2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: İlginç Mezarlar

  1. #1
    bjarki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şub-2011
    Bulunduğu yer
    Groombridge 34 - 15
    Mesajlar
    83
    Konular
    24

    İlginç Mezarlar

    Recoleta Mezarlığı (Buenos Aires, Arjantin)
    Recoleta Mezarlığı, Buenos Aires’in en çok ziyaret edilen turistik yerlerinin başında geliyor. Mezarlık büyüleyici ve gizemli görüntüsüyle Arjantin tarihinden izler taşır. Bu mezarlıkta yatan ünlü isimlerin başında şüphesiz Arjantinliler’in efsanevi First Lady’si Eva Peron geliyor. Bunun dışında da pek çok Arjantinli ünlü politikacı, şair ve önemli kişilik burada yatmaktadır. Mezarlığın mimari planı ağaçlı yolları, birbirine açılan geçitleri ve kişilere ya da ailelere tahsis edilmiş ev şeklindeki bölümleriyle adeta küçük bir şehri andırmaktadır. Mezar taşlarının arasında uzun yıllardan beri korunmuş. Gotik dönemden Mısır Medeniyetleri'ne kadar uzanan çeşitli sayıda ve değişik stilde tarihi heykelleri görebilirsiniz.



    Saint Louis Mezarlığı (New Orleans, Louisiana)
    Aslında üç ayrı mezarlıktan oluşan Saint Louise’deki her bir mezarlık görülmeye değer. En ilginç olanı ise birincisi. Saint Louise’deki tüm mezarlıklar biraz yüksekte yer almaktadır. Mezarlığın içinde yer alan taş binalar kısa bir yürüme mesafesinde olan ana bölümleri saklıyor. Mezarlığın tek dezavantajı New Orleans’taki yeraltı seviyesindeki sular cenaze törenleri için elverişsiz bir durum teşkil ediyor.

    Birinci Saint Louise daha yüksek bir zeminde yer aldığı için tur rehberi bu mezarlığı ziyaret etmeyi pek önermiyor. Kare şeklindeki mezarlığa doğru amaçsızca yürürseniz pek çok kırık mezar taşı ve mezar kalıntılarına rastlayabilirsiniz. Korkaklara pek tavsiye edilmez.



    Forest Lawn Memorial Parkları (Hollywood, Los Angeles)
    Üç parktan oluşan bu mezarlıkların yaratıcaları, bu parklara mezarlık olarak değil de güneşli ve huzurlu son bir dinlenme yeri konseptiyle yaklaşmışlar. Sonuçta ortaya ölüler için bir park çıkmış. Ayrıca Michelangelo’nun heykellerinin tam koleksiyonunu görmek istiyorsanız da illa ki Avrupa’ya gitmek zorunda değilsiniz.

    Bu mezarlıklar bir zamanlar Michelangelo’nun kullandığı taş ocaklarında yapılmış mermerlerden ve orijinal biçimlerinden oluşan heykel kolleksiyonunun tamamını da içeriyor. Grenole ile Hollywood tepeleri arasındaki parkta pek çok ünlü aktrisin ya da aktörün mezarlarına rastlayabilisiniz. Bunlardan bazıları ziyarete açık olmasa bile pek çoğu halka açık. Walt Disney, L. Frank Baum, Errol Flynn, James Stewart, Spencer Tracy, Tex Avery, Scatman Crothers, Bette Davis, Marty Feldman, Buster Keaton, Fritz Lang, Liberace, Telly Savales bu parklarda yatan ünlülerden sadece birkaçı....



    Green Wood Mezarlığı (Brooklyn,New York)
    Mezarlığın bulunduğu mekan New York şehrinin en çok turist çeken yerlerinden biri.Başlangıçta mezarlığın bulunduğu kırsal alan ünlü sinema yıldızlarını da içeren cenaze törenlerini düzenlemek için tasarlanmış.

    Ancak plan tam olarak işlememişMezarlığın yapıldığı 1838’den Brooklyn Köprüsü’nün inşaasına 1883’e kadar geçen sürede ulaşım zor olduğu için düzenli bir ziyaretçi kitlesine ulaşamamış mezarlık.Gerek ünlülerin gerekse sıradan insanların oldukça şatafatlı kabirlere sahip olduğunu görebilirsiniz.



    Eski Yahudi Mezarlığı (Prag, Çek Cumhuriyeti)
    Bu listedeki en eski mezarlık olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. 1439’a kadar uzanan mezar taşları sayesinde bu mezarlığı diğerlerinden net bir şekilde ayrıbiliriz. 1787’ye kadar açık kalan Yahudi Mezarlığı bu listede adı geçen pek çok mezarlık daha açılmadan kapanmıştı. Mezarlıkta yer alan kalın ipler yürüyüş yolunu mezar taşlarından ayırıyor. Mezarlığı ziyaret edenler girişte aldıkları biletlerle ek olarak çevredeki sinagogları da ziyaret edebilirler. Bu mezarlık için bilinmesi gereken belki de en ilginç şey soykırım zamanında nerdeyse bütün Yahudi Mezarlıkları tahrip edilmişken Hitler yalnızca bu mezarlığın kalmasını istemiştir.



    Zentralfriedhof (Viyana, Avusturya)
    2.4 kilometrelik uzunluğu ile Avrupa’nın Hamburg’dan sonra en uzun ikinci mezarlığıdır. Ayrıca 3.3 milyon defnedilmiş cenaze sayısıyla da yine Avrupa’nın en kalabalık mezarlığı olma ünvanına sahip. Viyana klasik müziğin evi olrak bilindiğinden pek çok müzisyenin cenazesi başka kabristanlardan alınıp Zentralfriedhof Mezarlığı’na nakledilmiştir.

    Ludiwg Van Beethoven, Johannes Brahms, Antonio Salieri, Franz Schubert, Johann Strauss , Falco bu isimlerden birkaçı...



    Merry Mezarlığı (Romanya)
    Oldukça neşeli bir mezarlık olan Merry Mezarlığı, pek çok ağaç işçisinin mezarından oluşmaktadır. Mezarlığı ilginç kılan durum ise mezar taşlarının üzerinde ölenlere ait renkli resimlerin hatta hayatlarıyla ilgili şiirlerin bulunması.



    Protestan Mezarlığı (Roma, İtalya)
    Bu mezarlık Roma civarında yaşayan ama Katolik olmayanların gömülmesi için yapılmış Bir Protestan mezarlığıdır. Bu mezarlığın en göze çarpan özelliği İsa’dan önce yaklaşık 12'nci yüzyılda inşa edilmiş olan Mısır tarzı Cestius Piramidini içinde bulundurmasıdır. En bilinen sakinleri arasında Romantik şairlerden John Keats ve Percy Shelley yer alıyor. Bu özelliği ile de romantik şiirle ilgilenen insanları dünyanın her yerinden kendine çekmesiyle ün yapmıştır.



    Pere-Lachaise Mezarlığı (Paris, Fransa)
    Paris’in merkezinin doğu yakasında bulunan bu mezarlık her yıl dünyanın her yerinden binlerce turist çekmesiyle ünlüdür. 1804’de açıldığında, pek ilgi görmedi ve kimse buraya gömülmek istemedi. İnsanları teşvik etmek için o civarda yaşayan Moliere, Holise ve Abelard gibi ünlülerin de isminin geçtiği kampanyalar düzenlendi. Bu mezarlığın en ünlü sakinleri arasında Oscar Wilde, Jim Morrison, Marcel Proust, Edith Piaf, Chopin ve Balzac vardır.



    Highgate Mezarlığı (Londra, İngiltere)
    Bu mezarlığın belki de en inanılmaz özelliği her yerinin ağaçlarla kaplı olmasıdır. Mezar taşları ve heykeller, yabani çiçekler, sarmaşıklar ve dev ağaçların arasında adeta saklanmışlardır. Bu durumu düzeltmek için pek çok grup bölgede çalışmışsa da özellikle sadece turla gezilebilen mezarlığın batı yakası hala oldukça vahşi durumdadır. Pek çok Viktorya dönemi ünlüsünün yaşadığı bu mezarlığın en önemli sakini ise Karl Marx’dır.



    Alıntıdır.





  2. #2
    ArpiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oca-2009
    Bulunduğu yer
    İskenderiye kütüphanesi
    Mesajlar
    2.327
    Konular
    101
    harika.. teşekkür ederim bjarki.. yeni ama hızlı üye

  3. #3
    bjarki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şub-2011
    Bulunduğu yer
    Groombridge 34 - 15
    Mesajlar
    83
    Konular
    24
    Alıntı ArpiA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harika.. teşekkür ederim bjarki.. yeni ama hızlı üye
    Ben teşekkür ederim

  4. #4
    MadUnknown MadUnknown isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    -YASAKLI-
    İlginç manzaralar cidden.Bilgilendirme için teşekkürler.

  5. #5
    0warlock0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oca-2010
    Bulunduğu yer
    Mersin
    Mesajlar
    816
    Konular
    34
    Sonuncusu çok güzelmiş

  6. #6
    zexalon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Şub-2009
    Bulunduğu yer
    muğla,fethiyeeeee
    Mesajlar
    316
    Konular
    1
    Eski Yahudi Mezarlığı (Prag, Çek Cumhuriyeti) mezarlar doğal olmalı bu şekilde

  7. #7
    downofcity downofcity isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    -YASAKLI-
    sonuncusu iyimiş..

  8. #8

    Üyelik tarihi
    Eki-2010
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    38
    Konular
    0
    Alıntı zexalon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski Yahudi Mezarlığı (Prag, Çek Cumhuriyeti) mezarlar doğal olmalı bu şekilde
    kesinlikle katılıyorum

  9. #9
    danny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oca-2007
    Bulunduğu yer
    trakya
    Mesajlar
    818
    Konular
    45
    sonuncu mezar ılgıncmıs hakketen ormanda pek beklenmeyen turden lost ekıbının gozunden kacmıs yoksa kesın orada cıkardı

  10. #10

    Üyelik tarihi
    May-2011
    Bulunduğu yer
    Mars :))
    Mesajlar
    32
    Konular
    1
    ewet güzel genellik diğer ülkelerin mezarlıkları hep böyle


Sayfa etiketleri:

katolık mezarlığı özellikleri

beethoven cenazesi

prag çek cumhuriyeti

ilginç mezarlar

Saint Louis Mezarlığı

ilginc mezarlar

new orleans mezarlığı

mısır medeniyeti

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140