JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > Gündem

Seçenekler Arama
Alt 01-10-2008, 18:53   #1

dejavu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 dejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerli
Fidel Castro Aslen Türk Çıktı ....

Fidel Castro ve küçük ada Küba'nın Türkiye'de bu kadar sevilmesinin nedeni anlaşıldı. Meğerse Fidel Castro'nun dedesi bu topraklarda doğmuş, büyümüş. Evet, yanlış duymadınız. Castro'nun evlilik dışı tek çocuğu olan ve 1993 yılında Küba'dan ayrılarak İspanya ve ABD'de yaşamaya başlayan Alina Fernandez'in anı kitabı Castro'nun hemşerimiz olduğunu gösteriyor. Meğer Castro'nun dedesi Francisco Ruz, bir Osmanlı vatandaşı olarak başladığı hayatını Küba'da sürdürmüş.
Maceraperest dede
Şu sıralar Küba'ya karşı faaliyetleriyle gündemde olan Fernandez, 1999'da yazdığı 'Castro's Daughter An Exile's Memoir of Cuba' adlı kitabı ailesinin soyağacı şemasıyla başlıyor. Soyağacında Fidel Castro'nun annesinin babasının adının Francisco Ruz olduğu ve Türkiye'den geldiği yazıyor.
Kitabın ilk bölümünde ise Fernandez, anne ve babasının köklerini açıklamaya çalışıyor. Kitabın birinci sayfasında Castro'nun dedesinin İstanbullu Yahudi bir aileye ait olduğu, ailesinin Yahudilikten döndüğü ve soyadını Ruz'a kısalttığı bilgisi var. Yine birinci sayfada yazar, annesinin İngiltere'den gelen dedesi Herbert Acton Clews, Castro'nın babası İspanya'dan gelen Angel Castro ve İstanbul'dan gelen dedesi Franscisco Ruz için uzak bir dünyaya gitmeyi göze alan, kendi kökleri pek umurlarında olmayan, maço maceraperestler olduğunu yazıyor. Yazar, ikinci safyada ise Küba'daki koloni savaşları kapsamında karşılaştığı beklenmedik olaylar karşısında Kastilyalı Francisco ismini edindiğini belirtiyor.

Francisco Ruz Küba'da Domingo adlı Kübalı kadınla evlenmiş ve üç tane kızı olmuş. Fidel Castro, işte bu kızlardan Lina ile Angel Castro'nun evliliğinden doğan çocuklardan biri.

Radikal gazetesinden alıntıdır, bir hayli ilginç geldi paylaşmak istedim.....

dejavu01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-10-2008, 19:51   #2

beyazkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 23 beyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond reputebeyazkin has a reputation beyond repute

bağımsızlık benim karakterimdir.!

sözü ile açıklanabilir belki ha ne dersiniz?

tabi kızılderili'ler içinde geçerli

D.N.A

teşekkürler
beyazkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-10-2008, 22:22   #3

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 54 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Abi yanlız ekteki fotoğrafta harbiden çorumlu gibi çıkmış

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 01-10-2008, 22:31   #4

Karma gücü: 7 dejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerlidejavu01 kısacası herkes için çok değerli

Alıntı:
Maverick´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi yanlız ekteki fotoğrafta harbiden çorumlu gibi çıkmış
Tabi .. Bu da değişik bir yaklaşım

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-10-2008, 22:43   #5

raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 127 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute

kızılderililer ne kadar alakasız ise bu da alakasız geldi...asparagas haber...bu arada osmanlı bir çok ulusa ev sahipliği yaptığından, türk olarak söylenmesi de daha bir saçma...
raskolnikov isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-10-2008, 22:48   #6

vysl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 vysl henüz daha yolun başında

adamın ismine baksanıza bu ne biçim türk ismi...hem o dönemlerde birçok milletten insan yaşıyordu bu topraklarda... bu topraklarda her yaşayan türkmüydü???????

Alt 01-10-2008, 22:53   #7

Arkadaşlar haber saçma olabilir zaten bana da öyle geldi,sadece ilginç olduğu için ekledim ve bu konu üzerine kitap bile yazıldı bu aralar fakat sizin Türk'lük anlayışınızı ben anlayamadım.bugünde farklı etnik kökenden insanlar bu topraklarda yaşıyor T.C kimliği ile... Şimdi sizin anlayışınıza göre o insanları Türk sıfatından çıkarmak mı gerekiyor ???

Alt 01-10-2008, 22:57   #8

AnathemaAngel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 AnathemaAngel ne işi var bunun burada

Atalarından bi iki tanesi eski Osmanlı topraklarında yaşamış dense bir derece ama ne alaka ya Türk olmakla..
AnathemaAngel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 01-10-2008, 22:58   #9

SCARRED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 105 SCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond reputeSCARRED has a reputation beyond repute

Peki Dede Castro neden ta Küba'ya kaçmış? Bu merak edilmemeli mi?

Alt 01-10-2008, 23:02   #10

raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 127 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute

birincisi ; yaşadığımız topraklar türkiye cumhuriyeti olarak adlandırılmıştır.

ikincisi; osmanlı imparatorluğu kozmopolit bir imparatorluktur ve unutulmamalı ki son imparator, ittiat savaşçıları ve Msutafa Kemal'e karşı bu toprakalrı ingilizlere vermek istemiştir.

bir çok ulusun birleşiminden oluşan kozmopolit bir yapıdan ve dünyanın en büyük imparatorluğundan bahsediliyor. bir çok ulus ve dini topluluğu içinde barındıran bir yapılanmadır osmanlı. bu ülke ile osmanlıyı karşılaştırmak bence alakasızlıktır çünkü en basiti ve ilk akla geleni unutulmamalı ki; ittihat terakki ve kurtuluş savaşı içinde yer alan gruplara ve özellikle de Mustafa Kemal'e karşı tutumu ve bir çok ittihatçıyı idam etmesi ile bilinen bir imparatorluk var. Son dönemde yaşanan osmanlıcı yaklaşıma karşın, cumhuriyetin ilk yıllarında basılan tarih kitapları ve incelemelerde cumhuriyetin osmanlıdan ayrı tutulduğu ortadadır.

bu temelde, kelime oyunları dışında bulunarak söyleyim, bahsedilen osmanlı imparatorluğudur, türkiye cumhuriyeti değil. O yüzden önceki yorumda söylediklerimi tekrarlıyorum.
raskolnikov isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 01-10-2008, 23:12   #11

Alıntı:
raskolnikov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
birincisi ; yaşadığımız topraklar türkiye cumhuriyeti olarak adlandırılmıştır.

ikincisi; osmanlı imparatorluğu kozmopolit bir imparatorluktur ve unutulmamalı ki son imparator, ittiat savaşçıları ve Msutafa Kemal'e karşı bu toprakalrı ingilizlere vermek istemiştir.

bir çok ulusun birleşiminden oluşan kozmopolit bir yapıdan ve dünyanın en büyük imparatorluğundan bahsediliyor. bir çok ulus ve dini topluluğu içinde barındıran bir yapılanmadır osmanlı. bu ülke ile osmanlıyı karşılaştırmak bence alakasızlıktır çünkü en basiti ve ilk akla geleni unutulmamalı ki; ittihat terakki ve kurtuluş savaşı içinde yer alan gruplara ve özellikle de Mustafa Kemal'e karşı tutumu ve bir çok ittihatçıyı idam etmesi ile bilinen bir imparatorluk var. Son dönemde yaşanan osmanlıcı yaklaşıma karşın, cumhuriyetin ilk yıllarında basılan tarih kitapları ve incelemelerde cumhuriyetin osmanlıdan ayrı tutulduğu ortadadır.

bu temelde, kelime oyunları dışında bulunarak söyleyim, bahsedilen osmanlı imparatorluğudur, türkiye cumhuriyeti değil. O yüzden önceki yorumda söylediklerimi tekrarlıyorum.
Dostum sen beni yanlış anladın ben kesinlikle osmanlıyı savunan bir insan değilim, ama koskoca osmanlı devletinide silip atamayız bir kalemde. Osmanlı Devletinin kurucusu Osman bey Türk boyundan ayrılarak kurmuştur Osmanlı devletini.Osmanlı devletinin zaten en büyük özelliği fethettiği topraklardaki gençleri bünyesine kazandırıp onları kapıkulu yapmaktı.Devşirme kavramı o zamanlar çıktı ama sonuçta Atatürk Selanik doğumluydu sonuçta Türk hemde önde gideni.Bugün hala İstanbul'da yaşayan Osmanlı döneminden kalma yahudi aileler var ama sonuçta Türk'ler değilmi???? benim anlatmaya çalıştığım nokta bu ama sen bu noktadan çok uzak eksenli düşünüyorsun anlattıklarımı.

Sponsored links

Seçenekler Arama