Jump to content

Rene Jean Marie Joseph Guenon


nevermore

Önerilen Mesajlar

http://www.kharium.com/2008/agustos/resim/2wde.jpgRene Jean Marie Joseph Guenon 15 Kasım 1886'da doğmuş , 7 Ocak 1951'de yaşamı nihayet bulmuştur. Ünlü metafizikcinin hayatına baktığımızda , araştırmacı kişiliği sayesinde hayatı dolu dolu yaşadığını tam bir araştırıcı olduğunu görüyoruz hakikat yolunda .

Hiç bir bilgiye tam olarak doyamayan metafizikci , içten gelen dürtüyle , hakikatin peşine düşmüştür , katolik bir ailede doğan Guenon , felsefe , yüksek matematik ve teoloji eğitimi almıştır.

Guenon müthiş bir deha idi ve çok güçlü bir hafıza ve dil yeteneğine sahipti , İngilizce, İtalyanca, İbranice Yunanca, Latince, İspanyolca , Arapça, Sanskritçe ve Polanya dilini biliyordu.

Bu kadar dile sahip olunca bu ülke kültürlerinin , mistik , dini , metafizik alanlarındaki bilgi kaynaklarınıda inceleyerek , bütün bu kültürlerin sahip olduğu verilerinide inceleme fırsatını bulmuştur.

Araştırmacı yönü sayesinde müthiş bir bilgi birikimine sahip olan Guenon bir çok kitap ve makale yayınlamıştır.

Ünlü metafizikcinin Türkçeye çevrilmiş bir çok kitabı bulunmaktadır . Metafizikten geleneksel ilimlere kadar çok geniş bir alanda çalışmaları , kitapları ve dergilere yazdığı makaleleri bulunmaktadır.

http://www.kharium.com/2008/agustos/resim/d2.jpgDin ve Kutsal konulardaki çalışmaları ve bu konudaki içsel duyarlılık potansiyeli , din , metafizik, matematik ve diğer ilim kollarıyla birleşince ondaki bilgi birikimi son yüzyılda insanlar üzerinde kalıcı etkiler bırakmıştır.

Guenon İlim'in Varoluşun Özü olduğunu bilerek Metafizik ve gizemciliğin üzerinde yoğunlaşmıştır.

Guenon Tradisyonalizmin ilk sözcüsüdür ve bir çok ekole, alana , gruba dahil olmuş , her alanın kendine özgü bilgi , fikir yol ve yordamlarının içinden geçerek , onların daha ilerisine ve ötesine ulaşmaya çalışmıştır.

Ve bütün bu araştırmalar onun hayatında kalıcı ve köklü değişiklikler yapmasına vesile olmuştur. Aynı zamanda ulaştığı derin bilgilerin hakikatiyle bir çok insanın algılamasında da yeni yeni ufuklar ve bakış açıları sağlamıştır.

Guenon , Okült ve neo spiritüalist çevrelere girmiş sonra burası yetersiz gelmeye başlayınca Thebah Mason Locasına girmiştir daha sonrada Gnostik Kiliseye girerek Guenon Psikopos olmuş ve Palengenius ismini almıştır. Guenon bir dergi çıkararak ilk yazılarını burada Palengenius ismiyle yazmaya başladı. Bu dergide kendisi gibi yazı yazan ve müslüman olan Abdul Hadi ismini almış John Gustaf Agueli'den Sufi'liği öğrenmiş ve etkilenerek kendiside müslüman olup Abdul Vahid Yahya adını almıştır.

Ünlü metafizikci bir müddet Cezayirde yaşayarak orada mükemmel arapça öğrenmiş , daha sonra bir araştırma için gittiği Mısır'da kalarak ömrünün sonuna kadar orada yaşamıştır.

Ruhunda aradığı doyumu İslamiyette bulan Guenon şazeli tarikatına girmiştir.

Guenon'nun dilimize çevrilen eserlerinden bazıları şunlardır.

Büyük Üçlü

Alemin Hükümdarı

Manevi İlimlere Giriş

Bilim Felsefesi

Geleneksel Formlar ve Kozmik Devreler

Niceliğin Eğemenliği ve Çağın Alametleri

İnisiyasyona Toplu Bakışlar

Vedanta'ya göre İnsan ve Halleri Hind Felsefesi Kamil İnsan

Ruhcu Yanılgı

Ünlü metafizikci yakalandığı bir rahatsızlık sonucu 1951 yılında vefat etmiş arkasında oldukca fazla eser bırakmıştır , bu eserler hala günümüzde başvurulan kaynaklar arasındadır.

wikipedia

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...