Jump to content

En iyi 20 Spiritüel Film


nevermore

Önerilen Mesajlar

1) Interstate 60 (Otoyol 60)

http://www.derki.com/images/birinci/inter60.jpgYön: Bob Gale

Oyn: James Mardsen, Gary Oldman, Christopher Lloyd, Amy Smart

 

Konu: Neal, herkesin hayatta ne yapmak isteyeceğini öğrenmeye çalıştığı bir çağ olan 23 yaşına girmektedir. Doğum günü partisinde yaşamı hakkında bir cevap almayı diler. Babasının kendisine hediye olarak aldığı arabayı görmek için dışarı çıktığı anda başına bir su kovası düşer ve bilinçsiz bir şekilde yere yığılır. Hastanede uyandığında Neal, hayatı ile ilgili soruların cevaplarını keşfetmeye götürecek olan yolculuğuna başlar.

Neden?: Yukarıda sayılan tüm diğer filmlerin toplamından daha fazla mesaj ve enerji

içeren, her sahnesi ayrı bir güzellik taşıyan ve izleyiciye bol bol “muhteşemmm" dedirten, Kryon'un “Yuvaya Yolculuk”u tadında enfes bir film. Bu alandaki en iyi film.

 

2) Run Lola Run (Koş Lola Koş)

 

http://www.derki.com/images/birinci/lola.jpgYön: Tom Tykwer

Oyn: Franka Potente, Moritz Bleibtrue

 

Konu: Birbirlerine büyük bir tutkuyla aşık olan Lola ve Manni Berlin'de yaşayan iki genç sevgilidir. Bir çete için bazı işler yapan Manni, metroda giderken içinde yüksek miktarda para olan çantayı kaybeder. Parayı bulmak ve çetenin patronuna vermek için sadece 20 dakikası vardır. Bu süre içinde parayı bulamazsa hayatını kaybedecektir. Hemen Lola'ya telefon eder ve durumunu anlatır. Böylece Lola parayı bir şekilde bulmak için koşmaya başlar...

Neden?: Hayatımızdaki en ufak farklı seçimin bile tüm akışı nasıl değiştirdiğini

ve kendini, evrenin doğal akışına bırakmanın gücünü anlatan harika bir film.

 

3) Star Wars Serisi

http://www.derki.com/images/birinci/starwars.jpgYön: George Lucas

Oyn: Mark Hamill, Harrison Ford, Alec Guiness

 

Konu: Uzun zaman önce, çok çok uzaklarda bir galakside… diye başlayan efsanevi seri sonradan Darth Vadder adını alacak olan Anakin Skywalker’ın destansı hikayesidir. Luke Skywalker, Obi Van Kenobi, Prenses Leila, Han Solo, R2D2 ve diğerleri… Tüm bu kahramanlar ve daha fazlası bu seri sayesinde hayatımıza girmiştir. İzlemeyen kaldı mı? diye sormayı gerektirir.

Neden?: “Güç seninle olsun” size neyi çağrıştırıyor? Ya da “ona karanlık, aydınlığa göre daha yoğunlaşmış” gibi replikler. Hele de bu repliklerin spiritüel bilgilerin henüz doğru düzgün ortalarda olmadığı 1977 yılında izleyicilerle buluşmasına ne dersiniz? Aydınlık ve karanlık tarafları halen en iyi anlatan filmdir ayrıca.

4) Matrix Serisi

http://www.derki.com/images/birinci/matrix01.jpgYön: Larry ve Andy Wachowski.

Oyn: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie Ann-Moss

 

Konu: Thomas Anderson bilgisayar programcısı ve sıkı bir hackerdır. Thomas'ın sanal ortamdaki adı Neo'dur. Neo, adını duyduğu ''MATRIX''in ne olduğunu öğrenmeyi çok istemektedir. Neo amacına ulaşmaya çalışırken Morpheus ve Trinity ile tanışır. Onlardan yaşadığı dünyanın sanal olduğunu ve gerçek dünyayı yapay zeka sahibi robotların yönettiğini öğrenir. Morpheus, Neo'nun kurtarıcı olduğuna inanmaktadır ve Neo'yu buna inandırarak onu eğitir. Artık Neo, Morpheus ve Trinity için yapılacak tek şey dünyayı kurtarmak için savaşmaktır...

Neden?: İçinde o kadar çok mesaj, o kadar çok gönderme, o kadar çok referans noktası var ki… Hangisini sayalım? Birçokları için bu dünyanın görüneninden ötesi düşündürmesi bile yeterli.

 

5) Thin Red Line (İnce Kırmızı Hat)

 

http://www.derki.com/images/birinci/thin.jpgYön: Terence Mallick

Oyn: Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte

 

Konu: Bir grup Amerikan askeri Japonların elinde olan "2 10" kod adlı zor bir tepeyi ele geçirmeye çalışırlar. Bu operasyon sırasında elimizde yaklaşık bir düzine Amerikan askeri vardır. Malick kamerasını bu askerler üzerinde dingin hareketlerle gezdiriyor, bize ne düşündüklerini gösteriyor ve savaşın anlamsızlığını şiirsel ama vahşi görüntülerle önümüze seriyor.

 

Neden?: Korku’yu tanımak istiyor musunuz? Korku’nun insanları

cennet gibi bir yerde bile birbirlerini nasıl öldürmeye götürdüğünü görmek istiyor musunuz? Savaşmanın anlamsızlığının kalın çizgilerle altı çizilerek vurgulandığı bu filmi izleyin. Şiirsel anlatımı ile son derece çarpıcı bir film.

 

6) Legend of Bagger Vence (Efsanenin Dönüşü)

 

http://www.derki.com/images/birinci/vance.jpgYön: Robert Redford

Oyn: Matt Damon, Charlize Theron, Will Smith

 

Konu: Birinci Dünya Savaşı kahramanlarından Rannulph Junuh (Matt Damon) yeni bir golf sahasının açılış töreninde yapılacak olan 36 delik turnuvasına davet edilir. Oyunu eskisi gibi oynayamayacak kadar paslanmış olduğunu farkedince hayatına ansızın giriveren Bagger Vance'den (Will Smith) yardım ister.

Neden?: "Evrenle uyum" ve "akışına bırakmak". Bu filmin temel mesajı bu. Ama öyle nefis

anlatılmış ki... Özellikle Will Smith'in oynadığı ruhsal rehber rolüne bayılacaksınız.

 

7) Pay It Forward (İyilik Yap, İyilik Bul)

 

http://www.derki.com/images/birinci/pay.jpgYön: Mimi Leder

Oyn: Kevin Spacey, Helen Hunt, Haley Joel Osment

Konu: Sadece hayal kurun. Üç kişiye gerçekten yardımı dokunan bir iyilik yapıyorsunuz ve ondan bunu size ödememesini istiyorsunuz ve bu yeni üç kişi de diğer yeni üç kişiye iyilik yapıyor ve bu şekilde evrensel bir iyilik ve nezaket akımı başlıyor. İmkansız mı? Trevor McKinney aksini iddia ediyor.

Neden?: Birbirine yardım etmek, hem de hiçbir karşılık beklemeden... 9 yaşında bir çocuğun tek başına birçok insanın yaşantısını nasıl değiştirdiğinin öyküsü. Yüzünüzde ve kalbinizde koca bir gülümseme ile izleyeceksiniz.

8) Serendipity

 

http://www.derki.com/images/birinci/seren.jpgYön: Peter Chelsom

Oyn: Kate Beckinsale, John Cusack

Konu: Günümüzden on yıl önce karlı bir Noel... Alışveriş tüm hızıyla sürmekte... Bir mağazada aynı eldiveni almak için hamle yapan Jonathan (John Cusack) ve Sara (Kate Beckinsale) bir anda kendilerini “Serendipity” adlı bir restoranda karşılıklı yemek yerken bulurlar. Her ikisinin de sevgilisi vardır. Fakat Jonathan Sara’ya aşık olduğunu düşünerek ondan telefon numarasını ister. Hayatın mistik güçlerce şekillendiğine inanan Sara, her ne kadar numarayı bir kağıda yazmış olsa da, kağıdın rüzgarda uçmasını bir uyarı işareti olarak kabul eder. Güzel bir gecenin ardından ayrılma vakti gelir. Sara küçük bir oyun hazırlar: dergi satın almak için kullanacağı bir beş dolarlık banknotun üzerine Jonathan’ın ve bir sahafa satacağı Marquez kitabının ilk sayfasına da kendi telefonunu yazar. Geriye kaderin bu numaraları karşılarına çıkarmayı ummaktan başka birşey kalmadığını düşünmektedir...

Neden?: Kader, şans, tesadüfler (!) ve aşk. İzleyebileceğiniz en spiritüel romantik komedi filmi.

 

9) Life is Beatiful (Hayat Güzeldir)

 

http://www.derki.com/images/birinci/life.jpgYön: Roberto Benigni

Oyn: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giustino Durano, Sergio Bini Bustric

Konu: Arka planda Yahudi soykırımı olan film, kendine has çocuksu cazibesiyle bir kadının kalbini çalmaya çalışan ve sonunda başaran, Yahudi garson Guido'nun hayatını anlatıyor. Filmde, fakir bir garson olan Guido, zengin ve güçlü İtalyan bir aielenin kızına tutulur ve onu etkilemek için bin bir türlü hokkabazlığa başvurur. Sonunda isteğine ulaşır. Evlenir ve bir erkek çocuk sahibi olurlar. Bu arada Almanya tüm Avrupa'yı ele geçirmek üzeredir. Toplama kampına atılan Guido, ailesini kurtarmak için kendilerini çevreleyen şiddeti reddeder ve tüm bu olanlar oyunmuş gibi davranır.

Neden?: Dünyaya gülümseyerek bakan bir adamın sımsıcak öyküsü. En zor zamanlarda bile gülümseyerek yaşama bakması, oğlunun hayatını kurtarıyor. Yaşama gülümseyerek bakanların filmi. Adı bile sımsıcacık.

 

10) Butterfly Effect (Kelebek Etkisi)

 

http://www.derki.com/images/birinci/butter.jpgYön: Eric Bress, Mackye Gruber

Oyn: Ashton Kutcher, Amy Smart

 

Konu: Evan Treborn 20 yaşında ve çoğu genç gibi hayatında büyük duygusal boşluklara sahip olan bir üniversite öğrencisidir. Ama o, yedi yaşından beri hayatının önemli anlarını bir unutkanlık kara deliğinde kaybetmiş ve o üzücü geçmişinin büyük kısmını hatırlamamaktadır. Evan bir gün, çocukluğunun en zor ve kötü dönemlerinde, psikoloğunun tavsiyesiyle yazdığı günlükleri bulur; ne var ki, bu günlükleri okurken genç adam geçmişe dönebildiğini ve bugünkü aklıyla o günleri yaşayabildiğini fark eder. Bu arada çocukluk aşkı Kayleigh'nin hâlâ kendisini sevdiğini öğrenen genç adam, geçmişe dönüp kötü günlerini düzeltmeye ve en önemlisi çocukluk aşkını mutlu olduğu bir dünyada yaşatmaya karar verir. Ama Evan ne zaman geçmişe dönüp bir şeyleri değiştirse, yaptıklarının bugün için umulmadık ve feci sonuçlar doğurduğunu görür.

Neden?: Geçmişinizde “keşke”leriniz oldu mu hiç? Peki bu “keşke”leri değiştirilebilme olanağınız olsaydı eğer şimdikinden daha iyi bir hayat mı bekliyor olurdu sizi? Belki film, senaryosu gereği biraz karamsar bir yapıda olabilir. Ama en ufak bir seçimin bile tüm hayatımızı nasıl değiştirebileceğini ve tüm bunlara rağmen aslında “her şeyin aslında olması gerektiği gibi olduğu” mesajını veren çok güzel bir film.

 

 

 

11) Bruce Almighty (Aman Tanrım)

http://www.derki.com/images/birinci/bruce.jpgYön: Tom Shadyac

Oyn: Jim Carrey, Morgan Freeman

 

Konu: Bir çok seveni olmasına ve güzel kız arkadaşına rağmen TV muhabiri Bruce Nolan, hayatın ona karşı adil olmadığına inanmaktadır. Hayatında geçirdiği en kötü günün ardından, Bruce kızgınlıkla Tanrı'yı hayatını mahvetmekle ve evreni iyi yönetememekle suçlar. Bunun üzerine Tanrı yanıt verir ve daha iyisini yapıp yapamayacağını görmek için tüm güçlerini Bruce'a bağışlar.

 

Neden?: “Tanrı’nın işi de zordur be birader” diye zaman zaman geyikler yaparız hani. İşte o geyiğin filmi. İçinde çok güzel mesajlar var, ama tabii gişe filmi olduğu için mesajdan çok Carrey’in aktörlüğü önplanda. Ama yine de çok güzel bir film.

12) Powder (Pudra)

 

http://www.derki.com/images/birinci/powder.jpgYön: Viktor Savla

Oyn: Mary Steenburgen, Jeff Goldblum, Sean Patrick Flanery

Konu: Gizemli güçleri olan albino genç “Powder”ın hikayesi.

 

Neden?: Sadece geyiğin vurulduğu sahne için bile izlemek yeter. Yerde acı içinde kıvranan geyiğe “Powder” yaklaşır ve sevgiyle dokunur; sonra… Özellikle filmin sonuna dikkat!

 

 

 

13) What Dreams May Come (Aşkın Gücü)

http://www.derki.com/images/birinci/dreams.jpgYön: Vincent Ward

Oyn: Robin Williams, Cuba Godding Jr, Jessica Brooks Grant

Konu: Çocuk doktoru Chris Nielsen (Robin Williams), bir trafik kazasında hayatını kaybeder. Gözlerini açtığında, kendini bir anda hayallerinde yarattığı cennette bulur. Bu yeni dünyaya alışabilmesi için melek Albert (Cuba Gooding Jr.) şekilden şekle girerek Chris'e yardımcı olur. Bu arada geride bıraktığı eşi Annie (Annabella Sciorra), Chris'i bir türlü unutamaz. Kederinden ne yapacağını bilemeyen Annie, eşinin cennette kendisini beklediğine inanır. Bu inanç Annie'nin içine o kadar yerleşir ki, dul kadın birgün intihar eder. Tüm dileği, hayatta her şeyden çok sevdiği Chris ile cennette buluşmaktır. Ancak Annie, cennet yerine cehenneme gider. Durumu öğrenen Chris, hemen harekete geçer ve cehennemin yolunu tutar...

Neden?: Filmin Türkçe adı “Aşkın Gücü” ve film dolu dolu aşkın gücünü anlatırken, bu dünyada başlayıp öte alemlere uzanan bir eşruh hikayesini bizlere harika görüntüler eşliğinde izlettiriyor. Sadece muhteşem görselliği için bile izlenir.

 

14) The Princess and The Warrior (Prenses ve Savaşçı)

 

http://www.derki.com/images/birinci/princess.jpgYön: Tom Tykwer

Oyn: Franka Potente, Benno Fürmann, Melchior Beslon

 

Konu: Bodo adlı bir adam Sissi adlı bir kadının hayatını kurtarır. Sissi bir akıl hastanesinde çalışan bir hemşiredir ve zamanı geriye döndürme yeteneğine sahiptir

 

Neden?: Almanlardan alışılmadık bir eşruh öyküsü. Eşruhunu bulmak hikayeleri genelde hep romantik anlatılır. Bu filmde ise Prenses, bir akıl hastanesinde çalışan bir hemşire, savaşçı ise eski bir asker. Bir kamyon prensese çarpıyor ve ilk defa orada karşılaşıyorlar. Sonrası ise Prenses'in Savaşçı'ya dediği gibi "Rüyamda seninle birlikte olduğumu gördüm. Daha önce kardeştik, sonra baba oğul ve karı koca; şimdi de buradayız". Temposu çok hızlı olmayan ama rahatlıkla izlenen çok güzel bir film.

 

15) Das Experiment (Deney)

 

http://www.derki.com/images/birinci/deney.jpgYön: Oliver Hirschbiegel

Oyn: Moritz Bleibtrue

 

Konu: İnsanların hapishane koşullarında ne gibi değişimler gösterdiğini araştırmak için bir deney yapılmaya karar verilir. Buna göre 20 kişi para karşılığında deneye katılmayı kabul eder. Bir laboratuvarın, hücrelerinden gardiyanlarına kadar hapishaneye çevrilmesiyle deney başlar.

Deneklerin davranışların gözlemlemek için her tarafa kameralar yerleştirilir. Başlangıçta açıklanan kurallara göre gardiyanlar kimseye şiddet uygulamayacak ve isteyen istediği zaman deneyi bırakıp gidebilecektir. Fakat zamanla işler çığrından çıkmaya ve kimsenin tahmin etmedği olaylar yaşanmaya başlar.

Neden?: Bu filmi izleyenler "ne işi var bu kadar sert bir filmin burada" diyebilirler. Gerçekten sert ama bir o kadar da nefis bir film. Rollerimize kendimizi ne kadar kolay kaptırabildiğimizi ve "aslımızı" nasıl kolayca unutabildiğimizi yüzümüze vuran bir film.

16) Frequency (Frekans)

 

http://www.derki.com/images/birinci/frekans1.jpgYön: Gregory Hoblit

Oyn: Dennis Quaid, Jim Caviezel

 

Konu: Başarılı bir polis olan John Sullivan (Jim Caviezel), eski telsiziyle 30 yıl öncesinden bazı frekanslar alabildiğini farkeder. Konu üzerinde biraz yoğunlaşınca bu frekansın yıllar önce bir yangında hayatını kaybeden babasına ait olduğunu görür. Önceleri babasıyla eski günleri konuşan John, zaman geçtikçe babasının ölmesini engelleyebileceğini anlar. Ne var ki, bu yaptığı bir şekilde tarihin akışını değiştirecek ve o yıllarda üstüste cinayetler işleyen bir seri katilin yakalanmasını engelleyecektir. Bunu farkeden baba oğul, telsiz konuşmaları ile bunu engellemek için zorlu bir mücadeleye girerler.

Neden?: Bu çok olumlu mesajlar veren bir film değildir. Ama "Kader"i ve seçimlerin

kaderi nasıl değiştirdiğini anlatan çok beğendiğim bir filmdir.

 

17) Discovery of Heaven (Cennetin Keşfi)

 

http://www.derki.com/images/birinci/heaven.jpgYön: Jaroen Krabbe

Oyn: Stephen Fry, Greg Wise, Flora Monthgomery

 

Konu: Film, insanın özgür seçimleriyle semavi güçlerin mücadelesini konu alıyor. Max ve Omo iyi iki arkadaştır. İkisi de Ada’ya aşık olurlar. Bu arada melekler dünyası da boş durmamakta ve Tanrı’nın verdiği görevi yerine getirmek için Dünya’ya müdahele etmeye çalışmaktadırlar.

Neden?: Hollanda yapımı bir film. Bazı noktalarda acaip uçuk ve absürd, ama ruhsal kontratlar ve misyonlar olayını çok güzel anlatıyor. Hele sonunda Hz. Muhammed'in Mirac'ını anımsatan bir sahne koymuşlar ki sinema tarihinde sanırım ilk.

 

 

 

18) Little Buddha (Küçük Buda)

http://www.derki.com/images/birinci/buda.jpgYön: Bernardo Bertulucci

Oyn: Keanu Reeves

 

Konu: Lama Norbu (Ruocheng Ying), Budistlerin ruhani liderlerinin ölmesi üzerine, reernkarnasyon sonucu Buddha'nın ruhunun bir çocuğa geçeceğini düşünüyor. Hindistan'dan bir kız çocuğu, Seattle'dan Amerikalı küçük Jesse (Alex Wiesendanger) ve Katmandu'dan bir çocuğu alıp kutsal Butan şehrine gidiyorlar. Burada gerçek Küçük Buddha'nın kim olduğu anlaşılacak. Bu arada, daha sonra Buddha olacak Siddharta'nın (Keanu Reeves), yüzyıllar önceki hikayesi de, günümüzde anlatılan hikayeyle paralel olarak anlatılıyor. Umursamazlıktan gerçek aydınlanlanmaya uzanan bir yolculuk.

 

Neden?: Adı üzerinde Buda'nın yaşam öyküsü üzerinden yola çıkan bir film. Filmlerini sıkıcı bulduğum Bernardo Bertulucci'nin en severek izlediğim filmi. Buddha'yı Keanu Reeves oynuyor.

 

 

19) Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü)

 

http://www.derki.com/images/birinci/day.jpgYön: Harold Ramis

Oyn: Bill Murray, Andie MacDowell

Konu: Amerika'da geleneksel 2 Şubat Groundhog Günü için hazırlıklar tüm hızıyla sürmektedir. Televizyonda spikerlik yapan Phil Connors, şenliği izleyicilere duyurmakla görevlidir. Şenlik için hazırlıkların yapıldığı bir sabah uyandığında bir önceki günü yaşadığını anlar.

Neden?: Eğer hatalarımızı fark etmezsek, onları tekrar eder dururuz. Çok keyifli filmin ana mesajı bu.

20) Sliding Doors (Rastlantının Böylesi)

http://www.derki.com/images/birinci/doors.jpgYön: Peter Howitt

Oyn: Gwyneth Paltrow, John Hannah

 

Konu: Film, ” zaman ve zamana bağlı olarak değişen “ aşk ” kavramını iki ayrı kişilikte yaşayan Helen’in gözünden anlatıyor. Helen önce işten atılır, sonra da metroyu kaçırır ve bu olayla hayatının akışı değişir.

Neden?: Hayatımızın akışı belki de sadece bir metro kapısının açılış kapanışına bağlı. Öyle mi, değil mi? Yanıtı bu filmde saklı.

 

Hasan Sonsuz Çeliktaş(DERKİ) dergisinden..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Interstate 60'ın aptal bir alman dublajından başka birşey bulamadım :( O kadar amatörce ki dublaj ile seser aynı seviyede hatta birkaç erkeği aynı kişi seslendiriyor. Rezillik ya. Neyse artık katlanacağız bir atyazı bulup.

 

Powder'ı izledim, gayet güzeldi. Tavsiye ederim herkese.

Adramelech tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

BU konuda izlediğm bazı spiritüel filmleri tavsiye edebilriim...

 

9 Kehanet (The Celestine Prophecy)

 

http://www.derinyasamakademisi.com/wp-content/uploads/2011/01/The-Celestine-Prophecy-Dokuz-Kehanet.jpg

 

Konu: DOKUZ KEHANET hayatı tanımlayan 9 anahtar ile açılan, gizemli bilgilerden oluşuyor. Peru yağmur ormanlarında bulunan elyazmalarında ortaya çıkan bu bilgilerden yola çıkarak hayatımızda hala meydana gelen olaylarla nasıl bağlantı kurabileceğimiz anlatılıyor. Film de, bu kehanetlerin peşinden koşan ve kendi içsel yolcuğuna başlayan bir adamın, John'un öyküsü.

(Bu el yazmalarını keşfederken, kişinin içsel keşfini, auralarda ki etkileşimi ve bütünleşme gibi konuları ele alıyor. 9 kehanet isimli kitaptan uyarlanan bir film)

 

After Life

 

http://www.efsanesahneler.com/img/after_life.jpg

 

Ölümden sonrasını konu alıyor. Ama sonlara doğru kafanızı karıştırıyor.

 

Cennetimden Bakarken (The Lovely Bones)

 

http://barisaydin.files.wordpress.com/2010/02/watch-the-lovely-bones.jpg

 

Benim çok hoşuma gitmişti. Ölen bir kızın ölüm sonrası deneyimi ve bu ölüm anından dünyayı takibini anlatıyor. Spatyom ile ilgili ilginç görüntüler ve aktarımlar mevcut.

 

Dark City

 

http://www.ronin.com.tr/resimler/2674_50317449_karanl%C4%B1k%20%C5%9Fehir-Dark%20City.jpg

 

Güzel bir film. Matrix'in öncü filmi diye düşünülüyor. Her ne kadar karanlık bir ortamda geçse de benim hoşuma gitti, tavsiye ederim.

 

Hereafter (Öteki Dünya)

 

http://www.divxbank.com/wp-content/uploads/2010/10/Hereafter-Poster.jpg

 

Öte dünya ile irtibatta olan bir adamın ve ölüme yakın deneyim yaşayan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Sıkıcı bir filmdi =)

 

The legend of Hell House

 

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51a2kc0H2tL._SX500_.jpg

 

En eski spiritüel filmlerden biri olsa gerek. İzlettiriyior kendini =) Perili bir eve gelen araştırmacıları konu alıyor. 1973 yapımı bir film

 

Donnie Darko

 

http://sinemaseyredelim.com/vidresim/karanlik-yolculuk-donnie-darko.jpg

 

Listede nasıl yer almıyor anlamadım. Bence en güzel spiritüel filmlerden biri. LAkin bir kere değil birkaç kere izlemeniz ve paralel evrenler ile ilgili ön bilginiz olması şart. Sonra kızkardeşini anlatan ikinci bir film çıktı. Lakin o bu kadar güzel değil.

 

The Man from Earth (Dünyalı)

 

http://1.bp.blogspot.com/__qJ7k2lq3pA/TRNrtywj_BI/AAAAAAAAAJs/M4BhBne27JQ/s400/The_Man_from_Earth.png

 

muhteşem bir film. Fİlm sadece bir odada geçiyor ama size izlettiriyor. Ölümsüzlüğü yaşamış bir adamın, bir kaç profesörü inandırmak için yaptığı konuşmayı ve tartışmaları içeriyor. İnsanı düşündüren güzel bir film.

 

The Secret Life Of Bees

 

http://img01.imgsinemalar.com/images/afis_dev/t/The-Secret-Life-Of-Bees-1300460138.jpg

 

Konu:Dakota Fanning ve Queen Latifah,aile,özgürlük ve sevginin üstün gücüne dair etkileyici bir hikaye.

Öfkeli ve zalim babasından kaçmak ve annesi hakkındaki gerçekleri öğrenmek isteyen yaşındaki Lily Owens(Faning),bakıcısı ve arkadaşı Rosaleen(Jennifer Hudson) ile arıcılıkla uğraşan Boatwright kardeşlerin (Latifah,Alicia Keys ve Sophie Okonede) Güney Carolina'daki kasabalarına gider.Beklenmedik bir sevgi ve merhametle sarmalanan Lily;bu eşsiz kadınların arasında,insanın yuvasını bulmak için bazen uzaklaşması gerektiğini farkeder.

Çok hoş bir film, muhakkak izleyin.

 

Dogma

 

http://www.rickmanistareview.com/dogma99.jpg

 

Dinin dogmalarıyla dalga geçen komik ve güzel bir film. =) Metatron'un bir kadını son peygamber seçmesiyle film başlıyor ve dinsel tabuları yıkarak devam ediyor. İzlenmesi gereken filmlerden biri bence...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...