ebced bir ruh hali değildir hesaplama yöntemidir! bu yöntemin en üst seviyesi(cifr)dir. gelecekten haber veme yada kehanette bulunmadan söz etmiyorum!!!
bu üst düzey hesaplama yöntemi tüm zaman boyutunu hayat çizgisi olan evrenin sınırlarını ifa etmektedir..
geçmişte bu hesaplamaları yapabilmiş bir kaç islam alimi vardı ve bu alimlerin hesaplamaları anlaşılamadığından sürekli eliştirilmiş kafir olmakla suçlanmış ve sonunda idam edilmişlerdir!
bu sebeble idam edilebieceklerinide biliyorlardı!
bu mirasın gerçek sahibi olan veliaht ortaya çıkmazsa yazdıkları (harita idam edilmelerinin sebebi olan) mirası elinde bulunduran kimse ardında bir kitap(harita) bırakarak emaneti içinde yer verir!
bu alimler hakikatin daha alfabesinden söz ederken kendilerini dar ağacında buldular! isteselerde daha fazlasını açıklayamazlar insanların büyük çogunluğu bunu kaldıramadığı için dinleyemez!
ebced hesabı na eski adı ile “hisab-ı cümel” denir.
Kuran’da ebced, alfabe düzeninin her bir harfinin bir rakama tekabül etmesi özelliğinden faydalanan Müslümanlar, bunu çeşitli alanlarda kullanmışlardır. Cifr ilmi de bu yöntemlerden sadece birisidir.
googlede daha ayrıntılı yanıtlar bulabileceğinizden eminim
günümüzde iki büyük istihbarat örgütü vardır! ülkeler bazındaki diğer istihbaratları bunlar kontrol eder o ülkeler bunu bilmez! üst düzey istihbaratların parapsikoloji birimlerine araştırmalarına çok büyük yatırımlar yapılıyor bir çok suç işleniyor yinede istenilen sonuçların formulleri elde edilemiyor!
ben zaten birşey bildiğimi söylemedim yanlışta biliyor olabilirim benim hobim olduğu için bir kaç küçük araştırmalarımda şaşırtıcı sonuçlarla karşılaştım merakımı giderdim bu konunun beni aştığını düşünüp çalışmalarımı yarıda bıraktım.
dünyayının yaratılışıyla çocuk yapmak arasında çok büyük bir fark yok! ben kolay olanı seçtim

zor olanmı demeliydim