Jump to content

Tünel Korkusu

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

Bir tren istasyonu büyük bir tünelin başlangıç noktasındadır. Kapalı yer korkusu olan bir yolcu hareket etmek üzere olan uzun bir trenin hangi bölümüne binmelidir?

a)Ön bölüm

b)Orta bölüm

c)Arka bölüm

Yanıtlama zamanı:

a) ön bölüm , çünkü ön tarafta ön cepheyi gösteren büyük camlı trenleri tercih etmişse ön bölüm derim çünkü, önünü bakış yönü olarak daha geniş ve açık bir şekilde görür.

korkusunu yenme çalışmaları yapıyorsa c) arka bölüm ü seçer :D

Yanıtlama zamanı:

şimdi bakalım;

1. Tren istasyonu tünelin hemen başında ve yolcu alıyor demek ki durur durumda o zaman hareket etmeye başladığında yavaşça son hızına doğru hızlanacak demek ki trenin en önüne binen yolcunun tünelde geçireceği zaman arkada oturan yolcunun tünelde geçireceği zamandan daha daha uzun olacaktır. Hatta bana V (ivme) değerini ve tren uzunluğunu ve tünelin uzunluğunu verseniz tam olarak ne kadar daha az hemen hesaplayabilirdim. Her neyse bu durumda tünelden korkan yolcu trenin en arkasına binmeli zira trenin arkası tünele girdiğinde ön kısmının girdiği ana göre daha hızlı olacaktır.

2. Trenin anında son hızına çıktığını düşünüyorsanız (soru bu konuda muallak) o zaman nereye binerse binsin tünelde eşit zaman geçirecektir.

2. Cevap zorlama ve saçma olduğundan 1. cevabın mantığı daha tutarlıdır.

Yanıtlama zamanı:

Kapalı alan korkusu olan hiç binmesin trene ama madem sormuşsun

O zaman arkadan binsin, tren tünele tamamen girince öne ilerlesin

Yanıtlama zamanı:

Zaman olarak her bölümde tünel içinde aynı süreci geçireceği için hangi bölüme binerse fark etmez trenin her bölümü tünel içinde eşit zaman geçiricek .

ben d) fark etmez demek istiyorum

Yanıtlama zamanı:

c) arka bölüm

Çünkü trenler metro gibi hızlı kalkamaz. Arka taraftakiler daha az içerde kalır. Ama çok değişken var. Mesela tren bitiş noktası hemen tünelin çıkışı ise yavaşlar ve süre farkı yok olur. Ayrıca tünelin içine girecek dememiş belki ters taraftan biniyordur tünele girmediği için değişmez nereye bineceği.

Yanıtlama zamanı:

Taksın güneş gözlüklerini ve kulaklıklarını,geçsin en arka koltuğa.Kapatsın gözlerini dinlesin müziği.Bir şey farkedemez zaten :D

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...