Jump to content

Uzaya Mesaj


Ashtar Sheran

Önerilen Mesajlar

http://g.mynet.com/i/147/74299_0.jpg

 

NASA'nın 1977'de fırlattığı ikiz uzay kaşifleri Voyager 1 ve Voyager 2'a yerleştirilen plakta mesajlar, fotoğraflar ve insan kültürüne ait bilgiler bulunuyor. Uzaylılar tarafından bulunmaları umulan araçlarla mesaj iletilmek isteniyor.

 

 

 

 

http://g.mynet.com/i/146/74298_0.jpg

 

Dünya'nın nasıl bir yer olduğuna dair bilgilerin bulunduğu altın kaplama bakır plakta 115 resim, birçok doğal ses, farklı kültürlerden müzik ve 55 farklı dilde sesli selamlama mesajı bulunuyor.

 

http://g.mynet.com/i/145/74297_0.jpg

 

Bu fotoğrafta, uzaylılara Dünya'nın en çok kullandığı matematiğin temelleri ifade edilmeye çalışılıyor.

 

http://g.mynet.com/i/144/74296_0.jpg

 

Bu fotoğrafta ise, basit ağırlık (kütle), uzunluk ve zaman birimleri anlatılmaya çalışılıyor.

 

http://g.mynet.com/i/143/74295_0.jpg

 

Uzaylıların nereden geldiğimizi anlamaları için Merkür, Dnya, Jüpiter ve Mars'tan fotoğraflar bulunuyor.

 

 

 

 

http://g.mynet.com/i/142/74294_0.jpg

 

Bu fotoğrafta, Mısır'ın fotoğrafları görüntüleniyor. Ayrıca atmosferde bulunan önemli gazların kimyasal formülleri de ifade ediliyor.

 

http://g.mynet.com/i/141/74293_0.jpg

 

DNA'nın yapısı, insanların üreme şekli ve yöntemi birkaç ufak ilüstrasyonla anlatılmaya çalışılmış.

 

 

 

 

 

http://g.mynet.com/i/140/74292_0.jpg

 

Bu fotoğrafta, insanların nasıl beslendiğine dair ipuçları verilmeye çalışılıyor.

 

 

 

http://g.mynet.com/i/134/74289_0.jpg

 

Voyager'ların içinde, insan anatomisi hakkında bilgiler bulunuyor.

 

http://g.mynet.com/i/133/74288_0.jpg

 

Bu ilüstrasyonda, Dünya'yı paylaştığımız canlıların bulunduğu anlatılıyor.

 

http://g.mynet.com/i/132/74287_0.jpg

 

Bu ve bunun gibi diğer fotoğraflarda da, insanların tek tip olmadığı anlatılıyor.

 

KAYNAK: MYNET

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

NASA’nın 28 yıl önce uzaya gönderdiği Voyager I, Güneş Sistemi’nin ucuna ulaştı. Araç, Güneş Sistemi’nden çıkarak yıldızlararası uzaya geçecek.

 

Voyager I uzay aracı, Güneş’ten 14 milyar kilometre uzaklıkta Güneş Sistemi’nin sınırı kabul edilen bölgede bulunuyor. Voyager’ın tam anlamıyla yıldızlararası uzay alanına girmesi yaklaşık 10 yıl alacak. Bu sınırın ötesinde uzay, engin galaksilere ulaşan bir boşluk. Bilim insanları uzaya geçişin tam olarak ne zaman olacağını önceden kestiremiyor.

 

Voyager’ın halen bulunduğu alan (termination shock) Güneş’in etkisinin minimuma indiği, Güneş’ten gelen partiküllerin yıldızlararası gaza karıştığı bölge. Güneş’ten çıkan elektrik yüklü partiküllerin (Güneş fırtınaları), geniş uzaydaki yıldızlardan çıkan gazlarla çarpıştığı alan Güneş Sistemi’nin sınır bölgesi sayılıyor.

 

VOYAGER GÜNEŞ SİSTEMİ’NİN SERHADINDA

 

Güneş fırtınalarının saatte 2.4 milyon km olan hızı, yıldızlararası gazın karşı basıncıyla düşüyor. Partiküller, yoğunlaşıyor ve ısınıyor. Güneş Sistemi’nin bitip bitmediği, Güneş fırtınalarının manyetik etkisinindeki artıştan anlaşılıyor, zira hız kesen Güneş fırtınasının manyetik alanı güçleniyor. Bilim insanları son ölçümlerde söz konusu yoğunlukta bir artış gözlemledi, bu yıldızlararası gazın etkisine işaret ediyor. Diğer bir deyişle, Voyager’ın sınıra ulaştığına.

 

American Geophysical Union tarafından New Orleans’ta düzenlenen toplantıda, kanıtları masaya yatıran bilim insanları Voyager’ın bu bölgede resmen geniş uzaya girmek üzere yol aldığı sonucuna vardılar. Öte yandan, Güneş fırtınalarının orijinal hızındaki değişimler de Güneş Sistemi’nin sınır bölgesinin esnemesine veya çekilmesine neden olabiliyor. Bu nedenle, Güneş Sistemi’nin sınırı oynak ve kesin bir çizgi değil.

 

MOZART’TAN NAĞMELER UZAYDA

 

Voyager yollanırken, geniş uzayda başka zeki yaratıklarla karşılaşabileceği umuduyla, araca Dünya dillerinde selamlaşmaları içeren bir ses kaydı ve Mozart’tan parçalar konmuştu. Voyager, ilk yıllarında Güneş Sistemi’nin dışındaki gezegenleri incelemiş ve önemli bulgular elde etmişti.

 

Voyager’ın ikizi Voyager 2 ise başka bir yönde 10.4 milyar km yol almış durumda.

 

Kaynak: NTVMSNBC

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok Vahim . Bence .. Bunca teknolojiye ramen bu kadar ilkel bir araç yapılıyor ve bu araç adeta kağnı gibi ilerleyip güyya bizi uzaylılara tanıtacak. Hah! güleyim bari. Nasa'ya karşı yapılan suçlamaları bastırmak adına yapılmış göstermelik bir proje..

 

 

Bu arada Ashtar_Sheran Emeğine sağlık saol :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Acaba kapsülü uzaya rastgele mi yolladılar yoksa belli bir hedefi varmıydı. 32 yıl önce bunu yaptıysalar , daha gün yüzüne çıkmamış neler yapmışlardır. Önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde "kapsül gezegene düştü , buraya geliyorlar" şeklinde bir açıklama yaparlarsa şaşırmam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Başka bir yerde bir tartışma vardı.Eğer uzaylılar dost değilse insanoğlunun tüm inceliklerini elimizle onlara vermek doğru mudur diye.İlginç bir konu.

 

Uzaylılar sadece tek bir ırktan oluşmamaktadır. Onlar zaten bizi en ince detayımıza kadar biliyorlar. İçimizdeler bile.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şimdi bu kapsülü uzaylılar tufah ve tehlikeli olarak algılarlar ve bombalarlarmış :)

içindekileri de bulunca, bizim fasulyelerle hala toplama çıkarma işlemi yaptığımızı,

yemeği ellerimizle tutarak ve yalayarak yediğimizi,

suyu tavuklar gibi kafamızı yukarı kaldırarak içtiğimizi,

bir el resmi (rontgeni) gördüğümüzde hemen eğildiğimizi

falan sanacaklar :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

NASA, 1977'de fırlatılan Voyager-1 uzay aracının Güneş Sistemi'nin ''kenarına'' yaklaştığını açıkladı.

 

5 Eylül 1977 tarihinden bu yana sürdürdüğü yolculuğu boyunca Güneş Sistemi'ne ait gezegenler ile bu gezegenlerin uydularını ve diğer yapıları inceleyerek dünyaya bilgi gönderen 815 kiloluk insansız uzay sondası Voyager-1'in Güneş Sistemi'nin sınırına yaklaştığı bildirildi. NASA yaptığı açıklamada, Voyager-1'in 4 yıl içinde Güneş Sistemi'nden ayrılarak yıldızlararası uzaya gireceğini belirtti.

 

Voyager-1, 2004'ten bu yana, Güneş fırtınalarının hızla azalıp yıldızlararası gazların etkili olduğu bölgede yolculuğuna devam ediyordu.

http://media1.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Bilim%20Yeni/101214-voyager2.widec.jpg

 

NASA'nın açıklamasına göre, insansız uzay aracının gönderdiği son verilerden, bulunduğu yerde sistemin uzak bölgelerine atom altı parçacıklar taşıyan Güneş fırtınalarının sıfıra indiği ve aracın Güneş Sistemi'nin kenarına yaklaştığı anlaşıldı.

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Bilim%20Yeni/101214-voyager3.standard.jpg

 

Dünya'dan en uzakta bulunan insan yapımı nesne olan Voyager-1, aynı zamanda Jüpiter ve Satürn'ün uydularına ait detaylı fotoğrafları elde eden ilk sonda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://ufoloji.net/sites/default/files/user_uploads/558/514542_detay.jpg?1273667756

 

 

 

Voyager 2, aniden bilinmeyen bir dilde sinyaller vermeye başladı!

 

1977’de fırlatılan ve içinde bulunan plakta Türkçe ‘Merhaba’ dahil 55 dilde selam kayıtlı Voyager 2’nin Neptün'ü geçtikten sonra farklı sinyeller vermeye başlamasıyla, uzaylılar tarafından kaçırıldı paniği yaşanıyor.

 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi ( NASA) tarafından 1977 yılında uzaya fırlatılan 722 kiloluk insansız uzay aracı ya da yapay uydu Voyager 2'den dünyaya farklı sinyaller gelmeye başladı. Jüpiter, Satürn, Uranus ve Neptün'den geçen Voyager 2, bu zamana kadar hep aynı sinyali veriyordu.

Ancak, güneş sisteminden çıkmak üzere olan uzay aracı 22 Nisan'dan bu yana ilginç sinyaller vermeye başladı. NASA uzmanları sinyalleri çözmeye çalışsa da bir sonuç elde edemedi.

 

"Bizim dilimizi konuşmuyor"

 

UFO eksperi Hartwig Hausdorf, "Sanki uzay aracının programı değiştirilmiş ya da kaçırılmış gibi" diye konuştu. Voyager projesi bilim adamlarından ve California Teknoloji Enstitüsü'nden Ed Stone ise "Bu veriler farklı bir formatta ve çok kaliteli bir düzeyde. Yani Voyager 2 artık bizim dilimizi konuşmuyor" dedi.

 

Voyager 2, dünyadan 14 milyar kilometre uzaklıkta bulunurken, ikizi Voyager 1 ise ondan 3.2 milyar kilometre uzakta yer alıyor.

Voyager 2'nin geçtiğimiz ay dünyadan 8.6 milyar uzaktayken verdiği sinyallerin formatının değişime uğrama nedeni araştırılıyor. Voyoger 1 yaklaşık 5 yıl sonra güneş fırtınalarının etkili olduğu bir alana girecek.

 

Türkçe 'Merhaba sevgili dostlarımız' diyordu

 

Dünyadan en uzakta bulunan ve dünya dışında başka akıllı yaşam formlarını araştırmak üzere gönderilen yapay uydunun içinde Rönesans dönemi sanatçılarından Leonardo Da Vinci'nin insan vücut taslağı da bulunuyor. Aracın içinde bulunan plağın içinde Türkçe "Merhaba sevgili dostlarımız" dahil 55 dünya dilinde uzaylılara karşı dostça selamlamalar, Mozart ve Beethoven parçaları, yine okyanus ve kuş sesleri bulunuyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Güneş Sistemini keşfetmek için 1977'de fırlatılan 'Voyager 1' uzay aracı, insanlık tarihinde bir ilki başarmak üzere.

 

Geride kalan 34 yılda 17 milyar 700 milyon kilometre mesafe kat eden Voyager 1, yakın zamanda Güneş Sistemi’nin dışına çıkan ilk insan yapımı araç olacak.

 

NASA yetkilileri, Voyager 1’in, şiddetli Güneş fırtınalarının yavaşladığı Güneş Sistemi’nin en uç noktasına ulaştığını belirtti.

http://www.toplumsalhafiza.com/resimler/haberler/300/67983.jpg

İkizi Voyager 2’den haftalar önce uzaya gönderilen Voyager 1’in asıl görevi, gaz devleri Jüpiter ve Satürn’ü keşfetmekti. Jüpiter’in uydusu Io’daki yanardağları ve Satürn’ün halkaları arasındaki farklılıkları tespit eden Voyager 1, önemli başarılara imza attı.

 

Neptün ve Uranüs’ü keşfeden Voyager 2 ile görevleri tamamlandıktan sonra emekliye ayrılmayan Voyager 1, Güneş Sistemi’ni dolanmaya devam etti. İki uzay aracı, dünyadaki iletişim merkezleri ve dev antenlerden oluşan Derin Uzay Ağı’yla (DSN) radyo sinyalleri aracılığıyla temas kurdu.

 

GÜNEŞ FIRTINALARININ DURDUĞU YER

 

NASA, birkaç ay içinde, Voyager 1’in Güneş Sistemi dışına çıkmasını ve Samanyolu Galaksisi’nin büyük kısmını oluşturan yıldızlararası sisteme açılacak. Voyager 2’nin de, ikizinden kısa bir süre sonra aynı yolcuğa çıkması bekleniyor.

 

İki uzay aracının bulunduğu bölge, Güneş Sistemi’nin en dış katmanı olan “heliosheath” olarak biliniyor. Burada, Güneş’ten yayılan elektrik yüklü parçacıklar yavaşlıyor ve saatte yaklaşık 25 kilometre hızla hareket ediyor. Gökbilimciler bunun sebebini, yıldızlararası gazların neden olduğu basıncın artması olarak açıklıyor.

 

Bu gelişme, Voyager 1’in yıldızlararası sistemden gelen manyetik alana yaklaştığının sinyallerini veriyor.

 

Voyager projesinde yer alan California Teknoloji Enstitüsü’nden Ed Stone, “Yıldızlararası uzayda ne olduğunu bulmak için fazla beklemek zorunda kalmayacağız” dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dünya dışı yaşam formlarıyla iletişime geçmek İcin Proje Resimli

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304042.jpg

 

İnsanoğlunun bitmeyen hayali olan dünya dışı yaşam formlarıyla iletişime geçmek konusunda, 1977 yılında önemli bir adım atıldı.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304041.jpg

 

 

1977 yılında peş peşe fırlatılan Voyager uzay araçlarının asıl amacı dış Güneş Sistemi ve ötesindeki uzayı incelemekti. Ancak Voyagerlardan önce gönderilen Pioneer sondalarına dünyayı gösteren ve ufak bilgiler içeren bir plaka konulmuş olması, Voyagerlar için benzeri bir uygulamayı gündeme getirdi.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304040.jpg

 

 

Bunun için hazırlanan "Altın Plak", Voyager uzay araçlarına yerleştirildi ve dünya dışı gelişmiş yaşam formlarının ya da gelecekte insanoğlunun uyduları bulması halinde, dünyanın o dönemde geldiği nokta ile ilgili bilgilere sahip olması amaçlandı.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304039.jpg

 

 

Bunun için hazırlanan "Altın Plak", Voyager uzay araçlarına yerleştirildi ve dünya dışı gelişmiş yaşam formlarının ya da gelecekte insanoğlunun uyduları bulması halinde, dünyanın o dönemde geldiği nokta ile ilgili bilgilere sahip olması amaçlandı.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304038.jpg

 

Voyager-1'in, 40.000 yıl sonra Zürafa takımyıldızındaki 1.6 ışık yılı uzakta bulunan AC+79 3888 yıldızına ulaşması bekleniyor.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304037.jpg

 

 

Plağın içeriği, başkanlığını Carl Sagan'ın yaptığı bir komite tarafından seçilmiştir. Sagan ve çalışma arkadaşları 115 görüntüyü ve dalga, rüzgar, gök gürültüsü, hayvan sesleri gibi çeşitli doğal sesleri bir araya getirmişlerdir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304036.jpg

 

 

Ayrıca değişik kültürlerden ve dönemlerden müzikleri, 55 dilde sesli dilek ve selamlamaları ve Başkan Jimmy Carter ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kurt Waldheim'im yazılı mesajları eklenmiştir

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304035.jpg

 

Görüntü koleksiyonu siyah-beyaz ve renkli fotoğraflardan ve diyagramlardan oluşmaktadır.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304034.jpg

 

 

Ilk görüntüler matematiksel ve fiziksel nicelikleri, güneş sistemini ve gezegenleri, DNA'yı, insan anatomisini ve üremesini gösteren bilimsel içeriklidir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304033.jpg

 

 

Koleksiyonda sadece insanların değil hayvanların, bitkilerin ve doğal manzaraların da bulunmasına dikkat edilmiştir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304032.jpg

 

 

Insanlığa ait görüntüler, kültürleri geniş kapsamlı bir şekilde resmetmektedir. Bu görüntüler yemekleri, mimari eserleri, insan portrelerini ve insanların günlük yaşamlarını göstermektedir.

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304031.jpg

 

 

Insanlığa ait görüntüler, kültürleri geniş kapsamlı bir şekilde resmetmektedir. Bu görüntüler yemekleri, mimari eserleri, insan portrelerini ve insanların günlük yaşamlarını göstermektedir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304030.jpg

 

 

Görüntülerde kullanılan tüm ölçü birimleri uzayın her köşesinde ve aynı tutarlılıkta bulunabilecek fiziksel niceliklerdir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304029.jpg

 

Nasa'nın Pioneer plağındaki çıplak kadın ve erkek çizimlerinden aldığı tepkiler ve eleştirilerden sonra ajans Sagan ve iş arkadaşlarına çıplak kadın ve erkek fotoğraflarını plağa eklemelerine izin vermemiştir. Sadece bir çiftin silüeti eklenmiştir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304028.jpg

 

 

Pioneer plağında bulunan pulsar haritası ve hidrojen molekülü diyagramı da plaklara eklenmiştir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304027.jpg

 

 

Pioneer plağında bulunan pulsar haritası ve hidrojen molekülü diyagramı da plaklara eklenmiştir.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304026.jpg

 

 

Plağın bir turuna karşılık gelen 3.6 saniyelik zaman, hidrojen atomunun temel geçiş süresi olan saniyenin 0.70 milyarda birine karşılık gelen zaman birimi cinsinden ikilik sayı sistemi kullanılarak yazılmıştır.

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304025.jpgÇizimler plağın dıştan içe doğru çalınması gerektiğini göstermektedir. Bu çizimin altında plağın ve iğnenin yandan görünüşü çizilmiş, plağın bir yüzünün çalma süresi (1 saat) ikilik sayı sistemiyle yazılmıştır.

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304024.jpg

 

 

Sağ üst köşede görüntülerin kayıtlı sinyallerden nasıl geri oluşturulacağı gösterilmiştir. Üstteki çizim bir görüntünün başlangıcındaki tipik sinyali göstermektedir. Görüntü bu sinyalden elde edilmektedir

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304023.jpg

 

Sıradan bir televizyondaki gibi dikey çizgilerin seri halinde taranmasıyla görüntü oluşur. Her çizgi için tarama süresi 8 milisaniyedir.

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304022.jpg

 

 

Sol alttaki çizim daha önce Pioneer 10 ve 11'deki plaklarda da bulunan pulsar haritasıdır. Bu haritada güneş sisteminin yeri 14 pulsar referans alınarak belirtilmiştir.

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304021.jpgSağ alt köşedeki iki çember hidrojen atomunun en düşük iki durumunu göstermektedir. Bu durumlardan birinden diğerine geçiş süresi temel zaman birimi olarak kullanıldığını belirtmek için iki çember arasına bir çizgi çizilmiş ve 1 rakamı konmuştur.

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304020.jpgPlak altın kaplama bakırdan yapılmıştır. Plak kutusu alüminyumdur ve ultra saflaştırılmış uranyum-238 isotopuyla kaplanmıştır. uranyum-238'in yarı ömrü 4.51 milyar yıldır.

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304019.jpgPlağa ulaşan bir uygarlık uranyumun, radyoaktif bozunmadan oluşan elementlere olan oranına bakarak plağın yaşını belirleyebilir. (Bilgiler Vikipedi'den alınmıştır)

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304018.jpg

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304017.jpg

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304016.jpg

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304015.jpg

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304014.jpg

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304013.jpghttp://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304011.jpg

 

 

http://g1.milliyet.com.tr/Detail/2012/04/04/tum-dunya-onun-icinde--voyager-golden-record-dunya-disi-yasam-1304012.jpg

 

Konu Tamamen Alintidir Ve Konuyu Okumadim Ben :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...