bu butun felsefelerde,ogretılerde ve ınanaclarda kabul edeılmıs bır yasa bıldıgım kadarıyla.Hangı yoldan ele alırsak alalım ıster enerjı ister karma ister sevap-günah hersey gerı doner.
cadılıkta da temel kavramdır,kımsye zarar verılmez cunku bu kısısye gerı doner hem de uc katıyla.
Evet, ben de cadılıkta 3 katıyla diye biliyorum.
Kara büyüyle , kötülükle işi olanların öncelikle bunu bilmesi gerekir bence.
Ne yaptığın iyilikler ne de kötülükler yanına kalacaktır. Hepsi sana geri dönecektir.
Bir çok kez başıma geldi bu olay. İyilik yaptığım sürece hep mutluydum..
Kötülük yaparken de daha çok karma'ya bıraktım orasını .. Ama yapınca da evet hep kötü şans peşimdeydi ..
Kainattaki tüm varlıklar kendi türleri ile bağlıdırlar. Mesela dünyada insanların hepsi istisnasız birbirine bağlıdır. Ve bu bağlar biz fark etmesekte onlardan bizlere bizden onlara bilgi akışı olur. İşte bu yüzden ne yaparsak karşılığını alırız.
bu kesinlikte evrende işleyen bir yasa bence...yazarken bile gülesim geliyor..bir şekilde yeni karşılaştığım kişiler olumsuz birşey düşündükleri zaman hakkımda özzellikle gülen ifademe ki bunu hissedebiliorum anında takılıp düşüyorlar..bunu ben istemiorum ama kendi düşünceleriyle bunu başarıyorlar..
sonuc olarak dogru fakat tepki olarak yanlıstır . tepkiler insanların ruh halleriyle alakalıdır . cok sevdigin bi insanı bile uzdugumuz zamanlar olmustur .sevgisu ' nun soyledigi gibi olmamıstır bazen gulucuk gondermistir karsidaki ama somurtuk bi surat ifadesiyle cevap vermisizdir . tepkilerde esitlik beklemek yanlistir cunku Allah insanlara bi kismi irade vermistir bunu kimsenin elinden almaz .ama sonuc olarak dogrudur . bu durumda ise Allah ın kendi iradesi devreye girer ve dengeyi korur .mesela bi kiza asik olur ona sevgi gonderirsin kiz seni sevmez karsilik bulamazsin ama baska bi kiz gelir seni sever . sonuc olarak sen ask vermis ask almis olursun bekledigin kisiden olmasada . denge korunur .