Jump to content

Gareth Knight


nevermore

Önerilen Mesajlar

Kabala’nın majikal uygulamaları çağımızın öncü otoritelerinden biri olan Gareth Knight 1930 yılında İngiltere Colhester’de doğdu. Daha çocuk yaşlarda psişik konulara ilgi duydu ve 1953 yılında, Dion Fortune tarafından kurulan Londra merkezli bir ezoterik okul olan İçsel Işık Cemiyetinin (The Society of Inner Light) etüt kurslarından birine yazıldı. Dereceleri hızla geçerek 1959 yılında Büyük Sırlar’a inisiye edildi ve Cemiyet’in kütüphanecisi oldu. Bu süre içinde 1965 yılında A Practical Guide to Qabalistic Symbolism (Kabala Sembolizmine Uygulamalı Rehber) adlı eserini yayınladı ve bu eserde Cemiyet’in yayınlanmamış arşivlerinden yararlandı.

 

1962 yılında Dion Fortune’un arşivde bulunan metinleriyle, kendi makalelerini yayınladığı New

 

Dimensions (Yeni Boyutlar) adlı bir okült dergi yayınlamaya başladı. İçsel Işık Cemiyeti’nin o zamanlar yöneldiği istikamet ona giderek daha çok rahatsız ediyordu. 1965 yılında istifa etti. Gloucestershire’a taşındı ve küçük bir yayın girişimi olan Helios Books’a ortaklık etti ve W. E. Butler ile bir mektupla Qaabalah kursu kurdu, bu kurs 1973 yılında Servants of Light (Işık Hizmetkarları) çatısı altında tekrar harekete geçirildi. Bundan kısa bir süre sonra, Hıristiyan ruhanilikle Kabala ve Maji konusundaki Knight’ın fikirlerini birleştirme fikrinde olan genç rahip Anthony Duncan’la tanıştı. Bu buluşma iki önemli kitapla sonuçlandı: Anthony Duncan tarafından yazılan Mesih, Psikoterapi ve Maji ile Gareth Knight tarafından yazılan İçsel Alemlerin Tecrübesi.

 

Gareth Knight’ın iki ciltlik Kabala Sembolizminin Pratik Rehberi adlı eseri okült dünyada standart bir ders kitabıdır .

 

Gareth Knight 1973 yılında İçsel Işık Cemiyeti’nin esas ilkelerine dayanan yeni bir ezoterik okul kurdu. Üyeleri Knight’ın Gloucestershire’daki Hawkwood College’deki derslerine düzenli olarak katılan kişilerden seçildi ve kısa bir süre içinde sağlam bir şekilde oturdu ve tümüyle temaslı bir tarikat haline geldi. Dersler ve özel Grup toplantıları bütün 1970’li yıllar boyunca devam etti ve yeni aday üyeler mektup kursuyla eğitim aldılar. New Dimensions dergisi 1973 yılında yeniden harekete getirildi ve üç yıl boyunca devam etti. Daha sonra yerini kurslu öğrenciler arasında dolaştırılan Quadriga dergisine bıraktı. 1976 yılında Knight, Sangreal Foundation tarafından Beşeri Bilimler’de ‘çok özel başarılar’ına karşılık fahri doktora ödülüne layık görüldü (kısaltma). Aynı zamanda Dallas’taki C. G. Jung Enstitü’sünde Arketipsel Sembolizm Danışmanlığına atandı.

 

Gareth Knight Grubu giderek daha yüksek seviyelerde çalışmaya başlayınca, öğretim birimi olarak varlığına son verip çalışan bir birim haline gelmeye karar verdi. Yıllık halka açık toplantılar Hawkwod Collegede yapılmaya devam edildi ve Knight Fransa, Yunanistan ve ABDde dersler vermeye başladı. 1987 yılında bir mektupla Tarot kursu başlattı ve bu kurs Tarot’un Majikal Alemi adıyla kitaplaştı. 1991 yılında İçsel Işık Cemiyeti onu Dion Fortune’un savaş mektuplarını yayına hazırlamaya çağırdı ve bu çalışma içsel plan iletişim meditasyonunda temelleri sarsan yeni bir çalışmanın kıvılcımını attı.

 

1997 yılında Dion Fortunenun yayınlanmamış eserlerinden daha fazlası cemiyet arşivlerinden çıkarıldı (örneğin Rituel Majiye Giriş). Bu sefer Knight’tan Dion Fortune’nun her bölümüne eşlik edecek bir bölüm yazması istendi. Böylece 20. asrın en önemli iki ezoterik otoritesi bir araya gelmiş oldu. Ertesi Yıl İçsel Işık Cemiyeti tarafından içsel yeniden yapılanmayı gerçekleştirmesi için tekrar üyeliğe çağrıldı. 1999 yılında Gareth Knight Grubu iki ayrı gruba bölündü: Avalon Grubu ve İçsel Manastır Dostları (Companions of the Inner Abbey).

 

Kaynak: http://www.servantsofthelight.org/aboutSOL/bio-garethknight.html

ALINTI

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...