18-03-2008, 22:50
|
#81 |
|
aşağıdaki satırlar her şeyi özetler gibi aslında.... Insan olan vatanini satar mi? Suyun içip ekmegini yediniz. Dünyada vatandan aziz sey var mi? Beyler bu vatana nasil kiydiniz? Onu didik didik didiklediler, saçlarindan tutup sürüklediler. götürüp kâfire : «Buyur...» dediler. Beyler bu vatana nasil kiydiniz? Eli kolu zincirlere vurulmus, vatan çirilçiplak yere serilmis. Oturmus gögsüne Teksasli çavus. Beyler bu vatana nasil kiydiniz? Günü gelir çarh düzüne çevrilir, günü gelir hesabiniz görülür. Günü gelir sualiniz sorulur : Beyler bu vatana nasil kiydiniz? 1959 Nazım Hikmet Ran
__________________ Bütün yalnızlıklarınızın ilenci Korusun çoğulluklarınızı Cinnet koyun erdemin adını Maskelerinizi kuşanıp yalanlarınızı çoğaltın Hepiniz mezarısınız kendinizin... |
| |
18-03-2008, 23:07
|
#82 | | -YASAKLI-
|
halkıma çanakkalede dört koldan düşman askeri saldırıyodu ama başaramadılar geçemediler çanakkaleyi dünyaya gösterdik dünya bir olsa yenemez Türk askerini, baktılar savaşarak 1000 yıl uğraşsak bu milleti dize getiremiyruz aldılar bankalarımızı devlet onlara gitmemiz için kesti para musluklarını benim milletim zavallı parasız kaldı, üç torba prince bilinen parti oy topladı bankalar dört koldan vatandaşı sömürür oldu iki tarafta emellerine yavaş yavaş ulaşmaya başladı artık demeye başladık bi yabancı doları bol insan gelsede bizim oturduğumuz daireyi iyi bi fiyata satın alsa borçlarımızı ödesek... evet ülkedeki vatandaşın çoğunun hali bu devlet millete para vermiyor, millet aç kalıyor, işsizlik artıyor, para olmayınca esnaf kanağlıyor, e kimseye para vermeyince doğal olarak ekonomik rakamlar çok şahane gözüküyor, e halkımda zavallı gidip bankalardan dileniyor(devletten hayır yok nede olsa), e sonuç ne oluyor bizi borçlandıran adamlar sonra gelip donumuza kadar alıyor, bu kadar sefilliğe üç torba prince düşüyor oy'un fiyatı... evet çanakkalede geçemediler ama şuanda milletimi dört koldan düşman sarmış sömürüyor... şunu kabul edelim arkadaşlar (gerçek Türklere söylüyorum) bu dünyada türke yer yok dünyada herkes türkten nefret ediyor evet artık türklerde türkü sevmemeye başladı yani türkün artık türkte dostu değil. amaçlarına ulaşmalarına az kaldı evet gerekirse savaşarak ölüp gideriz. eğer bu bizim sonumuz olursa dünya biliyor ya dillere destan bir son olur... |
| |
16-05-2008, 10:02
|
#83 |
|
Sularımızı satmışlar iki gün önce haberi okudum dün de bir köşe yazarı yazdı. Pes dedim ya Ab komisyonu tarafından yönetilecekmiş su kaynaklarımız. onu bile sattılar yakında havayı da satarlar bunlar bizde her nefes alışımızda para öderiz artık araplara mı ingilizlere mi abd ye mi her kime sattılarsa. resmen koloni olduk.
__________________ Tanrım;
Değiştirebileceklerim için cesaret,
Değiştiremeyeceklerim için huzur,
İkisi arasındaki farkı anlayabilmem için de akıl ver. 
Hak Bellediğin Yola Yalnız Gideceksin (Enver Paşa) |
| |
22-06-2008, 17:59
|
#84 |
|
sonumuz iyi degil .. |
| |
06-07-2008, 04:58
|
#85 | | -YASAKLI-
|
''Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler"
atamız 85 yıl önce görüyor bizimkiler burnunun ucundan göremiyor ne diyim gerçi bu hükümmette kendisini akıllı sanan saftirik bi zihniyet ama ben onları onların bile haberi olmadan kullananlardan endişeliyim vatanım için
atatürk: kendi kaderini ulusuyla birleştiren bir adam
Konu okyanussue tarafından (07-07-2008 Saat 05:16 ) değiştirilmiştir..
|
| |
19-07-2008, 05:32
|
#86 |
| ...
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Bazı kişiler kehanette bulunuyorlar. Bakan olduğumdan beri
bunları dinliyorum. Her gün bunlar kriz çıkarıyorlar, ancak kriz miriz
olduğu yok" dedi.
Maliye Bakanı Unakıtan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütçenin fazla
verdiğini, ancak bazı kişilerin bu durumdan memnun olmadığını kaydetti.
Rakamların ortada olduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, "Rakamlar ortada.
Bu rakamlar iyi rakamlar. Kimse rakamlara bir şey diyemez. Birinci
çeyrek kalkınma rakamları ortaya çıktı. Altı aylık dönemde bütçe,
Türkiye tarihinde görülmemiş büyüklükte fazla verdi" dedi.
Hayatı boyunca ekonomi ve yönetimi için iyi şey yazmamış insanların
mutlaka bir kusur bulduğunu ifade eden Bakan Unakıtan, "İlla bir şey
bulacaklar. (Şimdilik iyi çıktı ama bundan sonraki iyi çıkmayacak)
diyorlar. Bazı kişiler devamlı kehanette bulunuyorlar. Bakan olduğumdan
beri bunları dinliyorum. Her gün bunlar kriz çıkarıyorlar. Ancak, kriz
miriz olduğu yok" diye konuştu.
-"KÖPRÜ VE OTO YOLLARIN İHALESİNE BU YIL ÇIKMAK İSTİYORUZ"-
Unakıtan, Kayıt Dışıyla Mücadele Kurulu'nun çalışmalarına devam ettiğine
de değinerek, eylül ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da
katılacağı bir toplantıyla açılışı yapacaklarını kaydetti.
Köprü ve otoyolların satışı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini
anlatan Bakan Unakıtan, şunları söyledi:
"Köprü ve oto yolların ihalesine bu yıl çıkmak istiyoruz. Otoyolların
özelleştirilmesi ile ilgili TBMM'de bir kanun var. Onunla ilgili olarak
bu komisyondan geçti. Şimdi Genel Kurula geldi. Genel Kurulda kabul
edilince önü tamamen açılacak. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi bir
ay içinde başlayacak. Bu yıl özelleştirmelerde önemli hamleler
yapıyoruz. Bu yıl, biliyorsunuz PETKİM, TEKEL'i özelleştirdik ve
paralarını aldık. Limanlar var, özelleştirildi. Özelleştirmede sırada,
şeker fabrikaları, otoyollar, Milli Piyango ve Halk Bankası var."
14-08-2008, 03:07
|
#87 |
Karma gücü: 1  |
ekonomiyi bile boşwerdik,topraımzzııı köprumuzu satıolar..yakında bizide satıcaklarmı merak etmekteym. |
| |
22-08-2008, 16:29
|
#88 |
|
Dobra üslubunu ve açık yürekliliğini daima takdir ettiğim Vatan Gazetesi köşe yazarlarından olan,Sevgili Yiğit BULUT'un bu yazısı,Türkiye'nin şu an itibariyle içinde bulunduğu üzücü durumu gayet iyi bir şekilde tanımlar nitelikte... Bir daha seyrettim.. Bir daha yazacağım... Uykunun en derini hangi saatte gelir biliyor musunuz? Veya hangi uyku en derindir.. Yorulmayın, arz edeyim, gaflet içinde uyunan uyku...
Neyse! Uykudan bahsetmişken, “insanların uyutulduğu” bir filmden bazı örneklemeler yapmak istiyorum... Adı : Ada... 2005 yılında gösterime girdi ve daha sonra bazı televizyon kanallarında da yer aldı... Filmin özeti şöyle: Yedek organ sağlamak amacıyla insanlar klonlanıp, kendilerine genetik olarak yüzde 95’in üstünde uyan, ikincil bir yapı oluşturuluyor. Ortaya çıkan klonlar, bilinçlerinde ve bilinçaltlarında yapılan manipülasyonlarla, “nükleer bir kirlenme sonucu kurtulanların ortak bir sığınakta yaşadıkları fikri”yle programlanıp, temiz kalan adaya gitme beklentisi içinde “birarada” barındırılıyorlar... Kendilerini “esas” sanan “klonlar”, nasıl bir oyun içinde olduklarını fark edemeden, “adaya seçilecekleri” günü bekliyorlar. Ada fikriyle “motive” edilip aslında “neye hizmet ettiklerini” asla anlayamıyorlar. En acı ayrıntı da başkalarının “amaçları” uğruna “araç” olduklarının farkına asla ama asla varamadan yaşıyorlar.
Bu filmi seyrederken aklıma küreselleşmenin komik beklentilerle “klonlaştırdığı” ülkelerin insanları geldi. Daha açıkçası “Türkiyem’in insanları yani bizler ve Türkiye’nin son dönemde geçirdiği değişim...” Pazarlanan sahte AB dinamiği adı altında serbest dolaşımın dahi olmadığı-tartışılmadığı, Gümrük Birliği’nde rekabet eden firmaların bile mal pazarlamak için vize alamadığı, ülkelerindeki en güzel sahiller yabancı tatil köylerine verilerek gelirleriyle halkın kalamadığı asla kalamayacakları lüks oteller yapılan, bankacılık sistemi yabancılaşan, devlete olan borçları dahi yabancı tekellere satılan, Telekom’u, Ereğli’si, Tüpraş’ı, Telsim’i, Turkcell’i, TV’leri, TEKEL’i, limanları, uluslararası sermayeye transfer edilen, ülkesinden petrol boru hatları geçip sadece yıllık 30 milyon dolar gibi komik kiralar ile avunup elindekinin değerini bilmesi engellenen, belki de çok daha fazlasını elde eden ve/veya etme şansına sahip ülkesinde 200-300 milyar dolar GSMH masalıyla uyuyan, kısacası “klonlaşan” kendi topraklarında kiracı konumuna düşerek “beklentiler ile motive” edilen Türk halkı... Ve en kötüsü kendisine anlatılan Avrupa, IMF, özelleştirme gibi hikayelerle “kandırılan” ve “ADA’ya seçilip refaha, huzura kavuşacağını düşünen Türk halkı...”
Sonuç: Konuyu hiç uzatmayacağım. Bugün yaşadıklarımızın neredeyse tamamı “o zavallı klonların hayal ettikleri daha doğrusu kendilerine hayal ettirilen Ada’ya varacakları” günü beklemeleri kadar gerçek. Tartıştığımız konular, türban ve her türlü politik tartışma dahil, arkada işleyen “çarkları” örtmek için “alevlendirilen” suni gündemler... Arkada “işleyen” mekanizma çok açık ADA hayaliyle “gelişmek” için “çabalayan” bir ülke, her türlü ekonomik dinamiği ele geçirilen, insanları “kendi topraklarında” sadece “çalışan” konumuna düşen yani “klon” olup “yeni sahiplerine” hizmet eder hale gelen bir yapı...
Son söz: Bugün Türkiye toprakları üzerinde “yaşayan bizler” sıcak para ve faiz geliri olarak “bizi klonlayanlara” yaptığımız onca abuk subuk tartışma arasında fark edemeden yılda 100 milyar dolar üstünde kaynak aktarıyoruz. Önümüzdeki yıllarda, satılan “banka-şirket-TEKEL-tersane-altyapı” gibi dinamiklerimizden dolayı, “inanılmaz boyutlarda oluşacak” kâr transferlerini de yukarıdaki rakama ekleyin, sonuç çok net: Kendi toprakları üstünde “bir şirketmişçesine” işçi konumunda çalışan bir halk ve tek kurşun dahi atmadan “ekonomik olarak” işgal edilen bir toprak...
Not 1: Diyeceksiniz ki “Ekonomik olarak böyle oldu ama siyasi olarak bağımsızız!” Şaka mı yapıyorsunuz ekonomiyi kim kontrol ediyorsa, artık siyasi tercihlerinizi de onlar kontrol ediyor...
Not 2: Filmi bir daha izlersem, bir daha yazacağım... Hatırlıyor musunuz uykunun en derini hangisiydi!
Yiğit BULUT
Vatan Gazetesi... Tekel'in sözcük anlamı neydi?Piyasada tek bir alıcının ve tek bir satıcının var olduğu piyasa rejimi...Ya da genel bir anlatım şekliyle,bir malın veya hizmetin tek bir el altında sunuluyor olması...Peki tekel deyince aklımıza hangi organ gelmekteydi?Devlet(ti) dimi?Üzgünüm..Artık değil...Çünkü devlet,sahip olduğu TEKEL'in artık kiracısı niteliğinde...Tıpkı diğer malvarlıklarımız gibi...Bir sabah uyandığınızda,özgürlüğünüzün elinizden alınıp,tıpkı mekanik bir robot ya da bir kukla gibi yönlendirilmekte,kısacası bu malvarlıklarımız gibi affınıza sığınarak dile getirmek isterim ki satıldığınızı farkederseniz, ile başlayan cümlemi(şaşırmayın!)
şeklinde tamamlamak isterdim fakat görüyorum ki,ülkemiz için harcadığımız emeklerin ve yapılan yatırımların başka bir ülkeye fayda sağladığı gerçeğiyle yüzleşmek,aslında şu son dönemlerde bu durumu yaşıyor olduğumuzu göstermekte...Ne demişti Yiğit BULUT? Uykunun en derini hangisiydi?Uyanmak için hala vaktimiz var...Yeter ki gözlerimizdeki bandajları kulaklarımızdaki pamukları çıkaralım...
__________________ Bir seyyah olmuş ıssız dalgalar arasında yüreğim ve aklım kendini kurtarma çabasında...Nedendir bilinmez,bu nefsani düşüncelerimin fitillerini ateşleyen sebep...Peki bu ateş beni yakar mı? |
| |
22-08-2008, 19:13
|
#89 |
|
off ya sonumuz iyi degil hiç...  |
| |
22-08-2008, 19:57
|
#90 |
|
bağımsızlığımızı abd'ye, ruhumuzu şeytana sattık onu yazmamışsınız. kan aktı içime.
__________________ En güzel şarkıyı bir kurşun söyler... |
| |