Jump to content

Human Harvest


pureprision

Önerilen Mesajlar

Grubun temelleri 2006 yazında Sert agresif ve brutal Death Metal yapmak amacıylaizmirde atldı. Ozan(davul) ve Ozan(vokal)'ın öncülüğünde atıldı.Daha sonra bass gitara aynı zamanda kendi gruplarında da(Diabolical) bass çalan Emre geçti.Ritm ve lead gitara ise Dim Vision grubunda yer alan Andaç ve Emre geçti.İlk aşama olarak coverlarla çalışmalara başlayan grup aynı zamanda beste çalışmalarınıda devam ettirdi.İlk konserini İzmir Punta Rock Bar'da 9 Eylül Üniversitesi BEF Rock Topluluğu'nun etkinliğinde veren grup çalışmalarına hiç ara vermeden İzmirde 2006-2007 sezonunda yapılan bir çok konserde sahne aldı,konser temposu hızını kesmeden devam ederken diğer yandan demo çalışmaları sürdürdü.grubun ilk çalışmasında dört parça bulunuyor .Human Harvest ın parçalarında death metal in değşik tarzlarında öğeler bulunkala birlikte genel olarak agresif ve brutal death metal yapısı bulunuyor.

 

Şimdide grupla yapılmış bir röportajı yayınlamak istiyorum (İzmirock.net ten alıtıdır.)

 

 

Grup çalışmalarına hiç ara vermezken , hız kesmeden konserlere devam edip, demo çalışmalarını da sürdürerek, 2007 Aralık ayında” No Pasaran” isimli demoyu metal müzik severlere sunmuş bulunmakta, “Human Harvest” başta İzmir olmak üzere Türkiye’nin her yerinde sesini duyuracağına emin olduğumuz bir gruptur.

Kısa bir biyografiden sonra “Human Harvest” grubunu daha iyi tanımanız için hazırlamış olduğumuz röportajı sizlerle paylaşıyoruz;

1.Öncelikle ilk sorum şu olacak; grup ”Human Harvest” ismini nereden aldı?

HH: Grubu ilk kurduğumuz dönemlerdeki kadroyla yapmak istediğimiz sert ve brutal müziğe uygun bir isim olduğunu düşündük grubun adını hep beraber vermiştik.

 

2.Grubun öncülüğünü davul ve vokal de iki adaş olmak üzere birlikte yürütüyorsunuz, birbirinizle tanışmanız ve death metal grubu kurma fikri kafanızda nasıl oluştu?

HH: Hem Ozan da hem de bende ; metal müziğe başladığımız ilk yıllardan bu yana devam eden inanılmaz bir death metal tutkusu vardı, Diabolical da yaşanan eleman değişiklikleri ve grubun müziğinde ve tarzında yaşanan değişimler uzun bir ara vermemize sebep olduğu dönemde Ozan la bu fırsatı değerlendirebileceğimizi düşündük ve Human Harvest fikri o zaman doğdu.

3.Belirli bir ilerleme sürecinde, konser temposu içerisinde iken grupta yapılan eleman değişikliğinin, bass ve gitar a Baha ve Onur’ un alınmasının nedeni nedir?

HH: Human Harvest ,İzmir gruplarının, günümüze dek çizdiği genel profilin aksine çok hızlı ilerledi ve ciddi adımlar attı, grubu kurduğumuz ilk günden beri niyetimiz İzmir de unutulmaya başlanan brutal death metal i canlandırmak ve insanları coşturmak için illaki metalcore yada İsveç tarzı death metal yapmaya gerek olmadığını hatırlatmak oldu ; bu amaçla sahne aldığımız her konserden anlımızın akıyla çıktık diyebilirim ki eski elemanlarımızda görevlerini hakkıyla yerine getirdiler ; fakat kalitemizi daha üst seviyeye çekmek ve çıkacak olan No Pasaran adlı demomuzdan sonra bu kayıdı kat ve kat aşacak parçalar yaparak kendimizi ve müziğimizi daha ileri bir seviyeye taşımak adına bu değişimleri yaptık en son olarak , ilk günden beri kadromuzda bulunan Andaç (gitar) lada yollarımızı ayırdık , Andaç ın ayrılmasıyla oluşan boşluğu yine Diabolical den bildiğimiz Buğra doldurdu , bu değişimden oldukça memnunuz , yaşanan değişimler tamamen Human Harvest ın müziğinin daha ileriye taşınması için yapıldı Andaç, Emre (gitar ) ve Emre(bass) ile hala arkadaşız kişisel hiçbir problemimiz yok.

4.İzmir de Death Metal nasıl tepki görüyor, ayrıca İzmirde verdiğiniz konserler dışında Ankara “ Unfeoreseen Day” ve “ Blast Of Metal Meeting” gibi konserlerde sahne aldınız. Sizce şehirlere göre bakıldığında metal müzik potansiyelini kıyaslayacak olursanız?

HH: Bizce İzmir de şu an mevcut bulunan potansiyel giderek artıyor ve diğer şehirlere göre grubuna, şehrinde yapılan konsere en çok sahip çıkan kitle olarak görüyoruz. Bunu konserlere gösterilen katılımlar ortaya koyuyor zaten, Human Harvest genç bir grup buna rağmen şehir dışı konserleri olması gerektiğinden hızlı ilerliyor, her iki Ankara konseri de bizce oldukça iyi geçti hele ki 90 lı yıllarda demosunu ve albümünü satın aldığımız CENOTAPH la aynı sahneye çıkmak çok zevkliydi geçtiğimiz Mart ayında (23 Mart) yine Bursa da Resimli Barda sahne aldık ve inanılmaz eğlendik. Bursa seyircisi süperdi , bu konserler artarak devam edecek , ama ne olursa olsun İzmir’ imizin yerini hiçbir yer tutamaz =)

5.Bugüne kadar bir çok festivalde sahne aldınız, bunlardan biriside Rock- A festivaliydi. Festivalde göstermiş olduğunuz performans son derece iyiydi, hatta bütün rock severlerin denizi bırakıp sahneye akın etmesini sağlamıştınız. Rock- A festivali hakkında görüşleriniz nedir ve bu festivalde verilmek istenen mesajlar sizce yerine ulaştı mı?

HH: Rock-a sahnesi , bu zamana kadar çalmaktan en çok zevk aldığımız sahne oldu. Saat 17:00 sularında sahne almıştık ve genel olarak baktığımızda festivalin en sert grubu olmamıza rağmen güneşin o yakan sıcaklığında en çok seyirciyi toplayan ve coşturan gruptuk. Bu duruma çalarken de şahit olmak inanılmaz keyif vericiydi , Human Harvest ın sözlerinde verdiği mesajlarla Rock-A nında ayrıca örtüşüyor olması o sahneye çıkmamız konusunda bizi ayrıca mutlu etmişti. Rock-A bizce hedeflerine , oraya gelenlere vaat ettiklerine çok yaklaştı bu sene daha iyisini yapacaklarından kuşkumuz yok , ayrıca festival boyunca yaratmış oldukları ekipler ve oluşturdukları atölyelerle, söylemlerini ve eleştirdiklerini Rock-A ya katılanlara anlatma yı ve kişilerde belli bir oranda bilinç sıçraması yaratabildiklerini düşünüyorum , barındırdıkları amatör ruh rock ve metal müzik adına trendlere mahkum olmuş ve yenilmiş bir çok güzel değeri bize hatırlatıyor , İzmir Rock ve Metal müziği adına kazanılmış muazzam bir etkinlik olarak görüyoruz ROCK-A YI

6.Şimdiden teklifler almaya başlamışsınızdır, ilerleyen günlerde “Human Harvest” grubunu hangi festivallerde göreceğiz?

HH: Şimdilik kesin olan bir aksilik çıkmazsa umarız Antalya’ da Haziran ayında yapılacak olan Rock’ n Antalya Güneş Yağmuru Open Air Fest – I de sahne alacağız başka şehirlerde de kontaklarımız devam ediyor ama kesin olarak duyurabileceğimiz festival şu anda bu.

7.“No Pasaran” isimli demonuz Radyo Genc 18 dinleyenleri tarafından büyük ilgi görmekte, acaba metal müzik severler tarafından iyi yada kötü nasıl tepkilerle karşılaşmakta?

HH: Şu ana kadar kötü bir tepki pek gelmedi oldukça beğenildi konserlerimizde de oldukça coşturuyor seyirciyi , demoyu bir sürü saçma sapan aksilikler yüzünden hala çıkaramadık ama bitme aşamasına geldi nihayet kısa sürede raflarda olacak umarız aynı tepkiyi diğer parçalarda alır.

8.Demo kapağının Bahadır ULUDAĞLAR tarafından tasarlandığını belirtmişsiniz, kendisiyle olan yakınlığınız hakkında bize bilgi verirmisiniz?

HH: Bahadır ULUDAĞLAR’ ın yerli piyasaya olan desteğini zaten biliyorduk ve sohbetimiz vardı kendisine bu konuda güveniyorduk ve yardım istedik oda bizi kırmadı ve bu güzel çalışmayı bize sundu.

9.Ayrıca İzmir’in Black Metal grubu “Diabolical” hakkında da birkaç soru sormak istiyorum. Yine bu grup dada davulda ve vokalde iki adaş olarak çalışmalarda bulunmaktasınız, sizin için iki grubu bir arada yürütmek biraz zor olmuyor mu?

HH: Elbetteki zor oluyor , beyninizi ikiye ayırmak gibi bir şey , her iki grubun fanları farklı profilde işimiz zor =) ama çok zevkli bir yandan da.

10.Diabolical yanılmıyorsam konserlerine ara vermişti, ilerleyen dönemlerde karşımıza ne gibi çalışmalarla cıkacak?( albüm, konser vs.)

HH: Diabolical için konserler pek yakında az önce bahsettiğim Antalya’daki Rock’ n Antalya Güneş Yağmuru Open Air Fest – I de Diabolical da sahne alacak bunun öncesinde bir İzmir konseri de olacak kısa zamanda bu konu hakkında duyuruları da yapacağız.

11.Bazı gruplar yurt dışına açılmış durumda( Rusya konseri Episode 13, Bulgaristan Sofya konseri UÇK Grind gibi), sizinde yurtdışına açılma gibi düşünceniz var mı ?

HH: İleriye dönük ciddi planları olan her grup gibi bizimde yurt dışı planlarımız var görüşmelerimizde var fakat bunlardan bahsetmek için henüz erken.

12.Her grubun bir hedefi vardır, tabi ki “Human Harvest” grubunun da hedeflediği bazı şeyler vardır, bunlar hakkında bize bilgi verebilirmisiniz?

HH: Ülkemize death metal adına çok sağlam albümler kazandırmak ve Dünyada yine Ülkemizi en iyi biçimde temsil edip, Human Harvest adını taşıyabildiğimiz kadar ileriye taşımak.

13.Röportajımı sonlandırırken öncelikle “Human Harvest” grubuna her şey için

teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

HH: Bizde çok teşekkür ederiz .

Özel bir soru ile kapatmak istiyorum, herkes merak ediyordur buna eminim, Ozan(vokal), saçlarını ne zamandan beri uzatıyorsun, bakım konusunda zorluk çekmiyor musun? =)

 

Ozan(vokal): 5 sene oldu saçlarımı uzatmaya başlayalı bir bakım yapmıyorum beni zorlayan tek şey taramak =)

 

birde dinlemezniz için bir link vermek istiyorum:http://humanharvest.anatolianrock.com/dinle-14373.htm

 

No pasaran ! çok güzel biir parça..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...