JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Tiyatro

Seçenekler Arama
Alt 06-05-2008, 02:04   #1
-YASAKLI-

birunsatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 birunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond reputebirunsatan has a reputation beyond repute
Kadıncıklar İzmit'te....

Oyun Sahnesi "KADINCIKLAR" ile tekrar İzmit'te.…

İzmit'in özel tiyatrosu "Oyun Sahnesi", beğenilen ve yoğun taleple karşılaşan "KADINCIKLAR" adlı oyununu seyircisi ile tekrar buluşturuyor.

Tuncer Cücenoğlu`nun kaleminden Tobav Birincilik Ödülü (1983), Avni Dilligil En Başarılı Yazar Ödülü (1984) ve İsmet Küntay Yılın Yazarı Ödülünü (1984) alan "KADINCIKLAR" oyunu Oyun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni A.Serdar Önür'ün rejisi ile 2 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30 da Sabancı Kültür Merkezinde sahneleyecek.

Özel bir teşebbüste verilen iç dünya ile dış dünyanın çatışmasını, kadının bastırılmışlığını, kadınların yaşadığı zorluklar ve insanın insana etkilerini çarpıcı şekilde, 2 perde olarak kara güldürü biçiminde anlatan "KADINCIKLAR" oyunu yazarı Cücenoğlu ve Yönetmen Önür`ün oyunla ilgili düşünceleri şöyle;

Tuncer Cücenoğlu: "Küçük bir sistem örneği vermek ve bu sistemi tiyatro sahnesine taşımak istedim. Kadın meselesi çok ciddi bir meseledir. Çünkü kadın Türkiye`de her şeye rağmen çifte sömürüye uğruyor. Hep meta olarak görülüyor. Ancak ben yalnızca kadının kurtuluşu diye bir şey düşünemiyorum. Olay kadının ve erkeğin birlikte kurtuluşudur aslında." A.Serdar Önür: Kara güldürü, kapalı bir oyun olan Kadıncıklar, aslında bir durum komedisidir. Ankaranın özel bir teşebbüsünde yaşayan karakterler o kadar kapalı ki bunları ne kadar açabildiysek, ne kadar tipleştirebildiysek, bir şeyler öğretmeye bir ruh kazandırmaya uğraşsakta yine oyunu son noktayı, son yorumu koyacak olan izleyiciye bırakıyorum. Ama sadece seyredin. İyi Seyirler."

Ankara'da ki özel bir teşebbüsün salonlarının birinde kesişen hayatların, kesişen umutların ve kesişen dramın güldürü şeklinde anlatıldığı oyunda; Seçil Sin, Melek Baysal, Özlem Önür, Erim Cebeci, Volkan Soykan, Aykut Kaba, Mahir Emre Hatunoğlu, Serhat Sancaktutan, Ataman Akfındık, Semih Sevinen, Ercan Aydın, Candoğan Gümüş, Harun Özek, Alican Altun, A.Emrah Özdilek, Eren Azak, Ö.Zeynep Önür rol almakta olup, canlı müziklerini Cenk Şen, Ses ve Işığı Büşra Zeynel yapmaktadır.

Oyunun biletleri Sabancı kültür sitesi gişesinden, Oyun Sahnesi ofisinden (Belediye İşhanı Kat:2 İzmit) ve ****** 'dan temin edilmektedir.

Rezervasyon ve Bilgi Telefon : 0 262 321 06 76
Bilet Fiyatları : TAM 5 YTL - İNDİRİMLİ 3 YTL
A.Serdar Önür
Oyun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni
GSM : 0543 3655421 - 0536 5698682
TEL : 0262 3210676
FAKS: 0262 3232267
Adres: Belediye İşhanı Doğu Blok Kat:2 No:46 İZMİT - KOCAELİ

Konu pithc tarafından (26-05-2008 Saat 02:09 ) değiştirilmiştir..
birunsatan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Sponsor Bağlantılar
Alt 06-05-2008, 02:26   #2

pithc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 156 pithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond reputepithc has a reputation beyond repute

izmite yeni acılan bir tiyatro yani amatör tiyatro...izledigime ve duyduklarıma göre iyi bir tiyatro kurulusu degil ama amatör olarak yaparlarsa evet amatör tiyatrocular olarak belki duyurabilirler kendilerini...

kurucularından olan zeynep hanım sadece avea reklamına cıktı diye bri tiyatro acması garip bir olay...eger bir reklamsa olay benim secilipte oynamadıgım reklamlara karsılık ben türkiyenin en iyi oyuncusuyum...ki beni rahatsız eden tarafı profesyonel olarak kendilerini tanıtmaları...ki oynayanlardan bir kacı benim okul arkadasım ve neler yapabileceklerini cok iyi bilmekteyim...eger o kadar iyi olduklarını dusunuyorlarsa ve bunu oyunculuklarıyla ve dekor anlamında kanıtlaya biliyorlarsa gidip ellerinden öperim...

pithc isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 20-06-2008, 02:19   #3

Sambala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 Sambala kısacası herkes için çok değerliSambala kısacası herkes için çok değerliSambala kısacası herkes için çok değerli

Alıntı:
pithc´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
izmite yeni acılan bir tiyatro yani amatör tiyatro...izledigime ve duyduklarıma göre iyi bir tiyatro kurulusu degil ama amatör olarak yaparlarsa evet amatör tiyatrocular olarak belki duyurabilirler kendilerini...

kurucularından olan zeynep hanım sadece avea reklamına cıktı diye bri tiyatro acması garip bir olay...eger bir reklamsa olay benim secilipte oynamadıgım reklamlara karsılık ben türkiyenin en iyi oyuncusuyum...ki beni rahatsız eden tarafı profesyonel olarak kendilerini tanıtmaları...ki oynayanlardan bir kacı benim okul arkadasım ve neler yapabileceklerini cok iyi bilmekteyim...eger o kadar iyi olduklarını dusunuyorlarsa ve bunu oyunculuklarıyla ve dekor anlamında kanıtlaya biliyorlarsa gidip ellerinden öperim...
bir avea reklamında oynadı diye tiyatro açması garip bir olay demişsin, satıcığım bak popüler kültürün başını alıp gittiği analı kızlı adamlı şovların boğazımıza kadar geldiği bir zamanda, kalkıp birinin tiyatro açması gayet hoş ve dolu bir olaydır, yani birde tiyatrocuyum diye dolaşıp sahnenin gölgesine saklanıp kendini kamufle eden insanlar var, el altından sanatı açık arttırmaya çıkaran, çenesi parayla açılan böyle bir dönemde sende biliyorsunki tiyatro açmak gerçekten zor bir iş, bir iki sene zorlanıp daha sonra azmederlerse çokta kaliteli bir yer olabileceğini sende en az benim kadar iyi biliyorsun, senin seçilipte oynamadığın reklamlar falan değil zaten muhabbet canım, bu kadar lafını yapma yani olmadık yerde sonuçta senin seçimindi eğer kabul etseydin heralde idea'larına yaklaşman senin için daha kolay olurdu ki tiyatroyu yaşatmaksa amaç, arada yatırımlar olmalı, ele geçirilen fırsatlar tepilmemeli değilmi, tepiyorsan bu senin sanatçı oldum tribindir, x tiyatroda da oyunlarınızı gördük, o zırvaları kalkıp insanlara sunanda nihayetinde sizdiniz değilmi, bu x tiyatronun ismi altında sahne eğitimsiz cılız ve dekorsuz oynadığınızı sanatı icra ederken ne denli masrafı en aza indirgendiğini hatırlatırım, yani kalkıp bu böyle olmalı şu şöyle olmalı değil mesele zaten eğer yenilerse tabişki bir takım eksiklikleride olacaktır, insanlara daha fazla iyi olmaları için güç vermezsek, böyle arkadaşlarımızın yanıdna olmazsak, yürümez bu iş olmaz yani.
Sambala isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Sponsored links

Seçenekler Arama