JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > Şikayetçiyim

Seçenekler Arama
Alt 09-11-2007, 21:24   #1

amnesia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 163 amnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond repute
Banka Reklamı ve Atatürk

zaplarken az önce Türkiye iş Bankası reklamının sonu denk geldi.izlediğim kadarı ile Haluk Bilginer cok başarılı bir sekılde Atatürkü canlandırmıs

aslında tam olarak bir şikayet degıl ama beni düşündürmedi de değil sonucta reklam kar amaclı yapılır.ülkenin hassas durumunu da göz önüne alırsak bu bir istismar mıdır?bir özel şirket Atatürke duyulan güvene sevgiye dayanarak reklam yapabilir mi?TEMA gibi bir vakıfı anlarım ama bu durumu bıraz yadırgadım.

konu ıle ılgılı bilgisi fikri olanlar paylaşırsa sevinirim

ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa
E.A.P
amnesia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 09-11-2007, 21:31   #2

coldhellangel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 109 coldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond repute

haklısın biraz düşündürücü ama öle bi toplum oldukki neyi nerde nasıl çıkarına kullanacağını şaşırdı insanlar...

Alt 09-11-2007, 21:36   #3

amnesia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 163 amnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond reputeamnesia has a reputation beyond repute

belkı ben bıraz fesat düşündüm ama biliyorum kı banka kredi borcu zamanında ödenmezse vs vs bu vatanın evladı demıyorlarbanka reklamları da hep güvene dayanan reklamlardır.Atatürk de yaşasa bizi secerdi gibi bir mesaj canımı cok sıkar doğrusu

ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa
E.A.P
amnesia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 09-11-2007, 22:14   #4

phora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 phora is just really nicephora is just really nicephora is just really nicephora is just really nicephora is just really nice

Çalışanlarına asgari ücretin biraz üstünde maaş verip; Banka çalışanlarınlarının % 41 le en büyük hissedar olduğunu söyleyen reklamdan sonra normal karşıladığım reklam, müşterilerini sömür, personelini sömür eee sıra...

Dış ses (Haluk Bilginer seslendirmesi) - Sırayla değil parayla.
phora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-11-2007, 17:05   #5

mescalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 50 mescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond repute

Bence güzel reklam olmuş, Atatürk'ün kurduğu banka diye tabi bir güven sağlama amacı var ama etkileyici bir reklamdı.

Bankalar tabiki borcunu zamanında ödemeyene yaptırım uygulayacak yoksa kimse ödemez, zaten bankanın kendi parası da değil ya bu verdiği para. Mevduat hesaplarına yatırdığımız paralar kredi olarak piyasaya veriliyor. Kimse borcunu ödeyemezse noluyor şuan amerikada olduğu gibi bankalar batıyor mali kriz çıkıyor ve sizde paramı alabilecek miyim acaba derdine düşüyorsunuz.

Asgari ücretin biraz üstünde maaş konusuna gelince, siz evdeki herhangi bir tamirat işini 5 liraya yapacak kişi varken 20 liraya yaptırır mısınız? İşsizlik ile doğru orantılı bir şey bu, arz talep meselesi.

Alt 10-11-2007, 18:17   #6

Karma gücü: 7 phora is just really nicephora is just really nicephora is just really nicephora is just really nicephora is just really nice

Atatürk'ün kurduğu parti...
Atatürk'ün kurduğu banka...
Atatürk'ün kurduğu ülke...

Benim tepkim Atatürk sevgisinin sömürülmesine kurduğu her kurumun durumu ortada hepinizin malumu.

Müşteri sömürülmesine gelince; En eski ve köklü banka (çoğunluğun ATA' ya sevgisinden yine) diye sectiğimiz bankadan en kötü hizmeti alıyor olmamızdır.

Personelin sömürülmesine gelince; 5 liralık işi 20 liraya yaptırmam evet ama 5 lira verdim diye o tamirciyi ihya ettiğimi beyan etmezdim.
Sponsored links

Alt 10-11-2007, 18:59   #7

mescalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 50 mescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond repute

Alıntı:
phora´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Atatürk'ün kurduğu parti...
Atatürk'ün kurduğu banka...
Atatürk'ün kurduğu ülke...

Benim tepkim Atatürk sevgisinin sömürülmesine kurduğu her kurumun durumu ortada hepinizin malumu.

Müşteri sömürülmesine gelince; En eski ve köklü banka (çoğunluğun ATA' ya sevgisinden yine) diye sectiğimiz bankadan en kötü hizmeti alıyor olmamızdır.

Personelin sömürülmesine gelince; 5 liralık işi 20 liraya yaptırmam evet ama 5 lira verdim diye o tamirciyi ihya ettiğimi beyan etmezdim.
Sanırım İş Bankasıyla bir problem yaşamışsın yada yaşıyorsun rahatsızlığında direk olarak bu reklamla pek ilgili değil. Onları paylaşırsan belki diğer arkadaşlar için daha aydınlatıcı olabilir. Şahsen benim izlenimimle bugüne kadar gördüğüm bankalar arasında belkide en disiplinlisi ve sorunsuz çalışanı. Ayrıca türk sermayesi olmasından dolayı benim tercih sebebimdir.

%41 hisseye gelince tabiki bu hisselerin neredeyse tamamı idari kadrodadır idari kadrolarında geliri oldukça yüksek zaten. Şube bazında alt kadroları düşünürsek durum Türkiye genelinde tüm sektörlerde aynı, o konuda haklısın. Ama pratikte şöyle düşünecek olursak, işten memnun değilsen ama o ücreti veya daha fazlasını ödeyecek başka bir iş bulamıyorsan sana iyi teklifi sunan onlar demektir.

Ama dersen ki hayır sektörde diğer firmalar çok daha yüklü ödemeler yapıyor ama o firmalara geçmeyi engelliyorlar ozaman bilemem ama bence bunlar hizmet sektöründeki bir firma için geneli ilgilendiren eleştiriler değil. Hizmetlerindeki aksamalardan bahsetmek daha açıklayıcı olacaktır.

Alt 10-11-2007, 19:32   #8

Sevgili meskalin sizinle aynı sebepten dolayı benimde bankam işbankası, eleştirimin sebebi bankayla yaşadığım problemler değildi konu başlığına şahsi yorumumu yaptım, yaşadığımız ülkeyi, desteklediğimiz partiyi, izlediğimiz filmi nasıl eleştiriyorsak çalıştığımız bankanın reklamını eleştirebilmeliyiz diye düşünüyorum bizim paralaramızla çekildiğine ve bizim için çekildiğini göz önüne alırsak buna hakkım var...

Sponsor Bağlantılar
Alt 10-11-2007, 21:38   #9

seven of spades - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 42 seven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond reputeseven of spades has a reputation beyond repute

ben reklamda bi yanlışlık göremedim.. hoş bile olmuş hatta.. anmışlar falan.. ..

kurucusu başka biri olsa öldüğü gün onu anarlar mıydı o kadarını bilemiyorum ama.. .. sömüreceklerse de sömürsünler Atatürk sevgimi.. insanlar Allah sevgilerini sömürüyorlar.. Ata sevgisini sömürmüşler çok mu.. ..

Alt 10-11-2007, 21:57   #10

felidae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 82 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

reklam gayet hoş olmuş....göze batan ,insanın Atatürk sevgisini olumsuz yönde irdeleyen herhangi birşey gözüme çarpmadı benim şahsen...Atatürk'ün kurduğu bankanın reklamı olması ve hatta bu reklamı yapan reklamcı kişi veya kişilerin bu derece zeki olması beni şahsen keyiflendirdi...Atatürk figürü o kadar narin o kadar zarif ve o kadar iyi yansıtılmış ki ...heleki bu dönemde bence çok güzel bir jest oldu bu reklam tüm Atatürkçüler için....aferin ellerine sağlık ....bir güzel yanıda bu reklam filminin... pek çok şirket firma banka sahibi medya kuruluşu ve üst düzey yönetici onun bunun dalkavukluğunu yapmak için Atatürk' ü bile unutup vatan hainlerine sırf para sebebiyle uşaklık eder hale gelmiş..ve.halkın karşısında atanın adını anmakdan o kadar kaçar olmuşken bu kadar kesin sınırlarla kim ve ne için var olduklarını belli etmeleri çok güzel oldu çok güzel tavırlarını belli ettiler çok yakıştı her izlediğimde gözlerim doluyor ......tekrar tekrar aferin onlara.....

Alt 10-11-2007, 23:00   #11

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 123 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

dün reklamı izleyemedıgım için bi yorum yapamamıştım ama bugun defalarca izledim.o kadar da şüpheli bir acıyla bakmama rağmen bi kulp bulamadım.reklamlar genel olarak her ne kadar kar amacı kokan görsel hareketler ve bunun için abartı sanatını da abartan durumlar olsa da iş bankası bu reklamda bankasını öne cıkartacak hiçbir harekette bulunmamıs.ülkemizin ve bankamızın kurucu kelimesi kafa karıştırıyor olabilir belki.ama bunda art niyet aramamak gerekiyor.kıyafetlerınden makyajına,konuşma tarzına,hatta bahcedeki ciceklere kadar son derece titizlik ve özenle hazırlanmış bir reklam.reklamda gorunen cicekle ugrasma sahnesi,ufaklık ve o gecen konusma ataturk un ölmeden önce yaşadığı bir andan alıntıdır zaten.reklamda herhangi bir duygu sömürüsü de göremedim acıkcası.reklamdaki sözde ataturk un yaptıgı konuşma ise bana direk kurtuluş savaşı dönemindeki çekilen cileleri,zorlukları akan kanları,ama sonunda o eşsiz vatana kavusmanın huzurunu anımsattı.tıpkı reklamda da bahsi gecen eşsiz gül bahcesi hedefi..reklamın sonundaki kırmızı gül ve cevresindeki beyaz güller de bayragımızı güzel bir sekılde simgelemiş..

**TJOBD**
ensiferum13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 11-11-2007, 02:50   #12
kerembey
Guest

Her ne şekiLde oLrsa olsn çok snir bozucu
bilhassa o oyuncunun hakkında kötü şeyler çok duyuyorum
onun gibi zırzop bi insanın
YÜCE ATA'mızı ööLe para çıkar amaçlı taklit etmesi
canımı cok sıktı arkadaşlar açıkcası
bu başlığı açtığın içnde çk tşkkrleeer..
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 11-11-2007, 13:49   #13

SCARRED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 105 SCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond repute

Genç bir vatandaşın yorumu:

İş Bankası'nın Haluk Bilginer'li reklamına, İş Bankası'na, Haluk Bilginer'e, o tatlı çocuğa ve tabii ki Medina Turgul DDB'ye. O yüzden kisa, net ve ağdasız olacak. Tıpkı reklam filminin, fikrin kendisi gibi.

Öncelikle söylemek gerekir ki, buna uzun süredir ihtiyacımız vardı. Milli değerlerimizin böylesine ajite edildiği ve hatta değersizleştirildiği günlerde soluk almak zorlaşmışken, işte böyle bir nefese ihtiyacımız vardı.

Lafı uzatmayalım ve teşekkür faslına geçelim istiyorum. Zira teşekkür edecek o kadar çok şey var ki, bu bir buçuk dakikalık şaheserin içinde.

Teşekkürlerimi bir buçuk dakikaya sığdırmak isterdim ama ne mümkün. İyi yazarla sıradan yazar arasındaki fark da bu olsa gerek zaten. Elimden geldiğince başlayalım efendim.

Cümleten teşekkürler ediyorum;

Milli değerlerden beslenen reklamları her gördüğümde, "acaba bir gün Arjantin Havayollarının krizden çıkış filmi gibi bir işi bu topraklar üzerinde görebilecek miyiz?" diye soran bana, bu yaşta bunu gösteren ajansa,

Bu kadar hassas bir konuyu, küçük prens naifliğindeki tatlı diyaloglarla ve zerre hamasete kaçmadan, hem TV hem de basın ilanını görür görmez tüyleri diken diken edecek bir şekilde anlatabildiği için yine ajansa,

Sağım solum, önüm arkam bayrak olmuş ve en kutsalımı birileri "kendilerine bayrak" yapmışken, ülke, ata sevgisini anlatmanın böyle de bir yolu olduğunu gösterdiği için yine ajansa,

Bayrağımı, ülkemi, ata'mı bu kadar severken, "bayrağımın değil ama senin salladığın bayrağın altında durmak istemiyorum, boğuluyorum" diye düşünen benim gibilere, bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirttiği için yine ajansa,

Atatürk gibi bir milli kahramanı sevmenin, onu putlaştırmakla değil, "bırak benim kim olduğumu, sen bu ülkeyi gül bahçesine çevirmenin yollarına bak" diyerek ve önce Ata'nın insani vasıflarını ön plana çıkartarak da mümkün olduğunu gösterdiği için yine ajansa,

Bayrağı, ülkeyi, milleti sevmeyi baz alarak "Biz kaç kişiyiz" diye saymaya başlayan, holding milliyetçisi gazetecilere karşı "asıl biz kaç kişiyiz" diye saydırmaya başladığı için yine ajansa,

Bayrağı, marşı ve bütün kutsallarımızı "bütün sıradanlığıyla" basitleştirerek, kullanmaktan çekinmeyen kimi kurnaz reklamcılara, kurnaz oldukları kadar zeki olmaları gerektiğini de gösterdiği için yine ajansa, reklam denen büyülü gücü, böylesine önemli bir konu ve hassas bir dönemde hepimize hissettirdiği için yürekten teşekkür ediyorum.

Bütün bunların yanında söylemeden geçilmez;

Muhteşem oyunculuğu ve sesiyle aynı ülkede yaşamaktan gurur duyduğum Haluk Bilginer'e ve böyle bir iş yapma imkanını sunduğu için İş Bankası'na da yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varlar.

Teşekkür faslını böyle geçtikten reklamın etki kısmına gelecek olursak;

Cebimde bir İş Bankası kartı taşımak ve bankacılık işlemlerimi bu bankayla yapıyor olmaktan daha fazla keyif alıyorum bugün. Ve böyle bir reklamdan sonra, Ata'nın evladı olmaktan, bu bayrağın altında, bu ülkede yaşamaktan ayrıca gurur duyuyorum.

Bu kadar basit mi diye soranlara da, evet bu kadar basit diyorum.

Teşekkürler.

Sinan Demirez

Alt 11-11-2007, 18:11   #14

coldhellangel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 109 coldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond repute

bir kaç kez izledikten sora ferkettim ki oldukça gerekli bir mana sı var ellerine sağlık dememk gerek sanırım

Seçenekler Arama