JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Sinema > Televizyon

Seçenekler Arama
Alt 16-04-2007, 21:34   #1

MALCOLMX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 35 MALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond repute
X-Files (Gizli Dosyalar)

FBI'da yüksek fizikten, şeytana tapanlara, gözü dönmüş şiddet tarikatlarından, uzaylıların istilasına dek karanlıkta kalmış ve 'açıklanamaz 'olarak nitelendirilen bütün dosyalara X-Files adı verilir. Olaylara yaklaşımları farklı, iki FBI ajanı Fox Mulder ve Dana Scully, günümüz Amerika'sında çözülmemiş bu en gizemli dosyaları araştırmaktadırlar. Mulder asidir, hayalcidir, yıllar süren araştırmaları sayesinde edindiği tecrübeler ve bilgiler neticesinde, ele aldıkları davaların geneline, tamamen alternatif ve genelde gerçeküstü bir bakış açısından yaklaşmayı tercih eder. Scully ise FBI ajanlığının yanında aynı zamanda doktordur, bilimkadınıdır ve gerçekçidir, Mulder'ın tersine davalara mantıksal düzeyde yaklaşır, O'nun ortaya attığı alternatif teorileri, her zaman bilimin getirdiği kuşkuculukla değerlendirir. The X Files'ın her bölümünde işlenen olaylar, bu iki ajanın "inanan" ve "kuşkucu" bakış açıları çerçevesinde ele alınarak iki türlü argümana da yer verilir.. Böylece ortaya, zekice kotarılmış, izleyiciyi konu üzerinde düşünmeye iten, izlemesi oldukça zevkli bölümler çıkmaktadır.

X-Files adı verilen bu dosyaları araştıran FBI ajanlarının maceraları yıllardan beri birçok ülke televizyonunda heyecanla seyredilmektedir. Dizi, Türkiye dahil 92 ülkede yayınlanmış ve bu ülkelerin birçoğunda yayınına halen devam edilmektedir. Amerika'da 10 Eylül 1993'te ilk bölümü yayınlanmış olan The X Files, 2002 yılında, 9 sezon sonunda, 2 saatlik The Truth adlı bölümü ile ekranlara veda etmiştir. Dizinin ayrıca, 1998 yılında FIGHT THE FUTURE adlı bir de sinema filmi çekilmiştir.. X-Files işlediği konulara getirdiği gerçekçi yaklaşımı sayesinde, gerek oyunculuk, gerek yaratıcılık, gerek dizi yönetimi alanında, aralarında Emmy, Golden Globe gibi televizyon dünyasının prestijli ödüllerinin de bulunduğu, bir çok ödül kazanmıştır.

The X Files'ın dünya çapında oldukça büyük bir hayran kitlesi bulunmaktadır. Dizi ile ilgili materyaller (kitaplar, t-shirtler, şapkalar, cd'ler, posterler vb.) özellikle yurt dışında oldukça çok alıcı bulmaktadır. Ayrıca bir çok hayranın X-Files ile ilgili web sayfası bulunmaktadır. Ve bu web sayfalarının sayısı oldukça fazladır. Internet'teki herhangi bir arama motoruna girip X-Files yazdığınızda bunu açıkça görebilirsiniz.

The X-Files, Türkiye'de 1998 yaz aylarında 'Gizli Dosyalar' adıyla TGRT ekranlarında yayınlanmaya başlamış, 7. sezona kadar devam etmiş ve 2003'te yayın hakları CNBC-e'ye geçmiştir. CNBC-e kanalında Pazar günleri 21:00'da ekrana gelmekte olan dizinin yayınına ilk sezondan başlanmıştır. 22 Şubat 2006'da ise 7. sezona ait bölümlerin gösterimine başlanmıştır. Türkiye'de ilk yayınlandığı yıllarda yeteri kadar tanıtımının yapılmaması, bölümlerinin oldukça geç saatlerde ve düzensiz yayınlanması gibi nedenlerden ülkemizde gereken ilgiyi görememiş olsa da The X Files, CNBC-e'de yayınlanmaya başladığından beri daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmaya başlamıştır.

THE TRUTH IS OUT THERE
(Gerçek orada bir yerlerde)

Robert Patrick - Özel Ajan John Doggett
David Duchovny - Özel Ajan Fox Mulder
Gillian Anderson - Özel Ajan Dana Scully
Mitch Pileggi - Müdür Yardımcısı Walter Skinner
Annabeth Gish - Özel Ajan Monica Reyes
alıntı

arkadaşlar ben x files ta ipin ucunu biraz kaçırdım son sezonun 5-6 bölümünü izledim ve haftaya son bölüm verilecel Mulder neden kayboldu, neden ve nasıl ortaya çıktı hiç bi fikrim yok izleyen arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim

Zamanı Gelmişlerin Yası Tutulmaz...(Why So Serious ?)
MALCOLMX isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 16-04-2007, 21:56   #2

vegeta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 9 vegeta kısacası herkes için çok değerlivegeta kısacası herkes için çok değerlivegeta kısacası herkes için çok değerlivegeta kısacası herkes için çok değerli

vay be artık x-file da bitiyormus demekki dunku bolumunde the truth 1. bolumunu vermisti cnbc-e kanalı
bu arada tgrt'de ilk cıktıgı zamanları hatırlattın bana malcomx eski gunleri yaad ettim saol.

vegeta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 16-04-2007, 23:13   #3

Nora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 50 Nora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond reputeNora has a reputation beyond repute

Müzikleri başarılı dizi
Nora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 16-04-2007, 23:21   #4

luciferian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 7 luciferian kısacası herkes için çok değerliluciferian kısacası herkes için çok değerliluciferian kısacası herkes için çok değerli

aa evet ben sanırım ben bu diziyi izliyrdum bir ara çok güzeldi.ama baya eskiydi ya şimdi cnbce de oynuyor değil mi?ben izlediğimde başka kanaldı sanki

Sponsor Bağlantılar
Alt 25-07-2007, 14:25   #5

losteirosss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 78 losteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond repute

93-2002 arasında olan dizi...cok severidm de son sezonlarını pek sevmemiştim..saol gusel dizidir...
losteirosss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-07-2007, 14:57   #6

ensiferum13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 102 ensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond reputeensiferum13 has a reputation beyond repute

ben son bolumunu izlemıstım.mulder tutuklanmıstı.kurumu aşan işlere bulastıgı ıcın falan.uzaylılar istila edıyordu.ve yeryuzunde bulunan bir madde onlara zarar veriyordu sadece.mulder ve arkadslarıda oraya sıgınmıstı falan.garıp bitmisti sonu ama etkıleyıcıydı.
ensiferum13 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-07-2007, 17:22   #7

losteirosss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 78 losteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond reputelosteirosss has a reputation beyond repute

Alıntı:
ensiferum13´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben son bolumunu izlemıstım.mulder tutuklanmıstı.kurumu aşan işlere bulastıgı ıcın falan.uzaylılar istila edıyordu.ve yeryuzunde bulunan bir madde onlara zarar veriyordu sadece.mulder ve arkadslarıda oraya sıgınmıstı falan.garıp bitmisti sonu ama etkıleyıcıydı.
dostum naptın yaa izlememiş edip de merak edenlere sonunu sölemiş oldun..harikasın
losteirosss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 25-07-2007, 23:35   #8

MALCOLMX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 35 MALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond reputeMALCOLMX has a reputation beyond repute

Son bölüm beni de pek tatmin etmemişti ama önce ki bölümler onun tatsızlığının üstünü kapatıyor
MALCOLMX isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar

Seçenekler Arama