu şu taştır demek yanıltabilir, ama örtü üzerindeki taşları sağdan sola doğru adlandırmaya çalıştım.

 

En sağdaki (kesin olmamakla beraber,) havlit taşına benziyor. Onun yanında ki turuncu taşın adı sitrin. Yeşilli hafiften turunculu olan unakit taşı.

 

Açık mavi renkli taş, mavi kalsedon veya akuamarin olabilir.

 

Koyu kahverenkli taşlar ise, kırmızı jasper, kırmızı akik, garnet veya lal taşlarından biri. Beyaz renkli taş için net bir şey demek zor olur. Beyaz akuamarin de olabilir, aytaşı da olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Okb için oniks taşını önermişlerdi (Oğlak burcu niteliğinde bir taşmış) , Ne ara yenisini alıp taksam kırıyordum bir şekilde . Uyumlaştıramadık birbirimizi ..

 

Bu arada Gökhan Hani diye medyum ve metafizik uzmanı olan bir adam . Size en uygun olan taşı istediğiniz neticeye bağlı olarak programlayıp satıyor . Fiyatı makul . Her yönüyle nazar tahlili adlı kitabından sonra ortaya koyduğu tespitler ile güvenmiştim ben o adama ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...