Jump to content

Eroin / Christiane F.'nin Korkunç Anıları


Kinyas

Önerilen Mesajlar

http://3.bp.blogspot.com/_mR8EauwaTBE/Rf-sUm0DCTI/AAAAAAAAAHM/CScGn4CUMhQ/s320/43313_2.jpg

 

Özgün Adı: Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo

Yazarı: Christiane F.

Özgün Dili: Almanca

Çeviren: Erol Özbek, Ümit Kıvanç

Yayınevi: Altın Kitaplar/Meşhur Romanlar Dizisi

 

 

Kitabın Arka Kapağından...

 

 

 

Bu, bir roman değil, Christiane'nin kelimesi kelimesine gerçek, yaşanmış tüyler ürpertici öyküsü... Bu kitabı oluşturan anılarını anlattığında Christiane 16 yaşındaydı. 12 yaşında esrara, 13 yaşında eroine başlamıştı. Müptela oldu. Sabah okula gitti, öğleden sonra kendisi gibi eroinman olan arkadaşlarıyla birlikte fahişelik yaparak eroin parası kazandı. Annesi, tam 2 yıl, kızının bu ikili yaşantısını fark etmedi. Christiane, kendisini uyuşturucu kullanmaya iten rahatsızlıklarını, tepkilerini ve çocukluktan genç kızlığa geçme çağında bir eroinman olarak yaşadıklarını bütün ayrıntılarıyla anlatmaya çalıştı bu kitapta.

Bugün artık, üzülerek belirtelim, eroin yaygın bir problem haline gelmektedir toplumumuzda. Ama bütün toplumlar için büyük bir tehlike. Christiane'nin öyküsünün çok yakınımızda tekrarlanmaması için bir uyarı saymalıyız onun anlattıklarını. Her gün 13-15 yaşlarında pek çok çocuğun, gencin adlarını gazetelerde 'Aşırı Dozda Eroin Alarak Öldü...' başlığı altında okumamamız için bir uyarı!

 

....

 

 

Kitap, bir uyuşturucu bağımlısının ağzından, kendi yaşadıklarından, uyuşturucu bağımlılığının nasıl bir sona sürüklediğini çok yalın bir dille anlatıyor. Gerçi arka sayfasına yazılan yazıda, biraz sert bir uyarı ile tanıtılmış olsa da, öyle bir diretmesi olmayan, duygusal ve biraz da öğretici bir kitap. Yaşanılmış olmasının okuyucu üzerindeki etkisi daha büyük diye düşündüm okurken. O yüzden, bütün uyuşturcu bağımlılığını anlatan kitaplar arasında en içten ve okunulası kitaplardan biri.

 

http://folhasdepapel.files.wordpress.com/2008/07/christiane_f_nova.jpg

Kitapta Christiane F.'nin birkaç fotoğrafı da yer alıyor. Bazıları uyuşturucu kullanımı ve ölümü sırasında çekilmi. Yukarıdaki kendisine ait bir fotoğrafı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 defa okudum etkileyici...daha yakınımızdan bir benzer ama ölümle sonuçlanan bir hikayeyi daha tavsiye ederim kanat güner eroin güncesi...çapa tıpta 4.sınıf okuyan,aynı zamanda tiyatro yönüde olan kanat günerin 17 sinde istanbula üniversiteyi kazanıp gelmesiyle başlayan etkileyici ve ibretlik bir hayat...kanat daha yaşarken ozamanlar ana haberlere konu olmuş ve kurtulmak istediğini de defalarca dile getirmiş pırıl pırıl bir genç doktor adayının güncesi baya ses getirmişti...sevgiler :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...