ben emanetten biraz daha ötesıne gıttım
yani dunyaya gönderırken bana kulluk edıcekmısınız dıye sorup bız de onayladık mı
onaylamıssak emanettı namazdı suydu buydu hepsını onayladık demektır kı bu durumda kendı dusen aglamaz dıycem
ve ben böle bbır sey duydum ama nerden hatırlamıyorum hatırlasam kendım bakıcam
anlatabıldım mı meramımı
__________________ ZaMaNıN DıŞıNDa,MeKaNıN DıŞıNDa E.A.P
Onaylayan Başka Bir İnsan'dır Ve Bunun Bize Neden Sorulmadığı Apaçık Değil Mi.. Kendi Düşünen Ağlamaz Lafı Onaylayanlar İçindir. .. Özür Dilerim Ama Konuyu Dağıttık Biliomusn ..
Onaylayan Başka Bir İnsan'dır Ve Bunun Bize Neden Sorulmadığı Apaçık Değil Mi.. Kendi Düşünen Ağlamaz Lafı Onaylayanlar İçindir. .. Özür Dilerim Ama Konuyu Dağıttık Biliomusn ..
belkı de neden sormadın demememiz için sormustur...eywallah kapatalım
Aslında Güzel Konuda .. Neden Sormadın Dememiz İçin Sormuşsa Sonuçlarınıda Biliyordur Değil Mİ ? Sorun O Değilde Sormak Veya Sormamak. . Biz Kendi İsteğimizle Mi Bu Dünyaya Geldik .. Gelmediğimiz Kesin Bence.. Ama. .
hz. adem'in cennetteyken yasak elmayı yediği için dünyaya gönderildiği hep söylenir.
gerçekliği nedir bilmiyorum ama eğer olay böyleyse,pek de isteyerek gönderilmediğimiz kesin
kullugu onaylayıp dunyada bozmak veya bozmamak onu bize bırakmıs olamaz mı,hep keskın duvarlar mı var onunla aramızda
hep emreden yok eden var eden yasaklayan cezalandıran mı?
neden sormasın kı kabul etmezsek yok eder olur biter
--------------------
kusura bakmayın...
Konu amnesia tarafından (07-01-2007 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
kul olmamızı bizden başka biri onaylayamaz ki .. . Köleliktir Bu.. Tamam Onaylayıp Dünyaya Gönderilmiş Olsun Bu Seferde Azat Edilen Köle Durumuna Düşüyoruz
bu konu çok anlamlı.Bence intihar heryönden yanlış ama intihar eden kişilerin kaçtığını falan düşünmem.Çünkü insanın kendi canına ıyması kolaymı yok öyle bir kaçış........
__________________ Bırak! Yanacaksam eğer,
O kibriti ben yakarım;
Hiç değilse kendi yangınımda yanarım.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
İntiharla ilgili bir konu başlığı daha vardı galiba ama bulamadım...
Eğer atlayarak intihar edecek olsam atlanabilecek en yüksek yere çıkardım galiba.. Gerçi düşmeden havada ölürdük alimallah.. En azından uçmanın keyfini çıkarırdım.... 3 sn. az benim için... Pişmanlıksa pişmanlık ölene kadar düşünecek vaktim olmalı eğer bunu yaparsam yine.. Bu durumda bileklerini kesip ölümü bekleyenler daha cesaretli görünüyor galiba atlayanlardan...(hani yapacağımdan değil düşünüyorum öylesine sadece)..
Bide aklıma forumdan kaldırılan ve hala aklımdan çıkmayan bir 11. kattan atlama fotoğrafı geldi Ogrish'ten...
__________________ "Karanlık olmadan aydınlık gün ışığında bir kandil taşımak gibi olacaktı. Bilgeliğin avantajı karanlıktan gelir. Karanlık olmasaydı ışık fark edilemeyecekti ve bir yarar sağlamayacaktı.Tanrı bir şeyi diğerinin zıttı yaptı”
bnm arkadaşımın annesi intihar etmişti hemde çok mutluyken sebebi biilinmiyor ama ben dünya üzerindeki intiharların çoğunu inanç eksikliği olan ve hayattan beklentisi olmayan insanların ölümden sonra yeniden doğabilirim(reankarnsayon) düşüncesiyle hareket etmelerinden dolayı bu intihar kavramı belleklerimize yerleşmiş olduğunu düşünüyorum
Tüh ben de görmek isterdim o fotoğrafı ama insan ölmek isteyince sadece o an kendine zarar verme çabasında oluyor.Bİleğini kesmek vs..hangisi daha iyi olur düşünmüyor.En kesin ölüm kendini asmak galiba.Çoğunluk öyle yapıyormuş.Bir ara araştırmıştım istatistiklerde kendini asarak intihar etmeye çalışan insan sayısı ağır basıyor.Kimisi de kendini alnından tabanca ile vurararak ölmeyi deniyor.eskiden olsa bileklerimi kesemezdim ama şu an yapabilirim gibi geliyor.Ancak o anki psikoloji.Bir anlık yani o an kendine hakim olabilirse insna sonrasında tekrar denemez.düşünse bile yapmaz.
O kibriti ben yakarım;
dolunay yanlış düşünüyorsun insanların kendilerini asarak intihar etmelerinin temel sebebi dünyada bıraktıkları kişilere en ağır şekilde vicdan azabı vermek içindir ölmek iyi bir şey değil neden biliyormusun o birick annem veya bana değer veren abim her neyse bunları üzmek bana çok koyar hele hele intihar bir aileyi sarsabilcek en olumsz vakadır ayrıca ölüm yeryüzünde herzmn en çok merak edilen şey olarakta kalıcaktır
bence hiçte o değil.Sırf kıymetimi anlasın onun yüzünden intihar ediyorum diyenlerin çoğu bileğini kesiyor.Tamam ben bunu bilmiyorum.Ama gerçekten ölmek isteyenlerin hiç birinin dünyadakileri düşünceğini sanmıyorum.Hayatının olumsuz gidişatını kendi başarısızlığı olarak gören birisi kendisine ve çevresine zarar verdiğini dünyada olmayı haketmediğini düşünen birisi kesin şekilde kendini öldürmek ister.Ki bu psikoloji çok uzun boyludur.İçinden kolayca çıkılamaz.
O kibriti ben yakarım;
bilek kesmek çok itici bir şey ve cahillkten başka bir şey değil beni yanlış anlama ama bileğini kesmen bence hiçbirşeyi değiştirmez sadece tek şey değiştirir oda ölümdür
__________________ HErKeSiN İçİnDe BiR DeLiLik YaTaR!!!
Allahım allahım.Benim bileğimi kesmek gibi bir niyetim yok zaten.Ayrıca ne alakası var cahillik ya da başka bir şeyle ne ilgisi var?
O kibriti ben yakarım;
zaten senin dşüncene atıfta bulundum senin bileğini kesmen istemeni düşünmedimki ben sadece bilek kesmek saçmalık sana saçmalık olarak gelmiyor galiba!!!
--------------------
ve intihar vs şeylerin hepsi cahilliktir bu görüşü nasıl saf dışı edebilirsinki???
Konu delycochuk tarafından (08-01-2007 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir..
o anlamda söylemedi.. Sende Şuanda O Durumdasın Bilek Kesmek Sana Çok Saçma Geliyor.. Ona da Bir Zamanlar Saçma Geliyormuş Fakat Şimdi Bilek Kesmeyi Saçma Bulmuyor.. .. Anlatabildim Mi
bence o resim hiç hoş durmuyor kaldırır mısın?Ayrıca bana intihar etmek vs. saçma mantıksız gelmiyor sen öyle düşünüyor olabilirsin safdışı etmek vs. gibi bi niyetim yok.senin fikrin oysa beni irdelemez.
O kibriti ben yakarım;
resim hoşuna gitmiyormu dolunay ismini bilmiyorum ama lütfen kırıcı olmayalım tartışıcaksakta düzeyli bir şekilde olsun peki değiştiricem resmi sen istedin die ama o resmi seviyordum:P her neyse intihar neden saçmalık değildir bunu söylermisin bana belki fikrimi değiştirebilirsin
--------------------
değiştirdm umarım bunu beğenirsiniz
Konu delycochuk tarafından (08-01-2007 Saat 16:15 ) değiştirilmiştir..