Jump to content

Zihninizdeki Tanrı İmgelemi Nasıldır?


cloud_above_myhead

Önerilen Mesajlar

bizde eskiden walt disney ansiklopedileri vardı. orada anadoluyu yerle bir eden moğol timurun bir figürü vardı. acımasız, merhametsiz ve soğuk.. nedense hala zihnimde tanrı imgelemim hep bu şekildedir. belki eğer gerçekten bunca algıladığımız kötülükten dolayı öyleyse bunu yadsımak için çoğu zamanımı ona(tanrıya) adadım. ama bunu hiçbir zaman dinle yada batıllarla yapmadım. her zaman felsefe ve metafiziği tercih ettim. içime kapandım izole oldum. çünkü acımasızlık heryerdeydi. ama ben güçlü olmalıydım. ve şimdi bu yüzden artık tanrıyla ilgilenmiyor kendi güçlü erdemli imgelemimi yaratacak koşulları arıyorum. bunun iyi olan yanı şu.. nietzsche kendine göre tanrıyı öldürdü. bense sadece timuru...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tanrı pek beğenmediğim bir kelime ...

 

Rabbim benim kafamda nasıl? şöyle ki herşeyi bağışlayan örneğin 900 sayfa amel defterimiz olsun 899 sayfası günah olsun 1 sayfada da " La İlahe İllallah Muhammeden Resulallah " yazsın işte Rabbim bütün günahlarımızı o anda bağışlar.

 

Daha nasıl görüyorum? Sürekli insanları düşünen ve onların mutlu olmasını isteyen her kuluna şefkatle yaklaşan onları seven hep gülmesini isteyen ve ondan korkmamızı isteyen biri olarak görüyorum... :)

 

Benim görüşüm bu...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha nasıl görüyorum? Sürekli insanları düşünen ve onların mutlu olmasını isteyen her kuluna şefkatle yaklaşan onları seven hep gülmesini isteyen ve ondan korkmamızı isteyen biri olarak görüyorum...

şefkatle korku bir araad olur mu ki?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

o nasıl bir kapı ziliymiş, drakulanın şatosunda mı oturuyordunuz:) . Her şeyi kontrol eden tanrı olduğuna göre tüm bu kötülüklere yol veren de o oluyor doğal olarak. Bence o bizi dünyada başı boş bıraktı, tek gönderdiği peygamberler ve kitap, bence hiç direkt müdehale etmiyor. Zaten ilahi adalet dünyada olsaydı cennet ve cehennemin anlamı kalmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

henüz çocuk yaşta bu soruyu dedeme sorduğumda bulutlara benzer demişti o zamanlar bulutlarda surat betimlemesi arardım. şimdi zamanla alışkanlık olacakki onunla konuşmak istediğimde pencereden sarkıp bulutlara bakarım hala o betimlemeyi ararım yoksada konuşmam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şuurlu enerji. Dengede. Nötr. Kendi içinde hareketli. Sıfatsız.

 

Benim için Tanrı denilen kavram böyle birşey ve biz hepimiz herşey bir araya geldiğimizde, topyekün Tanrının ta kendisiyiz. Artı kutuplar, eksi kutuplar ve hepsi birbirini sıfırlar. Onu nereye baksan görürsün.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Acımasız, merhametsiz ve soğuk.. Bunlar yeni gelişen ben cok fırlamayım, çok asiyim, pek marjinalim diyen gençlerin düşünceleridir yalnızca. Tanrının ne olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Sizler yalnızca var olan, alışılmış düşünce ve davranışlara karşı gelme içgüdüsünü yaşıyorsunuz. Kendi hatalarınız için O'nu suçluyorsunuz. O size mutlu olmanız için gereken şeyleri fazlasıyla vermiş. Siz ise bunları negatif yönlerde kullanıp kötü sonuçları için onun merhametsizliğinden şikayet ediyorsunuz. Tanrı yüce bir bedensel veya spiritual varlık değildir bana göre. O, kainata yayılmış canlıların, duyguların, davranışların, koşulların ve kuralların bütünüdür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...