kesinlikle katılıyorum pitch! sessiz kalmamak gerek...ve yapılacak hiçbir hamleyi küçümsememek ve "neyi değiştirir" dememek...bununla ilgili küçük bi örnek vermek istedim:
arkadaşlarımdan biri staj yaptığı okulda gözleme gitmişti. o dersin hocası o gün ders işlememiş ve boş derste de staj öğrencilerine değerlendirsinler diye bikaç sınav getirmiş. bi tanesi de okulun din öğretmeninin sınavıymış. sınavdaki sorulardan bir tanesi aynen şu:
aşağıdakilerden hangisi
dini ahlak kurallarımızın dışındadır?
a)bayramlarda büyüklerin elini öpmek
b)fakirleri hor görmemek
c)vs vs.(hatırlayamadım şimdi

)
d)
düğünlerde kadın erkek karışık dans etmek
arkadaşlar sınav kağıdının ders arasında fotokopisini çektirip sonrasında şikayet dilekçesi ile milli eğitime göndermişler ve öğretmen uyarı cezası almış. paçası tutuşan, sürülmek istemeyen hoca daha sonraki sınavlarında daha makul sorular hazırlamış.
bu durumda "ee bişey değişmemiş işte" diyebilirsiniz. ancak durumu daha ince düşünürsek ortalama 960 öğrenci her dönem 3 defa çağdışı, anti-laik bir cevabı not uğruna cevaplamak zorunda kalmamış ve en azından bu konularda bilgisiz olanların dini konularda saçma sapan şekilde akıllarının karışması engellenmiştir. belki bu sayede aralarından daha aydın öğrenciler var olacak. 960 öğrenci hiç de az bir sayı değil. o adamın kafası veya mevkisi değiştirilmemiş olsa da en azından öğrencileri kirletmesi engellenmiş oldu.
demek istediğim "ben bir kişiyim neyi değiştirebilirim ki" dememeli asla! herkes düşündüğünden çok daha fazla şeyi değiştirebilir yeter ki elimize geçen şansları iyi kullanalım