Toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Patchouli,Portakal,Rezene,Santali

  1. #1
    hexagram hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır

    Patchouli,Portakal,Rezene,Santali

    PATCHOULİ
    Latincesi Pogostemon Cablin olup Hindistan ve Malezya'da yetişen bir bitkidir.
    Patcholi aromatik yaği parfümeri sanayinin en önemli maddelerinden biridir.

    Herbal Terapi
    Doğuda eski çağlardan beri bilmen bir bitkidir. Elbiselere koku vermek için
    yüzyillardir kullanilmaktadir. Bati dünyasina 19. Yüzyilda parfümeri olarak
    girmiştir. Modern parfümerinin vazgeçilmez ürünlerindendir. 60'li yillarda
    hippiler tarafindan bitkinin şekli, aşkin ve barişin sembolü olarak kullanilmiştir.

    Aromaterapi
    Patchouli aromatik yağinin odunumsu, toprağimsi, tatli bir kokusu vardir. Bu
    koku, ağir ve kalicidir. Küçük dozlarda uyarici ve sakinleştirici etkisi vardir.
    İltihap giderici ve antiseptik özelliği mevcuttur. Yorgunlukta ve gerilimde
    kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Ciltteki iltihaplarin ve cildin temizlenmesinde kullanilir. Aknede, ekzemada, cilt
    yaniklarinda, yağli ciltlerde ve saçtaki kepeklerde kullanilmaktadir.

    Kullanim Şekli
    Aromatik yağ masaj tarzinda, buğu tarzinda, banyoda, lapa tarzinda ve kompres
    tarzinda uygulanir. Vücuda, boyuna ve yüze yapilan masajda gevşeme yapar ve
    enerji verir. Banyoda sicak suya konulan bir kaç damla aromatik yağ vücuda
    zindelik vermekte ve rahatlama sağlamaktadir. Patchouli aromatik yaği dilüe
    edilerek kullanilmalidir.

    PORTAKAL
    Latincesi Citrus Sinensis olup meyve turunç meyvesine benzer, lezzeti tatlidir.
    Meyvenin kabuk kismindaki salgi ceplerinden portakal esansi yaği elde edilir.
    Eczacilikta ve gida sanayinde kullanilir.

    Herbal Terapi
    Dolaşim sistemini uyarmak için, sindirim sistemi rahatsizliklarindan kabizlikta,
    karindaki gazda, hazimsizlikta, karin ağrilarinda, psikolojik rahatsizliklardan,
    sikintida, uykusuzluklarda ve sinir sistemi rahatsizliklarindan vertigo adini
    verdiğimiz baş dönmelerinde kullanilir.

    Aromaterapi
    Portakal aromatik yaği %90 limon özelliğinde olup, vücuttaki halsizliği
    kaldirirken ayni zamanda gevşeme sağlar. İyi bir cilt canlandiricisidir.
    Çocuklarin sakinleştirilmesinde, halsizlik ve yorgunlukta kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Cildin gençleştirilmesinde, güneşe maruz kalan ciltlerde, aknede, ciltteki kan
    dolaşim bozukluklarina bağli ödemlerde, olgun ve yağli ciltlerde, atrofik ciltlerin
    gerilmesinde uygulanir. İyi bir nemlendiricidir.

    Kullanim Şekli
    Aromatik yağ masaj tarzinda, banyoda, buğu şeklinde, lapa şeklinde ve kompres
    tarzinda uygulanmaktadir. Aşiri yorgunluk ve gerilim durumlarinda yüze
    uygulanan masajla vücutta gevşeme sağlandiği gibi ayni zamanda enerji verir.
    Çocuklar için bir kaç damla banyoya konularak kullanilir. Portakal aromatik
    yağinin deriyi tahriş edici etkisi mevcuttur. Bu yüzden az miktarlarda
    kullanilmalidir. Kullanimdan sonra güneşe çikilmamaya özen gösterilmelidir.
    Serin yerde ve koyu şişelerde saklanmalidir.

    REZENE
    Latince ismi Foeniculum Vulgare'dir. Ege ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen bir
    kültür bitkisidir. Yaprak parçalari iplik şeklinde, çiçekleri san renktedir. Rezene
    yaği anetol adi verilen maddeyi içerir. Rezene meyvesinde %2-6 eterik yağ,%12-
    18 yağ %4-5 şeker, %20 protein içerir. Bitkinin diğer organlarinda kahve, tarçin,
    anis, benzoik asitler, vanilin vardir. Bibersi bir kokusu vardir. Rezene yüzlerce
    yildir aromaterapi için Asya'da ve Hindistan'da Amerika'da, Avrupa'da ve
    Akdeniz ülkelerinde bilinen bir yağdir.

    Herbal Terapi
    Sindirim sisteminde gaz söktürücü ve mide rahatsizliklarinda, kolit adini
    verdiğimiz karin ağrilarinda, kabizlikta, hiçkirikta, bulantida kullanilmaktadir.
    Boşaltim sistemi rahatsizliklarindan diüretik etki adini verdiğimiz idrar
    söktürücü etkisinden dolayi vücuttaki ödem adini verdiğimiz şişliklerin
    tedavisinde, idrar yollari iltihabinda, böbrek taşinda etkilidir. Görmenin zayif
    düştüğü durumlarda kullanilir. Mensruasyon bozukluklarinda, sütün olmamasi
    durumlarinda, mensruasyonun olmamasi durumlarinda, ağrili
    mensruasyonlarda kullanilir. Solunum sistemi rahatsizliklarindan hiçkirikta,
    kronik bronşitte kullanilir. Bebekler grip olduklari zaman sularina konulur.

    Aromaterapi
    Rezene aromatik yaği tatli ve anason tadindadir. Biber kokusundadir. Sindirim
    sistemi için iyi bir maddedir. İdrar söktürücü, tonik ve antiseptik özelliği
    mevcuttur. Karin ağrilarinda, mensruasyona bağli kramplarda, fiziksel
    aktivitenin artirilmasinda etkilidir.

    Kozmetikte Kullanim
    Olgun ciltlerde, yaralarda, selülit tedavisinde kullanilir. İyi bir tonik ve
    antiseptik etkiye sahiptir.

    Kullanim Şekli
    Masaj tarzinda, lapa tarzinda, banyoda, solunum yolu ve kompres tarzinda
    kullanilir. Banyoya bir kaç damla konularak vücut enerjisini artirir. Masajda ve
    buğu tarzindaki uygulamalarda dilüe edilmelidir. Rezene yaği dilüe edilmeden
    kullanilmamalidir. Hamilelikte ve epilepside risklidir.

    Uygun Karişimlari
    Sardunya Lavanta Gül Santal esansi.

    SANTALİ
    Latincesi Santalum Albüm olup Hindistan ve Malakka'nin dağlik bölgelerinde
    yetişir. Ülkemizde üç cinsi bulunur. Odunu sarimsi renkli ve kokuludur.
    Aromatik yağ odundan elde edilir ve santal esansi adini taşir. Gerek odun
    gerekse aromatik yaği idrar yollari antiseptiğidir. Aromatik yağ sabun ve
    şampuan gibi mamullerde koku vermek için kullanilmaktadir.

    Herbal Terapi
    Karin ağrisi, ishal, gastrit, hiçkirik, bulantida, idrar yollari iltihaplarinda
    diüretik olarak farenjitte, solunum sistemi rahatsizliklarinda, bronşitte,
    öksürükte, ve balgam söktürücü olarak kullanilir.

    Aromaterapi
    Tatli, ağacimsi ve meyve kokusundadir. Antiseptik, teskin edici, gevşetici, cinsel
    isteği arttirici ve kam pihtilaştirici etkiye sahiptir. Aromaterapi olarak
    uykusuzlukta, gerilimde, streste, depresyonda, libido kaybinda ve ruhsal
    problemlerde kullanilir. İyi bir balgam söktürücü olduğu için öksürük ve balgam
    söktürücü olarak kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Alerjik ciltlerde, antiseptik olarak cildin temizlenmesinde, ekzama ciltlerde,
    ciltteki kirişmalarda, kuru ciltlerde, iltihaplanmiş ciltlerde kullanilir.

    Kullanim Şekli
    Santili aromatik yaği masaj tarzinda banyoda, buğu tarzinda ve kompres
    tarzinda uygulanmaktadir. Banyoda sicak suya bir kaç damla damlatilan santili
    aromatik yaği vücutta gevşeme, cinsel gücü artirma ve vücudu temizleme etkisi
    yapar. Kuru ciltlerde ve vücutta gevşemeyi sağlamak için masaj tarzinda
    uygulanir. Buğu veya lapa tarzinda uygulama kan dolaşimini güçlendirir.
    Aromatik yağ dilüe edilerek kullanilmalidir.

    Uygun Karişimlari
    Karabiber Selvi Neroli Ylang-ylang.





Benzer Konular

  1. A Clockwork Orange / Otomatik Portakal
    Konuyu Açan: MALCOLMX, Forum: Filmler.
    Cevap: 29
    Son Mesaj : 02-Ara-2009, 00:41

Sayfa etiketleri:

patchouli

santaliye resimleri

patchouli yağı

portakalın latincesi

santaliye resimi

rezene yagı cilt için kullanım şeklipacchulipatchouli bitkisi

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140