Jump to content

Psikozum,Bisikletim ve Ben (Fritz B. Simon)


cloud_above_myhead

Önerilen Mesajlar

Psikozum Bisikletim ve Ben (Fritz B. Simon)

 

http://img44.imageshack.us/img44/9499/psikoz.jpg

 

 

''kitabın sayfaları zeka,akıl ve ateşli bir hala gücüyle fokurduyor. Yazılanlar, ikincil dereceden sibernetik, mantık biçimi ve iletişim örüntüsü ormanından deliliğin iç-mantığını ve aklı başında kalabilmek için zorunlu olan akıl dışılığı kavrayabilmek amacıyla gerçekleştirilen sağlıklı ve tecrübeli bir sıçrayıştır. Bisikleti ise sormayınız!''

 

-tanıtım yazısından..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazar bizi Bateson, von Foster ve diğerlerinin heyecanlı, eğlenceli, çok bilgili, epistemolojik geleneğinden, değişme ve aynı kalma, aklı başındalık ve delilik sibernetiğine götürüyor. Benlik organize edici canlı varlıkların özelliklerini, ilgiyi başka tarafa çekerek, meydan okuyarak, şaşırtıcı ve nefis bir biçimde işleyen bu benlik keşfetme süreci, okurdan beklediği çabayı hakediyor. Değişme sağlamayı hedefleyen alışılmış terapötik tutumun tersine, Simon aynı kalmayı sağlayan şeyin ne olduğunu soruyor. Değişme, insan yaşamının doğal akışıdır. Synı kalma, deliliğe yol açan ikili mantığın katı kurallarıyla sürdürülür. Canlı sistemlerin yumuşak gerçekliği bizim çelişkileri ve iki duygululuğu taşımamızı gerektirir. Akıl sağlığı esneklikle eşamlamlıdır. Bu kitap, tecrubeli aile(ve aileye yönelik olmayan) terapistler için olduğu kadar ilrtişim sibernetiği öğrencileri için de ödüllendirici bir okuma metnidir.

 

-bir diğer tanııtım yazısı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...