Jump to content

Ezoterik ve majikal kardeşlik


Prometheus

Önerilen Mesajlar

Fikir ve eylem birliğinde aynı niyeti taşıyan bireylerin bir araya gelip,etkin güç birliği sağlamak için örgütlenmeleri,insanın sosyal yönüdür.Hayvanlar da bu örgütlenmeyi doğal sürü psikolojisi ile yaparlar.Bireyin örgüt ile ilişkisi,kendinin ve örgütün niyeti,amacının aynı çizgide olmaması şeklinde gelişen durumlarında,problem yaratır.

 

Ezoterik ve majikal kardeşlik örgütlerinde,açık olarak orderin yapısı bellidir.Fakat tekamülün sonsuzluğunda,bireyin kişisel gelişimi,orderin genel çizgisini aşabilir.Aynı şekilde birey,örgütün genel çizgisine ulaşamayan bir konumda da seyredebilir.

 

Ezoterik ve majikal yapılanmalarda,orderin,tarikatın,örgütün -ki hepsi aşağı yukarı aynı anlama gelir- elemanlarının,birbirlerinden bireysel tekamül anlamında asgaride aynı seviyeyi tutturmuş olmaları beklenir.Bu asgari seviye zaten örgütün açık beyanında belli edilir.Mesela hermetik grubunun giriş sayfasının logosunda da bu şartlar sıralanmıştır."Üyelik sadece bilgi ve deneyim sahibi gönüldaşlara, ayrıca öğrenmeye ve ciddi disiplinli bir gelişme programına adanmaya hazır olanlara açıktır"..gibi

 

Her yapılanmanın açık ve gizli olmak üzere iki yüzü vardır.Bu durum hem order için,hem de birey için geçerlidir.Hermetiks örneğinden gidersek,grubun açık beyanı ortadadır.Grubun yazılmayan gizli beyanı var mıdır.Gerçekte bu gizli,yazılmayan beyan,açık olan beyanın sonuçlarıdır.

 

Birey için gizli olan niyet,zaman içinde eylemleri ile açığa çıkar.Bir ordere birey,çok çeşitli amaçlar için üye olabilir.Gerçekten açık beyanında yazılı amaçlar için olabileceği gibi,orderi sabote etmek,çökertmek,kendi amaçları doğrultusuna yöneltmek,grup ortamındaki bireylerden maddi çıkar sağlamak,kişisel tatmin,ihtiras türü yüzlerce açılım olabilir.

 

Gerçekte her gerekçe,order ve birey için yaşama sebebidir.İlkeleri sağlam ve gerçeğe dayalı her teşkilat,varlığını yıllar boyu sürdürebilir ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilir.

 

Fakat,bireyin artık teşkilattan alacağı vereceği bir şey kalmayınca,birey teşkilattan ayrılır.Fakat order,teşkilat diğer üyeleri ile yoluna devam eder.Ve her birey,orderin asgaride yetiştirdiği elemanlar olarak,kendi kişisellikleri çerçevesinde yollarına devam ederler.

 

Yıllar sonra,aynı ezoterik ve majikal orderin bireylerinin karşılaşmasında,iki birey arasında ilkelerde ve eylemlerde farklılıkların olması gayet doğaldır.Çünkü birey demek,duygu ve akıl olarak özel bir varlık demektir.Kişisel şekillenmesi,kendi algı ve zeka düzeyinde gerçekleşir.Order kişiye bilgiyi sunar.Fakat kişi bilgiyi nasıl kullanacağına kendi karar verir.

 

Bu durum,yıllar sonra karşılaşan,aynı orderin elemanlarının farklı davranış modellerini açıklar.Aynı durum bir aile içinde aynı düzen içinde büyüyen kardeşlerin,asgaride aynı davranışları göstermesine rağmen,tamamen farklı karakterlerde olması durumu gibidir.

 

İçsel kardeşlik ve aynılık çok zor ve nadir eşleşir.Genel kardeşlik söyleminin açık beyanından öte,özel kardeşlik durumu vardır.Özel kardeşlik,sadece iki birey arasında gerçekleşir.Bu kişinin kendisi ile karşılaşması durumudur.Ezoterik söylemde "kendini bilmesi" durumu.Bu karşılaşma,iki alemi birleştirir.Çünkü kardeşlerden bir dünya aleminde diğeri astral denen öte alemdedir.

 

Alemler arasında iki bireyin oluşturduğu bu geçit,köprü,yol diğer elemanlar,insanlar için de br geçiş kapısı olur.Yani dünyadan ötede bir aleme kapı açılmış olur.

 

Bu durum aynı ordere bağlı iki bireyin,orderin beyanlarında üstü kapalı,sembollu olarak söylenen bilginin,gizlenmiş olarak söylenen bilginin,açık eylemidir.Fakat bu açık eylem,yine de eylemi gerçekleştiren iki bireyden başkalarına gizlidir.Başkaları,bu gizemi gerçekleştirmek için ezoterik ve majikal çalışmaya yönelirler.

 

Dolayısıyla her olayın,oluşun her zaman bir açık,bir gizli olmak üzere,en az iki anlamı vardır.Bu nedenledir ki ezoterizmin gizemi,teşkilatları hiç bitmez.Elemanları da.

 

 

Nesrin Bostancı

--------------------

Majikal Çalışma

 

Genel kardeşlik,asgaride ortak kavramlarda aynılık şeklinde özetlenebilir.Aynı ana babadan doğma,ortak atadan mesela ademden türeme,aynı ülkenin vatandaşı olma,aynı dünyanın elemanları olma gibi.

 

Özel kardeşlik,tek yumurta ikizi gibi,tamamen aynı kaynaktan beslenen elemanların aynılığı olarak söylenebilir.O zaman bu kaynağın ne olabilirliği konusu gündeme gelir.

 

Bu kaynak ki mekan olması gerekir,çünkü içinden bir ya da ikinin çıkacağı bir ortam,alan,mekan olmadan,yani yoktan bir yaratım söz konusu değldir.

 

Bu mekan neresi olabilir.Yeniden doğuş,diriliş,aydınlanma mekanı ve bu mekanın elemanları incelemesinde,beden olarak yaşadığımız dünyada ve ruh olarak yaşadığımız alemde,ortak bir nokta ve iletişim yolu bulmak durumundayız.

 

Öncelikle dünya,fizik alem ve fizik ötesi,metafizik alem olarak iki alemi algılıyoruz.Dünyada,pozitif alemde bedenimizle,metafzik alemde ruhumuzla varız.Ruhumuz derken en basit seviyesiyle,bedenimizin kopyası bir astral beden.Bulunduğu metafizik ortama uygun,katı beden maddemizden daha seyreltik,hafif,ortamdaki hızı daha seri,adeta hayal gibi bir beden.

 

Bu durumda elimizde iki beden ve iki alem var.Etten kemikten kandan bir bedenin yaşadığı hava su topraktan bir dünya ve maddenin daha küçük yapı taşlarından oluşmuş bir beden ve dünya benzeri bir ortam.

 

Şimdi madem bu ikinci alem,fizik ötesi alem,bedende ve ruhta,maddenin daha küçük,mikro yapı taşlarından oluşuyor,o zaman her iki alem ve her iki beden aynı kaynaktan besleniyor.Sadece biri maddenin daha katı hali,diğeri maddenin daha yumuşak hali.Yani maddeyi birbirine bağlayan,bir arada tutan atomların bağlarının niteliğine ve niceliğine göre madde şekilleniyor.

 

O zaman madde aynı madde ise,alemlerin bir tarafında maddeye yapılan etki,alemin diğer tarafındaki maddeyi de etkiliyor.

 

Bu nedir,bu majikal bir çalışmanın başlangıcıdır.

 

Nesrin Bostancı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

okult ve ezoterik ogretilerin order lar kurarak yayginlasmasi ve bu sekilde gizli olmayan ogretilerin asil amaca yani ogretiler sonucunda gizli olana ulasilmasi esasi sanirim ortacaga kadar dayaniyor.yani , gizli olmayan gizli olani yaratiyor, tabiki gizli olana ulasmak icin orderin uyeler arasindaki bagi korumasi , sekillenme esasi uyeye yonelik degil toplulugun yapisina gore duzenlenmesi gerekiyor. A.Crowley gibi okultistler orderlardan ustte oldugu icindir k i ya kargasa ile sirlari ifsa oluyor yada kurucu uyeye mahkum kaliyor :)

guzel paylasim icin tesekkur ederiz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

okult ve ezoterik ogretilerin order lar kurarak yayginlasmasi ve bu sekilde gizli olmayan ogretilerin asil amaca yani ogretiler sonucunda gizli olana ulasilmasi esasi sanirim ortacaga kadar dayaniyor.yani , gizli olmayan gizli olani yaratiyor, tabiki gizli olana ulasmak icin orderin uyeler arasindaki bagi korumasi , sekillenme esasi uyeye yonelik degil toplulugun yapisina gore duzenlenmesi gerekiyor. A.Crowley gibi okultistler orderlardan ustte oldugu icindir k i ya kargasa ile sirlari ifsa oluyor yada kurucu uyeye mahkum kaliyor :)

guzel paylasim icin tesekkur ederiz

 

Rica ederim. Nesrin Hanım yazılarını Hermetiks grubunda yayımlıyor. Bazı yazıları güzel oluyor gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...