Jump to content

Rocky(I,II,III,IV,V,Balboa)


Typhon

Önerilen Mesajlar

Not: Bu efsaneleşmiş film serilerini konu olarak yayınlamak benim için bir şereftir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/3/3b/Rocky_film_posteri.jpg/220px-Rocky_film_posteri.jpg

Yönetmen: John G. Avildsen

Yapımcı: Robert Chartoff,Irwin Winkler

Senaryo: Sylvester Stallone

Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith, Tony Burton

Görüntü Yönetmeni: J. Clark Mathis

Müzik: Bill Conti

Yapım: 1976, ABD

Tür: Dram / Spor

Fragman: http://www.sinemalar.com/fragman/752/Rocky/

 

Konusu

Philadelphia'lı bir işçinin, iş dışı zamanlarında yerel bir kulüpte boks yaparken keşfedilerek kısa zaman içinde dünya şampiyonluğuna kadar giden yolda başından geçenleri konu alan film, aynı zamanda Rocky'nin Adrian(Talia Shire)'la olan aşkını ve antrenörü Mickey(Burgess Meredith) ile olan baba/oğul yakınlığındaki ilişkisini de çok başarılı sunuyor.

 

-

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/9/98/Rocky_2_film_posteri.jpg/220px-Rocky_2_film_posteri.jpg

Yönetmen: Sylvester Stallone

Yapımcı: Robert Chartoff,Irwin Winkler

Senaryo: Sylvester Stallone

Oyuncular : Sylvester Stallone, Talia Shire, Carl Weathers, Burgess Meredith, Burt Young, Tony Burton

Görüntü Yönetmeni: Bill Butler

Müzik: Bill Conti

Yapım: 1979, ABD

Tür: Dram / Spor

Fragman: http://www.sinemalar.com/fragman/753/Rocky-2/

 

Konusu

Adı sanı duyulmamış amatör boksör Rocky Balboa, Dünya Ağırsiklet Güreş Şampiyonu Apollo Creed’i devirerek herkesi şaşkınlığa sürüklemiş, iyi paralar kazanmakla birlikte, adının da duyulmasını sağlamıştır.

Maçın fırtınalarının ardından kendisini konforlu aile yaşantısına veren Rocky, Creed’in yeni bir maç teklifini reddemez, ve yüzyılın rövanşı için geri sayım başlar.

 

-

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/8/87/Rocky_3_poster.jpg/220px-Rocky_3_poster.jpg

Yönetmen: Sylvester Stallone

Yapımcı: Robert Chartoff,Irwin Winkler

Senaryo: Sylvester Stallone

Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith, Mr. T, Tony Burton

Görüntü Yönetmeni: Bill Butler

Müzik: Bill Conti

Yapım: 1982, ABD

Tür: Dram / Spor

Fragman: http://www.sinemalar.com/fragman/754/Rocky-3/

 

Konusu

Rocky yine hırs yapmış, Apollo Creed’i bir kere daha devirmiştir. Artık herkes yenilmez şampiyondan bahsetmeye başlamıştır. Rocky eski rakibi Apollo ile de güzel bir dostluk geliştirir. Kısa bir süre sonra Rocky’e yeni rakipler çıkmaya başlar. Clubber Lang tarafından kavgaya çağrılan Rocky Cluber Lang'i hafife alır ve yenilir. Tüm otoriteler şaşkına döner. Yeni şampiyon Cluber Lang'dir. Yenilgiyi tadan Rocky, rövanş maçı için çalışmaya başlar. Kendisini çalıştıran Mickey’i kaybettiği için çok üzgündür, yakın dostu Creed onu çalıştırmak ister fakat Rocky tüm bu yaşadıkları karşısında moral olarak çökmüştür ama Apollo onu ikna ederek tekrar çalıştırmaya başlar.

 

-

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/9/95/Rocky_IV.jpg/220px-Rocky_IV.jpg

Yönetmen: Sylvester Stallone

Yapımcı: Robert Chartoff, Irwin Winkler

Senaryo: Sylvester Stallone

Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Brigitte Nielsen, Dolph Lundgren

Görüntü Yönetmeni: Bill Butler

Müzik: Vince DiCola

Yapım: 1985, ABD

Tür: Dram / Spor

Fragman: http://www.sinemalar.com/fragman/722/Rocky-4/

 

Konusu

Rocky gururla ağır siklet boks şampiyonluğunu elinde tutar. Fakat karşısına ona meydan okuyacak yeni biri çıkar: Ivan Drago (Dolph Lundgren), iki metre boyunda, 118 kilogram ağırlığındaki savaşçı boksör Sovyetler Birliğini arkasına destekçi olarak almıştır. Rocky'nin arkadaşı Apollo Creed, Drago'yla bir gösteri maçında bir araya gelir. Fakat insanüstü Drago Creed'i maç esnasında öldürür. Creed'in hazin yenilgisi ve ölümünden sonra Rocky arkadaşının öcünü almaya ve Sovyet rakibini yenmeye karar verir. Rocky'nin rotası Moskova'da olacak ve tüm dünya televizyonlarından yayınlanacak bir maç için Sovyetler Birliğidir. Rocky'i bu zorlu maça Sibiryada hazırlayacak antrenör Apolo'nun antrönörü Duke'dir.

 

-

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/0/0a/Rocky_V_film_posteri.jpg/220px-Rocky_V_film_posteri.jpg

Yönetmen: John G. Avildsen

Yapımcı: Robert Chartoff, Irwin Winkler

Senaryo: Sylvester Stallone

Oyuncular: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Sage Stallone, Burgess Meredith,Tommy Morrison,Tony Burton

Görüntü Yönetmeni: Steven B. Poster

Müzik: Bill Conti

Yapım: 1990, ABD

Tür: Dram / Spor

Fragman: http://www.sinemalar.com/fragman/755/Rocky-5/

 

Konusu

Ivan Drago ile geçirdiği ağır maçın ardından evine geri dönen Rocky Balboa, maçtan beyninde aldığı ağır darbeler sonucu ağır bir hasarla çıkmıştır ve karısı Adrian'ın isteği ilede ringlere dönme konusunda isteksizdir. Rusya dönüşü emekliliğini açıklacayacak olan Rocky George Washington Duke'ün onu Union Cane ile ünvan maçına çağırması ile karasız kalır ve üstüne üstelik birde kayınbiraderi Paule'nin yaptığı bir hata ile tüm servetini kaybedince eskiden yaşadığı Philadelphia'ya geri döner. Elinde sadece eski antrönörü Mick'den kalma bir spor salonu vardır. Rocky, başka boksörleri çalıştırmaya başlar. Bu arada karşısına kendisine hayran olan amatör boksör Tommy Gunn çıkar. Tommy çok hırslı olduğunu ve Rocky'den kendisini çalıştırmasını ister. Rocky Tommy'i çalıştırmaya başlar fakat bu arada oğluyla yeterince ilgilenemez ve ailesini bile ikinci plana atar, tüm gayretiyle Tommy'nin başarısı için çalışır. Ama Tommy kazandığı birçok maçdan sonra Rocky'e büyük nankörlük yapacaktır.

 

-

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/6/63/Rocbalboa.jpg/230px-Rocbalboa.jpg

Yönetmen: Sylvester Stallone

Yapımcı: Sylvester Stallone, Robert Chartoff

Senaryo: yazarı Sylvester Stallone

Oyuncular: Sylvester Stallone, Burt Young, Milo Ventimiglia,Antonio Tarver,Geraldine Hughes

Görüntü Yönetmeni: J. Clark Mathis

Müzik: Bill Conti

Yapım: 2006, ABD

Tür: Dram / Spor

Fragman: http://www.sinemalar.com/fragman/304/Rocky-Balboa/

 

Konusu

Rocky Balboa ringlere veda edeli seneler olmuştur. Artık eski günlerin hayali ile yaşamaktadır. Eski günlerden hayali ise vefat etmiş olan eşi Adrian Balboa'dır. Düzenli olarak mezarına gitmekte ve onun yanında oturmaktadır. Hatta oturmak için mezarlıkta bir ağaca sıkıştırdığı bir sandalyesi bile vardır. Artık hayat ona anlamsız ve gereksiz gözükmektedir. Eski dostu Paulie (Burt Young) "bırak bu işleri Rocky, bu günü yaşa" dese de Rocky bildiğini okur. Zaten Paulie'de öyle söylemesine karşın alkol müptelası olmuş ve o da belli etmese de o günlerde kalmış bir adamdır. Eski boksör yeni lokanta sahibi Rocky'nin oğlu ile de sıkıntılı bir yaşamı vardır. Onun gölgesinde ve isminin altında ezilen genç Rocky (Milo Ventimiglia) sürekli Rocky'den uzak durmaya çalışmaktadır. Böyle karmaşık bir psikoljik yapı içindeki kahramanımız günün birinde eskiden eve bıraktığı ve nasihatler verdiği bir kadınla tesadüfen karşılaşır yani Marie ile(Geraldine Hughes). Her ne kadar film sürecinde çok birliktelikleri olmasa da o andan sonra Rocky hayata yeniden dönme ihtiyacı hisseder. Bölge kuruluna yeniden boks lisansı için başvurur ki bunu filmde neden yaptığı çok da belli değildir. Bu arada televizyonlar da o an ki ağır siklet şampiyonu (Mason The Line Dixon) (Antonio Tarver) Rocky ile dövüşse ne olurdu tarzı bilgisayar oyunu destekli görüntüleri yayınlanmaktadır. Bu esnada lokantasına gelen yeni şampiyonun menajerleri de Rocky'e bir gösteri maçı teklif ederler. Teklif tabi ki komiktir ama Rocky kabul eder ve çalışmalarına klasik Rocky filmlerinin müziği eşliğinde başlar. Bu esnada olayları gören oğlu da birden babasının yanında olma ihtiyacı hisseder ve istifayı bile göze alarak Rockyle kucaklaşarak bir nevi "ben ettim sen etme" olayına girer ve aradaki buzlar erir. Rocky artık mutludur. Oğlu ile barış sağlanmış, müstakbel bir sevgili bulunmuş ve eski özlemi boksa dönmüştür. Sıra maçtadır. Las Vegas'da maç başlar. Rocky tabi ki 20 yaş civarı genç rakibine göre favori değildir. Ama heyecanlı ve Rocky açısından geçmişi hatırlamalarla dolu bir maç beklendiği gibi Rocky'nin yıkılıp kalması ile sonuçlanmaz. Nihayetinde olay juri puanlarına kalır ve Rocky halkın sevgilisi olmasına karşın juri gerçekleri değerlendirmeyi tercih eder.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...