JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Yaşam > Gündem

Seçenekler Arama
Alt 13-07-2008, 12:36   #41

raskolnikov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 156 raskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond reputeraskolnikov has a reputation beyond repute

halkı ayak takımı olarak nitelendirenlerden nefret ediyorum..
halkı hödük olarak niteleyenlerden, kendilerini üstün görenlerden nefret ediyorum...
bütün sıkıntıların sorumlusunu akp yapan zihniyetten nefret ediyorum...
yükselen değer olarak yurtseverliğe yaklaşanlaardan, sığ milliyetçilik yapanalrdan, oturdukları yerden ahkam kesenlerden nefret ediyorum...
akp ve onun yarattığı, savunduğu zihniyetten nefret ediyorum...

ama, akp karşıtı olucaz diye, sığ milliyetçilik yapanlardan, kendilerini pazarlamak için atatürkü kullananlardan nefret ediyorum....

akp, bir ayak takımı partisi değildir, çünkü; akp'yi bu iktidara getirenler, bu ülkenin elit tabakası ya da daha net ismiyle burjuvazisidir. akp'nin kuruluşuna, erdoğanın meclise girmesine sebep olan, bugün muhalefet yaptığını iddia eden partidir ki bu kendi üye ve milletvekilleri tarafından ispat edilmiştir. akp'yi ilk dönem ve ikinci dönem iktidara taşıyan, bugün ona karşı ayaklanan - ki bu ayaklanma kapatılacağı büyük bir ihtimal olduğundandır- tüsiad, tesev gibi işveren oluşumlardır.

akp, dini bir parti değil, dini kullanan, kapitalist bir partidir ve hepte öyle olmuştur. akp, dünün ülkücülerine, milliyetçilerine, kapitalizmi öğretmiş, onlara oliğarşik sistemin nasıl olduğunu göstermiştir.

akp'ye oy veren halkın durumu ise, öyle birilerinin anlattığı gibi, makarnayla kandırılmadan ibaret değildir. eger bugün bu halk makarna ile kandırılacak duruma geldiyse bunda akp'den çok ondan öncekilerin sorumluluğu vardır. akp, kendinden önce temelleri atılan bu durumun kaymağını yemiştir. dikkat edilirse, bu ülkede imam hatipler darbe sonrası ortaya çıkmış, türban denilen sorun 90'lı yıllarda bizzat türbanı savunan zihniyet tarafından çıkartılmıştır ve bu ülkenin başkentinde, en büyük zirvesinde bulunan (çankaya), "atatürk, seni sevmek ibadettir" sözü yazılı olan heykeli darbeciler indirmiştir. özal'la başlayan kapitalistleşme dönemi akp tarafından zirveye çıkartılmıştır ve bunun en büyük destekçileri, bugünün akp karşıtlarıdır. ki bu karşıtlıkta bir çıkış yolu değil, pastadan pay kapma çabasıdır. insanları açlığa talim ettirip, ellerinden herşeyi aldıktan sonra onlara bir çözüm yolu olarak neyi gösterirseniz kabul eder.

son söz; akp, bu ülkenin elit tabakasının başa getirdiği bir partidir, halkın değil ve akp'nin gidişi hiçbir sorunu çözmeyecektir, çünkü sorunlara çözüm üretilmemektedir. zaten elit tabakanın sorun çözmek gibi bir derdi de yoktur.

sen hem atatürkü savunacaksın, hemde kasand dövizler oalcak, hem atatürkü savunacaksın hem de nasıl prim yaparım, kitabın nasıl daha çok satar diye düşüneceksin. dünün milliyetçisi, bir zamanların sosyalisti, şimdinin bilmem nesi bir yazardan ya da kasasında türk lirası bulunmayan bir zihniyet bu ülkeyi savunamaz. bu ülkenin, deniz'lerin mahir'lerin bahsettiği yeni bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var ama bunu yaparken halkı aşağılamadan yapmak gerek. o yüzden yazının başlığını hiç sevmedim çünkü, sizin dağdaki çoban diye bahsedttiğiniz insanların çabaları ile kurulan bir ülke'de, kendinizi halktan ayrı tutarsanız sizinde nefret ettiğinizi söylediğiniz nsanlardan farkınız kalmaz.
benim de yaptığım gibi..."
U.
raskolnikov isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 13-07-2008, 14:48   #42

Karma gücü: 2 askyok ne işi var bunun burada

raskolnikov ve diioss tebrikler dogru düşüncelerinizden dolayı kimisi dini sömürüyo kimisi atatürkü ne yaparsanız yapın ama insanları aşaglamayın saygı duyun kendi fikirlerinizi hakaretle degil mücadeleyle elit ve saygın bi müzakereyle ortaya koyun birlikte yaşadıgı halkı aşaglamalar çocukcadır bilgili insan donanımıyla konuşur cahil ise küfür ve hakaret eder

siz diiosun sorusunu es geçmişsiniz tamam %47 ayak takımı geri kalan %53 hakaret etmekten başka ne yaptı
askyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-07-2008, 15:11   #43

Karma gücü: 2 askyok ne işi var bunun burada

ya bide şunu anlamıyorum sayın moderator falidae yazmış okadar mitinkler düzenlendi binlerce hattt milyonlar katıldı bu adamlar nasıl %47 oy aldı ülkenin yarısı ve benim tanıdıgım bildigim saygın okumuş iş adamları bulundukları yerde saygınlık gören çagdaş kadınlar eşrafı çevresi kalabalık aydın insanlar oy verdi ben biliyorum bi çokkez konuştuk bu insanlarla bunu nasıl açıklayacaksınız bu iş adamları hiç maddi sorunu olmayan kadınlardamı kömürle kandı oy verdi bunlara yoksa herkes demokratik hakkınımı kullandı hadi bunları geç bu %47 bu güne kadar sizingi bi düşünüp insanlara cahil köylü ayaktakımı diyerek ezmeye aşaglamaya çalışanların getirdigi bir patlamadır asıl cahil olan bilgiyi delillerle süsleyip adam akıllı görüşünü bildirmek yerine halkına cahil köylü ayaktakımı diyendir

Konu askyok tarafından (13-07-2008 Saat 15:12 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
askyok isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 13-07-2008, 17:27   #44

felidae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 94 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

Alıntı:
raskolnikov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
halkı ayak takımı olarak nitelendirenlerden nefret ediyorum..
halkı hödük olarak niteleyenlerden, kendilerini üstün görenlerden nefret ediyorum...
bütün sıkıntıların sorumlusunu akp yapan zihniyetten nefret ediyorum...
yükselen değer olarak yurtseverliğe yaklaşanlaardan, sığ milliyetçilik yapanalrdan, oturdukları yerden ahkam kesenlerden nefret ediyorum...
akp ve onun yarattığı, savunduğu zihniyetten nefret ediyorum...

ama, akp karşıtı olucaz diye, sığ milliyetçilik yapanlardan, kendilerini pazarlamak için atatürkü kullananlardan nefret ediyorum....

akp, bir ayak takımı partisi değildir, çünkü; akp'yi bu iktidara getirenler, bu ülkenin elit tabakası ya da daha net ismiyle burjuvazisidir. akp'nin kuruluşuna, erdoğanın meclise girmesine sebep olan, bugün muhalefet yaptığını iddia eden partidir ki bu kendi üye ve milletvekilleri tarafından ispat edilmiştir. akp'yi ilk dönem ve ikinci dönem iktidara taşıyan, bugün ona karşı ayaklanan - ki bu ayaklanma kapatılacağı büyük bir ihtimal olduğundandır- tüsiad, tesev gibi işveren oluşumlardır.

akp, dini bir parti değil, dini kullanan, kapitalist bir partidir ve hepte öyle olmuştur. akp, dünün ülkücülerine, milliyetçilerine, kapitalizmi öğretmiş, onlara oliğarşik sistemin nasıl olduğunu göstermiştir.

akp'ye oy veren halkın durumu ise, öyle birilerinin anlattığı gibi, makarnayla kandırılmadan ibaret değildir. eger bugün bu halk makarna ile kandırılacak duruma geldiyse bunda akp'den çok ondan öncekilerin sorumluluğu vardır. akp, kendinden önce temelleri atılan bu durumun kaymağını yemiştir. dikkat edilirse, bu ülkede imam hatipler darbe sonrası ortaya çıkmış, türban denilen sorun 90'lı yıllarda bizzat türbanı savunan zihniyet tarafından çıkartılmıştır ve bu ülkenin başkentinde, en büyük zirvesinde bulunan (çankaya), "atatürk, seni sevmek ibadettir" sözü yazılı olan heykeli darbeciler indirmiştir. özal'la başlayan kapitalistleşme dönemi akp tarafından zirveye çıkartılmıştır ve bunun en büyük destekçileri, bugünün akp karşıtlarıdır. ki bu karşıtlıkta bir çıkış yolu değil, pastadan pay kapma çabasıdır. insanları açlığa talim ettirip, ellerinden herşeyi aldıktan sonra onlara bir çözüm yolu olarak neyi gösterirseniz kabul eder.

son söz; akp, bu ülkenin elit tabakasının başa getirdiği bir partidir, halkın değil ve akp'nin gidişi hiçbir sorunu çözmeyecektir, çünkü sorunlara çözüm üretilmemektedir. zaten elit tabakanın sorun çözmek gibi bir derdi de yoktur.

sen hem atatürkü savunacaksın, hemde kasand dövizler oalcak, hem atatürkü savunacaksın hem de nasıl prim yaparım, kitabın nasıl daha çok satar diye düşüneceksin. dünün milliyetçisi, bir zamanların sosyalisti, şimdinin bilmem nesi bir yazardan ya da kasasında türk lirası bulunmayan bir zihniyet bu ülkeyi savunamaz. bu ülkenin, deniz'lerin mahir'lerin bahsettiği yeni bir kurtuluş savaşına ihtiyacı var ama bunu yaparken halkı aşağılamadan yapmak gerek. o yüzden yazının başlığını hiç sevmedim çünkü, sizin dağdaki çoban diye bahsedttiğiniz insanların çabaları ile kurulan bir ülke'de, kendinizi halktan ayrı tutarsanız sizinde nefret ettiğinizi söylediğiniz nsanlardan farkınız kalmaz.

sen nefret ettin ben de bu duruma acayip üzüldüm....cahil,cühela beyni yıkanmış,vatanı satmakdan gocunmayacak adam ayak takımındandır bu kadar basit arkadaş....kimsenin bütün sıkıntıların sorumlusunu akp yaptığı yok...şuanda akp yeterince büyük bir tehdit ve illaki bunun üzerine konuşulacak,tpkiler gösterilecek....ne yani o zmn bu ülkenin akp den daha büyük sıkıntıları var diyip oturalım, susalım....Oturduğu yerden ahkam kesenler diyorsun lakin yukarıda yazmış olduğun bu yazıyı amuda kalkarak mı yazdın çok merak ettim

Kendini pazarlamak için Atatürk'ü kullananlar dediğin zihniyetde ayak takımıdır... buna da aman alınılmasın aman halkım güzel halkım size ayak takımı diyenin ben.. tadında cümle girişimlerinde bulunulmasın.....ayak takımıdır bu kendini bilmez bu yobaz bu vatan hainlerine oy atan ayak takımıdır snidirilmiştir sindirilmişliğinin bile farkına varamayacak durumdadırbu insanlar...
Akp yi bu iktidara getirenler bu ülkenin elitleridir gibi bir savunma gerçekleştirmmişsin....arkadaş ben diyorum ki bu adama oy veren şakşakcılığını yapan bunun düdüğünü öttüren herkes ayak takımıdır*......ister elit olsun zengin olsun fakir olsun..illa fakir edebiyatı yapacaz diye cümleleri seçip seçip halkı öne sürmeyin be yeter....akp ayak takımıdır diyoruz. halka ayak takımı dedi...diyorum arkadaş varmı? şiddetle üstüne basarak diyorum bu vatan hainlerine yancılık,yandaşlık eden bunlardan daha vatan hainidir, ayak takımının önde gidenidir....

Tutturdunuz dilinize halkdan kendini ayırmak deyimini..ben kendimi halkdan ayırmıyorum halkın..akp ye oy veren şakşakcılığını yapan kesiminden ayırıyorum kendimi....siz ayırmaya bilirsiniz beni ilgilendirmiyor...

yine Nihat Genç'in (her ne kadar birileri bu isimden belliki rahatsız olup karalama çabasına girecek gibi görünsede) yaptığı şahane söyleşiden bir kesitle son vericem bu yazıya...

"Beyinsiz insanlarla siyaset kolaydır.İnsanları aptallaştırmak için televizyonlar ve siyasiler ellerinden geleni yapıyorlar.Siz otuz yıl aynı meseleyi kaldığınız yerden bir daha tartışarak bu insanları hödükleştirdiniz.Bu insanları köle yaptınız.Bir makarnaya muhtaç yaptınız şimdide bu insanlardan aldığınız oylarla övünüyorsunuz...Bunlardan herkes oy alır bunlara şeker veren de oy alır,yarım dilim ekmek veren de oy alır...bir meraba diyen de oy alır...bunlardan herkes oy alır! sen bu karadeniz sahiline ne yapıyorsun,tabiatıma ne yapıyorsun,ormanıma ne yapıyorsun diyen isyankar insanlardan ülkesine düşkün insanlardan oy alacaksın....ama bunlardan oy alamazsınız!Haberdar insanlardan,zeki insanlardan bayrağına sahip ülkesine sahip amerikaya karşı diklenen insanlardan oy alamazsınız!......"

çok güzel çok yerinde bir konuşma yapmış...

ayak takımı lafının sütüne bir de ağlak takımı lafını eklemek istiyorum Yalçın Küçüğün'de şu şahane röpörtajını ekliyim tam olsun.......

.............................
Hasan Cemal, Güneri Civaoğlu ve hatta Yalçın Doğan’ın, Madam Çiller’den mendil aldıkları mervudur. Göğüs ceplerinde çiller kleenex’i değil mendili taşımışlar, istemeyene dahi teşhir ediyorlarmış, rivayet budur.

Dolayısıyla ben mendilsiz bir başbakan düşünemiyorum. Mendil yoksa, başbakan da yoktur.

Bu açıdan Çiller, başbakan olmuştur. Arıyoruz. Şu sentez, “Türk-İslam Sentezi”, bizi Çiller’e mahkum etti; feleğin cilvesi sayıyorum.

Kaldı ki kleenex odun’dan ve mendil pamuk’tan yapılıyor. Biz odun’u değil pamuk’u severiz.
Ayrıca iyi ağlayamıyor.

Ne demek?

Bazen televizyonların hepsinde duyuyoruz, “göz yaşları sel oldu”, sel olmalıdır. Olmamıştır, Tayyip Bey, iyi ağlayamamıştır..

Ama Hocam, sizin söylediğiniz cenazelerde olur…Burada bir kişi çocukları için..

Gürkan Dostum, yanılıyorsunuz. Fethullah Gülen de tek kişi, çok güzel ağlıyordu. Videosuna bayıldım, minberde, gözleri pırıl pırıl bir pınar ki, iri iri göz yaşlarından, sel değil nehir oluyordu.

Gülen Efendi, bir sağa bir sola açı çizdiğinde, sanki iki nehir, Dicle ve Fırat, başlıyordu. Tayyip Bey, bu minval ağlayamıyor, beğenmedim. Üstelik Efendi, vatan-millet namına ağlıyor ve hıçkırıyordu, çok beğenmiştim. Neyse ki, evlad-ı ayal özlemine ağladığını sanmıyorum.

Ayrıca, Tayyip Beyefendi, hakiki Kasımpaşalı da değildir. Çünkü, hakiki Kasımpaşalılar böyle ulu orta , umum alem nezdinde ağlamazlar. Raconlarında yoktur.

Sizce çok mu ağlıyor?

Bu sorunun cevabı, gazeteciliğin bitmişliğidir, gazeteciler hiç okumuyorlar. Gazeteci Barış Yarkadaş, meslekte, Erdoğan’ı izlemekle görevliymiş, “Hepsi Yaralar Sonuncusu Öldürür” kitabı önemlidir.

Yarkadaş’a göre, Erdoğan’ın tespit edilen ilk ağlaması, 1991 tarihinde idi, bunu ilk tespit kabul ediyoruz, Erbakan’ının 1991 seçimleri için yaptığı aday listesi gelince, başlamış ağlamaya; Yarkadaş yazıyor. Kimse durduramıyormuş, böyle hallerde, hastaheneye kaldırılması gerekiyor, halk deyişi ile mutlaka “iğne vuruyorlar”. Böyle durumlarda çok ağlıyor ve iğne vurulmayınca durmuyor...

Hangi durumlarda..

Ne yazık “eski gazeteci” diyoruz, eskiden en büyük komünist partisinin “ex-kommunistler” partisi olduğu ileri sürülüyordu. Şimde en büyük meslek odası, “eski” gazetecilerden oluşuyor, Barış Yarkadaş, doktorların “yoğun duygusallık” teşhisinden söz ediyor. Ben de ciddiye alıyorum, bu nedenle, Yarkadaş’ın kitabının bu sayfalarını kitaplarımda aktardım, önemlidir.

Erdoğan için “yoğun duygusallık” tanısı ne demek oluyor?

Bilemem, doktor değilim. Amma, artık Tayyip Beyefendi’nin Kerime Nadir’in kahramanları misli, ince, nahif, müfriden hassas ve kırılgan, İngilizce “fragile” diyoruz, olumsuzluklara karşı dayanıksız olduğunu biliyoruz.

Bu nedenle ben, yakın zamanlarda beş-altı gün kapanmasını da “bel spazmı” olarak görmedim. O sırada da psikolojik açıdan çok büyük baskılar altındaydı ve ayrıca Bush bir türlü Washington’a davet etmiyordu.

Karar alma birikimi yok, karar almak, Tayyip Bey’e çok zor geliyor, problemler, sanki üzerine yıkılıyorlar. Ya ağlıyor ya da..

Ya da ne oluyor?

Bilmiyor musunuz, Turan Yavuz ile güzel bir mülakat yapmıştınız. Yavuz’un “Çuvallayan İttifak” çalışması çok önemlidir. Bir aktarma yapmama izin verin, lütfen.

“Büyükelçi Edelman, Irak’taki demokrasi rüzgarlarından bahsederken bir ara önündeki notlardan başını kaldırarak Başbakan Erdoğan’a baktı.”

“Gördüğü manzara karşısında adeta şok olmuştu.”

“Egemen Bağış da hayretler içinde Başbakan’a bakıyordu.”

“Başbakan Erdoğan, başını koltuğun arkasına yaslamış, uyuyordu.”

Demek ki hoş olmayan beyinsel uyarılar karşısında ya ağlıyor ya da uyuyor; bu çok ince, çok narin, fragile insan halidir. Aslında hepimiz, bizi çok zorlayan bilgiler karşısında ya ağlarız ya da uyuruz.

Hapishanede, başına gelenleri hiç beklemeyen hapisçilerin, pek çoğu sağcı idiler, hep uyuduklarını çok gördüm. Bu, bir bilgi’den kaçış halidir. Ancak hepimizde olan bu hal, normaldir; normal olmayan, basit politik gelişmeler karşısında zorlanmak, karar alamamak ve ağlamaktır.

Ve Turan Yavuz, ciddi bir gazetecidir, Edelman’la konuşmadan bu episodu yazmasına ihtimal vermiyorum. Dünyanın ek kuvvatlı sefiri, başını indirmiş, notlarına bakmış, başını kaldırmış; bir de ne görsün, işte uyuyor. Yavuz, hem Bagış’ın ve hem de Amerikan Büyükelçisi Edelman’ı, uyur halde bırakıp, parmaklarının ucuna basa basa çıktıklarını haber veriyordu. Uykusunu bozmamaya özen gösterdiler...

Burada dayanılmaz olan ne ki?

Bush davet etmiyor. Yasemin Çongar, “davet etmeyecek” haberini tekrarlıyor ki bunun, Çongar’ın niyeti olmamakla birlikte, Erdoğan’ın üzüntüsünü artırdığı kesindir; sanıyorum. Bana göre, Yasemin dikkatsiz davranıyor veya bizim üyemizdi, , Türkiye İşci Partisi’nin üyesi idi, belki de, “komünist” damarı hareket ediyor, bilemiyorum. Erdoğan, bu arada Bush tarafından davet edilmeye muhtaçtır ve Bush, “okuntu” göndermemekte, halkımız davete “okuntu” diyordu, ısrar etmektedir. İşte mesele ve sıkıntı budur.

''Bush’a ağladığını tahmin ediyorum''

Çocukları...

Çocuklarının okulları var, özlemiş..
Efendim, uçak tarifeleri düştü, binerler, gelirler.. Öpüşürler ve dönerler..

Kendisi gitmek istiyor ama...
Tabii devletin uçağına binemez. Emin Şirin önerge üzerine önerge veriyor. Devlet uçağı özel işte kullanılmaz, çocuklarını bindiremez. Ben de ayrıca savcılığa dilekçe verdim, önlenmesi gerekiyor. Burada Tayyip Bey’e yardım etmek istedim. İlerde başına çok büyük işler açacaktır; devlet uçağını şahsi arabası saymaması gerekiyor. Boş zamanlarımda yardım ediyorum.

Bir mazeret buluyordu, Bush ile veya başkası ile görüşmeyi bahane ediyordu. Şimdi bahanesi kalmadı. Oradaki cemeat reisleri veya tink tank’çılar da artık sıkılmış olabiliyorlar.

Amerikalılar sıkılıyor, Tayyip Bey sıkılıyor. Buna çok üzülüyor ve yoğun duygusal olduğu için başına bu haller geliyor.

Çocuklarına değil, Bush’a ağlıyor...

Yalçın Küçük

ee hal böyle olunca....ayak takımı demek tabi yanlış oluyor.yanlışdan ziyade eksik diyelim...

nediyelim hem ağlak,hem ayak takımı demek gerek artık...Alt dudağını büküp şakşakcılarıyla birlikte mazlum mazlum ağlaşıversin bizim balığın baştan kokan kısmıda ....bir omuzunda gül,bir omuzunda feto arkadanda bush u sahneye soktumu.......4 lü ayak takımı kombinasyonuna bir de ağlak lafını eklememek içten bile değil....

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-07-2008, 18:51   #45

diioss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 diioss henüz daha yolun başında

--------------------
TARİHDEN BİR DERS Menderes, "CHP'liler o dönemde babamın Kocaeli'ne yaptırdığı yola karşı çıktılar. Sadece buraya değil, Kocaeli-İstanbul arasına yapılan benzeri yollara da aynı anlaşılmaz mantık ile karşı çıktılar. Kocaeli'ne yapılan yola ve 1950'den sonra yapılan asfalt yolların birçoğuna da 'Buralara uçak mı indireceksiniz?' diyerek engel olmaya çalıştılar. 'Uçak mı inecek' denilerek karşı çıkılan bu yolların birçoğu artık ihtiyaca bile cevap veremeyecek hale geldi. Ama, CHP'liler, ve 27 Mayıs'çılar, bu yolları bile babamı suçlamak için kullandılar

SONUÇ ADAM ASILDI

Konu diioss tarafından (13-07-2008 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
diioss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-07-2008, 19:46   #46
-YASAKLI-

Karma gücü: 0 Lordofrings1 ne işi var bunun burada

gerçekten ülkemi ve yönetimimi seviyorum... Bir ülkenin başbakanına isteyen istediği gibi hakaret ediyor... BU kadar özgürüz... isteyen hükümete bakanlara partisine ayaktakımı diyebiliyor... bu kadar özgürüz işte... 1980 lerde 1960 larda ihtilaller yapılırken kimse ağzını açamıyordu... o zaman demokrasi de yoktu partide kimse eleştiri bile yapamıyordu... nereden nereye...başbakanın yakasına yapışabilecek kadar özgürüz... bu kadar özgürlüğümüz var daha ne isteyebilirimki?
Lordofrings1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 13-07-2008, 19:51   #47

Karma gücü: 94 felidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond reputefelidae has a reputation beyond repute

birde durmadan fakir edebiyatı yaparak kendi kişisel rantını oluşturmaya çalışan arkadaşlara hatırlatmak istediğim birşey var...halk aç makarnaya kanar demiş bazıları .....bunu söyleyen arkadaşa şiddetle hatırlatıp gözüne gözüne sokmak istiyorum ki;

Cumhuriyet mitingine (Tandoğan'da gerçekleştirilen miting)
70 yaşında bir teyze tenceresini tavasını altınlarını bozdurup köyünden kalkıp cebinde bir simit parası bile olmaksızın gelip o meydanlarda elinde Türk bayrağı ile,sesini duyurmaya çalıştı.....

siz kimi kandırıyorsunuz bu fakir edebiyatınızla.... o teyzenin cebinde beş kuruşu yokken bir simit parası yokken ...sırf otobüs parasını çıakrtabilmek için evinden tenceresini tavasını satıp yollara düştüğüne tanık olurken....siz kimi kandırıyorsunuz arkadaş?

Tuncay Özkan bu vatan sever,bu ahlaklı, bu güzel örnek bayana, bu annemize durumunu fark edip geri dönüş otobüs parasını karşılamayı teklif ediyor...

ve benim onurlu,benim tam da benim ülkeme yakışan o alnı açık annem,teyzem diyor ki :

"Benim ülkemi savunmak için kimsenin parasına ihtiyacım yok!!!!!"

hadi buyrun şimdi yapın bu teyze üstünden o ucuz edebiyatınızı da göreyim?......

karnı açmış makarnaya tamah edermiş halk.....bu teyze niye etmiyor tamah? belliki onun da karnı aç, cebinde beş kuruşsuz o miting alanına gelip alnı ak şekilde çankaya yolları şeriata kapalı diye bağırıyor...istemiyor akp'yi bu çulsuzların ne mal olduklarını haykırıyor...... bir eli yağda bir eli balda olduğu için mi?...alıştınız artık işinize gelmeyen her yazıya deniz gezmişler gerek bize demeye...yeter arkadaş...yeter....bırakın rant işlerini artık ....

Bize evvela biz gerekiyoruz "BİZ".

ayak takımı demeyin diye direttiğiniz o gözü kapalı, o ruhu ruhsarı gitmiş, o üstüne ölü toprağı serilmiş kitle.....Bu kalabalığıda mı göremedi?

oturduğun yerden ahkam kesmeyin ne yaptınız siz diyenlere sözüm.....BEN BURADA BU YAZIYI ALNIM AÇIK YAZIYORUM...BU FOTOĞRAF ÇEKİLİRKEN BEN O KALABALIĞIN İÇİNDE ELİMDE BAYRAĞIMLA DİKİLİYORDUM...... sen benim kadar,burada ayakta dikilen o insanlar kadar,alnın açık söyleyebilecekmisin sözlerini?...... ne yapıyorsunuz muş....
halk dediğiniz kim arkadaş? halk dediğininde içinde ben varım sen varsın.....yeter artık... bu şuursuzlara tanınacak imtiyaz mı kalmış....efendim halk göremiyormuş.... ben nasıl görüyorum teyze nasıl görüyor ...binlerce insan nasıl görüyor arkadaş?
Bize inmemi iniyor faili meçhul den? ......
--------------------
Alıntı:
Lordofrings1´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gerçekten ülkemi ve yönetimimi seviyorum... Bir ülkenin başbakanına isteyen istediği gibi hakaret ediyor... BU kadar özgürüz... isteyen hükümete bakanlara partisine ayaktakımı diyebiliyor... bu kadar özgürüz işte... 1980 lerde 1960 larda ihtilaller yapılırken kimse ağzını açamıyordu... o zaman demokrasi de yoktu partide kimse eleştiri bile yapamıyordu... nereden nereye...başbakanın yakasına yapışabilecek kadar özgürüz... bu kadar özgürlüğümüz var daha ne isteyebilirimki?
arkadaş sen ne diyorsun ya?

Konu felidae tarafından (13-07-2008 Saat 19:51 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
felidae isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-07-2008, 19:53   #48

Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 57 Maverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond reputeMaverick has a reputation beyond repute

Kimin yazdığını hatırlamıyorum şimdi ama bir arkadaş bu konudaki bir mesaında net bir şekilde ortaya koymuş savunulan fikri
Bizim bahsettiğimiz "ayak takımı" Nietzsche'nin Böyle Buyurdu Zerdüşt isimli kitabında tanımlanan ayak takımıdır.

-Ahh! İstanbul, hiç kimse kayan bir yıldıza aşık olmadı senin kadar-
Maverick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-07-2008, 20:59   #49

Hybrid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 Hybrid dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışHybrid dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışHybrid dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Ülkesini kendi keyifi için satan insanlarla doldu bu ülke halkımız beleşçi
Duyduğuma göre türban takanlara bin ytl veriliyormuş e size de bu yakışır yoksa diğer türlü bu kadar savunmazsınız siz çünkü savunduğunuz konu yanlış herkesden önce bunu siz biliyorsunuz ama bu ülkede hala herşeyin farkında olanlar var unutturamıycaksınız cumhuriyetin değerlerini bize
Hybrid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 13-07-2008, 21:08   #50

moderator falidae sen tartışmanın sadece hakaretten ibaret oldugunu sanıyosun kimsede fakir guraba edebiyatı yapmamış bu milletin özgür iradesi arkadaşım kafana iyice sok bunu isteyen istedigine oyverir sana yada başkalarınada hakaret etme hakkı hiçbirzaman dogmaz tuncay özkanmı dedin chp den dünyalar kadar para alan şahıs güdemi takip etmiyosun galiba 5 milyon ylt almış niçin ya herneyse sana görüşlerinden dolayı kızamam sende bana kızamazsın sana sadece hakaret etmek etik degil denmiş sende inadına etmişin yani senin tartışma tarzın bu duvarlara sölemek sana sölemekten daha fayda getirir sanırım hamkımda ne düşünüyosan allah san iki katını versin

Alt 13-07-2008, 21:12   #51

Hybrid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 Hybrid dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışHybrid dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışHybrid dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış
Cool

Alıntı:
diioss´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hamkımda ne düşünüyosan allah san iki katını versin
asdadafgdaf arkadaş çok bilimsel yaklaştı olaya
Hybrid isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-07-2008, 21:21   #52

Alıntı:
askyok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ya bide şunu anlamıyorum sayın moderator falidae yazmış okadar mitinkler düzenlendi binlerce hattt milyonlar katıldı bu adamlar nasıl %47 oy aldı ülkenin yarısı ve benim tanıdıgım bildigim saygın okumuş iş adamları bulundukları yerde saygınlık gören çagdaş kadınlar eşrafı çevresi kalabalık aydın insanlar oy verdi ben biliyorum bi çokkez konuştuk bu insanlarla bunu nasıl açıklayacaksınız bu iş adamları hiç maddi sorunu olmayan kadınlardamı kömürle kandı oy verdi bunlara yoksa herkes demokratik hakkınımı kullandı hadi bunları geç bu %47 bu güne kadar sizingi bi düşünüp insanlara cahil köylü ayaktakımı diyerek ezmeye aşaglamaya çalışanların getirdigi bir patlamadır asıl cahil olan bilgiyi delillerle süsleyip adam akıllı görüşünü bildirmek yerine halkına cahil köylü ayaktakımı diyendir
evet aşkyok asıl cahil insanlara ve tercihlerine saygı duymayıp benim istedigim olmadı diye millete hakaret ve kin kusanlardır
--------------------
Alıntı:
Hybrid´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
asdadafgdaf arkadaş çok bilimsel yaklaştı olaya
günün şartları işin sonunda hakaret işitmek var baksana allahınakadar sallıyo arkadaş ne bulursa

Konu diioss tarafından (13-07-2008 Saat 21:21 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 13-07-2008, 21:21   #53
-YASAKLI-

okyanussue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 okyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud ofokyanussue has much to be proud of

Alıntı:
moderator falidae sen tartışmanın sadece hakaretten ibaret oldugunu sanıyosun kimsede fakir guraba edebiyatı yapmamış bu milletin özgür iradesi arkadaşım kafana iyice sok bunu isteyen istedigine oyverir sana yada başkalarınada hakaret etme hakkı hiçbirzaman dogmaz tuncay özkanmı dedin chp den dünyalar kadar para alan şahıs güdemi takip etmiyosun galiba 5 milyon ylt almış niçin ya herneyse sana görüşlerinden dolayı kızamam sende bana kızamazsın sana sadece hakaret etmek etik degil denmiş sende inadına etmişin yani senin tartışma tarzın bu duvarlara sölemek sana sölemekten daha fayda getirir sanırım hamkımda ne düşünüyosan allah san iki katını versin
sizin gibilere hakaret edilmezde ne edilir merak ediyorum milletin açliktan kıçı açık siz kafayı kapatmaya çalışan bir hükümete oy verip bide bunu savunuyorsunuz şu dine yalakalık yapmayı bırakın artık ve evrensel şeyleri değerlerini bozmadan zamana uyarlamasını bilin he bu arada o nasıl laf la koptum benim hakkımda ne düşünüosan allah sana iki katını versin çocuk oyunumu bu la hadi oynayak o zaman elim sende
okyanussue isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 13-07-2008, 21:21   #54

Alıntı:
arkadaş birisi burada ucuz* edebiyat yapmış ki laf ediyoruz..sen yapmadıysan üstüne alınmazsın olur biter....kafama neyi sokup sokamayacağımı da sana soracak değilim milletin özgür iradesine laf eden varmı? nerde neyi savunacağınızı bi tartın hayret ya....milletin özgür iradesiymiş.... beyni yıkanmış milletin zincirlenmiş iradesi diyelim biz buna.... bide üstüne hiçbirşey söylemeden susup oturalım eywallah başka isteğin varmı benden?

insanlar hakareti hak ettiyse....ederim arkadaş kim susturacak beni? vatan hainlerine hakaret etmek demi göze batıyor anlamadım işe gel....duvarlara bol bol laf anlatıosun galiba..çok çekiosun...kusura bakma ben duvar yerine insanlarla tartışmayı yeğliyorum ..bu yüzden engin tecrübelerin hakkında fikir sahibi değilim...ha ama lalah eşşeğe laf anlatmaktan korusun adamı oda var...tecrübesini edindim vaktinde iyi bilirim.

hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana iki katını versin demişsin...Allahın başka işi kalmadı sana içimden söyleyeceklerimi özenle takip edip iki katını başıma yağdırmaklamı uğraşacak

Alt 13-07-2008, 21:29   #55

coldhellangel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 114 coldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond reputecoldhellangel has a reputation beyond repute

Alıntı:
şu son sözü orta okul yıllarımda sölerim ben
bak kardeşim bu sitede var olan herkese saygımız vardır ama bi yere kadar eğer bu insanlar benim bizim halkımzıın iyi niyetini sömürüp kendine saltanat kuruyorsa ve bu saltanata birileri göz yumuyosa bizim o insanlara olan davranışlarımızda değişir.
ha buna hakaret diosan senin bileceğin iş amma bana kalırsa ülkseini amansızca saatan satmakla kalmyaıp bide vijdansızca halkının hakkını kendi adamlarıyla yiyen insanlara hala arka çıkıp aynı teranileri ninni gibi sölüyosan kendine en büyük haklareti sen etmiş oluyosun..
bu ülkenin terihine bak nasıl bu hale geldine bak getirenlere bak savunduklarına bak bide aynaya bak hakaret işte orda...

Alt 13-07-2008, 21:35   #56

sebebini yazdım arkadaşım o lafın işin sonunda hakaret işitmek var çünkü öle gidiyo tartışma ben akp ye oy vermedim okyanussue kendin yazıp kendin oynama hakaret dogru degil dedim etmeyipde neyapalım diyosun iyi et ozaman küfüret anaya avrada rahatlıycanmı akp hükümetimi bırakacak senin istediginmi çıkacak başa buyur bak bunada kop kötü laf sahibinindir benim sölemek istedigimi anlamamanın birazı benim çogu senin hatan at gözlügü takıyosun çünkü sana gelince falidae alleh emin ol kötü lafın cezasını veriyo ben denedim ordan biliyom tartışmanın aslı saygıdır ama hala arkadaşlar hak edene ederim sizingibilere hakaret edilir diyosun sende buyur et neyi çözeceksin bakalım meydan burda devam et nelerin degişecegine bakalım

Sponsor Bağlantılar