Jump to content

"Büyüye Karşıyım" Mesajlarına Dair


SCARRED

Önerilen Mesajlar

paylaşım için teşekkürler.size gereksiz gelen bir şey başkası için gerekli olabilir.göreceli bir konuda düşüncenizi söyleyebilirsiniz de sorgulamanıza gerek yoktu.örneğin ben bu tekniği öğrendim ve bu tekniğe karşı bir savunma tekniği oluşturucam kendim için.ama bu arkadaş bunu koymasaydı bu teknik burda olmayabilirdi bende şuan bunu yazıo olmayabilirdim.hayatımı bu tekniği şuanda okumak kurtarmış olurdu:)

 

paylaşım için yeniden teşekkürler

 

Yukarıdaki alıntı, uzun zamandır bu forumların her köşesine bıkmadan usanmadan yazdığım mesajların bir kısmının özeti niteliğinde.

 

Nedense paylaşılan uygulamaların altına şablon gibi birtakım kınama mesajları yazmak adet oldu: "büyüyle geleceğine hiç gelmesin, aşkın doğallığı gibi olmaz" veya "abi bunları burada neden paylaşıyorsunuz, ya yanlış ellere geçerse" veya en sevdiğim: "büyü günahtır".

 

Herhalde şu anda faaliyet gösteren 180 küsür paranormal sitesinde bu konular sonuna kadar konuşulmuş, didiklenmiş, canı çıkarılmıştır. Ama nedense her başlığa aynı mesajları yazmak bir sürü üyemize sıkıcı gelmiyor.

 

O başlıkları açanlar, onlara teşekkür edenler, uygulamalara varyasyon getirenler salak mı, cahil mi yoksa tümden kötü mü?

 

Bu paylaşımların yapılmasının nedenleri:

 

1- Büyüyle uğraşanların veya meraklıların bilgi paylaşımı.

2- Varolan uygulamaları yazarak insanları uyarma.

3- Bir paranormal sitesinin forumuna karınca kararınca katkı.

 

İlgilenmiyorsanız veya hoşlanmıyorsanız bu başlıklara yazmayın, hatta mümkünse onları okumayın, olsun bitsin. Gereksiz tepkilere karnımız tok.

 

Paranormal sitelerinde en okunan paylaşımların başında nedense aşk büyüleri geliyor. Ama yine nedense, her başlıkta en az 3-5 tane "büyüyle gelecekse hiç gelmesin vıdıvıdı" mesajı bulunuyor. Üstelik bu mesajlar zincirleme otomobil kazası gibi furya halinde, peşpeşe yazılıyor.

 

Siz kime hangi aklı öğretiyorsunuz?

 

"Yanlış ellere geçerse"ymiş. Buram buram İngilizce'den eski TRT çevirisi kokan bu cümlecik de ne demek oluyor? Kimmiş doğru el? Siz mi?

 

Hangi cesaretle kendinizi "doğru" başkasını "yanlış" olarak nitelendirebiliyorsunuz??

 

Büyü günahmış... Günah abi. Siz yapmayın. Yapanı da artık uyarmayın, bakın sitenin üstü başı "aman ha" mesajı doldu. Ama merak etmeyin, zaten kafası değişmedikten sonra insanın elinin altında büyü maji havass voodoo külliyatı olsa bir halta yaramaz. Doğru bilinçteyse de zaten iki üç aksesuarla yapılacak uygulamalara güler geçer.

 

Yani buradaki (çoğu eksik olan) paylaşımlar o "yanlış eller" dediğiniz insanların işine yaramaz, gerçekten kötüye kullanabilecek kapasitedeki biri de dönüp buradaki uygulamalara bakmaz.

 

Büyüye karşıysanız aman uzak durun, bu başlıklara yazıp da can sıkmayın. Bırakın kim ne yapıyorsa yapsın - olacağı varsa olur zaten, merak etmeyin.

Kısacası, rahat olun ve RAHAT BIRAKIN.

  • Beğeni 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım sorun 41 tane mercimeğin üstüne fatiha okuyup yakabilen herkesin istediği herşeyi yapabileceğini sanmamızdan kaynaklanıyor biraz da.Yanlış ellere geçme konusuna gelince,evet mercimek üretimine sınırlama getirilmeli,yoksa bir gnoxis üyesinin dünyayı ele geçirmesi işten bile değil...

 

Haa bir de unutmadan,haklısınız büyüde kullanılmış mercimek asla doğalı gibi tat vermez...

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Örneğin ben tanrının varlığına değil, dünyanın üzerinde gezinmekte olan '' sözde Doğa Ana '' olarak isimlendiğimiz spekülatif enerjinin yoğurulması sonucunda gelen enerjiye inanıyorum. Büyü zaten, bir başka inancın ve iradenin çağrısıdır, tıpkı bu falı günah bilip '' fala inanma falsızda kalma '' diyen insanın dudaklarında bahaneler veya büyü günahtır diyip, nazarlara karşı tılsımlar takarak majik fetişlerle kendini avutanlar gibi. Buranın tamamiyle eğlence ve merak amaçlı kurulduğu bir paylaşım platformu olduğunu var sayarsak, burada yazılı olan büyülerin kaynakları ya google'la bulunabilir genel kavramlardır, ya da özgün olanlardır. Gerçek kültik maji tarifleri bu tür sitelerde paylaşılmaz, eğlence ve bir takım tehlikeyi sevme arzusuyla doğan şeylerdir bunlar. Şahsen büyüye meraklı insanların fazla sırnaşmasından, veya önyargılı olanlarında olmayanları enerjisinden mahrum etmesinden bıktığım gibi, insanlara buradan yürekten bir şekilde ne haliniz varsa görün diyorum, ders alamıyoruz, denemeden almayızda. Şahsi fikrim büyü tabudur, günümüz dünyasında sezimi giderek azalan, yokolmaya başlayan bir varlıktır, kullanabilenler son yadigarlarıdır, esas büyüler belirli dinlerin veya normların arkasına girerek oldukça sıkı gizlenmiştir. Bu yüzden, forumda bu tür irite edici mesajlar yazan insanlara söylüyorum, rahat olun. Büyü kolayca sadece konstanrasyon ve inanmayla yapılabilecek birşey olmadığ ı gibi, buradaki öneriler ve sohbetlerde bütünüyle zararsızdır. Eğer etik açıdan bakarsanızda, bir başkası ilgileniyorsa onun ilgisini sabote etmeye hakkınız yok, büyülerin konuşulduğu bir konuya giripte, büyü yermeye de hakkınız yok..

 

Ama bunu yapanlar rahat olsunlar : )

Büyü böyle yerlerde varolmaz.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

eğer herhangi birşeyi yapabiliyorsak,herşey normaldir doğaldir,aslında doğaüstü diye birşey yok,biryerden biryere ışınlanlabiliyorsa ışınlanma normaldir,var olan herşey normal,kısaca herşey,büyü yapabilseydim eğer hep yapardım

--------------------

yemişim günahını,2 dakika yanar çıkarız

ShareThePain tarafından düzenlendi
Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

harbiden bu tür( yani büyü günahtır...bLa bLA bLa) yorumlara verilecek en güzel cvp eline düşüncene sağlık . doğruyu yanlışı kimler neye göre ne hakla karar veriyor ilgilenmeyen yapmasın olsun bitsn en basiti bu ;):)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhaba ben aranıza yeni katıldım ama kesinlikle katılıyorum başka bir maji sitesinde de yok büyü günahtır yok yapmayın kendinize zarar verirsiniz felan filan. e arkadaş madem günah niye böyle bilgilerin paylaşıldığı siteye giriyosun. öğreniyorsun bir ikinciside herkes müslüman olmak zorunda değil bunun hristiyanı var yahudisi var paganı var deisti var ateisti var.

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

eğer herhangi birşeyi yapabiliyorsak,herşey normaldir doğaldir,aslında doğaüstü diye birşey yok,biryerden biryere ışınlanlabiliyorsa ışınlanma normaldir,var olan herşey normal,kısaca herşey,büyü yapabilseydim eğer hep yapardım

--------------------

yemişim günahını,2 dakika yanar çıkarız

 

Demek istediğin "doğaüstü" idi sanırım. Normal genele göre verilen bir sıfattır. Işınlanmak, büyü vb. doğaüstü değildir sadece bu kavram böyle kullanıldığından anlam değişikliğine uğramıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şahsen büyü denemem olmadı,yapmayı da düşünmüyorum.ama okült ve paranormal konularda araştırmak ve bilgi toplamak hoşuma gidiyor,maji dışındaki diğer uygulamalarla ilgiliyim.Zaten kafama takılan bir soru var;birini bir konuda konuşma yeteneğinizle,cinsel cazibenizle,zaafı olan bir noktayla iradesine etki etmekle görünmeyen güçleri kullanarak etki etmek arasında ne fark var?Tabii,uygulama da gene inancıma bağlı kalıp büyü yapmayacağım ama bu konuda beni düşündürüyor.muhtemelen de büyünün görünmeden,hiçbir somut kanıt bırakmadan etki etmesi nedeniyle bu derece yasaklanmış birşey.

 

ama tabii büyünün yasak olduğu az çok bilinir.sitede de sabit bir konu başlığı ya da uyarı varsa bu konuyla ilgili yeterlidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

.......ama tabii büyünün yasak olduğu az çok bilinir.sitede de sabit bir konu başlığı ya da uyarı varsa bu konuyla ilgili yeterlidir.

 

''büyü günahtır veya yasaktır'' diye her yere yazılan mesajlara bir atıfta bulunmak için açılan bir başlığa bunu yazıyorsun :)

 

Peki neden yasak ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Büyünün zararlı olduğunu düşünüyorum yada düşünmüyorum bu benim doğrum . Kötü büyü yapanlarda zaten beni ilgilendirmez . kimseyi yargılayacak mertebede değilim , her ne olursa olsun benim doğrularımı kimse kabul etmek zorunda değil . Kimsenin dinini inancını,düşüncelerini bilmiyorum . Ben sadece kendimden emin olabilirim . Dinimdeki kuralları yasakları insanlara durmadan anlatmam yanlış ve saçmadır bunları yapmamalıyım .

 

 

 

Bu yazıyı bi yere not ediyoruz . Kendi mantık çerçevemizde daha objektif bakış açısıyla kendimize göre ayarlar verip günde 1 defa okuyoruz :):):)

  • Beğeni 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

''büyü günahtır veya yasaktır'' diye her yere yazılan mesajlara bir atıfta bulunmak için açılan bir başlığa bunu yazıyorsun :)

 

Peki neden yasak ?

 

:)

 

mesajımda yazdım zaten,ihiçbir kanıt bırakmaz,inanmayan veya bilmeyen biri için farketmek imkansızdır,kişi pek çok durumu kendinden bilir.bu yüzden manipülasyonun başka şekillerine göre çok daha tehlikeli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet, öncelikle beni herkes biliyor herhalde.

Zamanında ben de büyü yapmaya çalıştım.Çoğu büyü yapmaya çalışanlarınki gibi bir aşk büyüsüydü.Fakat kısa süre sonra vazgeçtim, yapay bir aşkı istemeyeceğimi farkettim.

Bu konuda diyeceğim tek şey şu:

Büyü küçümsenemeyecek derecede çetrefilli, karışık, zor, geniş bir ilimdir.Evet ilimdir(bilimdir demiyorum ilim yani bilgi-öğreti).

Biraz bu konudan anlayan bu sitede verilen tariflerin zaten eksik olduğunu ve asla çalışmayacağını bilip böyle mesajlar yazmaz.

Tüm parapsikoloji sitelerinde verilen büyü paylaşımları "büyü nasıl birşey ola ki?" sorusuna cevap niteliğindedir.Uygulama amaçlı değildir.Zaten uygulama da böyle internet üzerinden olmaz.Uzun bir eğitim, beceri vb. birçok şey gereklidir.

Büyünün günahlığına gelince,

Sitedeki çoğunluğun mensup olduğu 3 dine göre günahtır, zira iradeye müdahale vardır.Fakat pagan dinlerin birçoğunda olay tam tersidir.Din adamları-kutsal kabul edilen kişiler büyüyle uğraşır.

Birde "magic-maji" kelimesinin direkman "büyü" olarak tercümesinden kaynaklı bir sıkıntı var.Magic-Maji her tür okult çalışma için kullanılır.Bu yanlış tercüme sonucu karşımıza şu çıkar:Bedensiz varlıklarla iletişime geçen bir Şamanda büyücüdür, iksir hazırlayıp hastalıkları geçirmeye çalışan bir ilkel kabile rahibi de.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşte hevvez dediğin gibi semavi dinlerinde yasak-günah vs. olarak geçer. Ama benim anlamadığım bu inanca sahip birinin neden bu başlıklara yazıp soru sorup sonrga günah bu yasak bu dediği.Maden inancılarına ters hiç bulaşmasınlar düşünmesinler , oraya buraya da yasak-günah yazmasın kimse boşuna.Gnoxis belli bir inancı desteklememektedir.Gnoxis genele açık bir sitedir.(genele hitaben yazdım)

 

Bir de sitedeki büyülerde yaptıkarım var.Yani çoğu eksik değil.Fakat dediğin gibi başarmak için tecrübe gerekmekte :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bence bu tarz mesajlar sitede yer almalı. Nasıl bizler de çoğu zaman büyüye karşı olduğumuzu bahsediyor ve körükörüne bundan medet umanları eleştiriyorsak, diğer insanlar da dini görüşleri ifade edebilmeli. Ama esas sıkıntı üslupta doğuyor maalesef... İnsanlar dinin emir ve yasaklarına uymak zorunda değili kafkanın da dediği gibi bazılarımız doğru yolu görüp takdir ediyor fakat o yolda yürümek istemeyebiliyor. Tabiki uyarmak, fikir beyanetmek zaten forumun temel amacı. Ama bunu yaparken karşımızdaki kişiyi hiçe sayarcasına aşağılayarak yada kendi fikrimizi diğer insanlara dikte ettirmeye çalışırcasına üsteleyerek konuşmak yanlış. Bir diğer husus da evet büyü islamda haram yasak vs. fakat bu haram olan yapmak ve yaptırmak. Büyünün ilmen öğrenilmesi tartışmalı bir konu ve bildğim kadarıyla caiz. Sonuçta sitede "bu büyüyü yap" butonu yok ona basıp yapasın. Amaç ilim paylaşımı ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
Bu konu artık başka yanıtlara kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...