17-10-2007, 10:02
|
#1 | | -YASAKLI-
| Kurtlar Vadisi "Terör" Bu Hafta 2. Bölümüyle...
son dakika !!!!!!!! Bu hafta, perşembe 18/10/2007 akşamı Showtv'de Kurtlar Vadisi Terör 2. Bölüm Fragman PERŞEMBE AKŞAMI SHOW TV'DE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK OLAN "EŞREF SAATİ" DİZİSİ BU AKŞAM GÖRÜCÜYE ÇIKTI!.. DİZİNİN YAPIMCILIĞINI ÜSTLENEN PANA FİLMİN SÜRPRİZ AÇIKLAMASI GECEYE DAMGASINI VURDU!.. PANA FİLM, BİR KERELİĞİNE MAHSUS OLMAK ÜZERE DAHA ÖNCE YAYINI DURDURULAN “KURTLAR VADİSİ TERÖR” DİZİSİNİN 2. BÖLÜMÜNÜ, PERŞEMBE AKŞAMI “EŞREF SAATİ” DİZİSİNİN ARDINDAN YAYINLAYACAKLARINI VE TÜM REKLAM GELİRLERİNİ TERÖR MAĞDURLARINA BAĞIŞLAYACAKLARINI AÇIKLADI!.. Uzun süredir tanıtımları dönen ve merakla beklenen “Eşref Saati” dizisi bu akşam görücüye çıktı. Yapımcılığını Pana Film’in üstlendiği dizinin galasına Eşref Saati dizisinin oyuncularının yanı sıra Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncuları da katıldı. Basının yoğun ilgi gösterdiği gala Reina’da gerçekleştirildi. Show Tv’de ekrana gelecek olan “Eşref Saati” dizisinin ilk bölümü izleyiciler ve basın tarafından büyük beğeni ve alkış topladı. Gecenin en büyük sürprizi ise yapımcı firma Pana Film’in yaptığı açıklama oldu. Pana Film, Perşembe akşamı ilk kez ekrana gelecek olan “ Eşref Saati” dizisinin ardından daha önce yayını durdurulan “Kurtlar Vadisi Terör” dizisinin yayınlanmayan 2.bölümünü, bir kereliğine mahsus olarak yayınlayacaklarını ve bu kararı içinde bulunduğumuz günlerin hassasiyetine istinaden verdiklerini açıkladı. Show Tv ve Pana Film’in aldığı kararla, “Kurtlar Vadisi Terör” dizisinde yayınlanacak tüm reklamların geliri terör mağdurlarına bağışlanacak ve Pana Film dizi için kanaldan hiçbir ücret talep etmeyecek. Ayrıca dizinin yayın süresince verilen özel sms numaralarıyla ekran başındakiler de terör mağdurlarına bağışta bulunabilecek. Kurtlar Vadisi "Terör", 1. Bölüm: Bu mesajdan sonra, "derslerim" dolayısıyla formlara bir müddet ara veriyorum. (Şu anda sadece gündüzleri...) Onca zamandır "dırdır"ıma katlandığınız için, e siz de biraz rahat edin Bilmeden ya da istemeyerek kalp kırmışsam, hoşgörünüze sığınarak özür diliyorum. Finallerden sonra tekrar görüşmek üzere... Hoşçakalın... Mehmet Luciin...
Konu luciin tarafından (18-10-2007 Saat 02:12 ) değiştirilmiştir..
|
| |
17-10-2007, 12:20
|
#2 |
|
luciin bana gülmeyin ama ben hiç kurtlar vadisini seyretmedim ya...
millet birbirine filmi anlatırken ben hep fransızı oynadım.
__________________ sonunu düşünen kahraman olamaz |
| |
17-10-2007, 12:52
|
#3 |
|
Ben de izlemedim, hatta o dizinin karakterlerinin oynadığı bir reklam çekiminde hiçbirini tanımadığım için garipsendim.
Pana Film'in bu manevrası bana enteresan geldi: herşeyden önce "dizimizin ikinci bölümünü yayınlıyoruz" açıklamasında bulunmak yapım şirketine düşmez, çünkü bu yayının gerçekleşmesi kararını ve bu kararın bütün sorumluluğunu alan Show TV'dir. Ayrıca, "içinde bulunduğumuz günlerin hassasiyeti"nin böylesine farkında olan bir ekibin, o diziyi bu hassas günlerde özellikle yayınlamaması gerekirdi.
Reklam gelirinin terör mağdurlarına bağışlanması son derece hoş, ama bu satırların yazarı (genel kuşkuculuğuna uygun düşecek şekilde) aslında Pana Film'in daha büyük oynadığını, fırsattan istifade ederek asıl söylemek istediklerini söyleyecek bir platform bulduğunu ve bunu değerlendireceğini düşünüyor.
__________________ Even Beethoven had his critics. Name three of them. |
| |
17-10-2007, 21:17
|
#4 | | -YASAKLI-
|
ben kurtlar vadisini büyük bir keyıfle ve heycanla ızleyenlerdenım.ilk serıyı iki kere bastan sona izledım yanı biraz daha zorlasam replikleri ezberleyecektim.persembe gunu saat 20.00 den sonra hayat duruyor benım ıcın.kurtlar vadisi terör basladığı zaman ilk bölümünde birilerine mesaj verilirken o kişilerin rahatsızlığından oturu kaldırıldı.bende bugün öğrendim ama anlamadım.yanı terör serısının 2. bolumunu yayınlayacak ve o serı bıtecekmı?o serı bıtmesse ve devam ederse pusu serısıne ne olacak bu kadar acıklamanın kenarına kosesıne bu konu ıcınde bir acıklama yapılsaydı super olabılırdı bence. |
| |
17-10-2007, 22:53
|
#5 |
|
Pana Film'in çalışma yöntemlerine vakıf değilim ama normalde diziler "yedekli" çekilir, yani eğer çekimde veya sonrasında (montaj, dublaj vb) herhangi bir gecikme olursa yayın saatini kaçırmamak için mutlaka hazırda çekilmiş en az bir tampon bölüm bulunur. Biz bir bölümü izlerken ondan bir, hatta iki sonraki bölüm çekilmiştir ve yayına hazırdır bile.
TV kanalları yeni dizilerin gösterimini ilk 4 bölüm çekilip yayına hazırlanınca başlatırlar. Bu bölümler yayınlanırken ekip tatil yapar bir süre, ve dizinin yeni bölümlerinin çekilip çekilmeyeceğine izleyici tepkileri, rating ve tabii reklam geliri ışığında karar verilir. Tabii söz konusu Pana Film ve Kurtlar Vadisi olduğu için Show TV yayına başlamak için 4. bölümün çekilmesini beklememiştir, çünkü diziyi hem halk seviyor, hem reklam geliri astronomik.
Sanırım yayınlanan bölüm "elde patlayan" 2. bölüm. Belki 3. bile çekilmiştir, ve önümüzdeki günlerde aynı şekilde onu da izleriz. |
| |
17-10-2007, 23:18
|
#6 | | -YASAKLI-
|
Alıntı: | Yaso: ...yanı terör serısının 2. bolumunu yayınlayacak ve o serı bıtecekmı?o serı bıtmesse ve devam ederse pusu serısıne ne olacak... | Alıntı: | Scarred: ...ama bu satırların yazarı (genel kuşkuculuğuna uygun düşecek şekilde) aslında Pana Film'in daha büyük oynadığını, fırsattan istifade ederek asıl söylemek istediklerini söyleyecek bir platform bulduğunu ve bunu değerlendireceğini düşünüyor... | PANA FİLM, BİR KERELİĞİNE MAHSUS OLMAK ÜZERE...... “Kurtlar Vadisi Terör” dizisinin yayınlanmayan 2.bölümünü, bir kereliğine mahsus olarak yayınlayacaklarını...... Üstte zaten açıkça belirtilmiş. Önceden çekilmiş olan 2. bölüm, sadece bir kereliğine yayınlanacak ve arkası da çekilmeyecek. Ben, şahsen; Kurtlar Vadisi'nin çoğu şiddet içeren sahnelerinin "kötü örnek" teşkil etmesi bakımından televizyonlarda genel seyirciye sunulmasını tasvip etmiyorum. Sadece benim "ilgi alanıma giren" konuları eşeledikleri için izliyorum genelde. Dizinin reyting rekorları kırdığı kesin. Çoğu gencin dizi karakterlerini örnek alarak mafya'ya özendiği konusunda da aynı kanıda mıyız bilmiyorum. Zira senaristler, en son bölümde, bu suçlamadan oldukça rahatsız olmuş olacaklar ki, en son bölümde bir nevi bir günah keçisi bulmuş ve topu haberlerde sıkça gördüğünüz, kendini Kuvay-ı Milliye ruhu olarak adlandıran, Kur'an, Bayrak ve silah üzerine yemin eden oluşumlara attılar. Şiddet'in toplumumuzda eskiden beri var olduğu bir gerçek. Ama bu tür dizilerin özellikle de "boşlukta yaşayan ve bu ülke adına birşeyler yapmak isteyen" gençler üzerindeki etkisi de büyük. Düşünüyorum. Madem böyle dizilerin insanları "kanalize" etkisi var; O zaman senaryoların "Ehil" kişiler tarafından denetlenip gençleri Türkiye'nin leyhine kazanmaya yönelik tavsiyelerde bulunsa, böylece daha iyi birşeyler yapmış olmayacaklar mı? İnsanları, hey durun, Türkiye'de neler neler dönüyor diye uyarmasını, gözlerini açmasını çok değerli buluyorum. Yönetmenlere bu yüzden teşekkür ediyorum. Ama "Terör" gibi konuların, hele Mehmetçiğin kanı gibi üzerinde insanların duyarlılığı olan bu tür konularda "kâr" amaçlı yapımları "çirkin" bulmuyorum da değil. |
| |
17-10-2007, 23:32
|
#7 |
|
terör güzel bir filimdi , türkiyede terörün nasıl gülendiğini gösteriyordu ve nasıl bir şey olduğunu gençlerin nasıl kandığını ama yasaklanmıştı şimdi yasak kaldırılmışmı ? ve neden ? |
| |
17-10-2007, 23:47
|
#8 |
|
"Kurtlar Vadisi: Terör"ün gerekli şartlar sağlanırsa "halktan gelen genel istek üzerine" çekimine devam edilmeyeceğini düşünmek zor. "Kurtlar Vadisi: Pusu"nun ilk bölümünde Vadi kahramanlarının, dolayısı ile Pana Film senaristlerinin, yapımcılarının vb. susturulamayacağı açık açık dile getirilmiş, "K.V.T"ün yayından kaldırılmasının hesabının da halk tarafından sorulabileceği ima edilmişti hatırlarsak.
Belki "Kurtlar Vadisi: Tedhiş" diye "yepyeni" bir dizi olarak çıkabilir karşımıza. 
Mafya dizilerinin hiçbirini tasvip etmemek gerekiyor aslında, çünkü o dizilerde iyi adam da olsa (Miroğlu, Memati, Çakır vb) kötü de, yokluktan bilek gücüyle sıyrılmış, cesareti bazen kıyıcılığa varan ve gelirinin ne idüğü belirsiz kahramanlar izliyoruz. Bu dizileri hiphop video kliplerine benzetiyorum: limuzinler, malikaneler, bikinili kızlar, altın takılar... para! Ama kaynağı asla belli değil. "Hayatta ne yaparsan yap, bir numara bulup parayı götür" altmetni okuyorum ben bunlarda, ama bu da benim paranoyam olabilir.
(Daha eskiye gidersek, köyden kente göçün kaçınılmaz sonu olan düşkırıklığını manipüle eden çok aktörümüz oldu: en başta Çirkin Kral. İlk filmlerine bakarsanız büyük şehri dize getiren bir köylü görürsünüz: racondan anlar ama salon adabından anlamaz, hatta aşağılar. Söz oyunlarından anlamaz ama vuruşmaktan anlar. Ağzıyla değil yumruklarıyla, silahıyla konuşur. Bütün büyük şehir kadınları fahişe, bütün büyük şehir erkekleri züppedir... Bu tiplemenin ekmeğini yemeye çalışan Cüneyt Arkın, Yılmaz Köksal, Serdar Gökhan vb ucuz kabadayılıktan ileri gidemediler, ve "halkı bu kadar bilinçlendiremediler" neyse ki.
Ama bir de Orhan Gencebay vardır ki, bir tanedir - ve yalnızca filmleri bile tümüyle ayrı bir başlığı hakeder... neyse, konu yeterince dağıldı.)
-------------------- Alıntı: atmaca03´isimli üyeden Alıntı
terör güzel bir filimdi , türkiyede terörün nasıl gülendiğini gösteriyordu ve nasıl bir şey olduğunu gençlerin nasıl kandığını ama yasaklanmıştı şimdi yasak kaldırılmışmı ? ve neden ? | Yasak kaldırılmadı, çünkü ortada resmi bir yasak yoktu. Dizi RTÜK'çe sakıncalı bulunmasına karşın yayın yasağı getirilmedi, ve yayınlamama kararı Show TV ve Pana Film tarafından ortak olarak alındı. Bu karar bence Pana Film'in yaptığı bir gövde gösterisiydi.
"K.V.T."'ün yayından kaldırılması Türkiye'de ufak çapta bir deprem yarattı. Gerek RTÜK, gerek Show TV, gerekse Pana Film Vadi hayranlarınca e-mail, telefon ve faks bombardımanına uğradı. Pana Film istediği tepkiyi almıştı.
Ve şimdi, yayınlanacağı zaman insanları belki rahatsız edeceği düşünülen dizi karşımıza geliyor. Çünkü rüzgarın yönü değişti. Çünkü demir tavında dövülür.
Konu SCARRED tarafından (17-10-2007 Saat 23:47 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi
|
| |
17-10-2007, 23:50
|
#9 |
|
Bu dizi ders çıkarabilenler için faydalı olmakla birlikde ülkemize birsürü serseri gençde yetiştirmiştir , özenerek millet bilek gücüne güvenene hürmet etmeye başladı beyin gücüne önem verilmiyor bunun sonucu 1 suçlar artıyor 2 ülkemizde yetişmiş eleman yada beynini iyi kullanmak isteyen insan sayısı azalıyor bu benim bir yorumum teşekkürler |
| |
18-10-2007, 00:22
|
#10 | | -YASAKLI-
|
Eğer konu "bu şekilde" dağılacaksa sorun yok; güzel şeyler geliyor ardından çünkü. Aslında bahsettiğin şey, ta Tanzimat romanından beri gelen bir durum. İyi ve kötü karakter. Ortası yoktur. Olay örgüsünün bütününe baktığında iyi'nin tek bir hatasını görmezsin. Gökten inmiş bir melektir aslında. Kötü de, ölüm anında denk gelir. Yaptıklarından pişman olur; ama çok geçtir. Sonra Türk sinemasına da sıçradı bu. Hatta iyi-kötü nitelemesi, karakterden çıkıp o karakteri oynayan kişiye genel bir tanımlama oldu. Öyle ki kimsenin "Tecavüzcü Coşkun"un, "Battal Gazi" yada iyi bir komiser rolünde oynamasını bekletmeyecek kadar. Ama Kurtlar Vadisi, bu yönde en iyi bir çıkıştı. Kötü insanların da bir kalbi olacağını, insani değerler taşıyabileceğini. Yani tipten karakter analizine geçen bence en iyi yapımlardan biridir bu konuda... |
| |