Jump to content

Film Festivali'nin "Mayınlı Bölge"sinde Tutku, Cinsellik ve Kimlik Arayışları


raskolnikov

Önerilen Mesajlar

http://www.bianet.org/resim/olcekle/8159/250/179"Tarzı, yaklaşımı, tekniği ya da anlatımı farklı, alışılmadık, öncü, bazen zorlayıcı bazen deneysel..."

28. İstanbul Film Festivali'nin "Mayınlı Bölge" başlıklı bölümü özellikle "keşifçi sinefiller" için...

Programdaki 10 film kimlik arayışları, cinsellik, aşk, sevgi, kaçak göçmenler, arzu, masallar ve ego hakkında.

Yarın başlayıp, 19 Nisan'a dek sürecek festivalin gündüz seanslarının biletleri üç buçuk lira.

Öne çıkanlar

 

Kör Domuz Uçmak İstiyor: Yeşil kart kurasını kazanmayı hırs haline getirmiş bir baba, kocası Javalı bir kadına kaçan eski bir milli badminton şampiyonu, herkes Çinli sandığı için habire taşa tutulan bir oğlan, çatapatların ruhları kaçırdığına inanan bir genç kız... Edwin'in yönettiği, başrollerini Ladya Cheryl, Pong Harjatmo ve Carlo Genta'nın paylaştığı film Endonezya'da bir Çinli olmak üzerine bir doz mizahla yoğrulmuş hikayeler anlatıyor.

Piçler: İzleyicisini şok etmeyi seven yönetmen Amat Escalante'den bu kez ABD'nin kaçak göçmenlere uyguladığı muameleyi eleştiriyor. İki göçmenin 24 saatinin anlatıldığı film bol ödüllülerden.

Akileus ve Kaplumbağa: Stand-up komedyeni, romancı, ressam, akademisyen ve film yönetmeni Takeshi Kitano, "Takeshis" ve "Yaşasın Yönetmen!"in ardından, gerçeküstü özgeçmiş üçlemesini yine sanat, kapitalizm ve hayal üçgeninde savaşan bir filmle tamamlıyor ve hevesli bir sanatçının başarısızlıklarla dolu yaşam öyküsünü anlatıyor.

Kadının Fendi: İşlediği icinayetten dolayı 14 yıl cezaevinde kalan Yiorgos, hapisten çıktığı günün gecesinde Atina'da ucuz, salaş bir otelde konaklar ve burada, transseksüel seks işçisi Strella'yla tanışır. Beraber geçirdikleri geceden sonra birbirlerine aşık olurlar ve post modern bir Yunan trajedisi başlar.

Uzaklık: Varoluşçu bir şiddet, rahatsız edici ve aynı ölçüde dokunaklı bir aşk... Uzaklık, ilk gösterimi bu yıl Berlin Film Festivali'nde yapılan, Thomas Sieben'in yönettiği şiddet ve aşk dolu bir gerilim filmi.

Şirin: 12. yüzyılda kaleme alınmış olan "Hüsrev ile Şirin", Pers kralıyla bir prenses arasında geçen bir aşk efsanesidir. Abbas Kiyarüstemi'nin "Şirin"iyse, aralarında Juliette Binoche'un da bulunduğu 112 İranlı kadın oyuncunun bizim göremediğimiz bir ekranda efsanenin beyazperdeye aktarılmış halini seyrederkenki portrelerinin ve doğal tepkilerinin bir kolajıdır. Kesinlikle "değişik" bir çalışma.

Diğerleri

 

"Mayınlı Bölge"nin diğer "tekinsiz" programında Philippe Grandrieux'ün karlar ve ormanlarla kaplı, adsız bir ülkede geçen hikayesi "Göl", Kristian Levring'in yönettiği psikolojik gerilim "Kaçma Benden", Ayrılan bir çiftin sözde modernlikle kıskançlık arasında gidip gelen akıl tutulmalarını anlatan "Öteki" ve Alman yeni dalgasının "peygamber" yönetmeni Werner Schroeter'in yalnız bir adamın umutsuz hikayesini anlattığı "Bu Gece" de yer alıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...