Fikrimin İnce Gülü adlı kitapla bir alakası yok sanırım ama Adalet Ağaoğlunun eseri yaklaşık 6 aydır elimde bulunmasına rağmen ve bu sürede bilmem kaç kitap bitirmeme rağmen, bu kitabı 10 sayfa okuyup 2 saat uyuklamak suretiyle bitirebilmiş değilim. Dizi güzelse de şu sıra isminden kaybediyor benim için yani
Fikrimin İnce Gülü çok güzel bir kitaptır... Şiddetle tavsiye ediyorum.. Evet dizinin kitapla hiç bir alakası yok.. Kitapla alakası olan film, İlyas Salman'ın baş rolünü oynadığı Sarı Mersedes isimli filmdir..
Dizi de ne mi anlatılıyor? Valla reklamlardan anladığım kadarıyla sevdiğini bir kasabada bırakıp giden kadın yıllar sonra oğlunun uyuşturucu bağımlısı olması nedeniyle kasabaya geri dönüyor. Onu tedavi edebilmek için işte. Ama fragman çok acıklı. Gitme gülüm gitme değişirsin oralarda lafı hakkaten acıklı geldi bana. Adalet Ağaoğlu'nun kitabının Sanırım İlyas salmanın oynadığı filmle ilgisi var . Kitabı okumadım ama konusunu biliyorum. Almanyalı işçilerle ilgili biraz. Filmi de izlemedim. Ama senaryo şu sanırım. Çocukken köye gelen fiyakalı bir arabanın içindekilere etrafta hürmet edilmesinin üzerine bir çocuk büyüyünce böyle bir araba sahibi olup kendini kanıtlamak ister. Fİlmde bu İlyas Salman. Zamanı geldiğinde Almanyaya işçi olarak gider. Durmadan çalışır arabayı da sonunda alır. Ancak ardına bakmadan giden İlyas salman döndüğünde hiçbirşeyi aynı bulamayacaktır. Başta arayıp sormadığı sevdiği başkasıyla evli olacak. Zaten bal rengi arabasının da köye varana değin başına gelmeyen de kalmıyor. Hikaye bu. Araba sahibi olmakla adam olmayı herşeyi bağdaştıran bir adamın hikayesi. Ve fikrimin ince gülü diyerek anlatılan araba.
--------------------
Alıntı:
nickmickyok´isimli üyeden Alıntı
Fikrimin İnce Gülü adlı kitapla bir alakası yok sanırım ama Adalet Ağaoğlunun eseri yaklaşık 6 aydır elimde bulunmasına rağmen ve bu sürede bilmem kaç kitap bitirmeme rağmen, bu kitabı 10 sayfa okuyup 2 saat uyuklamak suretiyle bitirebilmiş değilim. Dizi güzelse de şu sıra isminden kaybediyor benim için yani
Kitabın konusu güzelmiş aslında anlatım şekli mi sıkıcı geliyor sana?
Alıntı:
Fikrimin ince gülü almanyalı işçi Bayramın bir günün hikayesidir. Kitapta , sınıfının ve konumunun bilincinde olmayan Bayramın ''Bayram Bey '' olma çabasının ve hayatında çok önemli bir yer taşıyan bal rengi mercedes i ile olan ilişkisi anlatılmaktadır.
Bayaram ın küçük yaşta anne ve babası ölmüştür. Bayram amcası tarafından büyütülmektedir.Amcası da köydeki durumu iyi olmayanlardan diyebiliriz.Köyde seçim zamanıydı siyasetçilerden biri arabasıyla köye oy toplamay gelmişti ve Bayram da hayatında ilk defa o zaman arabayla tanışmıştı.Siyasetçinin arabadan inişi ve köylüler tarafından bir ağa gibi karşılanması Bayramı çok etkilemiş ve kafasında sürekli şu saplantı oluşmuştu; ''benimde bir gün arabam olacak ve benide köyde bu şekilde karşılayacaklar'' kafasında bu düşünce vardı ve otuz otuz beş yaşına değin hep bu hayalinin peşinde koştu ve hayalini gerçekleştirdi yani bir mercedes sahibi oldu.Ama hiçbir şey umduğu gibi olmamıştı.Yani mutlu son yoktu! Çünkü mercedese ulaşma isteği ve bu isteğe ulaşma esnasında izlediği yol yanlıştı. Herşeyin bir mersedece sahip olmakla halolacağını düşünmesi ve bu yanlış düşünceyi gerçekleştirmede izlediği yanlışlar! Bu yanlışlardan kısaca bahsedeck olursak ;Para toplayıp mercedes alabilmek iin en yakın arkadaşını kandırarak onun yerine almanyaya gitmesi , sevgilisini almanyaya gittikten sonrahiç aramaması ve onun kendisi bekleyeceğini zannetmesi ( yani bir çiçeği susuz bırakması ) ve mercesedini almanayadaki gurbetçi komşularından ve bir çok şeyden üstün tutması onu hazin sona yani ; mercedesi ile köye vardığında hiçte umduğu gibi karşılanmaması ve sevgilisinin bir başkasıyla evlenmesi ve hiç arayıp sormadığı amcasının vefaat etmesi ona herşeyin bir mercedesten ibaret olmadığını göstermişti...!
__________________ Bırak! Yanacaksam eğer,
O kibriti ben yakarım;
Hiç değilse kendi yangınımda yanarım.
Ne yangınlarda yandım ben
Korkma buna da dayanırım.
Konu Dolunay tarafından (28-08-2007 Saat 08:20 ) değiştirilmiştir..
Sebep: Ardarda Atılan Mesajlar Birleştirildi