Jump to content

Edoardo Enzio - Nero Casa ????


OcheevaSithis

Önerilen Mesajlar

NERO CASA

 

İtalyan başbakanı Aldo'nun kızıl tugaylar tarafından kaçırıldığı 1978 senesi.Olay ülkede derin yankı uyandırmıştı ve basın kanalları tamamıyla bu olaya kanalize olmuştu. Adriatik denizine bakan Ravenna şehrinde yaşayan Edoardo Enzio, şehrin daha ücra kesimlerinde bir kır evi satınalmıştı. Olaylar sebebiyle borsaların dengesi alt üst olmuş ve insanlar olası bir buhrana karşı hazırlık yapar hale gelmişti. Edoardo evi Cannelita Nicci adında orta yaşlı bir bayandan satın almıştı, kimsesiz kadın tüm mal varlığını satıp İtalyayı terk etmeyi düşünüyordu. Nero Casa diye anılan kır evini büyük dedesinden miras olarak alan bayan Cannelita hiç bir zaman orada oturmamıştı. Bolognada bir apartman dairesinde yaşamayı tercih etmişti. Ev senelerdir emlak bürosunda bulunmasına rağmen hiç bir alıcı çıkmamıştı. Ancak buhran endişesiyle son çareyi fiyatı çok daha makul bir seviyeye indiren Cannelita en sonunda emrak bürosuna baş vuran Edoardo ile tanıştı ve evi elden çıkarttı.

 

Edoardo şehre yeni gelmişti ve kısa bir araştırmadan sonra makul fiyata mükemmel bir ev sahibi olmuştu.Bir miktar birikimi vardı, rahat bir adamdı.Buhran endişesiyle etekleri tutuşan pek çoklarının aksine o elindekilere şükrederdi.Dini bütün bir adamdı da... Her zaman eylemlerinde tanrının öngördüğü yolu seçmeye çalışırdı.

 

Kısa sürede kır evine yerleşmişti.Yakın çevrede komşuları yoktu evin arka cephesi ormana bakıyordu ve dağınık yerleşimli bölge şehirden biraz uzaktı yinede sakin ve huzurlu havası insanı kendine hayran bırakıyordu. Nero Casa tamda Edoardo'nun hayal ettiği huzur dolu yuva portesindeki evdi.Evin eski sahibesi bayan Cannelita alım satım işleri bittikten sonra bir daha hiç görünmedi.Ancak bu durum bir buçuk ay kadar sürdü. 15 Mayıs 1978 sabahı İtalyan polisi Edoardo'nun kapısını çaldı ve bir soruşturma için bilgi almaları gerektiğini söylediler.Polis memurları konunun Edoardo'nun bir buçuk ay önce satın aldığı evin eski sahibesi bayan Cannelita ile ilgili olduğunu belirtti, kadın Bolognadaki dairesinde ölü olarak bulunmuştu ve Edoardo ile bu olayın bir alakası olup olamayacağını incelemek üzere memurlar Nero Casa'nın kapısının önünde dikilmiş, genç adamı polis merkezine götürmek üzere bekleşiyorlardı.Kısa bir süre sonra Edoardo'nun olaylarla hiç bir ilgisi olamayacağı kanaatine varan polis departmanı onu şüpheli listesinden çıkarttı...

 

Edoardo Enzio olanlar hakkında pek bir şey bilmiyordu ancak polis departmanında söylendiğine göre yaşlı kadın evinde feci şekilde can vermişti.Yatağında vücudu kesik izleri ve kanla kaplı bir şekilde bulunan kadının sapık bir katil tarafından katledildiği düşünülüyordu.Tüm vücudu derin jilet darbeleri ile lime lime olmuş, üzerinde yattığı yatağın nevresimleri tamamen kırmızı bir renk almıştı. Öte yandan katil her nasılsa hiç bir delil yada tanık bırakmamıştı.

 

Kadının esrarengiz bir şekilde kurban oluşundan kısa bir süre sonra Edoardo'nun hayatında bir takım şeyler ters gitmeye başladı. Ravennaya taşındıktan sonra bir süre iş aramış ve zor ekonomik duruma rağmen bir iç giyim mağzasında muhasebe bölümüne girmişti.Ancak olaylardan kısa bir süre sonra patronu Edoardoyu muhasebe defterini yanlış tutması gibi bir sebeple işten çıkarttı. Aynı hafta Nero Casa'nın foseptik kanalları tıkandı ve bu, genç adama pahalı bir tadilat masrafına maal oldu.

 

Edoardo'nun La Municipalita ya verdiği bir demeçten alıntılar :

" ... Ev sahibinin ölüm haberini aldıktan sonraki haftalarda tüm işler ters gitmeye başladı.Öncelikle işten çıkarıldım ve ertesi hafta evim foseptik çukurunun taşmasıyla perişan oldu.Anlayamadığım nokta eski ev sahibesi senelerdir Nero Casa'yı başka birine kiralamamış yada satmamıştı nasıl olmuştuda evimi perişan edecek bir pislik yığını çıkmıştı o delikten aklım almıyordu...Ancak ilerleyen zaman daha garip ve korkunç felaketler ile kendini gösterdi.Evde çok daha şeytani şeyler olmaya başlamıştı..."

 

Bu olayların başlamasından çok sonra 9 haziran 1979 yılı La Municipalita Edoardo Enzio'nun hikayesinden bahsetmişti ve onunla ufak bir röportaj yaptılar. Gazete haberi parapsikoloji ile ilgilenen çevreler ve meraklı insanların ilgisini cezbetmişti.

 

" ... Yanılmıyorsam Temmuz ayının ortalarıydı ev büsbütün benimle alay ediyordu. Gece yatağıma uzandığımda lobiden gelen ahşap gıcırtılarıyla irkiliyordum. Önceleri fareler yada ormandan gelen rakunlar olabileceğini düşündüm. Ahşap evimin altında toprağı kazıp yuva yapmışlardır belki de diye fikir yürüttüm hatta bu tip hayvanları evlerden temizleyen bir firma ile dahi görüştüm.Gelen elemanlar evi aradılar ancak tavan arasına sığınmış yarasalar dışında bir şey bulamadılar..."

 

Evde hiç bir zaman yaşamamış ve bunun yerine başka bir şehirde ev almış olan eski ev sahibesi Cannelita Nicci'nin ölümünün ardından Edoardo Enzio'nun başına gelmeye başlayan gariplikler arasında bir bağ olabileceği fikri genç adamın kafasını kurcalamaya başlamıştı.

 

"... 3 ay olmuştu ve ben artık evin anlayamadığım bir takım niteliklere sahip olduğunu kabullenmiştim.Genç bir delikanlı iken kilisede çalıştım ve şeytani ruhlar ile diğer ruhani varlıklar hakkında az yada çok bir takım şeyler biliyordum.Böyle bir olayın benim başıma gelmiş olabileceği fikri ile her gün kendimi sorguluyordum. Bir şeyi yanlış mı yapmıştım? Son zamanlarda lobiye bakan tuvaletin tavanı ile duvarları arasından sarımsı garip bir reçine sıvısı akmaya başlamıştı.Sabah olduğunda tüm duvarı sarı damlacıklarla kaplı buluyordum. Geceleri ise tekrardan geliyorlardı.Önceleri lobide işittiğim gıcırtılar tüm evde dolanıyordu. Ben ise bir köşeye çekilip dua ediyordum. Tanrı imparatorluğuna saygı ve hörmet gösteren aciz kullarını her zaman korur ve gözetirdi...Ben buna inanmıştım! ... "

 

Edoardo bu röportaja katıldığında kır evini boşaltmıştı ve şehir içinde Rosso Rosa adlı bir otelde kalıyordu. Demeç yayımlandıktan sonra bir grup araştırmacı Edoardo ile görüşerek evde bir inceleme yapma talebinde bulundular. Adam talebi geri çevirmedi ve o da ekiple beraber Nero Casa ya geri döndü.

Frederico Baldassare isimli bir medyum ve üç kişilik bir ekiple beraber Edoardo da gizemli kır evine girdi. Ekip 12 Ağustos gecesi başladıkları çalışmayı sonraki sabaha kadar sürdürdü.İlk gece tüm ekibin farkettiği ilginç bir olayla karşılaşılmadı. Ancak tüm ev garip bir rutubet kokusu ile sarılmıştı ki Edoardo'nun belirttiği üzre böyle bir koku o evi terketmeden önce yoktu.13 Ağustos gecesi ekip tekrardan yerini aldı ve uzun bekleyişe tekrar başlandı. Gece yarısından sonra Medyum Baldassare lobiye bağlı koridorun sonundaki odadan ( Edoardo'nun evden ayrılmadan önce konakladığı oda ) bir takım titreşimler aldığını belirtti. Lobide toplanan ekip odaya gittiğinde gerçekten çok garip bir şeyle karşılaştı. Odadaki ahşap yatağın üzerindeki yorgan yatağın altına girmişti ve yatağın üstünde bariz bir insan silüeti vardı. Üzerinde birisi yatmış gibi deforme olan yatağın nevresiminde beliren bu silüet tüm ekibi adeta şoke etmişti. Ayrıca yorgan nasıl olmuştu da yatağın altına girivermişti. Odanın pencereleri dışarıdan ve içeriden kapalıydı. 16 Ağustos'a kadar süren araştırmalar sonucunda pek çok garip olay rapor edildi.

Ekip bulguları La Municipalitaya vererek kamuoyuna duyurdu ve Nero Casa fenomeni tekrardan gündeme oturdu. Edoardo ile görüşen medyum Baldassare evde geçirdiği süre içerisinde deneyimlediklerinden yola çıkarak evde travmatik bir olayın yaşanmış olduğunu ve evin eski sahibesi ile ilgili bir takım enerjiler aldığını belirtti. Bunun üzerine yapılan araştırma ile Bayan Cannelitta'nın büyük büyük dedesi Aroghetto Nicci'nin Nero Casa'nın bahçesinde faili mechul bir cinayete kurban gittiği ortaya çıkmıştı. Şimdi insanlar Nero Casa da hortlayan Aroghetto yada Cannelitta'nın ruhu ile ilgili dedikodulara başlamıştı. Verdiği demeçte ve röportajlarında garipliklerin Cannelitta'nın ölümünden kısa bir süre sonra başladığı belirten Edoardo da evin gizeminin Cannelitta ile ilgili olduğuna inanmıştı.

Bu olaylar basında yankı bulurken Edoardo Rossa Rosa'da ki odasına para yetiştiremez hale gelmişti. İşten atılalı çok olmuştu minik birikimini tüketiyordu ve yeni girdiği iş onun için hiç bir gelir sağlamıyordu.Şanssızlıklar adamın peşini bırakmadı da ... 30 Ekim 1978 de Edoardo Rossa Rosadaki odasında asılmış bir halde bulundu. Ne bir not ne de her hangi bir şey bırakmıştı.

Ölümünün ardından Nero Casa Hayaleti Öcünü aldı gibi başlıklarla gazetelerde tekrar yer alan ev ilerleyen zamanda başka fenomenlere ev sahipliği yapmadı ve kısa süreli esrarengiz tarihi ile kayıtlara geçti. 18 Ocak 2003 yılında ise yıkıldı ve bölge kamu alanı haline getirildi. Kimi zaman yöre insanları bölgede garip figürler ve anlayamadıkları sesler duyduklarını söylese de bu, ilgi çekici bir masal halini almış Nero Casayı artık gazetelere taşımıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...