bu konunun üstadı değilim ama madem burası bir forum ve paylaşım alanı, fikirlerimi belirteyim.
eğer zahmet edip okursan belki birşeyler bulursun.
önce deja vu'yu bir cümle ile açıklayayım: ben bu anı daha önce yaşamıştım.
dejavunun paranormal bir tarafı yok. reenkarnasyon ile ilgisi de yok (benim düşüncem).tamamen beynin yapısından kaynaklanıyor.
şöyle ki:
diyelim ki arabadasın ve yolculuk halindesin. biri bir iki kelime birşey söyledi, dışarıdan bir ses duydun, herhangi bir binayı, ağacı yada nesneyi gördün.
duyu organların önce uyarıcının (nesnenin yada sesin) kaynağını aygılıyor. daha sonra bunun gerçek olup olmadığını anlamak için beynin sol tarafına gönderiyor. sol beyin lobu nankördür kısa vadeli çalışır. bizim memurlar gibi yani onaylar geçer. daha sonra gelen bu bilgiler beynin sağ lobuna yani düşünme, hafızaya alma ve tanıma bölümüne geçer.
şimdi bu kadar saçmaladın bunlar ne diceksin anlatayım. bilgi alışverişi kimi zaman o kadar hızlı olur ki beynin sol lobu onaylamadan direk sağ loba geçer(ani uyarılar, yorgunluk ya da o anki ruh halinize göre değişiklik gösterir). bunun sonucunda da "ben daha önce bunları yaşamıştım" diyorsun, çünkü o bilgi direk hafızaya alındığı için yıllar önceden beri biliyormuş gibisin(önceden gördüğün birini daha önceden tanımak gibi).
tabi bu yazdıklarım şeyler hep benim okuduklarım ve düşüncelerim. diyebilirsin ki ben özel miyim? evet özelsin. hepimiz özeliz. çünkü bu harika araçlarla donatılmış birer vücuda sahibiz. deja vu herkese olan birşeydir. sadece kimi farkına varır, kimisi varmaz. kiminde çok olur, belli bir dönem sonra geçer.
__________________ En güzel şarkıyı bir kurşun söyler... |