Jump to content

F5uck

Önerilen Mesajlar

http://img5.allocine.fr/acmedia/medias/nmedia/18/67/36/15/18978962.jpg

 

 

Excalibur efsanesini bilmeyen yoktur herhalde...Kral Arthur ve yardımcısı büyücü Merlin...

 

BBC'de oynayan bu dizi Merlin'in gençliğini anlatıyor karşılaştığı zorlukları, Arthur'la nasıl tanıştıklarını vb. Fakat yapımcıların Excalibur efsanesini biraz değiştirdiğini söylemek yanlış olmaz. Gerçi hiçbir sorun teşkil etmiyor bu değişiklik. Dizi oldukça güzel özellikle büyü sahnelerinin çoğundaki gerçeklik...Harry Potter, Selena, Sihirli Annem ve Bücür Cadı'dan sonra gerçekten ilaç gibi gelecektir büyü-sever bünyelere, büyüyü merak edenlere. Ayrıca diziyi izleyenler Druidler, Warlocklar hakkında da bir çok bilgi edinme şansına sahipler.

 

Genelde işleyiş Supernatural'la benzer. Her bölüm bir olay oluyor fakat fonda ilerleyen temel bir olay var. Mesela Merlin her bölüm bir büyücüyle kapışıyor bu bölümlük olay fakat fonda krallığı tehdit eden büyük büyücüyü arıyor.

 

Dizide Arthur ise henüz bir prens. Babası Kral Uther(Buffy izleyenler tanıyacaktır kendisini "Giles":)) krallık sınırları içerisinde büyü yapanları sorgusuz sualsiz idam etmektedir bu nedenle Merlin yaptığı büyüleri gizli saklı yapmaktadır. Tabi bu nereye kadar böyle gider bilinmez.

 

Diziyi izlemek isteyenleri kötü bir süpriz bekliyor. Dizi Türkiye'de yayınlanmıyor malesef. Mecbur internetten indirip izleyeceksiniz benim yaptığım gibi.

 

http://forbiddenplanet.co.uk/blog/wp-content/uploads/2008/07/BBC%20Merlin%20Colin%20Morgan.jpg

 

 

Önemli not: Dizi çocuk dizisi değil!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mükemmel bir dizi ya. Hiç bukadar bir diziye bağımlı olmamıştım (ya da oldum şuan hatırlamıyorum :D) evet efsaneyi bayaa değiştirmişler ama yinede her bölüm harika. ilk cnbc-e de reklamını gördüğümde harry potter özentisi bir dizi demiştim. ayrıca baş rol oyuncusu colin morgan bana çok itici gelmişti ama izledikten sonra yanıldığımı anladım :D Henüz izlemeyenlere tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet suyunu çıkarma konusuna katılıyorum , ama güzel teknikler ve yararlı bilgiler de var dizinin içinde , en azından süpernatural'den daha gerçekçi :)

 

bilemem ki düşünmek gerek :)

pek dizi izlemem aslında hiç izlemem ama Tv açıkken denk geldiğimde birkaç kere bakmıştım merline pek beğenmedim açıkçası =)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...