JUKEBOX | CHAT | GNOXIS MESSENGER

Geri git   Gnoxis.com > Kültür - Sanat > Sinema > Televizyon

Seçenekler Arama
Alt 23-12-2006, 22:51   #1

halit_43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 halit_43 henüz daha yolun başında
Thumbs down Kan uykusu

BİNLERCE ŞEHİT, MİLYARLARCA DOLAR KAYIP…YILLARDIR SÜREGELEN BU SORUNUN ELBETTE, TARİHİ, SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK ONLARCA NEDENİ VAR…BU SORUNLAR YILLARDIR TARTIŞILIYOR. ANCAK “KAN UYKUSU” BU TARTIŞMALARI DEĞİL, HAKKARİ ÖZELİNDE 1993 1995 YILLARI ARASINDA YAŞANANLARI ELE ALIYOR.BİR KOMUTAN VE BİNLERCE MEHMETÇİĞİN DESTANSI MÜCADELESİNİ ONLARIN AĞZINDAN, İLK KEZ YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE EKRANA GELİYOR.

General Osman Pamukoglu , 1993 - 1995 yillari arasinda Hakkari Dag ve Komando Tugayi ve Güvenlik Komutanligi yapmistir. Bu dönem, Güneydogu'da PKK'ya karsi yapilanmücadelenin tarz ve yöntemlerinin degistigi ve PKK'nin omurgasinin kirildigi yillardir. Ayni dönemde, Hakkari'de PKK teskillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden olusan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekat yapilmistir. 23 kez 1000-5000 askerden olusan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kamplari-nin birkaçina ayni zamanda taarruz edilmistir. Görev yaptigi süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatismalara giren Osman Pasa ve komutasındaki askerler, 778 günde yapilanlari, muharebelerin detaylarini kan uykusuna anlattı.

http://kanuykusu.skyturkonline.com/index.php
halit_43 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 24-12-2006, 00:48   #2

birikinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 8 birikinti dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışbirikinti dikkatleri üzerinde toplamaya başlamışbirikinti dikkatleri üzerinde toplamaya başlamış

Belgeseli indirdim hala izleyemedim fırsat bulupta...
"Karanlık olmadan aydınlık gün ışığında bir kandil taşımak gibi olacaktı. Bilgeliğin avantajı karanlıktan gelir. Karanlık olmasaydı ışık fark edilemeyecekti ve bir yarar sağlamayacaktı.Tanrı bir şeyi diğerinin zıttı yaptı”
birikinti isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 24-12-2006, 01:46   #3

halit_43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 5 halit_43 henüz daha yolun başında

aa nereden indirdin youtubeden mi?
açıklarmısın?
halit_43 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 30-01-2007, 20:28   #4

cambaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 cambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to behold

herkesin izlemesi gerek bu belgeseli, PKK ya verilen mucadelede Celik-1 operasyonunun mimari olan Em.Tumgeneral Osman PAMUKOGLU ve donemin operasyona katilan dier subaylari tarafindan butun acikligiyla tum opersayon anlatilmis bulun ve izleyin hemen...

"Every act of creation is first of all an act of destruction."

cambaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 30-01-2007, 22:28   #5

mescalin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 50 mescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond reputemescalin has a reputation beyond repute

izliyorum şuan show tv'de...

Alt 30-01-2007, 22:52   #6
-YASAKLI-

Rimmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Rimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud of

Türklerdeki militarist devlet anlayışını körükleyen bir yapıt.Güzel midir bi insan evladının öldürülmesi arkadaşlar?5000 kişi nasılda kampı yerle bir etti,vaay şanlı türk ordusunun gücü.....Bu mu söylenmesi gerekenler?Biz dersim isyanında bir ilde yaşayan vatandaşlarımızın üstüne onları topyekün yok etmek için hava bombardımanı yapan bir ülkeyiz lütfen bunu unutmayalım.Biz askeri öğrenciler fikirlerini beyan ettikleri için zamanında kendi harp okulumuzun üstüne napalm yağdıran bir ülkeyiz.Emekli edildiği için başkentin üstünde savaş yüküyle f-16'lar uçuran havakuvvetleri komutanı bizim,erbakanı durdurmak için ankara yakınlarından geçen tank konvoyları bizim.CIA'den maaş alan MİT (belgeler var bununla ilgili gerçektir.) bizim.16 yaşında gencecik delikanlıları asan bizleriz arkadaşlar,Son nefesinde yaşasın kürt-türk halklarının kardeşliği diyen bir insanı bölücülük suçundan asan da bizleriz.Silahlı kuvvetlerimiz avrupanın ve ortadoğunun en büyük gücü.Ancak kabullenelim ki abd tarafından kontrol ediliyor.Pamukoğlu paşayı iyi takip etmiş biri olarak onun asıl vurgulamak istediği bu gerçeği değilde,bunu yaymak uğruna reklam malzemesi olarak kullandığı "operasyonlar" konusunu dikkate alıp asıl gerçeği gözden kaçırmayalım.Paşanın kitaplarını okursanız daha net görürsünüz bunu.Zamanında sayın pamukoğlunun helikopterini düşürmek için çekiç güç helikopterleri bölgede kurtarma çalışması yapan silahsız (pamukoğlunu taşıdığını istihbarat edindikleri) skorsky helikopterlerine ateş açmıştır.Burda vurgulanması ve göz önüne alınması gereken asıl nokta paşanın abd. boyunduruğundan bağımsız,abd'nin asla beceremediği gayrinizami harp taktiklerini benimseyebilmiş,bölgedeki abd provakasyonlarını önleyebilmiş olmasıdır.
SAYGILAR
Rimmon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 30-01-2007, 23:12   #7

cambaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 18 cambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to beholdcambaz is a splendid one to behold

Belgeselde anlatilan olaylar 94 95 yillarinda benim babaminda katildigi Celik1 operasyonlarini ve olan olaylari anlatmaktadir Turk ordusu soyle guclu boyle guclu bizim onumuzde kimse duramaz mantigiyla yapilan bi belgesel deildir sadece kamu oyuna operasyonlarda yansimayan olaylari o yapilan operasyonlardan alinan goruntuler ve dokumanlarla kamu oyuna gosteren bir yayindir ben sahsen hic bir provakasyon ogesi goremdedim,gorulmesi de imkansizdir ve gorenlerede hayret ediyorum sahsen o tur bi yayindan nasil bunu cikartip da 16 yasindaki genclerin asilmasina,baskentte f-16larin ucmasina,Harbiye uzerine napalm atilmasina (ki yalandir!) atlayabilmisler! Operasyonlarda soz konusu olan pkk teror orgutu bu gune kadar yaklasik 36.600 vatandasimizi yaptigi silahli propagandayla katletmistir!! Tabiki bi insan oglunun bi insan oglunu oldurmesi iyi bisiy deil tabi odurulen o insanogulleri(insan diyebilirseniz) silahsiz 18.000 turk watandasini we yaklasik 18000 ordu,emnitet mensubu ve sehit etmistir bu yapilan operasyon Turk ordusunun cani SIKILDIGI icin deil gerkli oldugunu dusundugu,Turk topraklarinin selameti we emniyeti icin yapilmistir!!! yalan yanlis konudan uzak olan aciklamar yapilmasin lutfen bu belgeselle ilgili...
cambaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 30-01-2007, 23:30   #8
-YASAKLI-

Rimmon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 0 Rimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud ofRimmon has much to be proud of

Nedendir bilmiyorum ama üslubun hoşuma gitmedi.Senin baban o operasyona katılmış illa bişeylerin dejenerasyonunu yapıcaksak şöyle başlıyalım.Babam şarıkamışta 3 yıl görev yaptı ve sıcak temasın yaşandığı 4 operasyona katıldı.Dedem kunuride savaştı.Dedemin babası ağrıdaki kürt isyanında bulundu.Mustafa kemalden ve inönüden taktir mektupları var elimde.İşin bu tarafını da geçersek yazımın dewamını okuma inceliğini gösterseydin başka birşeyi kastettiğimi anlardın.Bu belgeselle yada paşanın yazdığı kitaplarla türk ordusunun reklamı yapılmaya çalışılmıyor sadece ben bunu söylemek istyedim.Ayrıca seni temin ederimki teröristler de senin benim kadar insan.Paşanın yapıtlarında vurgulamak istediği şey abd'nin iki tarafı da birbirine karşı özellikle kışkırtıyor olması.O operasyonların detaylarını sadece asıl vermek istediği bilgiler daha fazla insana ulaşsın,kitaplar ilgi çekici olsun diye yazmıştır.Eğer bu gün abd olmasaydı emin ol pkk ortaya bile çıkmazdı.Bunun yanında eğer abd izin verseydi taaa 90'lardan beri sorun bu kadar büyümeden halledilirdi.50'lerden bu yana süregelen o saydığım olayların tümü de abd tarafından ülkemizde istikrarsızlığın bakiliği için çıkarılmıştır.Harpokulunun üstüne napalm atıldığı da belgelerle mevcuddur.
Rimmon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Sponsor Bağlantılar
Alt 30-01-2007, 23:41   #9

whitepower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 12 whitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nicewhitepower is just really nice

Kürtlüğü savunmak ayrı,peşmerge olup dağa çıkıp insanıma kurşun sıkmak ayrı....Geçenlerde Hrant Dink için sölediğim şeyi burada yinelemek istiyorum....Bu ülkenin ekmeğini yiyip,yine bu ülkeye ihanet eden...Bir gün ekmeği yediği yerden,kurşunu yer...Pkk konusuna bakış açım bundan bi santim daha oynamaz....Bana kurşun sıkarsan...Sana kurşun sıkarım...Bu da benim görüşümdür...Herkese saygılar....Ne mutlu Türk'üm Diyene!!!
Kimi vardır rüzgarın ağaç dalında çıkardığı sesle irkilir,Kimi de vardır ki dünya yıkılsa farketmez neler olduğunu etrafında...Sen ağaç dalındaki rüzgar olursun eleştirirken,ben veya bi başkası patlayan bomba olur ayaklarının dibinde!!Sen benim doğruları dile getirmemdeki üslubumu çirkin bulursun bi başkası sırf sert cevaplarım var diye benim üslubumu beyenmeyen senin üslubunu çirkin bulur ...Şimdi ister tebrik et beni...İstersen kır kalemimi!!!

Ego primum tollo,nominor quoniam leo!!

whitepower isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Alt 30-01-2007, 23:50   #10

lobsang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Karma gücü: 4 lobsang henüz daha yolun başında

Bence de seyredilmesi gereken bir belgesel. O dönemde yaşananları, yaşayan ağızlardan direkt dinlemek etkileyici gerçekten.
lobsang isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler Arama