Jump to content

Rüyalar


nevermore

Önerilen Mesajlar

Birçok insan, rüyaların ve rüya tabirlerinin cazibesine kapılıyor. Hatta bazıları, rüyaların önemli ipuçlarıyla dolu olduğuna ve problemlerimizi çözmemize yardımcı olabileceğine inanıyor. Fakat Kabala’ya göre, rüya, fiziksel bir olaydan başka bir şey değil. Rüyaların, ruhla ya da maneviyatla hiç ilgisi yok. Uyku esnasında beynimiz, gün boyu yaşadıklarımızı işlemden geçirerek, edindiğimiz bir kısım izlenimleri açığa çıkarıyor. Toplanmış bilgileri derleyip, hafızamıza kaydediyor. Rüyalar, bundan ibaret.

Kutsal kitaplarda ya da Zohar’da rüyalardan bahsedilmesi kafanızı karıştırmasın. Kutsal kitaplar, sadece, manevi gerçekliği ve ruhun gelişimin tasvir eder. Hiçbir zaman, bu dünyaya ait olaylardan bahsetmezler. Yani, rüyalardan bahsediyormuş gibi görünen hikâyeler aslında, kişinin ruhunda açığa çıkan manevi muhakemelerden bahsetmektedir. .

Örneğin; Kabala’da ‘‘uyanık’’, Yaradan’ın Işık’ını ruhunu hisseden kişiye denir. ‘‘Uykuya dalmak’’ ise, Işık’ın kişiyi terk etmesi anlamında kullanılır. Ruhu yeniden Işık’la dolduğunda, kişi, yeni bir güne ‘‘uyandı’’ tabiri kullanılır.

Kısacası, kutsal kitaplar, bir Kabalist’in ruhunun geçtiği manevi seviyeleri açıklamaktadır. Fiziksel bedenden ya da rüyalardan bahsetmezler. Bir Kabalist, ‘‘rüya görmek’’ denen manevi hali, fizik bedeni uyanıkken yaşayabilir. Ruh ile fiziksel beden arasında hiçbir bağ yoktur. Birbirlerinden tamamen ayrıdırlar.

alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...