777 Oluşturma zamanı: 18 saat önce Oluşturma zamanı: 18 saat önce Merhabalar, merak ettiğim bu konu aslında pek çok konuya değinmekte ucu açık bir mevzu olduğunu düşünüyorum. bu güne kadar insanı insan yapan temel faktörün “ruh” olduğunu düşünürdüm fakat sonra aklıma lobotomi uygulaması ile beynin lobu alınarak duyguların alındığı geldi. yani aslında tüm bu bellek ve bilincin asıl kaynağı evet beyin fakat devamında ruh ile beyin arasındaki bağlantı kafamı kurcaladı. dediğim gibi bize bu bilinci veren beyin denilen bir “organ” ise zihin sağlayan başka bilinç kaynakları da olabilir mi? mesela telefon bir beden olsa, beyni ise işlemcisi gibi. insan beyninin ardındaki sır nedir bunu merak ediyorum. buna dair islam ezoteriğinde söz edilmiş mi veya herhangi bir öğreti var mı? beyin ile ruh mevzusuna geldiğimizde ise insan bedenini oyuncak robot gibi düşünsek bu robotun çalışması için pil haznesine pilin takılı olması gerekir yani buna “ruh” diyebiliriz. pilin şarjı tükendiğinde ruh gibi ölümü bitişi gerçekleştirir. bunun ardında ki sırrı da merak ediyorum. kafamdakileri elimden geldiğince dökmeye çalıştım. yukarda aslında hem bilimden hem varoluş sırrından hemde çoklu evrenden söz etmeye çalıştım. dünya bir server olabilir sunucu bağlantımız ise beyinlerimiz aracılığıyla gerçekleşiyor olabilir vb? dediğim gibi yazılı bir bilgi var ise veya sizin kendi deneyimleriniz ile ulaştığınız bilgi varsa öğrenmeyi isterim. bu düşüncelerimin hepsine lobotomi yol açtı düşünceden farklı düşüncelere attı beni ha bu arada bunca yazı sonrası aklıma şimdi yine bir konu geldi; beyin ile rüya alemine geçiş hakkındaki sırrı da merak ediyorum. bu foruma üye çoğu kişi bilir ki rüyalar bazen sadece rüya olmazlar kimileri habercidir kimileri ise gerçektende farklı bir boyuttandır. bizi bu boyuta taşıyan bu ilmi sırrı da merak etmekteyim. inşallah birileri bu düşüncelerime su serper teşekkür ederim Alıntı
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.