11 Sayfadan 5. Sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu
Toplam 105 sonuçtan 41 ile 50 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree2Likes

Konu: Melekler ve iblisler....

  1. #41
    nazirella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ara-2007
    Bulunduğu yer
    Dünya da
    Mesajlar
    1.352
    Konular
    15
    Blog Entries
    3
    Gün/Günışığı Meleği : Shamshiel olmak isterdim güzel olurdu yaaa.... paylaşım için tşk bilmedigim melekleride ögrenmiş oldum...





  2. #42

    Üyelik tarihi
    Oca-2009
    Mesajlar
    15
    Konular
    0
    burdaki melekler ve iblislerin isimleri neye göre veriliyo nerde geçiyo??

  3. #43
    caveler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Tem-2008
    Mesajlar
    115
    Konular
    10
    çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler.

  4. #44
    kuzgunz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Haz-2008
    Mesajlar
    244
    Konular
    7
    Bunlar mitolojilere göremi yoksa majikal veya kabalaist kaynaklardanmı yazildi kafam karişti sanki bazilarını kelt mitolojisinden hatirliyorum paylaşım saol.....

  5. #45

    Üyelik tarihi
    May-2008
    Mesajlar
    657
    Konular
    29
    Burçlarındamı meleği varmış yani :S

  6. #46
    x12tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Ara-2007
    Mesajlar
    156
    Konular
    0
    Alıntı Nedrim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kızkulesi’nin 2500 yıldır saklanan gizemi, Hz. Hızır ile Hz. Musa’nın Kızkulesi’nde buluşması mı?
    İslâm peygamberi Hz. Muhammed’in Türk olduğu iddiaları doğru mu?
    Hz.Nuh’un gemisi bilinenin aksine, Atom reaktörüyle çalışan son derece donanımlı yüksek teknolojiyle mi inşa edildi? Ve bu gemide varlıklar genlerle mi taşındı?
    Körfez Savaşı sırasında ABD niye zaman kapsülü Zigguratları bombaladı?

    Bahsettiğiniz kitabın içeriğinden bazı alıntılar dosrum.Varın siz düşünün şimdi ne derece akıl kârı olduğunu....
    Ayrıca benim dikkat çekmek ve eleştirmek istediğim nokta sizin fikir ve görüşleriniz değil onları deklare etme biçiminizdir.Zira ben akıl kârı bulmasam da her görüşe ve düşünceye saygı duyarım.
    hakan yılmaz çebi nin orkun uçarla birlikte hazırladığı karadivan adlı bu eseri eleştirecek kadar bilgi ve tecrübe sahibi biriyseniz eserleriniz nerde !?? bizede adlarını verin eserlerinizin de bizde faydalanalım o kaynaktan.
    saygılarımla

  7. #47
    caveler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Tem-2008
    Mesajlar
    115
    Konular
    10
    gercekten gzl bir paylaşım haberim olmadan bende aynı konuyu acmısım k bakma özür ama alıntıdır.

  8. #48

    Üyelik tarihi
    Nis-2009
    Mesajlar
    77
    Konular
    8
    luciferin durumuna üzüldüm nasıl ona ol dediği zaman olduran şeyin üstüne geçmeyi düşünebilmiş anlamış değilim

  9. #49
    nevermore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar-2009
    Bulunduğu yer
    Bornova
    Mesajlar
    10.486
    Konular
    2414
    Blog Entries
    3
    Meleklerin Kraliçesinin kim olduğu konusunda bir çok efsane vardır. Katoliklerde Bakire Meryem Meleklerin Kraliçesi olarak görülürken İbrani'lerde bu kişi Shekinah 'dır. Gnostisizm 'deyse Sophia'nın sonsuzluğun sembolü olup meleklerin Kraliçesini temsil ettiğine inanılır. Araplarda dişi melekler çok yaygın olmamakla beraber daha cok dua edilen nesneler olarak görülüp kendilerine ''Tanrı'nın kızları'' ismi takılmıştır.

    Acamoth - Pistis Sophia'nın kızlarından bir tanesi olan Acamoth Gnostisizm inancında kötü kalpli Tanrı Ildabaoth' un annesidir.

    Agrat Bat Mahlat - Fahişeliğin meleği, Sammael'in 4 metresinden biridir. Sammael ismi zehir anlamına gelen "Sam" ve melek anlamına gelen "el" kelimelerinden oluşturulmuştur. Ayrıca diğer metreslerin isimleri Lilith, Naamah, ve Eisheth Zenunim dur.

    Al Ussa
    - Paganizm'de bir dişi melektir, Hohammed'in emriyle Put'u yokedilmiştir.

    Apsu - Babil mitolojisinde Abyss'in (bosluk) dişi meleğidir. Babil Tanrılarının ''babası'' olmakla beraber Tamat'ın da ''karısı''dır. Sonunda kendi oğlu Ea tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür.

    Ardousisur (Arduisher) - İnançlari ateşe tapmak olan Zoroastrianism 'da kadınların doğumlarında ve bebekleri beslemelerinde yardımcı olan bu dişi melek ayrıca ''Hayat veren suyun getiricisi'' olarak da hatırlanmaktadır.

    Armaita - Iran'lıların inançlarına göre 7 Basmelek'ten bir tanesidir. Doğrunun, bilgeliğin ve iyiliğin temsilcisi olan bu dişi melek ''ihtiyacı olana yardım etmek'' için reakarne olarak dünyaya inmektedir.

    Aruru - Sümer mitolojisinde insanları çamurdan yaratan Tanrıların bir elçisi olan dişi melektir. Ayrıca ünlü kahraman Gilgamesh ' in annesiydi.

    Astarte (Ashtoreth, Astaroth) - Suriye'lerin inançlarında gebeliğin ay tanrıçasıydı. İlk önce ''Cennetin Kraliçesi'' olduğuna inanılan Astarte daha sonra ''Düşen Melek'' Ashtoreth ile özleştirilerek bir iblis haline gelmiştir.

    Benad Hasche (Tanrı'nın kızları) - Arapların inanışlarına göre Tanrı'ya yakın olan dişi melekler.

    Derdekea
    - InIsanların dua etmeleriyle yardım amaçlı yeryüzüne inerdi.

    Ephinoia - Gnostisizm inanışında Tanrı'nın elçisi olup insanlara görünen ilk melektir.

    Epititiokh - Gnostisizm'de bakire olan dişi meleklerden bir tanesidir.

    Hurmiz - Hurmiz, Lilith'in kızlarından bir tanesidir.

    Lilith - İblislerin Kraliçesi, Adem'in ilk karısı olup onu terkeden, Havva'nın yasak elmayı yemesinden sorumlu olup Baş İblis Sammael'in gelini olan Lilith, hamile kadınların baş düşmanı haline gelmiştir. Yılan kuyruğuna sahip çıplak bir kadın olarak resmedilir. İblislerin ölümlü varlıklar olmasına karşın Lilith ve Sammael'in diğer 3 kadını Tanrı kötü'yü yeryüzünden temizleyene kadar varolacaklardır. Lilith'in diğer isimleri; Abeko, Abito, Amizo, Batna, Eilo, Ita, Izorpo, Kali, Kea, Kokos, Lilith, Odam, Partasah, Patrota, Podo, Satrina, Talto.

    Naamah (Memnun Edici) - Ibrani'lerde Sammael'in metreslerinden ve fahişeliğin 4 meleğinden biridir. Tanrı'nın oğulları Uzza va Azael, Naamah tarafından baştan çıkarılmışlardır. Rabbi Simeon O'nu iblislerin anası ve sadece insanlara değil ama iblislere ve ruhlara da karşı tehlikeli bir silah olarak tanımlamıştır. Lilith ile beraber hamilelere zarar verip çocukları öldüren Naamah, ayrıca babası iblis-melek olan Shamdan'ın çocuğu büyük iblis Asmodeus'un annesidir.

    Ouestucati - Deniz rüzgarını estiren dişi melek Ouestucati'ye ''temiz elli bayan'' diye hitap edilmiştir.

    Pistis Sophia - Gnostisizm'in en büyük meleklerinden bir tanesidir. Adem ve Havva'yı kandırmak için Yılan'ı gonderen Pistis Sophia'ydı.

    Rachel - Cennette Allah'ın kızlarının, karılarının ve kızkardeşlerinin iyiliğinden sorumlu olan dişi melektir.

    Savatri - ''Altın elli'' ve ''Altın Gözlü'' olarak tanımlanmış dişi melek.

    Shekinah - Tanrı'nın ''Dişi versiyonu" ve '' Gelini'' olarak görülen Shekinah, en saygın meleklerden bir tanesidir.

    yukarıdaki isimler dişi melekler olarak kesinlik kazanmıştır...
    inanç ve öğretilere göre tanımlamalar değişiklik gösterebilir

  10. #50

    Üyelik tarihi
    Eyl-2009
    Mesajlar
    16
    Konular
    0
    Harika bir paylasim.Melekler konusunda bu derece bilgi edinmek güzel oldu.
    Tesekkürker.


11 Sayfadan 5. Sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Benzer Konular

  1. Düşmüş Melekler
    Konuyu Açan: Urumhamatahayil, Forum: Paranormal Varlıklar.
    Cevap: 50
    Son Mesaj : 21-Eki-2010, 11:31
  2. Melekler
    Konuyu Açan: ErSt_QuEr, Forum: Dinler ve İnanışlar.
    Cevap: 16
    Son Mesaj : 04-Ara-2009, 21:55
  3. Takyonlar-Soyut evren-Eksi madde melekler
    Konuyu Açan: Locked, Forum: Bilim & Teknoloji.
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 13-Şub-2008, 12:53
  4. melekler soru 1
    Konuyu Açan: sidarta, Forum: Dinler ve İnanışlar.
    Cevap: 17
    Son Mesaj : 21-Ara-2007, 00:21

Sayfa etiketleri:

melekler ve iblisler

iblislerin isimleri

hristiyanlıkta iblis

havayı kontrol eden melek

lucifer bir cin mi

aartsengel Theliel

büyü öğreten melekler

lucifer michael savaşı

Bu Konu İçin Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140