JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Okültizm > Wicca & Witchcraft > Witchcraft Uygulamaları

Seçenekler Arama
Alt 18-08-2008, 16:31   #1

belfalas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 72 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute
Şamanizm'de Güç Hayvanınızı Elde Etmek

Şamanizm’de güç hayvanı son derece önemlidir. Her şaman en az bir güç hayvanına sahiptir. güç hayvanları şamanları ve kabile insanlarını hastalıklardan, kazalardan ve kötü olaylardan korur. Bazı şaman kültürlerinde herkesin güç hayvanının olduğu kabul edilirken bazı kültürlerde ise güç hayvanını elde etmek çok güçtür. Kuzey Amerika yerli kabilelerinden bazıları, güç hayvanını elde edemeyen çocukların 7-8 yaşını geçemeyeceğine inanırlar. Bazı şamanlar, modern kültürün çocuklarının bunalım ve depresyon içerisinde, sağlıksız bir hayat sürmesinin sebebinin güç hayvanları ile bağlantılarının kopmuş olmasından ve bunu nasıl elde edeceklerini bilmediklerinden dolayı çaresiz kalmalarından kaynaklandığını ileri sürmektedirler.

Şamanizm'e göre, güç hayvanları bizi hasta eden güçlere karşı direnç gösterdiğinden sağlıklı ve mutlu bir hayat yaşamak için devamlı olarak bağımızı korumamız gereken ruhlardır. Onlar bizi korurlar ancak güçlerini de bizden alırlar bu yüzden bir defa elde ettikten sonra devamlı beslenmeleri gerekir (ortalama birkaç haftada bir).
Güç hayvanları, bazı inançlarda doğrudan hayvan olarak görülmelerine karşın bazı inançlarda ise insan şeklinde görünürler, ancak hareket ettiklerinde hangi hayvan oldukları hissedilir. Genel olarak, güç hayvanını elde etmek için birçok kültürün şamanları yer altına iniş ritüelini kullanırlar. Farklı metotlar da vardır ancak benim size anlatacağım, bulunduğumuz kültür içerisinde gerçekleştirebileceğimiz olan bir uygulamadır (miuka kökleri kullanılarak yapılan karışımlar hem tehlikeli, hem de bulması imkansızdır ). Bu uygulama, daha önceki konu’m da anlattığım yer altına iniş ritüelinin biraz daha genişidir ancak ritüel konsepti olarak çok da farklı bir uygulama değildir. Ancak, mutlaka ama mutlaka yer altına iniş ritüeli konusunda bolca pratik yapmış olmanız gerekmektedir.

Güç hayvanlarının kültürel kökeni konusu çok uzun bir konudur. Ben kısaca bahsetmeye çalıştım ancak aklınıza takılan konularda araştırmalar yapmanızı ve bulamadığınız noktaları burada paylaşmanızı isterim. Sanırım artık ritüel kısmından bahsetmenin zamanı geldi.

Bu ritüel, güç hayvanını geri kazanmak içindir ( her insanın doğuştan bir güç hayvanı olduğu ve onunla bağlantıya geçmedikçe hayvanın kişiyi terk ettiğine inanılan, Siux gibi kuzey Amerika yerlilerinin uygulama ve inanışlarına göre düzenlenmiştir)

Her şaman uygulamasında olduğu gibi, bu uygulama da da bir davul ritmine ihtiyacınız olacak. Bunun için benim Şamanizm’de Yer Altına İniş Ritüeli konusunda vermiş olduğum davul sesini kullanabileceğiniz gibi, bir yardımcı da kullanabilirsiniz.

Temel olarak, güç hayvanını geri kazanmak için onun sizi terk etmiş olması şart değildir. önemli olan onunla aranızdaki bağın güçlenmesi için hayvanınızın size acımasıdır. Güç hayvanınız sizi tekrar terk edebilir.

GÜÇ HAYVANINIZ İLE KARŞILAŞMA VE ELDE ETMEK

Yer altına iniş ritüelini bolca çalıştınız ve o dünyayı keşfettiniz. Artık bir basamak daha yukarı çıkıp güç hayvanınızla tanışmanın zamanı geldi:

Yer Altına İniş Ritüeli başlığında verildiği gibi yer altına inişinizi yapın. Bu ritüelde değişen tek şey inişten sonrasıdır. İnişinizi tamamladıktan sonra etrafınızı gözlemleyin. Ortamdaki hayvan ve bitkileri… Birden fazla hayvan görebilirsiniz. Hangisinin güç hayvanınız olduğunu anlamanızın bir yolu vardır: güç hayvanınız size en azından dört açıdan görünecektir (sağ profilden, sol profilden, önden, arkadan (eğer uçan bir hayvansa yukarıdan veya aşağıdan) )

Hayvanınızla karşılaştıktan sonra ona yaklaşın. Sizin yaklaşmanıza izin verdikten sonra (ki izin verecektir) onu sıkıca göğsünüze bastırın ve hızla bedeninize hayvanınızla birlikte dönün. dönüş yolunda onu asla bırakmayın. mümkün olduğunca kısa sürede dönmeniz en iyisi olacaktır (en fazla 30 saniye)

Tebrikler artık güç hayvanınız sizinle. Onu nasıl besleyeceğinizi ve onunla nasıl dans edeceğinizi bir sonraki konuda inceleyeceğiz. Okuduğunuz için teşekkürler

know thyself...
belfalas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 18-08-2008, 16:35   #2

webcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 17 webcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud ofwebcan has much to be proud of

Harika olmuş Emeğine sağlık

Tatilde vizyondayım şimdilik kalktım..
Herkes/zi çok özledim.doğru düzgün giremiyorum
webcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 18-08-2008, 16:46   #3

Carita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Carita yakında ünlü olacak gibi

çok fantastik
süper bişey
denemek istiyorum..

bunu herkes yapabilir mi?
Carita isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 18-08-2008, 16:47   #4

Karma gücü: 72 belfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond reputebelfalas has a reputation beyond repute

ben teşekkür ederim, umarım faydalı olur
--------------------
Alıntı:
Carita´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok fantastik
süper bişey
denemek istiyorum..

bunu herkes yapabilir mi?
evet herkes yapabilir ancak öncesinde sabırla (ki ben yaklaşık birkaç ay öneriyorum) yer altına iniş ritüelini çalışmanızı öneriririm

know thyself...

Konu belfalas tarafından (18-08-2008 Saat 16:47 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi

Sponsor Bağlantılar
Alt 18-08-2008, 16:59   #5

Carita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 Carita yakında ünlü olacak gibi

hıımm zaman alıcak biraz
yazıyı arşivime aldım
unutmazsam bu başlığı bir kaç ay sonra deneyip yazıcam (:

teşekkür ettim
Carita isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-08-2008, 03:36   #6

Mystick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 12 Mystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to beholdMystick is a splendid one to behold

tebrikler belfalas gerçekten süper bir paylaşım olmuş..
arşivime ekledim
Mystick isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 20-08-2008, 14:53   #7

GothicheartS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 GothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to beholdGothicheartS is a splendid one to behold

belfalas senin güç hayvanın varmı? yani gördün yada hissettinmi
GothicheartS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-08-2008, 15:05   #8

pareda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 3 pareda dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışpareda dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışpareda dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

anauuumm çok sevdm bn bu güç hayvanını teşkkürler belfalas denicem bunu

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-08-2008, 15:25   #9

Valakar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 Valakar kısacası herkes için çok değerliValakar kısacası herkes için çok değerliValakar kısacası herkes için çok değerliValakar kısacası herkes için çok değerli

Belfalas gerçekten çok teşekkür ederim sana. Araştırdığım bir konuydu. ( Fight Club filminden sonra araştırmaya başlamıştım.) Yer altına iniş ritüelini hiç denemdim . Bu yıl da bu tür uzun zaman alan şeyler için zamanım yok. Malum öss sınavı var... Ama inşallah seneye İzmir semalarında olucam (ege'yi istiyorumda) ve bütün herşeyi denemeye o zaman başlıcam... Şu an sadece ayakta yapabileceğim sözlü olanlar ve kısa zaman alan şeylerle uğraşıyorum.. TEkrar çok teşekkürler..
Valakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Alt 20-08-2008, 15:54   #10

caveler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 1 caveler henüz daha yolun başında

şu yer altına inişi biraz daha acsan ? öğrensem kesinlikle denicem

Alt 20-08-2008, 16:25   #11

SchizophreniCorpse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 28 SchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond reputeSchizophreniCorpse has a reputation beyond repute

Yer altına iniş Şamanizm'de Yeraltına İniş Ritüeli bu konuda anlatılmıştı. Eline sağlık belfalas işime yarıyacak bir konu. Ama yeraltına iniş konusunda biraz daha çalışmalıyım sanırım.

Alt 20-08-2008, 16:28   #12

alpinya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 alpinya ne işi var bunun burada

beyaz kartal
alpinya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 20-08-2008, 17:23   #13

Peace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 2 Peace yakında ünlü olacak gibiPeace yakında ünlü olacak gibi

çok ilgi cekici bu yer altına iniş olayını ben pek anlayamadım benim gibi fransız kalanlara acıklayabilirseniz cok minettar olacagım

Teşekürler
Peace isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 24-08-2008, 15:22   #14

Alıntı:
Peace´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok ilgi cekici bu yer altına iniş olayını ben pek anlayamadım benim gibi fransız kalanlara acıklayabilirseniz cok minettar olacagım

Teşekürler
Şamanizm'de Yeraltına İniş Ritüeli konusundan bakabilirsiniz... aklınıza takılan bir soru kalırsa da oradan cevaplarım

know thyself...
Sponsored links

Seçenekler Arama