Toplam 1 sonuçtan 1 ile 1 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Limon,Mandalina,Menekşe,Mercanköşk

  1. #1
    hexagram hexagram isimli Üye şimdilik offline konumundadır

    Limon,Mandalina,Menekşe,Mercanköşk

    LİMON
    Latincesi Citrius Limon olup, subtropikal bölgelerde yetişmektedir. Uçucu yağ
    taşiyan küçük ağaçlardir. Limonun meyvelerinden gida olarak yararlanildiği
    gibi, meyve kabuklarindan, çiçeklerden ve yapraklarindan koku ve tat vermek
    için aromatik yağ olarak kullanilir. Kabuğun alt kismindaki beyaz kisimdan
    pektin adi verilen madde elde edilir. Bu madde tipta ishal kesmek için ve gida
    sanayinde reçel, jöle, dondurma yapiminda kullanilir.

    Herbal Terapi
    Dolaşim sisteminde kansizlikta, zayif dolaşim bozukluklarinda, varislerde,
    yüksek tansiyonda, damar direncini artirmakta kullanilir. Sindirim sistemi
    hastaliklarindan şeker hastaliğinda, bulanti ve kusmalarda, karaciğer
    rahatsizliklarinda, mide ülserinde, idrar yollari hastaliklarindan böbrek
    rahatsizliklarinda ve idrar yollari taşlarinda kullanilir. Gözdeki kizariklikta,
    faranjit ve laranjitte, artlarda, baş ağrisinda, sinüzitte, kaslarda halsizlikte,
    eklem ağrilarinda, romatizmal hastaliklarda, solunum sistemi hastaliklarindan
    astimda, bronşitte kullanilir.

    Aromaterapi
    Limon yaği, taze limon kokusunda, vücudun dinçliğini uyaran, kanin durmasini
    sağlayan, idrara söktürücü, antiseptik ve deodorant olarak kullanilabilme
    özelliğine sahip bir yağdir. Aromaterapi olarak başin temizlenmesinde, soğuk
    alginliğinda, mental yorgunlukta, vücudumuzda ağrida, dolaşim sisteminin
    hizlandirilmasinda, el ve ayaklardaki uyuşukluk ve yanmalarinda, böcek
    isirmalarinda kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Ciltteki damar çatlamalarinda, ciltteki hafif yaniklarda, ciltte dolaşim bozukluğu
    sonucu oluşan kizarikliklarda, yağli ciltlerde, herpes adini verdiğimiz uçukta,
    ağizda afta bağli ülserlerde, cilde yaşlanmaya bağli buruşukluklarda, selülit
    tedavisinde etkilidir.

    Kullanim Şekli
    Aromatik limon yaği, masaj tarzinda, banyoda, buğu ve lapa tarzinda
    uygulanmaktadir. Gece üşümelerinde ve dolaşim bozukluklarinda banyoya
    birkaç damla damlatilir. Gribal enfeksiyonlarda, inhalasyon tarzinda buğu
    olarak kaynar suya birkaç damla yeterlidir. Limon esansi yağinin deriyi tahriş
    edici etkisi vardir. Akut güneş yaniklarindan hemen sonra kullanilmaz. Serin ve
    karanlik ortamda saklanmalidir.

    Uygun Karişimlari
    Lavanta Neroli

    MANDALİNA
    Latincesi Citrus Reticulata olup Akdeniz ülkelerinde, Brezilya, Meksika ve
    ülkemizde yetişen bir ağaçtir.

    Herbal Terapi
    Çiçekleri çay olarak içilmekte ve meyvesi yenmektedir. Sindirimi kolaylaştirici
    ve sakinleştirici olarak kullanilmaktadir.

    Aromaterapi
    Mandalin aromatik yaği, tatli portakal ve limon kokusunda, psikolojik
    rahatsizliklarda sakinleştirici, uykusuzlukta, idrar retansiyonunda, aşiri
    huzursuzlukta, yara izinde kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Mandalina yaği derinin üzerindeki porus adini verdiğimiz gözeneklerin
    açilmasinda, tonik olarak ve aknede kullanilmaktadir.

    Kullanim Şekli
    Masaj olarak, banyoda, buğu tarzinda kullanilir. Eklem ağrilarinda masaj
    tarzinda uygulanir. Banyoda gevşeme sağlamak ve yorgunluğu gidermek için
    birkaç damla kullanilir. Mandalin esansi yaği, deri üzerinde irite edici etkisi
    mevcuttur, güneş yaniklarinda dikkatli kullanilmalidir. Serin yerde ve koyu
    şişelerde saklanmalidir.

    Uygun Karişimlari
    Sardunya Zencefil Lavanta Neroli.

    MENEKŞE
    Latincesi Viola Odorata olup koyu mor çiçekli kokusu olan bir bitkidir. Kuzey
    Anadolu'da ve ormanlarda yetişir. Balgam söktürücü etkisinden dolayi bilhassa
    şurup halinde kullanilir.

    Herbal Terapi
    Menekşe çiçeğinin tatli bir kokusu olup tipta uzun zamandan beri bilinir. Cildin
    yumuşatilmasinda ve cilde parlaklik vermek için kullanilir. Baş ağrilarinda
    kullanilmaktadir.

    Aromaterapi
    Menekşe aromatik yaği, çiçek ve yaprak karişiminda ince bir yağdir. İltihap
    giderici, kan kesici, antiseptik adini verdiğimiz temizleyici, kan dolaşimini
    artirici, sakinleştirici, cilde parlaklik ve canlilik verici özelliğe sahiptir. Baş
    ağrilarinda, bitkinlikte, ruhsal sikintilarda kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Bütün cilt tahrişlerinde ve iltihaplarinda ve bilhassa ince kilcal
    damarlaşmalarda, ciltteki forlarin açilmasinda aknenin, ciltteki siyah lekelerde,
    ekzemada kullanilir.

    Kullanim Şekli
    Menekşe aromatik yaği masaj tarzinda, banyoda ve buğu tarzinda
    uygulanmaktadir. Kozmetikte yüze sabah ve akşam masaj tarzinda dilüe
    edilerek kullanilir. Banyo suyuna bir kaç damla koyularak baş ağrisinin
    giderilmesinde ve ruhsal rahatlik sağlamak için kullanilmaktadir. Kullanmadan
    önce dilüe edilmelidir.

    MERCANKÖŞK
    Latincesi Origanum Majorana olup, aromatik yağ, kurutulmuş çiçeklerinden elde
    edilen bir çalidir. Özellikle Asya'da ve dünyanin pek çok yerinde yetişen bir
    bitkidir. Ülkemizde de yetişmektedir. Mercanköşk çiçeği özellikle Misir,
    Yunanistan ve Hindistan'da binlerce yildir sevginin sembolüdür.

    Herbal Terapi
    Mercanköşk, herbal olarak eskiden beri sindirim sistemi rahatsizliklarinda, sinir
    sistemi rahatsizliklarinda ve solunum sistemi rahatsizliklarinda
    kullanilmaktadir. Sinir sistemi için migren, yüksek tansiyon, psikolojik
    rahatsizliklardan uykusuzluk, sikinti, dikkat toplayamama ve aşiri cinsel isteğin
    azalmasi için kullanilir. Sindirim sistemi rahatsizliklarindan mide spazminda,
    mide yanmasinda, karindaki gaz şikayetlerinde, hazimsizlikta, ishalde kullanilir.
    Solunum sistemi rahatsizliklarinda balgam söktürmek için, astini ve bronşitte
    faydalidir.

    Aromaterapi
    Aromaterapik yağ, baharatimsi, biberimsi, kâfur ve kekiği andirir bir kokuya
    sahiptir. Vücutta gevşeme, sicaklik, sakinleştirici bir etkisi mevcuttur.
    Mercanköşk yaği özellikle baş ağrisinda, uykusuzlukta, tansiyon yüksekliğinde,
    eklem ağrilarinda, burkulmalarda, lumbagoda, bronşitte, öksürükte ve soğuk
    alginliklarinda kullanilir.

    Kozmetikte Kullanim
    Ciltteki berelerde ve atrofik ciltleri sikiştirici olarak kullanilmaktadir.

    Kullanim Şekli
    Masaj tarzinda, banyoda, buğu tarzinda kullanilir. Birkaç damla sicak banyo
    suyuna konulur. Dolaşimi artirir, burkulmalarda, eklem ağrilarinda, kas
    ağrilarinda ve sakinleştirici etkisi bu yoldan sağlanir. Masaj tarzinda uygulama
    özellikle boyun ağrilarinda, baş ağrilarinda, migrende, egzersiz sonucu oluşan
    kas tutulmalarinda ve ağrilarinda tercih edilir. Buğu tarzinda uygulama ise
    öksürük söktürmek için, konjesyonda kullanilmaktadir. Mercanköşk yaği
    kullanilmadan önce dilüe edilmelidir. Hamilelikte kullanilmaz.





Sayfa etiketleri:

mandalina latincesi

mandalina yağı

limon menekşesi

ayaklardaki uyusukluk

mercanköşk

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140