Jump to content

Elfler


GothicheartS

Önerilen Mesajlar

http://tn3-2.deviantart.com/fs5/300W/i/2004/328/6/0/Raven__Elf_serie_by_Eireen.jpg

 

Elf, aslen İskandinavya ve İngiltere mitolojisinde yer aldığı varsayılan peri halkına verilen ad. Elfler genellikle insanlara benzerler fakat insanlardan biraz daha kısa ve narindirler. Bu narinliğe rağmen hızlı ve güçlüdürler. Melodik bir ses tonuna sahiptirler. Elfler genelde 1200 yıldan fazla yaşarlar. Bu yaşamın sonucunda ya yaşamdaki kötülüklerden sıkıldıkları için ölümü tercih ederler yada bilinmeyen bir diyara göç ederler. Bu nedenle Elflerin ölümsüz oldukları söylenir. Elfler insanlara oranla daha güzeldirler. Dağlarda veya denizlerde dolaşmaktan pek hoşlanmazlar. Bunun yerine gökyüzünü görerek yaşamak, bir şeyler yetiştirmek, ormanlarında huzurlu bir hayat sürmek elflerin istediği yaşam tarzıdır. Elfler diğer ırklarla ilişki kurmayı pek tercih etmezler. Diğer ırklardan pek arkadaşları olmaz ama diğer ırklardan olan dostlarını kolay kolay unutmazlar. Elfler büyü konusunda hünerli, savaşçılık konusunda çeviklikleri dolayısıyla etkileyicidirler. Genellikle ok tercih eden Elf savaşçıları çeviklikleri nedeniyle bu konuda çok iyidirler.

 

Yarı-Elfler

 

Yarı-Elfler en çok görülen karışık ırk tipidir. Yarı elfler insan ve elflerin birleşmesinden oluşurlar. Bu olay genellikle bir insanın bir elfe tecavüz etmesi gibi bir olayla gerçekleşir. Çünkü elfler, insanlarla beraber olmayı pek tercih etmezler ama istisnalar da vardır. Yarı elfler genellikle elflere benzerler. Yarı elflerin de kulakları sivridir fakat elflerinki kadar değil. Yarı elfler, elflerden biraz daha uzundur. Ayrıca yarı elflerin elflerden faklı olarak sakal ve bıyıkları çıkar.

 

Yarı elfler yaklaşık olarak 160 yıl kadar yaşarlar. Hem insanlar hem de elflerle yakın ilişkiler kurabilirler ama elfler yarı elflere pek sıcak bakmazlar. Yarı elfler, diğer ilişkilerle yakın ilişkiler kurmaları sebebiyle ve içlerinde elf kanı da taşımalarından dolayı Druid yada Ranger (korucu) sınıfını daha çok tercih ederler. Yarı elfler savaşma ve meslek konusunda elflerin yeteneklerine (çeviklik gibi) sahip değildir, insanlar gibi de her sınıfta maksimum seviyeye kadar çıkamazlar.

 

Popüler kültürde elfler

 

ABD, Kanada ve İngiltere'de Noel Babayla çalışan elflerin olduğuna inanılır. Ailelerin çocuklarına anlattığı hikayeler şöyledir; Elfler Noel Baba'nın gizli yardımclarıdır, Kuzey Kutbu'nda ona oyuncak yapmasında yardım ederler. Günümüzde bilgisayar oyunları, DVD'ler, video oyunları gibi yüksek teknolojiyle yapılan oyuncaklar dağıtım için daha kolay, fakat el işi kadar iyi değildir.

Bir elf çizimi

Bir elf çizimi

 

Amerikan Keebler kurabiye firması, ağaç oyuklarında bulunan elflerin kurabiyeleri yaptığı şeklindeki reklamlarını uzun zaman yapmışlardır. Keebler'in yeni sahibi olan Kellogg's firması da elfleri çeşitli ürünlerinin maskotu olarak kullanmışlardır.

 

Ayrıca "Elf" diye bir film çekilmiş, haklarında bir çok kitap yazılmıştır.

 

Elfler, farklı kültürlerde değişik maddelerle birlikte de anılmaktadırlar. Bunlar; halüsinasyona yol açan sihirli mantarlar ya da yeşil görünümlerini veren "yeşil cin" gibi içkilerdir. "Makine elfleri" diye bilinen terim ilk kez araştırmacı ve yazar Terrence McKenna tarafından DMT ya da psilocybin gibi maddeleri kullananlara verilmiştir.

 

 

ELF KÖYÜ

http://fc02.deviantart.com/fs20/f/2007/280/1/1/Elven_Town_by_SnowSkadi.jpg

 

KANLI CANLI ELF :D

http://fc06.deviantart.com/fs15/f/2007/052/f/4/Elf_by_GrotesquePuPPyMeow.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki bunlar nerelerde yasarlar?
ormanlarda ağaç evlerde faln onların türüde vardı ama tam tanımını bilmiorm karanlık elf vardı bu kötü olanı birde gece elfleri vardı mor tenli onlarda gece dışarı çıkabiliyorlar bunların hayvana dönüşme yetenekleri var warcraft 3 oyununda çok güzel temsil edilmişler
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hmm büyüyünce bi yolculuk yapmayı planladım resimde ki kızı gördükten sonra :)

 

bildiğiniz bir yer warmı ? türkiye de de olmayabilir ?

 

Avusturalya - Melbourne'da yaşıyor bu kız. yalnız erkek arkadaşı var çizebilir :D yine de gitmek istiyorsan haber ver birlikte gidelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu arada noel baba'nın yardımcılarını da atlamayalım... bir de harry potter'daki gibi ev elflerini... birçok türü mevcut...

http://static-p3.fotolia.com/jpg/00/04/61/66/400_F_4616621_3Zr9v06TSsfSisYYSrIbt8NbvH17MuSG.jpg

http://www.virginmedia.com/microsites/take5/slideshow/realornot/img_11.jpg

 

paylaşım için teşekkürler.. emeğine sağlık...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

elfler tolkien'den çok önceden beri anlatılagelen mitlerdir, iskandinav mitolojisinde yer alırlar. tolkien'in yüzüklerin efendisi neredeyse tamamen iskandinav mitolojisinden öğelerle beslenip oluşturulmuştur zaten, hmm mesela, saouron'un gözü, aslında odin'in (iskandinav mitolojisi baş tanrısı) gözüdür....vs...

 

ve arada belirgin kültürel farklar olduğu için elflerden, kendi dilimizde cin diye bahsedemeyiz. cinler islami, elfler nordik kültürlerin varlıkları, aynı şeyler değiller.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

nası yaaa ? xDxDxD iyide elfler Tolkien'in kitabında ortaya atılmış kurmaca ırklardır. xD Gerçeklikle alakaları yok ki.

 

 

Tolkien öykülerini yazarken iskandinav mitolojisinden oldukça alıntı yapmışdır. elf'ler düzmece uydurmaca ırklar deildir ve sadece bu anlatılanlarla sınırlı değillerdir. Elf'ler orman perileridir,doğa ruhlarıdır bir nevi elementallerdir yani etden kemikden varlıklar değiller. Karanlık elflerse ruhlarını kötülük ile kirletmiş ve lanetlenmiş bir elf soyudur. Her kültürde ve dinde bu varlıklar geçer. Sadece isimler farklıdır.

İnsanlık tarihi kadar eski olan bir mitolojiye hiçden ibaret demek,örümcek kafalılık olur.

 

Zaten ShubaDai benden önce yazmış aynı şeyleri.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...