Merhaba arkadaşlar geçen günlerde bi kitap aldım... Kitabın adı" Resimli Secret"... İçinde resimler var bazı şeyler için (mesela telekinetik olmak istiyosan şu resme bak gibi...) Resimlerin hazreti sülaymanın anhatarları ile şifrelendiğini söylüyor önsöz (The Great Solomon Keys'den yani sanırım ) Ve resimler de hiç bi acayiplik yok mesela çalışkanlık için olan resimde sadece ders çalşıan bi çocuk var,sembol vs. yok... Açıkçası fazla inandırıcı gelmedi bana ... bir de sizin yorumlarınızı alıyım dedim... Şimdiden teşekkürler
blueboy açıkçası fazla etkisini görmedim... ama benim baktığım şeylerde uçuktu yani ben zamana hükmmetmeye maddenin içinden geçebilmeye falan bakmıştım fazla bişi diyemiycem onun için iyisimi ben buraya o resimleri koyayım
Bu koyduğum sanatçı olmak için
bu ressam olmak için
bu maddenin içinden geçebilmek için
bu tayy-ı mekan (aynı zamanda farklı yerlerde olmak) için
burda amaç sanırım resimle bi mesajı beyne öğretmek ve bunun için gelişmesini sağlamak.Bazı reklamlarda da var bu reklamın içine bazı simgeler veya mesajları gömüyolar
Hürriyet gazetesi "Dan Brown Süleyman'ın Anahtarı ve Şifreleri" adlı bir kitap veriyordu bir aralar. Kitap Dan Brown'un değildi, Dan Brown'un yazacağı kitabın bir tür ön incelemesiydi (yazarı Greg Taylor). Kitapçılara falan sorun bulamazsanız Yay-Sat bayileri var onlara bir sorun.
The Secret kitabını okudum, ön yargılı biri değilimdir ama kitap berbattı. Hiçbir zaman hiçbir şekilde bir kitaba bu kadar ağır konuşmam, çünkü emekle hazırlanmıştır. Ama bu kitap yüzünden bu olgumu da kaybettim, yazarı resmen para için yazmış. Tavsiye de etmiyorum. Yazar Hanım 14. sayfaya kadar "pozitif düşün, telkin melkin" demiş. Bunu herhangi bir kişisel gelişim uzmanı da söyleyebilir. 14. sayfadan sonrasını da okumaya gerek yok çünkü evirmiş çevirmiş aynı şeyleri söylemiş. Ciddi ciddi söylüyorum.
Şifrelere gelince Dan Brown özentisinden öteye gidememiş. Kapağa bir iki illüstrasyon atmışlar al sana şifre gel de çöz. Aklıma küçükken kendi uydurduğumuz diller geldi. Saçma sapan semboller oluşturarak günlük yazardık kimse okumasın diye. Bir hafta sonra kendi yazdığımızı da okuyamazdık tabi.
Kitap eleştirmeni değilim ama kişisel görüşüme göre bu kitap bir hiçten öte değil. Gidin Genç Gelişim okuyun, Bilim Teknik okuyun, National Geographic okuyun, hatta gidin Leman yada Penguen alın okuyun. Kesinlikle bundan iyidir.