JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Eğlence > Yararlı ve Eğlenceli Linkler

Seçenekler Arama
Alt 22-11-2007, 13:40   #1

ezim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 ezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud ofezim has much to be proud of
msn kullanıcıları dikkatine!!!

MSN kaynaklı yeni Truva atı korkunç bir hızla yayılıyor.
İlk tespit edildiğinde sayısı 500 iken, bir kaç saat içinde etkilediği Kişisel bilgisayar ve işletim sistemi binlere çıkan Virüs, saatte ortalama 300 yeni bilgisayarı etkiliyor.

Truva atı olarak adlandırılan ve kullanıcı bilgisayarlarına girdikten sonra kullanıcının kontrolü dışında kod, resim, link dağıtarak hızla yayılan kötü kodların son generasyonu MSN üzerinden yayılıyor.

Kişisel bilgisayarların dışında, sanal işletim sistemi olarak adlandırılan ve bir donanımın üzerinde birden fazla işletim sisteminin çalıştığı makineleri de hedefleyen yeni nesil truva atı, bu yöntemle bir çığ efekti yaparak yayılıyor.

Aladdin'in içerik güvenliğinden sorumlu bölümü eSafe 18 Kasım 2007 tarihinde saat 18.00'da yaptığı bir denetlemede 1 yerden yönetilen 500 truva atının, 3 saatten az bir zaman sonra hızla bulaşarak, binlerle ifade edilen sayılarda PC ve sistemi etkilediğini tespit etti.

Aladdin eSafe Ürün Müdürü Roei Lichtman "Robot yazılımlarla yönetilen IRC kanallarının da (International Relay Chat- Uluslararası sohbet ortamları) kullanıcı bilgisayarlarından yayılan truva atının tehdidi altında kaldığını da söyledi". Lichtman MSN'den bulaşan IRC robot yazılımı şeklindeki Truva atının, 2 türde kötü kod göndererek başka bilgisayarları da etkisi altına aldığını açıkladı.

Truva atının avantajı sistemler taraından güvenli olarak tanımlanmış kullanıcılar yolu ile bulaşıyor olması. MSN ya da bu tür programlar üzerinden yayılan ilk truva atı olmamasına rağmen bu yeni kötükod'un yayılış şekli çoklu sayıda robot yazılım kullanılarak aynı anda binlerce bilgisayarı ve sistemi kontrol etmesi ve yeni kurbanlar araması.

Yeni nesil Truva atının da diğer truva atları ile benzerlikleri var. Çok amaçlı swiss çakıları gibi çoklu süreçleri başlatabiliyorlar. Bunların arasında blgisayarınızda bulunan şifrelerin çalınması ya da istenmeyen spam gönderimleri yapılması da yer alıyor. Bunun için uzmanlar tanıdıklarınızdan da gelse dosya formatında gelen hiçbir gönderi ve linkin açılmaması yönünde uyarıyor

ezim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 22-11-2007, 13:59   #2

izuchiring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 38 izuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond reputeizuchiring has a reputation beyond repute

paniğe gerek yok ben buldum.. bilakis tanıştım.. abi niye böyle yapıyorsun efendi efendi oynasan kırlarda bahçelerde koşsan diye bissürü nasihat çektim.. bana söz verdi bir daha kimsenin bilgisayarında koştyrmuycam izu abi dedi.. hadi yine iyisiniz.. bakın buda günün anısına beraber bir foroğrafımız...

Alt 22-11-2007, 14:48   #3
-YASAKLI-

CehennemdengeleN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 CehennemdengeleN is a glorious beacon of lightCehennemdengeleN is a glorious beacon of lightCehennemdengeleN is a glorious beacon of lightCehennemdengeleN is a glorious beacon of lightCehennemdengeleN is a glorious beacon of light

ya korunmak için trojen temizleme programları yüklüyosun ama bu programların asıl kendileri zaten trojan. pc'nizde olmayan hatalar bulup önünüze koyuyor. reg kayıtlarını taratıyorum, yok öyle bahsettiği kayıtlar da solucanlar da. yanisi pro, trojan temizlemek adına pc'nde bazı şeylar yapıyor ve sende gönül rahatlııyla, ohhh beeee, pc'im güvende diye düşünüyosun. bilmiosun ki, program, senin tüm portlarını açıp ziyaretçilere açık kapı bırakıyor. özellikle de oyun download edenler için bir uyarı. geçenlerde hitman blood maney'i indirip kurduktan sonra yarım saat oynadım ve oyun durdu. ücretsiz demo oynama hakkınız bitmiştir, lütfen oyunu satın alınız. harıl harıl nocd aradım ve oyunun indeks dizinine attım. oyunu çalıştırınca birden ekranda bir sürü beni izleyenlerin msn'si belirip gitti. ben live messenger kullanıyorum ama alt sütundaki açılan msn'ler 7.5 sürümü fln. oyundan çıkıp tıkladım ve bi baktım 2 kişi, bi kız bi erkek ateşli ateşli sohbet ediyor. dedim ulan peki ben ne geziyorum peki burda şimdi, ben; tesadüfen onalrın konuşmasını izledim ya, e demekki başkalarıd a benim msn konuşmalarımı izliycek.) hiçbir trojan avcısı diye geçinen programa güvenmediğim için xp'yi yeniden kurdum. demekki neymiş, beleş sirke, baldan tatlı deilmiş. crack,nocd diye indirdiğiniz dosyaların hepsi trojan yada solucan. hiçbirine güvenmeyin. bir de ortak adls kullanıyosanız bazı programlarla, komşunuz sizin msn kayıtlarını izleyebiliyo, aman dikkat diim (ve ne kadar doğru bilmem, bir abid ediki, bazı trojanalr 24. mü 25. mi o portu açık bırakıyor. pc niz kapalıyken fiş de çekik değilse web camınız yeşilim yeşilim yanıyo ya, işte dikkat et, biri bizi gözetliyo yarışma programına iznin alınmadan katılmış bulunabilirsin ne olursa olsun, pc kapalıyken bile ne yapın edin, webcamınızın önünü kapatın. )
CehennemdengeleN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 22-11-2007, 14:55   #4
-YASAKLI-

azec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 azec yakında ünlü olacak gibi

ellerinize sağlık harika paylaşımlar iki üç gündür fazlasıyla virüs trojen vs hakkında bilgim oldu.teşekkürler...
azec isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama